hits

mars 2018

PÅSKE TABBE

 

Trodde jeg hadde full kontroll på påskeaften og maten jeg skulle servere, helt til jeg tok maten ut av ovnen..

 

 

Elsker å lage mat og spesielt det å invitere familie eller venner til middagsbesøk hvor jeg serverer en 3 retters middag. Er ikke så ofte jeg gjør det, siden det koster litt penger å kjøpe inn og servere så mye mat. Men ett par ganger i året blir det jo!

 

Er jo enda min mor som fremdeles har de fleste familiemiddagene. Men har lagt merke til at det ikke er like ofte som før og at en del havner over på meg. Det er jo egentlig en naturlig overgang vil jeg si, siden jeg er eldst av barnas hennes. Men etterhvert som søsknene mine får barn og egne familier, vil vi nok bli litt mer oppdelt. Altså at jeg vil ha ansvaret for middager til mine barn og etterhvert barnebarn, mine søsken for sine barn og barnebarn og så går foreldrene våre på "rundgang" mellom oss. 

 

Denne påsken er mine foreldre og brødre oppe hos min søster i Moss. Hun driver gård der og har mye å gjøre på denne tiden. Så da valgte jeg å invitere besteforeldrene mine på påskemiddag. Vi har ett veldig godt familiebånd og har invitert de oftere på middag enn jeg har invitert foreldre mine. I tillegg har vi gått ut å spist på restaurant en god del sammen.

 

Har faktisk gledet meg i en uke til å lage påskemiddag og menyen var godt planlagt...

 

 

 

Derfor var jeg drit skuffet og irritert på meg selv da jeg tok kyllingene ut av ovnen og innså at jeg hadde glemt å ta hvitvin i bunnen. Ble noen banneord på meg da, som Amalie hysjet på meg for!

 

 

 

 

 

 

 

Menyen var slik:

 

Forretten var friterte taco trekanter med rømme, guacamole og salsa til. I tillegg hadde jeg bakt foccacia brød som frøken datter elsker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedretten var ovnsbakt kylling servert med honninglasserte rotgrønnsaker, potetestappe og brunsaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og desserten var sjokolademousse med stekte kjekssmuler og frosne bær.

 

 

Heldigvis smakte kyllingen godt og var saftig, selv om jeg glemte hvitvinen. Vi spiste i alle fall mer mat enn vi kanskje burde og koste oss masse. Alt smakte nydelig og jeg har laget så mye mat at jeg nok har rester til iallefall to dager, om ikke mer.

 

Om det er ønskelig kan jeg altså legge ut oppskrifter her på bloggen i morgen.

 

 

 

 

 

 

 

Nå skal jeg snart kjøre på nattevakt og merker at jeg kommer til å slite med å være våken på jobb i natt. Er dautrøtt alt og skulle gjerne bare ha lagt meg opp i sengen. Men det er jo gode penger å jobbe på helligdager. Så da er det bare til å sette seg ned på jobb og holde øynene åpne de neste 10 timene.

 

 

Ønsker dere alle en riktig fin påskekveld videre og legger ved ett bilde av påskeegget jeg fikk av mine besteforeldre. Har faktisk ikke sett slike egg før og forelsket meg totalt. Skal ha det på pynt hver påske fra nå av <3

 

 

 

 

Trenger ikke hytte, vi...

 

Fy søren så heldig vi har vært med været denne påsken, dere. Sol hver eneste dag, er ikke akkurat noe å klage over, nei!

 

 

Hadde jo vært utrolig deilig med en hytte på fjellet og med muligheten til å både ta lange skiturer med mat i sekken og kose oss inne foran peisen. Men vi har det egentlig helt perfekt her hjemme i vårt eget hus og ute i hagen. Har så mye vårfølelse i kroppen nå, at jeg brenner etter å sette igang med å både grille mat og jobbe ute i hagen. Hadde jeg hatt grillmat i hus, hadde vi garantert laget middagen ute på grillen i dag. For det er ganske mildt når solen står på og nå som det er så vindstille. Tenker at det ikke er så lenge til vi griller noe så enkelt som pølser ute, bare for at Brage skal få leke litt grillmester igjen. Han elsker nemlig å grille og få litt ansvar for selve grillingen. Tror han føler seg litt stor og stolt når han står der på en stol med grilltangen i hånden. Boys will be boys, ikke sant? For det er noe med den derre grillen som gjør at gutter og menn føler seg litt mer mandig.

 

 

 

I dag har vi kost oss mye ute i solen og vi har vært inne å laget til litt påskepynt. Har jo invitert mine besteforeldre på påskemiddag i morgen, så da trengs det litt ekstra påskestemning i hus.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå skal jeg lage til taco og focaccia til oss, før vi tar en rolig kveld med film og litt godis. Vekten og figuren kan jeg heller tenke på når påsken er over!

 

Kos dere videre.

Klem 

 


 

Vant verdivurdering på huset

 

God kveld dere.

Etter at vi hentet Brage på vei hjem fra hotellet, har vi bare kost oss her hjemme og ute på terrassen i strålende sol. Barna har fått spise snop og vi har vært ute på en liten tur i solnedgangen. Koser oss vi, selv om vi ikke er på toppen av ett fjell med solkrem i hele ansiktet. 

 

 

Til hver høytid, kaster jeg meg rundt på alle disse konkurransene som er på facebook. Du vet, disse konkurransene der du skal trykke liker og skrive en kommentar under innlegget! I starten tenkte jeg at det var lite sannsynlighet for å vinne noe og at det bare var mye lureri for å bare øke følgertallene på sidene sine. Men så tenkte jeg at det kun tar meg ett par sekunder å melde meg på og om jeg ønsker kan jeg jo bare trykke vekk "liker" etter en stund. Så dermed er jeg blitt en av de som kaster meg ut i hver eneste av disse konkurranse jeg kommer over. Sikkert til irritasjon for noen av vennene mine på vennelisten inne på face. For alt kommer jo opp der på mine venners sider.

 

Men nå har jeg altså vunnet minst èn gang ved alle høytider og føler nesten at jeg faktisk har litt vinnerlykke allikevel. Jeg, som aldri tidligere har vunnet noe mer enn en småpenger på flaxlodd.

 

Denne påsken har jeg vunnet ett påskeegg fylt opp av snop og en gratis verdivurdering på huset. Noe som passer perfekt siden jeg holder på å pusse opp hele huset. Så nå har jeg laget en avtale om å ta verdivurderingen ut på høsten og gleder meg noe sykt til å høre hva verdien ligger på. For siden jeg fikk bygget huset utifra en arkitekt tegning, har jeg ikke fått noen verdivurdering eller takst på det før. Har faktisk ikke peiling på hva verdien ligger på.

 

Alt jeg har er en estimert verdi som jeg har kommet frem til basert på hva lignende hus i samme område ble solgt for. Så blir spennende å se om jeg har bommet totalt eller om jeg var inne på noe. Men nå får jeg jo litt press på meg til å bli ferdig med oppussingen og det kjennes egentlig litt godt ut. For nå er det på tide å bli ferdig etterhvert. Iallefall på innsiden av huset og så for jeg fokusere mer på utsiden etterhvert.   

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker dere alle en deilig natt.

 


 

Har tom konto denne påsken

 

God morgen leserne mine <3

 

 

Her har vi alt vært våken ett par timer og både fått badet en god stund i bassenget og slappet av her på hotellrommet. Så nå holder vi på å gjøre oss klar for en lang og deilig frokost nede på restauranten. Som du kanskje forstår, så er vi i skikkelig feriemodus her. Hvor vi bruker ekstra lang tid på alt og passer på å kose oss max nå før vi skal reise hjem igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har begynt å hoste og føle meg litt uggen, så ser ut til at jeg har blitt smittet av Amalie. Noe som er utrolig irriterende, da vi har invitert mine besteforeldre på påskemiddag på lørdag. Hadde jo bare vært så ufattelig typisk at jeg ikke er i form og må avlyse hele middagen. Nei, det kan jeg ikke gjøre uansett hvor dårlig jeg er. De har jo holdt av selve påskeaften til oss, så da må jeg jo bare få det til. Elsker å lage til middagsbesøk og servere tre retters middager. Har nemlig alltid likt meg på kjøkkenet og det er jo litt ekstra stas å lage middag til flere personer enn bare meg selv og barna mine. Da begynner jeg alltid veldig tidlig med planleggingen på hva jeg skal servere og på hvordan jeg skal pynte.

 

Denne påsken har jeg det tomt på konto, så har måtte være litt smart i hva jeg skal servere og hvordan jeg skal pynte. Har derfor kjøpt inn all maten for hele måneden og gjort det så billig om mulig. Har bare ett par kroner igjen på konto, så blir ikke mye ekstra på oss! Men over til påskemiddagen, så har jeg istedenfor lammelår og andre store dyre kjøttretter, valgt å gå for to hele kyllinger med tilbehør. Så menyen blir innbakte taco trekanter til forrett (laget av resten fra tacomiddagen meg og barna skal ha på fredag), kylling til hovedrett og fløyelsmyk sjokoladekrem med kjekssmuler og friske bær til dessert. Om rettene passer sammen, har jeg ikke peiling på. Sånt har jeg aldri helt forstått meg på egentlig. Alt jeg har fått med meg, er at det er lurt å servere en lett dessert etter en tung middag og omvendt. Men tror uansett at besteforeldre mine kommer til å like maten og jeg gleder meg veldig til å få besøk av de.

 

Har verdens beste besteforeldre, som alltid har tatt veldig godt vare på meg og på barna mine. De bor i nabohuset, bare noen par meter unna oss. Så det er jo ikke akkurat lange turen bort dit, for å gå på besøk. Men blir ofte sånn at hverdagene flyr avgårde uten at jeg får kommet meg så mye opp der. Derfor er det noe jeg har lovet meg selv å bli mye flinkere på i fremtiden!

 

 

 

I dag er det forresten skjærtorsdag og vi skal hente lillegutt på vei hjem. Skal overraske han med ett påskeegg jeg vant på en facebook konkurranse. Kan skrive mer om det senere i dag, da vi nesten bare må komme oss ned til frokosten før det er for sent. Vi har fått utvidet frokosten til klokken 12:00 da det er helligdag.

 


 

Fikk hele restauranten for oss selv

 

Hei dere <3

 

 

Da har vi akkurat kommet hjem fra en deilig middag og lagt oss flat ut på sengen begge to for å slappe av med en god film. Amalie er heldigvis nesten blitt helt frisk igjen og vi har vært på nabohotellet og spist middag. Var først nede i restauranten her på hotellet for å se om vi fant noe vi ville ha der. Men menyen er egentlig ganske så skuffende og etter ett lite google søk fant vi ut at det var mye bedre mat på hotellet rett over veien. De hadde bedre tilbehør og ikke minst lavere priser, så da gikk vi like godt over der for å spise middag. Jeg var av en eller annen grunn veldig gira på en hamburger i dag og Amalie ville ha biff.

 

Vi fikk faktisk hele restauranten for oss selv, da det tydeligvis var veldig tomt der på hotellet. Servitøren var iallefall veldig snakkesalig og kom hele tiden bort til oss for å prate. Er jo koselig det altså, men det vippet litt over til å bli litt for mye etterhvert. Men igjen så har han sikkert gått rundt der alene i hele dag, så vi hadde jo ikke hjerte til å være avvisende. Heldigvis holdt han litt avstand når vi hadde fått maten og frem til vi hadde spist ferdig. Så vi fikk pratet oss i mellom og kost oss med litt girls-talk, før han kom og snakket om teknologi og om barna sine. Han må ha vært godt oppe i 50 årene, men jeg kjente meg igjen i mye av det han sa og følte meg med ett plutselig så gammel, haha. Liker best å føle at jeg både ser og er yngre av meg, enn mine 37 år. Men kan nok ikke løpe fra alderen min. Spesielt ikke siden jeg løper så sakte!

 

 

Var ufattelig god mat og vi er veldig glad for at vi valgte å gå over til det hotellet å spise istedenfor å være her. Ikke minst var det jo egentlig ganske deilig å ha hele lokalet for oss selv. Følte oss nesten litt viktige der vi satt å fikk spesial behandling av servitøren vår. 

 

 

 

 

Amalie er jo bortimot blitt helt frisk, men hun er enda både slapp og blek. Men fikk iallefall i seg godt med mat og sier hun føler at energien er på vei tilbake. Så nå skal vi bare ta en tidlig kveld og ligge her å glane film frem til vi sovner begge to, tenker jeg. I morgen er det frokost og så tar vi turen hjem igjen for å feire resten av påsken hjemme.

 

Har kost meg masse på denne turen som Amalie spanderte på meg. Ikke verst å ha en datter som er kommet i jobb og tjener egne penger, nei. Men hun skal altså ikke bruke flere av pengene sine på meg fremover, så blir lenge til hun skal få lov til å spandere igjen. Neste gang håper jeg det blir en London tur på oss, som jeg kan spandere på henne. Det er noe vi begge har hatt lyst til i veldig mange år nå. En skikkelig mor og datter weekend med shopping og opplevelser. Så krysser fingrene for at jeg får råd til det nå til sommeren eller på høsten.

 

 

 

 

 

 

Da må dere alle ha en herlig kveld videre, så snakkes vi i morgen.

 


 

Blir snart hentet med blålys..

 

 

Nei herregud, nå må jeg nesten bare få le høyt av meg selv her jeg sitter, Altså! For når en er så surrete som det jeg er, så er det umulig å ikke bli litt oppgitt av seg selv til tider. Maken til ubesluttsom dame som dette vesenet her, finnes sikkert ikke. Den ene dager er jeg sikker på noe og den neste dag er jeg usikker igjen. Og sånn vakler jeg frem og tilbake hele tiden. Det eneste jeg er sikker på, er at jeg må være forsiktig med mitt eget hjerte fremover. Tror faktisk ikke det tåler så mye mer før topplokket sier "knert" og blålysene kommer for å hente meg! Da blir det crazy Mette som enten løper rundt å slår hodet i veggen, mens jeg jeg veiver med armene, ellers blir det crazy Mette som har slått av alt og bare sitter der helt tom og apatisk uten tegn på å komme ut av det.

 

Uansett hva det blir, så har jeg absolutt ingen lyst å prøve å finne ut av det. Nei, tror jeg holder meg på den sikre siden og pakker inn hjertet mitt i all den bobleplasten jeg kan finne. Har alt for mange ganger lurt på hvorfor jeg alltid skal komme inn i så mye drama, ettersom jeg ikke kan fordra drama. Men har vel begynt å innse at jeg egentlig skaper det litt selv. Jeg skaper det med å være usikker i mine egne valg og med å forvirre de som prøver seg forsiktig frem. En kan gjerne si at jeg ofte får luksus problemer når jeg er singel, da jeg får problemer å velge hvem jeg skal fokusere på. For jo flere valg jeg får, jo mer forvirret blir jeg og jeg har av en eller annen grunn aldri hatt lite å velge mellom.

 

 

 

Er ikke sånn at jeg sitter hjemme å lurer på hvem jeg skal velge med "elle melle deg for telle" altså, haha. Nei, det er mer det at jeg blir sjarmert og begynner å fokusere på en, men samtidig holder igjen. Livredd for å ta feil valg og ende opp med kaos rundt meg. Så, mens jeg går der å er redd for å velge en å fokusere på, kommer det plutselig en annen og sjarmerer meg. Dermed blir jeg enda mer usikker og begynner å styre med å tenke ihel hele driten. -Og vet du hva det aller mest syke er? Jeg har jo opprinnelig bestemt meg for å ikke å date noen i det hele tatt, så hvorfor i hel.... ender jeg opp med å tenke på disse tullete mannfolka som lurer seg inn i tankene mine?

 

 

Ikke det at jeg faktisk har datet noen de siste 7 månedene. Nei, så langt har jeg rett og slett ikke kommet. Heldigvis får jeg vell kanskje si, da jeg garantert hadde måtte gå inn i denne blå-lys blinkende bilen da. Nei, jeg er super glad for at jeg har vært så redd at jeg ikke har latt meg slippe taket og kaste meg ut i noe. For denne jenten må holde på valget sitt med å ikke dra noen mann i livet sitt.

 

 

 

Er nok mangelen på nærhet og kroppskontakt som får meg til å tenke på disse mannfolka. Ett rent dyrisk behov som påvirker meg rett og slett. Men jeg vil ikke ha noe ubetydelig noe som bare er rent fysisk. Nei, det er jeg alt for følsom til. Jeg trenger LOOOOVE og jeg trenger å virkelig føle at det betyr noe. Både for han og for meg! Sex som bare er sex, frister meg ikke i det hele tatt. Jeg vil nyyyyte og gi nytelse. Vil se inn i øynene og føle at han er glad i meg, samtidig som jeg kjenner at jeg blir så glad i han at jeg vil krype inn i hele mannen. Er sikkert skikkelig kjerring på dette punktet og burde ha grodd litt baller (nei uff, nå fikk jeg ett litt ubehagelig bilde i hodet).

 

Men jeg er nå engang en sånn følelsesladet snål frøken som vil ha alt med det samme, og helst før jeg i det hele tatt har kysset mannen. Jeg vil vite, føle og ikke minst føle meg trygg før jeg tørr å kaste meg inn i det. Var ikke sånn før, iallefall ikke så gale. Men nå vil jeg sikre meg så godt som mulig for å unngå alle fallskader. Så her er det full beskyttelse fra topp til tå og hvor mannen står å bare rister oppgitt på hodet av meg, fordi jeg trekker meg unna hele tiden. Jeg vil, men jeg vil ikke.. Jeg har lyst på, men jeg tørr ikke og jeg legger avtaler, før de brytes igjen. Ett steg frem og ett steg tilbake, hele tiden. Så ja, jeg må bare le godt av meg selv på dette området. Hva vil jeg egentlig, tro? og hvorfor i det hele tatt la meg selv styre med det? aaahhh...blir gal av dette blonde vesenet jeg er til tider.

 

 

Jaja, nok om det. For det er ikke noe jeg skal bruke tiden min på nå nå.

 

Meg og Amalie koser oss veldig her på hotellet og nyter det å ha fri og kunne slappe av og spise masse god mat. Amalie er jo enda ikke helt frisk, men er iallefall på bedringens vei. Så det er nok meg som står for den meste av spisingen på all denne gode maten. For når maten er god nok er jeg rett og slett bare totalt bunnløs. Da kan jeg spise til folk begynner å se rart på meg og jeg må sitte en halvtime på do etterpå! Slår aldri feil at jeg alltid tenker etterpå at det så absolutt ikke var verdt det. Men der og da er det ingenting annet enn maten som står i hodet på meg.

 

Elsker frokosten de har her på hotellet forresten. Aldri hatt så mye bra utvalg før, og hvor alt i tillegg smaker SYKT godt. Må jo bare smake litt av alt, når en har muligheten til det. Hahaha, tenker alltid at jeg skulle vært skikkelig stor når jeg er på buffet og koldtbord. Sånn at jeg hadde fått max ut av pengene!  

 

 

 

 

Altså jeg vil jo ned igjen å spise nå som jeg ser disse bildene. Får så sykt mye vann i munnen og glemmer helt at jeg egentlig er mett.

 

 

 

Vi badet før frokost for å øke appetitten, men tror ikke det forandret så mye egentlig. Min appetitt er jo alltids på topp uansett. En skal jo aldri svømme på full mage, men tror det og heter at en aldri skal svømme på tom mage også. Så vi får bare ta oss en tur ned for å bade litt mer senere i dag, før middagen.

 

 

 

 

Vi skrives senere i dag, dere.

Klem

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misstenker at hun gjør mer enn hun er i form til..

 

Helt ut av det blå overrasket Amalie meg med ett hotellopphold og spanderer både selve oppholdet og maten på meg. Hun kjenner mammaen sin og vet at det beste denne damo vet er å slappe av på hotell og at jeg ELSKER hotellfrokost. Det er liksom noe spesielt med hele stemningen og roen, synes jeg. Trenger ikke å reise ut av Norge og heller ikke ut av bydelen en gang, for jeg føler at jeg er på ferie med det samme jeg setter fra meg tingene på hotellrommet.

 

 

 

Er så utrolig takknemlig for å ha verden beste datter som både viser og forteller at hun er glad i mammaen sin. Er jeg ikke heldig dere? Jeg synes iallefall det og håper virkelig jeg og både viser og forteller henne hvor mye hun betyr for meg. For hun er ikke mindre enn verdens beste og jeg kan ikke se livet mitt uten henne i det. Det har vært mye som har skjedd i det siste, så gjorde litt godt å koble helt av. Dessverre er Amalie blitt litt syk og har ikke fått kost seg like mye. Men tror hun koser seg litt , selv om jeg misstenker at hun gjør mer enn det hun er i form til. Bare det forteller hvor ett fantastisk menneske hun er <3

 

 

Vi bor på ett nydelig hotell med ett badebasseng vi har vært så heldig å få helt for oss selv i dag. Det var en gjeng med smågutter her tidligere i dag, men nå har vi altså hele bassengområdet for oss selv og digger det.

 

 

 

Får sommerfølelse av dette jeg og selv om det både er kaldt og guffent ute, så nyter vi varmen og "sommeren" her inne!

 

 

 

Nydelige frøken datter som ikke er helt i form i dag...

 

 

Happy-selfie må til ;)

 

 

En ting er sikkert og det er at vi begge gleder oss til sommeren, da ingen av oss er flinke nok til å nyte vinteren. Vi har i det siste snakket mye om nettopp det å bli flinkere på det å komme oss ut i kulden. Kanskje stå på ski eller noe annet som vi kan begynne å like. Men vi tar det til vinteren igjen tenker jeg, hehe. For nå skal vi nyte liksom-sommeren her inne og så skal vi vente utålmodig på at varmen kommer tilbake på utsiden etterhvert.

 

 

Og om du lurer så er vi kanskje nesten like mye venner som vi er mor og datter, selv om jeg tror at jeg har klart å sette grensen klar på at jeg er mamma først og fremst. Det er jo bare 18 år mellom oss, så vi har på en måte vokst litt opp sammen. I tillegg er vi veldig like både på utsiden og på innsiden. Jeg har alltid sagt at Amalie er en bedre versjon av meg og det er det veldig mye sant i. Er ufattelig stolt av henne og håper virkelig vi kan fortsette å ha dette gode båndet videre. For med henne i livet, så vet jeg at jeg aldri vil være alene. Håper virkelig at hun vet at jeg alltid vil være ved henne side uansett hva som skjer her i livet.

 

Men nå skal vi kose oss videre her, så da ønsker jeg dere en fortsatt nydelig tirsdag videre. 

 

 

 


 

 

 

Jeg håndterer det ikke så bra...

 

Det er søndag og jeg har en million tanker og følelser som herjer kroppen. Følelser og tanker for noe jeg ikke kan gjøre noe med, som ikke er opp til meg og som egentlig ikke omhandler meg, men som samtidig gjør det litt likevel. Det føles nesten ut som hodet og hjertet skal sprenge på en og samme tid, uten at jeg kan vise det til noen. Jeg må bare bære det alene for det er ikke for andre å vite og fordi jeg må tenke på å beskytte en annen. Det er altså så ufattelig tungt, trist og rart at jeg snart kryper loddrett oppover veggene i frustrasjon. Føler jeg må dele meg i to og gå mot meg selv for å handle riktig.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Det begynte så greit og jeg håndterte det overraskende bra i starten. Men så slo ett hav av følelser over meg og jeg følte meg så hjelpeløs og trist. Det ble for mye og jeg knakk rett og slett sammen der og da. Alt ble plutselig så mye større og jeg følte meg dradd mot to ulike retninger. Hvilken retning JEG velger, har uansett ikke noe å si for utfallet. Men det har noe å si på prosessen! Jeg vet hva jeg bør gjøre, men det er vanskelig og jeg føler jeg går mot meg selv.

 

Rart med det, men det hjelper alltid meg å skrive følelser og tanker ned, istedenfor å bare ha de flytende oppe i topplokket. Føler jeg får nøstet litt opp i ting og satt det mer på plass inni meg selv, på en måte. Blir sikkert som å snakke ut om ting og få luftet det til en god lytter, men som ikke kommer med angripelser og motsigelser tilbake eller lager diskusjon på det. For ofte er det bare en god lytter vi trenger og ikke at det skal bli en debatt eller en stor sak. 

 

 

 


 

Må bare prøve å nyte følelsen

 

I dag har jeg følt meg litt tom egentlig. Ikke tom som i trist eller ensom, for det føler jeg ikke i det hele tatt. Men bare tom som i nøytral, på en måte. Som om jeg ikke føler eller tenker noe spesielt, men bare går på en slags autopilot uten noen spesielle gjøremål. Jeg er liksom ikke helt lykkelig, men heller ikke trist.. bare tom! Hahaha... det høres så rart ut når jeg skiver det ned her, ser jeg. Men nå engang slik dagen min har vært i dag! 

 

 

 

Men nå som jeg sitter her å skriver, kjenner jeg at tankene kommer smygende tilbake til meg. For har blitt litt usikker på mine egne valg i det siste og på hvor streng jeg har vært med meg selv. Jeg har jo valgt å leve alene uten en mann i livet mitt i lang tid fremover. Mest av alt fordi jeg ikke takler kjærligheten og fordi jeg mister meg selv i prosessen hver gang. Fant derfor ut at jeg trengte å fokusere på meg selv og på barna for å finne meg selv igjen og ikke minst finne tilbake til selvtilliten min. Men så blir jeg usikker nå som jeg har fått ett "tilbud" som jeg tidligere ville ha prøvd ut. For hva om det er mer "der" og jeg mister det fordi jeg er redd? At jeg overtolket og tok helt feil valg sist, på bakgrunn av min egen usikkerhet? At jeg rett og slett var dømmende og urettferdig!

 

For hva er så farlig med å bare prøve ut, uten å legge for mye i det? Å komme fysisk nært ett annet menneske uten å tenke for mye og uten å definere det? Jeg trenger jo fysisk nærhet jeg som alle andre og skal ikke si noe annet enn at jeg savner det noe sykt. Men skal innrømme at jeg er redd. Jeg er faktisk så redd at jeg lenge har nektet å ta det skrittet fullt ut. For jeg gikk inn i noe som fikk meg til å miste fotfeste, og sikkert på bakgrunn av tidligere erfaringer og fordi vi alt hadde en fortid, så taklet jeg det rett og slett ikke. Det var for kort tid side mitt forrige forhold og jeg var ikke helt landet enda heller, tror jeg. Så det var nok helt feil tid og det gjorde at jeg rett og slett bare klikket. Er ikke litt tull engang, for jeg ble så full at alle slags følelser på en og samme gang, at jeg bare måtte stoppe alt og trekke meg helt ut.

 

Nå er iallefall ALT helt avsluttet og jeg har landet godt ned på jorden. Men er enda redd for å både få følelser og på bli såret. Ikke minst på å ende opp som en psykokjerring igjen. Er jo nettopp derfor jeg har valgt å trekke meg tilbake og ta fokuset vekk ifra det. For ingen hadde noe godt av slik det var og det var så langt ifra den personen jeg egentlig er. Men jeg ble sånn etter å ha tatt for mange feile valg og av å gå på en smell, gang etter gang. Ble rett og slett bare veldig usikker på meg selv og på den andre parten. Så det å ta fokuset helt vekk og finne meg selv igjen og min egen styrke har vært sykt godt og garantert veldig nødvendig.

 

Men nå er jeg altså usikker på om jeg skal fortsette på den veien jeg har valgt. For jeg har det egentlig veldig fint nå og trives her alene, sammen med barna mine. Er på en måte blitt sterk igjen og kjenner at jeg kan stå imot den største stormen ute å knekke i kne. Det beste hadde jo vært å være den sterke selvstendige personen jeg nå er og truffet han uten noen mer tanker rundt. Å bare treffes og komme fysisk nær uten å sette noe merkelapp på det. Ta det litt som det kommer og bare leve der og da. For det har jeg aldri vært flink på når det kommer til menn og følelser. Men når det kommer til denne mannen, så vekkes noe i meg og det er det som er skremmende!

 

Men her og nå tenker jeg ikke mer på det og lar det ligge litt i luften videre. Jeg har klart meg uten kroppskontakt i 6 måneder nå, så da klarer jeg litt til. Livet er uansett ufattelig deilig og jeg kan jo heller prøve å nyte følelsen av at han faktisk ikke har blitt skremt av det psykoanfallet jeg hadde og at det faktisk betyr noe.  

 

 

 

 


 

Det vil gå hardt utover barna mine

 

Hei dere <3

 

 

Jeg er ganske så sikker på at du har hørt ordtaket "Det er en mening med alt" og at du èn eller flere ganger i livet ditt har tenkt at det er noe med det derre ordtaket, altså. Vell, hehe.. Jeg er der nå! For jeg har mistet meg selv litt etter litt de siste årene og klarte liksom aldri å finne helt tilbake igjen. Tilbake til den Mette som hadde sine små og store hobbyer, som er litt sær og som konstant går rundt å smiler og synger. Ikke det at jeg forandret meg for å passe inn med en mann, men jeg ble på en måte forandret likevel. Tror det har noe med at jeg hadde forventninger til meg selv i ett forhold og ikke minst til hva jeg følte jeg burde si og gjøre. For en må jo ta litt ekstra hensyn, både når det kommer til hva en bruker tiden på og ikke minst på hvor mye tid en bruker.

 

Så nå som jeg er singel og har mye frihet, kjenner jeg at den "gamle" Mette dukker opp igjen i meg, og jeg ELSKER det. Jeg trengte det rett og slett og skal utnytte tiden max til gjøre akkurat hva JEG vil og bruke så lang tid jeg bare ønsker, uten å få dårlig samvittighet. Det er heller ingen som blander seg opp i hva jeg skiver offentlig på nett eller hvordan jeg gjør det her hjemme med både husarbeid, barneoppdragelse og pengebruk. Jeg er min egen sjef og vokste 4 meter bare på å skrive det her til dere.

 

Har nok vært mer singel enn jeg har vært i forhold opp igjennom livet mitt. Men det gjorde så mye å bare bevisst velge det bort og ikke gidde å bruke så mye som ett gram på å savne det å leve med en mann. For det gjør jeg ikke...Jeg savner det ikke LITT engang!

 

 

 

 

Nå er jeg den sterke selvstendige Mette som driver med foto og synger så mye jeg ønsker, igjen. aaahhh...har savnet den Mette`n jeg. For hun gjør meg så sykt glad og tilfreds. Hahaha.. Det er litt gale når en begynner å snakke om seg selv i tredjeperson. Men "I dont give a damn", folkens. For jeg er så lett i kroppen og kjenner at dette året blir både deilig, spennende og ikke minst herlig. Kanskje vil ikke denne friheten vare evig og kanskje vil jeg få andre ting som tar opp mer av min tid. Det får tiden bare vise ;) hehe, ja det var ett lite hint på hva jeg har begynt å tenke på igjen. Men mer sier jeg ikke om den saken, utenom at jeg har skrevet mye om det her på bloggen tidligere.

 

Nå skal jeg fokusere på å friske opp igjen fotokunnskapene mine og få tatt masse bilder både ute og inne i hjemmestudioet. Det vil nok gå hardt utover barna mine, som tidligere var luta lei av å være modellene mine. Men de har vel egentlig ikke så mye de skulle ha sagt, egentlig. Jeg må øve meg på å ta bilder og de er jo lette å huke tak i når jeg kommer på en idè. Ellers blir det nok litt selvportretter når jeg ikke har andre å ta bilder av. Er jo litt gøy det og synes jeg. Så får folk bare tenke at hu derre Mette, hu er litt selvdigger!

 

 

 

Jeg digger iallefall bildet over her da jeg føler det viser meg som den jeg er og at det forteller en historie. Kroppspråket mitt forteller liksom det så tydelig på en litt morsom måte og så synes jeg at barna mine i hvitt og bak meg, viser at jeg leder ann og beskytter.

 

 

Håper dere har hatt en herlig torsdag så langt og at resten blir like flott.

Klem

 

 

 


 

 

 

    

 

BILLIG WALK IN CLOSET LØSNING

 

Processed with MOLDIV

 

Her i huset er vi to damer som bruker mye av de samme klærne. Så jeg har lenge tenkt på å samle alle klærne i ett rom og samtidig få bedre oversikt, enn når alt ligger i skuffer. Blir ofte sånn at jeg bare bruker det som ligger øverst enn å leite helt i bunnen av skuffene. Men siden jeg mangler både ekstra rom og god nok plass, så måtte jeg finne en løsning som ga meg både gjesterom, kontor og walk in closet i ett. Ikke kunne det være for dyrt heller, da jeg ikke har så mye ekstra penger å rutte med.

 

Så nå er jeg overlykkelig over å endelig ha funnet en løsning som vil fungere for oss. Så slipper jeg å leite igjennom alle Amalie sine klær for å se om noe av mitt er kommet inn til henne og hun slipper å leite igjennom mine. For nå kan vi altså begge gå inn på rommet ved siden av badet og finne alle klærne på samme sted. Det vil spare oss for masse tid og ikke minst masse frustrasjon om morgenen når vi har dårlig tid. Litt usikker på om Brage sine klær og skal inn på dette rommet, eller om han skal fortsette å ha det på rommet sitt. Tror kanskje jeg går for å ta klærne hans inn her og, egentlig. For det blir så mye lettere for meg når jeg vasker og skal legge på plass klær.

 

Lurte lenge på hvilken løsning jeg skulle bruke på veggene. Om jeg skulle kjøpe garderobeløsninger eller om jeg skulle gå for stenger som ikke gikk like langt ut fra veggen. Er ett lite rom og jeg vil ikke at klærne skal ta for mye gulvplass, slik det ville gjort med garderobeløsninger. Så bestemte meg i utgangspunktet å kjøpe noen stenger som jeg har på kjøkkenet. Men de var dyre og av stål, som jeg følte ikke ville passe så inn bra på dette rommet. Men plutselig datt tanken inn i hodet på meg og jeg følte virkelig at lyspæren både lyste og blinket for fullt over hodet mitt. Hvorfor ikke bare bruke disse billige gardinstengene fra Ikea?

 

Dermed leitet jeg fram en gardinstang jeg hadde liggende og skrudde den opp på veggen med det samme. Hadde flere fester liggende og fant fort ut at den måtte ha en del fester for å holde vekten. Men jeg elsker resultatet og med flere fester og med en ekstra stang over, høyere opp på veggen, vil dette bli veldig bra. Men vi har veldig mye klær, så må nok ha klær på den svarte veggen og tenker jeg. Får bare se hva det blir til og kanskje vi bare må finne oss i det å ha en stor opprydding i klærne våre for å redusere mengden. Er nok mange klær som ligger i bunnen på skuffene som vi helt har glemt, vil jeg tro. Så blir litt spennende å se hvilken klær vi egentlig har!

 

Tanken var at dette hjørnet på bildet under her, skulle være enkelt og mer kontor enn noe annet. Ville kun ha ett stort lerret midt på veggen, og det var det. Ikke noe hyller, speil eller kommoder. Det som står og henger her nå, er bare plassert der midlertidig og skal uansett bort. Men som jeg skrev over her, så kan jeg nok se meg nødt til å skru opp svarte stenger til klær på denne veggen også. Dermed blir kontoret mitt omringet av en haug med klær. Litt usikker på hvor mye jeg vil like det. Men får se det litt ann, tenker jeg.

Processed with MOLDIV

 

 

Dette hjørnet på bildet under, er "gjesterommet" og skal ikke forandres så mye. Det eneste jeg har planer om her er å male sengen svart, male den gamle klokken svart med gull detaljer og kjøpe inn svart og gull sengetøy. I tillegg skal jeg sette opp flere av de svarte veggskapene og ha litt mer pynt opp på veggen.

Processed with MOLDIV

 

 

Når neste lønning kommer på konto skal jeg kjøpe mer tapetlim og få opp resten av tapeten på den hvite veggen. Lister blir litt nedprioritert, men det kommer til slutt ;)

Processed with MOLDIV

 

 

Speil på døren er supert for små rom og jeg har disse speilene fra Ikea på alle soverommene. Elsker de og plassen vi sparer med å ha de på dørene.

Processed with MOLDIV

 

Skal holde dere oppdatert på oppussingen av dette rommet, da jeg synes det er en god løsning for de som har lite plass. Så neste måned skal jeg få opp flere stenger og henge opp resten av klærne. Videre vil alle møblene etterhvert bli svart og rommet vil flyte bedre sammen. Gleder meg iallefall til en lettere hverdag.

 

 


 

Mye aktiviteter kan føre til stress hos barna

 

Er så fantastisk deilig å se barna sine stolte av seg selv og på hva de selv har oppnådd. Det å vite at de har jobbet mot ett mål, gjennomført det med glans og fått en mestringsfølelse de kan ta med seg videre i livet. Nei, det er en følelse ingenting kan slås, hos en mor (eller far).

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Brage har kun en aktivitet på fritiden og det er en aktivitet han har valgt helt selv, da han begynte i 1 klasse på skolen. Når han gikk i barnehage hadde han ingen aktiviteter og det var både meg og faren hans helt enige om. Da var det nok med at han hadde barnehagen og hjemmetid sammen med oss. Han hadde noen jenter han en sjelden gang lekte med på fritiden når han var hos meg, ellers var han som sagt bare hjemme. Da hadde vi fokus på familietid og på det å lære seg å leke alene. Noe som både er viktig og sunt for alle barn. Han har aldri hatt problemer med å bli kjent eller å ta kontakt med andre, da han både er veldig utadvent og sosial av seg. I tillegg pleide vi å reise på åpen Idrettshall hver søndag, slik at han skulle få leke med andre barn.

 

Nå i sommer når han begynte i første klasse gikk vi igjennom ulike aktiviteter han kunne velge mellom. Jeg la fram både fotball, håndball, kor, volleyball og sikkert noen andre jeg har glemt i farten. Tanken var at han skulle ha en eller muligens to aktiviteter på fritiden. Noe mer var det ikke snakk om, da jeg personlig (og faren) ikke tror det er bra for ett barn i det hele tatt. Det er alt for mange barn som har for mye fritidsaktiviteter der ute og som fyker fra det ene til det andre i full fart, med foreldrene på slep. De barna blir nemlig vant til at det hele tiden skal skje noe og de er til og med mer utsatt for stress og depresjoner. Så for oss var det viktig å ha tid til å kjede seg og til å slappe av hjemme.

 

Vi kjenner gutten vår og visste på forhånd at han ikke var noe fotballgutt, men det var viktig for oss å legge frem alt og forklare hva hver aktivitet gikk ut på. Jeg googlet det opp og viste filmer som lå ute på youtube, slik at han så hvordan det var. Dermed var han rask med å finne en aktivitet han ønsket å prøve ut og det var altså Taekwon-do. I tillegg ønsket han å prøve ut det å synge i kor, men der var han bare ett par ganger før han ga seg. Så nå har han kun Taekwon-do som han fokuserer på. Noe som både meg og pappaen synes er helt supert. Brage selv elsker det og føler seg som en ninjago, som altså er noen legofigurer de har laget film om.

 

I går var han på sin andre gradering og fikk sin andre stripe på beltet. Det kan se ut til at alle får godkjent graderingen, siden de er barn. Som egentlig er veldig bra for barna og for mestringsfølelsen deres. Men for oss har det vært viktig å ta dette seriøst og få Brage til å fokusere på å gjøre sitt beste. Derfor har vi valgt å ikke si noe om at det uansett kommer til å gå bra og at han ikke trenger å øve så mye som vi faktisk gjør. Det utgjør jo at han blir en del mer nervøs i forkant av graderingen, men samtidig så gjør det at han blir veldig skjerpet og gjør en enda bedre jobbe enn han kanskje vanligvis ville gjort. Han har en god del energi i kroppen og i tillegg er han en liten "klovn" av seg, så det er en god øvelse for han å være helt i fokus og få en gevinst ut av det. Så når han får stripe, så er han så stolt at han går på skyer en god stund etterpå. Da vil han helst ringe til alle han kjenner for å fortelle den store nyheten og hver eneste gratulasjon gjør at han vokser i høyden. Noe som jeg ELSKER å se, så jeg fokuserer selv veldig på å skryte av han og vise hvor stolt jeg er.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

I dag er det lyst og deilig ute, men ingen sol. Så tenkte jeg skulle få få gjort litt mer her hjemme i dag når Brage er på skolen. Ellers blir det bare en rolig dag hvor jeg skal nyte det å ha nattevaktsfri helt til fredag.

 

Ønsker dere alle en super tirsdag.

 

 


 

Elsker denne følelsen

 

Noe av det beste jeg vet å kjenner på, er hvor deilig det kjennes ut når jeg går av siste nattevakten og vet at jeg har fri i en lengre periode. Hadde min siste nattevakt i natt etter en uke med 50 timer på jobb og skulle opprinnelig ikke gått på igjen før onsdag neste uke. Men siden jeg trenger litt ekstra penger har jeg altså tatt ekstravakter til helgen igjen. Så nå får jeg jo ikke så mye fri som jeg opprinnelig skulle ha hatt. Men spiller absolutt ingen rolle, for jeg har jo fri hele denne uken og det kjennes egentlig helt fantastisk ut.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Er noe med det å gå av vakt, sove litt og starte dagen igjen med tanke på at jeg ikke skal noe spesielt før om flere dager. At jeg har all verdens tid og kan opprinnelig gjøre akkurat som jeg ønsker i denne tiden. Det er sykt herlig og jeg får alltid så mye mer energi av det og blir nesten litt født på nytt, haha.

 

Nå er vi nettopp ferdig med å spise middag her i huset og skal snart av gårde på Taekwon-do gradering for Brage. Det er hans andre gradering og om han klarer det får han grønn stripe på beltet sitt. Han har alt en gul stripe på fra før av! Vi har iallefall øvd masse de siste dagene og både gruer oss og gleder oss. Skriver "oss" jeg, for blir jo like påvirket av situasjonen som han. MViser jo det selvfølgelig ikke, men presser nok litt på for at han skal fokusere og trene til han kan det.

 

Så da kan vi heller skrives senere, for nå skal vi begynne å gjøre oss klar til å kjøre bort. Blir bare meg og Brage, da Amalie er på kjøretime.

 

Processed with MOLDIV

 

Hehehe.. solen rett i øynene som fikk meg til å få ett blinkskudd der Brage måtte nyse :D

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Nyt solen og dagen dere.

Klem  

 

 


 

ER DU GUTT ELLER JENTE..spiller ingen rolle

 

Aaaahhh, for en deilig dag det har vært i dag da, dere. Har nattevaktshelg, så dagene mine begynner litt seint. Men hadde vekkerklokke på, da vi skulle ned på senteret for å hilse på påskeharen før han hoppet videre. Hver påske kommer han nemlig ned til senteret vårt og leverer ut snop til alle barna, i tillegg til at det er påskeverksted. Så vi hadde bestemt oss for å ta turen ned for Brage sin del. Dermed ble det litt mindre søvn på meg enn jeg vanligvis pleier å ha, før jeg hoppet inn i dusjen (bare ikke like sjarmerende som påskeharen ville gjort det). Så dro vi avgårde både meg, Amalie og Brage. Vi bor ca 5 min med bil fra senteret, så er ikke lange turen. Men uansett koselig å komme seg litt ut av huset.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Brage har lenge ønsket å kjøpe seg noe for pengene han har spart og tok derfor med seg sparegrisen sin. Men vi valgte å tømme den i bilen og telle over pengene før vi gikk inn på senteret. Hater å betale med mynter i kassen uten å vite hvor mye jeg har, og uten å ha gjort det klart i forkant. Det å stå der å telle på kronene, når det er snakk om hundre kroner eller mer, blir en tålmodighetsprøve både for den som teller, selgeren og kundene bak i køen. Så det synes jeg er best å unngå om en kan.

 

Vi brukte god tid i butikken, da han skulle se på omtrent alle lekene og vurdere utifra pris og hvor mye han ønsket seg det. Blir litt som å snu på rollene fra at barna går å maser på foreldrene i matbutikker eller klesbutikker "Er vi ferdig snart?", "kan vi gå hjem nå?". Til at det nå var meg og Amalie som maste på Brage om ikke han var ferdig snart. Var en liten stund der jeg faktisk vurderte å sette med rett ned på gulvet i trass, haha.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Til slutt endte han opp med å kjøpe to cupcake dukker som lukter sykt godt. Er så glad for at sønnen min ikke er opptatt av gutte og jente farger eller gutte og jente leker. Han liker det han liker og ferdig med det! Spiller ingen rolle om han er gutt eller jente, da det bare er farger og leker -ikke mer eller mindre! For meg som mamma, er det iallefall noe jeg er kjempe stolt av og glad for. Ikke minst siden han leker like godt med jenter som med gutter. Tidligere var favorittfargen hans rosa, men nå er det alle regnbuens farger. Han er en skikkelig gutte-gutt, så farger eller typer leker han ingenting å si på kjønn eller på hvor mye guttete eller jentete en er. 

 

 

På bildet under her spør han altså om han har råd til begge disse lekene og er ikke trist, selv om han ser litt sånn ut. Han er nok bare spørrende...

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Tok oss og en liten tur innom Europris da jeg egentlig hadde tenkt å kjøpe en påskeblomst som var på tilbud til 10 kroner. Selvfølgelig var de jo tom for de blomstene jeg hadde planer om å kjøpe. Så da ble det til at vi bare tok oss en runde for å se på ting og endte opp med å kjøpe chips og snop istedenfor. Var alt for mange fristelser, til å la være.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Deretter ble det jo is på oss alle, før jeg kjørte Amalie bort på ett større senter hvor hun skulle treffe noen. Meg og Brage kjørte hjem etter å ha sluppet henne av og har kost oss her hjemme med pusene våre, snop og tegnefilmer. Nå er det straks på tide å lage taco og kose oss videre resten av dagen og kvelden, før Brage må legge seg og jeg skal på jobb.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Skrives i morgen, dere. :)

 

 

Processed with MOLDIV

 

 


      

SLUTT Å TIGGE OM PENGER

 

Er det noe som provoserer meg, så er det å se denne økningen på alle disse tiggerinnleggene som florerer rundt om på internettet. Innlegg som enten går ut på å hjelpe en venn i "nød" eller på at en selv trenger hjelp. Spesielt finner jeg disse innleggene overalt på facebook og ofte med muligheten til å vipse over penger.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Finnes det mennesker i Norge som faktisk er fattig?. Mennesker som ikke får det til å gå rundt, her i dette velferdssamfunnet. Her, hvor vi har så gode trygdeytelser og sosialhjelp! Ja, så klart gjør det det! Og det er nok flere enn hva de fleste tror. Men spør og deg selv om hvorfor de har det sånn? Hva ligger bak denne økonomiske krisen! For en må ofte gå i dybden for å finne årsaken og det er først når en går i dybden en ser løsningen. Og jeg kan love deg at det aldri er så svart/hvitt som det blir lagt frem i disse tiggerinnleggene.

 

 

Eksempel: "Hei. Jeg hater å be om hjelp og spesielt det å be om penger. Men nå er vi i en skikkelig økonomisk krise og vet ikke hvordan vi skal komme ut av det. Min mor har alltid stilt opp for meg og gjort alt hun kunne for at jeg skulle ha det bra. Men nå har hun mistet trygden sin og har ikke engang råd til å betale alle regningene. Det nærmer seg påske og jeg skulle ønske at vi kunne fått kjøpt inn litt mat for å kose oss med og ikke minst fått betalt alle regningene denne måneden, slik at mamma klarer å slappe av og kanskje begynne å smile litt igjen. Blir kjempe glad om noen kan vipse oss litt penger. Trenger ikke å være så mye. En krone er bedre enn ingenting".

 

 

Her er altså en trygdeytelse stoppet og den lille familien har gått på en økonomisk smell. Men hvorfor er trygdeytelsen stoppet? Det er der vi må stoppe opp og tenke! For Nav stopper ikke bare en trygd uten forvarsel og uten grunn. Vi kan tenke så mye dritt vi vil om Nav, men til syvende og sist så er det retningslinjer som blir fulgt og regler som må overholdes. Altså ligger det kriterier ved all pengehjelp en mottar av støtteapparatet. Kriterier noen kan synes er urettferdig eller kanskje bare tenke at det er noen teite regler!

 

 

Men kjære deg, vi trenger slike regler og vi trenger det at ikke alle og en hver kan motta penger. For hele poenget med hjelpeapparatet er jo at det skal gi hjelp til de som ikke har andre muligheter. Som ved sykdom eller i overgangsfaser som noen opplever i livet. Det skal om mulig hjelpe de tilbake igjen til en "normal" hverdag. Derfor krever Nav at mottakere av ytelsen gjør en innsats og følger de kriteriene som er satt opp.

 

 

Så i eksempelet over kan det være at moren ikke har rett på mer trygd enten fordi hun ikke har møtt opp på obligatoriske møter, at hun ikke aktivt søker jobb, at hun ikke har levert inn ønsket opplysninger for saken osv... Det kan være mange grunner. Men er det noe jeg kan slå ned på, så er det at det faktisk ligger en grunn bak og da skal en stoppe opp og tenke på om det er så lurt å bare vipse over penger.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Er jeg hjerteløs? nei, så absolutt ikke. Har selv mange ganger vært i lignende situasjoner (men ikke igjennom Nav) og er faktisk akkurat nå i en vanskelig økonomisk hverdag. Ting går ikke rundt og ballen triller sin gang, uten at jeg klarer å henge med. Alle regningene blir ikke betalt og vi har ikke råd til så mye mer "kos" enn å kjøpe mat. Men å skrive ett tiggeinnlegg hvor jeg ber om hjelp...NEI aldri! Det begrunner jeg med at det er ingen andre sitt ansvar enn MITT, når jeg har det tungt økonomisk. For det ligger som sagt alltid en grunn bak og den er like viktig som selve problemet. 

 

 

I mitt tilfelle er det grunnet at jeg har en enebolig som jeg i utgangspunktet ikke har råd til. I tillegg har jeg unnet meg og barna ferier med å ta lån. Så mine lønninger har alltid gått i null når alt er betalt. Altså har jeg ikke hatt råd til å spare opp en buffer. Så når ting ryker, slik som bil, oppvaskmaskin eller noe annet, går jeg altså på en smell og bruker veldig lang tid på å komme meg tilbake. Så det er mitt problem og mitt ansvar - og slik bør det være for alle andre også. Noen ganger trenger vi litt ekstra hjelp i en overgangsfase eller når en ikke lengre klarer å være i jobb. Det er da vi har Nav å snu oss til og den muligheten bør vi i Norge være veldig takknemlig for.

 

 

For å komme ut av økonomiske problemer bør en først og fremst se på hva en selv kan gjøre for å komme seg ut av knipen. Kan en selge noe på finn.no eller på andre salgsider? Kan en ta en ekstrajobb? Og om en ikke har noen jobb, kan en da finne seg en midlertidig jobb. For en kan ikke sitte å vente på drømmejobben, når en trenger en inntekt. Videre kan en tenke over om kanskje boutgiftene kan reduseres, med å flytte. Kanskje sette opp ett budsjett på alle utgiftene og redusere så mye som mulig der en kan. Eller kanskje en kan selge bilen og begynne å ta buss eller lignende! Poenget mitt er at en må ta tak i roten selv og gjøre noe med det. Ikke skrive ett tiggeinnlegg og håpe at andre sette penger over uten kriterier. Det blir bare for teit, synes jeg.

 

 

Så min oppfordring er å slutte å tigge om penger på internett og ta tak i problemet selv. Evt ta kontakt med hjelpeapparatet om det ikke er mulig å få ordnet opp i det selv.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Hilsen en litt streng Mette i dag ;) Som nå skal sove litt etter nattevakten, før jeg og Brage tar oss en liten tur ned på senteret for å hilse på påskeharen som er der i dag. I tillegg skal det være påskeverksted, som han hadde lyst å være med på i år. Så lillegutt gleder seg veldig der han sitter inne i stuen å koser seg med frokost og tegnefilm. Er forresten godt mulig Amalie og blir med ned i dag, da jeg tror hun skulle ha noe på butikken. Så da får vi oss en liten tur ut alle sammen og det er alltid like herlig. Solen skinner iallefall her i Bergen. Så tror dagen blir veldig fin :)

 

Ønsker dere en herlig dag 

 

 

 

 


 

 

 

   

Har gjort det BESTE valget for meg og barna

 

Nå som solen skinner hver dag kjenner jeg virkelig på at vårfølelsen har kommet. Enda er det tegn på snø her i Bergen, men om ikke lenge håper jeg alt er vekke og forhåpentligvis vil den ikke kommer tilbake før til vinteren igjen.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Føler meg så ufattelig lykkelig og lett i kroppen for tiden. Er som om jeg har blitt kvitt en del tyngde på skuldrene og at jeg nå endelig har funnet tilbake til meg selv igjen. Om det er fordi det går mot sommer eller om det er fordi jeg har bestemt meg for å ikke styre med menn på en god stund, vet jeg ikke. Kanskje mest sannsynlig en lett blanding. Uansett hva årsaken er, så er det så sykt deilig og jeg gleder meg til hver eneste dag jeg har i vente. En ting er iallefall sikker og det er at det skal MYE til før jeg lar en mann komme inn i livet mitt igjen. For min erfaring er at livet mitt er så mye bedre uten forelskelse. Kanskje har det noe med kontroll å gjøre? At i forelskelse og i forhold, så har jeg ikke kontroll og at det påvirker meg negativt. For jeg blir stresset av det og ikke minst frustrert når ting blir til kaos. Men når jeg er alene, så har jeg kontroll på min egen lykke. Den skaper jeg hver eneste dag sammen med barna mine og nyter hvert lille sekund jeg får.

 

Nei, jeg har garantert gjort det beste valget for meg og barna mine. Å velge bort dating og forhold, for å heller fokusere på meg selv og barna mine 100% er det beste valget jeg har gjort på lenge. Har alltid satt barna først, ikke missforstå meg der. Men når en er forelsket, i forhold eller såret, så er en ikke psykisk tilstede 100% uansett hvor mye en ønsker.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Her er jeg og Brage ute å jakter etter greiner som skal få pusekatter på seg og greiner som skal få grønne blader. 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Meg og lillegutt har vært en del ute sammen i det siste. I tillegg snakker vi mye om hva vi skal gjøre til sommeren og gleder oss begge to. Amalie kommer til å jobbe en del, men skal ha ferie i 2 uker til sommeren. Ikke sikkert feriene våre klaffer, men kunne tenkt meg å tatt henne med på noe hun også. I fjor hadde jeg med meg begge barna til Spania og tenkte at det kanskje var siste sommeren Amalie ville være med meg på ferie, siden hun er blitt voksen. Men tror egentlig vi har mange flere turer i vente. Både som mor og datter tur, men og som familietur hvor vi alle tre reiser sammen.

 

 

I år blir det nok ikke noen sydenferie, for det har jeg ikke råd til. Så håper og krysser alt jeg har, for at sommeren her i Bergen blir bra i år. Lenge siden vi har hatt en ordentlig sommer her hjemme nå, føler jeg. Så i år, har jeg altså bestilt masse sol og varme til oss -bare vent å se, solen og varmen kommer! Har mye jeg skal gjøre i hagen og på utsiden av huset i løpet av året og da trenger jeg noe annet enn regn iallefall. Bor jo tross alt i Bergen, så derfor har jeg valgt å forhåndsbestille dette finværet. Smart, sant?

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Her skal det bli STORE forandringer i år! Klør veldig i fingrene etter å sette igang, men vil vente til det er varmere i været før jeg begynner.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Men selv om det ikke blir noe sydenferie så skal vi på ferie selv om, altså! Klarer ikke å bare være hjemme en hel sommer uten noen stueforandring. Da hadde jeg garantert følt at jeg hadde gått glipp av hele sommeren og det takler ikke denne sommer-jenten. Så meg og Brage har planlagt at vi tar oss en bilferie i år. Skal reise opp til min søster litt utenfor Moss i ett par dager. Hun har ett småbruk der, med kuer, hester, høns, kalkuner og to husdyr. Så blir kjempe kjekt å besøke henne igjen og hilse på alle dyrene. Skal lage masse god mat til søstermoren min, som mest sannsynlig ikke har ferie samtidig med meg. Så da blir det ferdig middag på bordet til henne når hun kommer hjem fra jobb, tenker jeg.

 

Så skal meg og Brage ta oss en svipptur innom Sverige for å handle masse snop og kanskje litt annet "knask" til meg. Tenker egentlig å ta to turer til Sverige. For min søster bor ikke så langt ifra Svinesund grensen og vi kan fint ta en liten dagstur inn der for å handle. Så i Svinesund blir det Brage sin dag, hvor han kan handle snop både til seg selv og søstermor. Så tenker jeg at vi tar båten fra Sandefjord når vi er på vei mot Sørlandet igjen. For da har jeg lyst på en tur innom Ullared for litt "knask" der. Det blir altså mammadagen, hehe. Deretter tar vi båten over til Norge igjen og tar oss en tur til Sørlandet og dyreparken. Noe mer enn det har jeg ikke planlagt. Brage er jo egentlig veldig lysten på Legoland og vil gjerne en tur innom der i år. Men det må jeg ta litt som det kommer kjenner jeg. Blir ofte dyrt med båten over til Danmark, så mulig jeg ikke har råd.

 

Nå er det ikke lenge igjen til påske dere! Og som dere ser på bildene under her, så har meg og Brage begynt å pynte litt. Nyter det fullt ut og gleder meg veldig til påsken. Har invitert mine besteforeldre på middag denne påskeaften og tenker å servere enten tre-retters eller to-retters. Blir mer og mer glad i påsken for hver år og kjenner at for meg er det litt som å ønske våren velkommen. Herlig å pynte med litt myke pastellfarger og gjøre det litt ekstra kos for barna. Så vi skal se litt filmer, spille brettspill, gå turer og kjøpe inn litt ekstra godt denne påsken. Trenger ikke dra på en hytte for å kose seg, synes jeg. Selv om det hadde vært kjempe kjekt å hatt en hytte. Men en gjør det beste ut av det en har :)

 

 

 

Kommer til å bli kjempe koselig når bladene og pusekattene spirer på greinene.

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Håper dere og har vårfølelse og har planlagt litt ekstra kos nå i påsken.

 

Klem      

 

 


 

Sykt deilig følelse på Biff og Blowjob dagen

 

Dagen i går var nok en stor nødvendighet for å endelig føle meg totalt nullstilt, kjenner jeg. For selv om jeg hadde bestemt meg for å fokusere på meg selv og på de som er her for meg, var det hele tiden ett lite håp som ikke ga slipp. Det å ikke vite, er alltid det verste og jeg ble så sliten av å bruke energi på det. Så jeg er så ufattelig glad for å endelig vite hvor jeg står henne og hva jeg nå skal gjøre fremover. Kjenner meg endelig totalt nullstilt og klar for hva enn det er som kommer i fremtiden.

 

 

 

 

Selvfølgelig er det trist at det ikke ble noe mer og selvfølgelig skulle jeg ønske at ting var annerledes. Men samtidig ga gårsdagen meg ett nytt syn som gjør dette så veldig mye lettere. Så i dag føler jeg meg egentlig bare veldig lettet og avslappet. I en lang tid har jeg altså følt at jeg satt der på ett venterom helt alene og ventet på å komme inn. Der satt jeg time etter time, dag etter dag, uke etter uke og opp til ett par måneder uten å vite hvor lenge jeg måtte vente. Samtidig visste jeg ikke om jeg i det hele tatt fikk komme inn eller ikke. Da jeg omsider fikk vite at jeg måtte gå hjem igjen, ble jeg først veldig lei meg før jeg etterhvert ble sint. Men i dag er jeg veldig glad for å ikke sitte på det derre jævlige venterommet noe mer. For så lenge jeg satt der, fikk jeg ikke tatt ordentlig vare på meg selv.

 

Så nå skal jeg fokusere helt og holdent på meg selv og det som gjør MEG lykkelig. En ting er sikkert og det er at ingen skal få meg ut av fokuset mitt på veldig, VELDIG lenge. Hadde det ikke vært for at jeg alt hadde forberedt meg på at det ikke ble noen mer, hadde jeg nok hatt det vondt nå. Men siden jeg begynte å jobbe med meg selv alt før jeg visse, så gikk dette egentlig over all forventning.

 

 

Vet du forresten hvilken dag det er i dag? hehe, tror nok de fleste vet om det. Men 14 mars er altså guttas dag hvor vi kvinner skal gjøre noe for han. Det er nøyaktig en måned etter Valentines dag, som stort sett er en dag vi kvinnene liker best. Guttene sin drømmedag har fått navnet Biff og blowjob dagen, og som navnet tilsier skal vi altså lage biffmiddag og gi han en deilig blowjob. Selv synes jeg det er kjempe bra at gutta har fått sin egen dag og at det blir fokus på det de liker best. Men har ikke blitt noe biffmiddag her i huset i dag og ikke har jeg noen å suge heller. Så her har det bare vært en helt vanlig dag med hjemmelaget pizza og med fokus på barna.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Håpe dere kvinner som har en mann, har tatt ekstra godt vare på han i dag og står litt på pinne for hva han liker og ønsker. La han gjerne komme med sine fantasier og se om det er noe du kan være med på å gjøre levende. Og for dere menn, så håper jeg virkelig at dere har hatt en DEILIG dag og kommer til å få en deilig kveld (natt). Det er DIN dag i dag ;)

 

 


 

ALT HÅP ER UTE

 

Trodde faktisk jeg hadde klart å bygge opp psyken min så pass mye at jeg ville tåle dette bedre. Trodde iallefall at jeg var bedre forberedt og at det lille håpet jeg hadde, ikke var så sterkt. Men der tok jeg skammelig feil...

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Så tydeligvis var håpet mitt større enn jeg trodde. For dette var som å bli slått i bakken av ett slag rett i magen. Kroppen reagerte med å begynne skjelve, fryse og med en kvalme jeg kjenner så alt for godt igjen. Hater at kroppen min reagerer så sterkt fysisk når jeg blir såret. Er som om hver eneste lille celle i kroppen min får sjokk og slutter å fungere.

 

Med telefonen enda i hånden, klarte ikke beina å bære meg lengre og jeg gikk rett i bakken med ett smell. Først stoppet alt opp og jeg bare satt der stiv i blikket, med den samme setningen i repeat i hodet. En setning som brøt meg mer og mer ned. For plutselig var det som om hele kroppen åpnet seg og hver eneste celle reagerte med smerte og sorg. Så jeg falt sammen og hylgråt uten mulighet til å ta meg sammen. Det var som om alt bare måtte ut av kroppen. Som om jeg måtte tømme meg for alt jeg har bygget opp den siste tiden.

 

Det var intens og det var ufattelig smertefullt, men det tok heldigvis ikke så lang tid før det var tomt. Så jeg lå igjen der på gulvet som ett tomt skall av hva jeg var for bare en liten halvtime siden. Kroppen var tom, sliten og utmattet. Nesten som om den hadde nullstilt seg etter sjokket. Lå en stund sånn å kjente på det å være apatisk og på det at jeg hadde nullstilt meg. Men så kom sinnet inn i meg og igjen begynte kroppen å føle. Jeg ble både sint og ufattelig skuffet.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Telefonen som jeg enda hadde i hånden ble redningen min på å få ut alt av det sinnet jeg nå følte. Lange meldinger ble skrevet og jeg holdt ikke igjen på noe. Nå skulle jeg fortelle hva jeg følte og hva jeg tenkte..

 

Så ble jeg tom igjen! Som om jeg igjen hadde klart å nullstille kroppen og forberede meg på neste fase. Vi hadde endelig en dialog og selv om resultatet ikke ble som jeg opprinnelig ønsket, kom vi frem til en enighet. Etter så lang tid med uvisshet, var det bare utrolig deilig å endelig bare få vite. Ikke minst det å gi slipp på ALT håp. For nå var faktisk alt håp ute og det var ingenting som holdt meg igjen. Det er vondt, faktisk er det jævlig vondt. Men det er godt å ha kommet dit at jeg kan gi slipp og bygge meg helt og holdent opp igjen.

 

Nå er jeg egentlig bare tilfreds på en måte. Høres sikkert helt banalt ut å være tilfreds med en vond situasjon. Men har gått så lenge å vente det verste, men ikke klart å gi helt slipp på håpet. Som om jeg hele tiden ble hengene etter toget, mens det duret av sted. Det å henge der har gjort meg sliten og til tider veldig følsom. Så jeg måtte for min egen del enten opp i toget eller gå av på stasjonen. Nå har jeg altså gått av stasjonen og latt toget kjøre av sted helt uten meg. Eller, haha.. toget kastet meg av og jeg hadde ikke noe jeg skulle ha sagt. Men vi har forskjellige destinasjoner og jeg må ta fatt på min egen vei.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Min vei... vell den står helt åpen og jeg er klar for å fortsette å bygge meg selv opp og finne min egen fremtid. Men som jeg har sagt tidligere, så skal ingen flere menn få bryte meg ned på en lang, lang tid. Nå fortsetter jeg på det sporet jeg fant for ett par dager siden og deler det med de menneskene som virkelig betyr noe for meg.  

 

 

 


 

PEDOFILE JAKTER etter alenemødre på nettdatingsider

 

Har du lagt merke til at det finnes veldig mange alenemødre på nettdatingsider rundt om på nettet? Datingsider hvor de beskriver seg selv, men og hvor de forteller om hvor mange barn de har og ofte til og med alderen på disse barna. I noen tilfeller kan en se bilder av barna i albumet til moren. Noen har bilder som en lett kan gjenkjenne barnet på og noen har utrolig nok lettkledde bilder av barna sine.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Føler det er viktig å få med at mange menn også har datingsider med samme opplysninger og bilder. Det finnes jo selvfølgelig pedofile damer så vell som pedofile menn. Men har du virkelig tenkt over hvor mye fare du utsetter barna dine for, med å ha slike opplysninger på enn nettside som dette? Du tenker kanskje at det er viktig for en potensiell kjæreste å få vite hvor mange barn du har og alderen på de. At du selv ønsker samme informasjon før du tar kontakt med en du har sett deg ut og at det dermed er viktig informasjon å gi. 

 

Har selv vært på nettdatingsider mange ganger opp igjennom årene og kommer kanskje til å lage meg en ny profil en gang i fremtiden. For det er jo ikke så lett for oss alenemødre å treffe nye potensielle kjærester i vår vante hverdag. En finner jo ikke flertallet av oss mødre på byen eller på andre steder hvor det vrimler av single menn. Nei, da er det så utrolig mye lettere å sitte hjemme i sin egen stue og lete etter den "perfekte" partner på internett.

 

Selv tenker jeg at det er viktig for meg å vite om den andre parten har egne barn og hvilken alder de barna befinner seg i. Dermed har jeg hatt slike opplysninger selv på min profilside de gangene jeg har vært på jakt etter en ny kjæreste. Ikke bare er det viktig for meg å vite om mannen er far eller ikke, men og at han godtar det at jeg har egne barn.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Når en har sett seg ut en potensiell kjæreste, så vil en begynne å ha en dialog for å bli bedre kjent. Først kanskje inne på denne nettdatingsiden, deretter vil en kanskje utveksle facebook kontoer og snakke både på meldinger og telefon. Etterhvert vil en jo treffes for en date, som kanskje blir flere i ettertid. Det vanlige er å holde barna utenfor i denne "bli kjent" fasen. Men så vil en jo bli kjent med barna til han du vurderer å bli kjæreste med og du vil selv at han skal treffe dine barn. Barna er jo det viktigste i livet vårt og da er det viktig at en alle kommer godt overens og at en ser at det vil fungere i fremtiden.

 

Så kommer en til den delen der en tar den andre parten inn i livet sitt og dermed inn i barna sitt liv. Det er her faren ligger og noe vi ALLE bør være observant med. Men hvordan gjenkjenne en pedofil? og hvordan beskytte barna sine så mye så mulig? Nei, her er det ikke noe lett svar. For en vet ALDRI hva som kan foregå inne i den andres tanker. En pedofil kan fremstå som verdens herligste menneske, som både er flink med barna og som er den beste kjæresten du har hatt. Det er akkurat det som er problemet.. at en aldri kan vite! En må bare velge å stole på vedkommende en har tatt inn i livet til seg selv og barna.

 

Men jeg ber dere, kjære lesere. Ta alltid forhåndsregler og vær observant på forandringer hos barna. Først og fremst så vil jeg si at en aldri bør la den andre parten være alene med barna i starten. Ikke send han inn for å bade barna dine og ikke la han sitte barnevakt over natten. Klart en ønsker å stole 100 % på partneren, og det skal en gjøre. For ingen kommer godt ut av å misstenke hverandre. Men sett barnas sikkerhet først og ha øynene åpne. For en nettdatingside, kan være en snopebutikk for en pedofil.

 

 

Processed with MOLDIV

 


 

STARTER LIVET PÅ NYTT

 

Har hatt så sykt mye rare drømmer i natt og hver eneste en av de føltes så ekte ut at jeg måtte bruke litt tid på å finne ut at det bare var en drøm, før jeg kunne sove videre. Vil nok tro at jeg ble veldig påvirket av tankene jeg hadde før jeg sovnet i går. Tanker på hvor jeg er i livet, hva jeg ønsker ut av resten av det og på hvilken drømmer jeg skal fokusere på. For jeg er nok en STOR drømmer, ja. Har alltid vært det og kommer alltid til å være det. Men samtidig er jeg realistisk og bevisst på hva jeg kan oppnå og på hva jeg må legge bort.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Drømmen om å finne en mann som gir meg ekte kjærlighet og som styrker meg som menneske, er realistisk. For jeg vet at han er der ute ett sted og jeg vet at jeg vil finne han. Jeg vil komme til å oppleve den tryggheten, roen og tilhørigheten som jeg alltid har drømt om. Ja, det kjenner jeg dypt inni meg og jeg håper og tror at jeg også vil oppleve det å bli fridd til. Ikke minst det å stå der som en vakker brud og si "ja" til å leve livet mitt sammen med han.

 

 

Denne drømmen om å finne min plass, har vært så stor i så mange år. Har tatt veldig mye av mine tanker, drømmer og ikke minst veldig mye av tiden min. Faktisk har den tatt alt for stor plass og påvirket alt for mye av mine handlinger. Hadde jeg som ung visst at jeg i dag fremdeles hadde vært alene, hadde jeg kanskje brukt tiden og tankene mine på noe helt annet enn menn. Så er det noe jeg angrer på, så er det nettopp dette fokuset jeg har hatt.

 

 

Selvfølgelig har jeg gode minner jeg ikke ville vært foruten. Så det er ikke sånn at jeg skulle ønske jeg hadde holdt meg vekke fra alle menn, hehe. Nei, tenker mer på det usunne fokuset jeg har hatt, alle de dårlige forholdene og på alle de feile valgene mine. For jeg har da truffet fantastiske menn opp igjennom livet som jeg enda husker med ett stort smil. I tillegg har jeg jo fått to nydelige barn i løpet av denne tiden. Så når jeg tenker meg om, så har jeg kanskje hatt godt av denne tiden. For selv om jeg har vært treg, så har jeg altså lært masse av dette. Har lært mye om meg selv, om hva jeg ønsker, hva jeg trenger og på hva som er viktig for meg. Samtidig har jeg kjent på så mange følelser som har gitt meg en stor styrke inni meg. En styrke som vil få meg langt i livet uansett hva som venter meg der ute.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

For meg har det vært viktig å innse at det er helt greit å ikke gjøre som alle andre. At det er godkjent å ikke være A4 og ikke følge reglene som våre foreldre og besteforeldre fulgte. Du vet det at en skal treffe en mann, forelske seg, være kjærester en stund, flytte sammen, forlove seg, gifte seg og så få barn. For det var en rekkefølge jeg så gjerne ønsket å følge, men som jeg aldri klarte.

 

 

Jeg ble uønsket gravid som 18 åring med en gutt som ikke ville ha noe barn. Ingen rundt meg ville at jeg skulle gjennomføre svangerskapet og ingen hadde tro på meg. Men jeg klarte det og jeg klarte det HELT alene. Uten noe nettverk og uten venner, lagde jeg min egen vei hvor mammarollen var alt som betydde noe for meg. Fra første stund jeg kjente liv i magen min og til den dag i dag, har barna vært hele livet mitt. Men jeg har samtidig følt meg litt mislykket siden jeg ikke klarte å slå meg til ro med en mann. Følte at alle rundt meg dømte meg og at jeg måtte gi barna mine den tryggheten med en A4 familie. Så jeg prøvde og prøvde, uten at jeg fikk det til.

 

 

Nå ser jeg jo at det hadde vært mye bedre for både meg selv og barna, om jeg ikke hadde hatt dette fokuset. At jeg heller lærte meg å godta meg selv for den jeg er og ikke minst være stolt av meg selv som den sterke alenemoren jeg er. For fokuset mitt på å finne denne roen, tilhørigheten, tryggheten i en mann, burde jeg brukt på å finne det i livet jeg alt hadde. For jeg kan altså oppnå alt dette uten en mann i livet. Så nå har jeg valgt vekk det fokuset og valgt å leve alene sammen med barna mine, uten å ønske om en mann å dele det med. Å være alenemor er ikke noe nytt, men det blir helt nytt å ikke være på "jakt" etter en mann.

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

En dag skal jeg åpne meg selv opp igjen for kjærligheten til en mann. Utsette meg selv for å bli såret igjen og få tilbake drømmen om å finne den å dele livet med. Men nå har jeg fått nok kjenner jeg. Klarer det ikke mer nå og vil rett og slett ikke ha det usunne fokuset med meg videre. For om jeg ikke slutter nå, så vil det ødelegge meg helt og holdent.

 

 

Nei, livet er alt for godt til å bruke det feil.

 

 


 

INGEN SKAL FÅ BRYTE MEG NED

 

Endelig er jeg godt i gang med å få riktig fokus på hva som er viktig i livet mitt og på hva jeg bør gjøre for meg selv. Spesielt med tanke på de rundt meg, kjenner jeg. Er altså ikke snakk om å gi opp menn for godt og heller ikke gi opp drømmen min om å kunne slå meg til ro. Nei, det er mer det at jeg trenger en lang, laaaaaaang pause og heller fokusere på det som styrker meg og ikke på det som bryter meg ned.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

En dag vil jeg nok treffe den mannen som er bra for meg og som passer både meg og livet jeg lever. For han er nok der ute ett sted, vil jeg tro. Men ønsker faktisk ikke treffe han nå, for nå trenger jeg tid til å fokusere på det som er viktigst. Har ikke akkurat den beste erfaringen med menn og kjenner veldig på at jeg må passe meg for å ikke sette alle menn i samme bås. Det er vondt å bli såret og spesielt fra den du absolutt ikke trodde det om. For vet dere! Jeg er mer verdt enn som så. Det å bli hengende der som ett idiotisk spørsmåltegn uten å få noe den ene eller andre veien, klarer jeg ikke mer. Så jeg gir meg uten å ha fått svar og fokuserer på de som er her for meg. Jeg trenger en som styrker meg og ønsker meg godt. Ikke en som bryter meg ned med taushet og fravær.

 

Så ja... nå er jeg ferdig med menn -for nå. Iallefall når det kommer til det å date og å gå inn i forhold. For nå vil jeg heller fokusere på de som alltid har vært her for meg og som gir meg både glede og styrke. Har jo alt vært singel i 6 måneder og kjenner at det begynner å bli min nye hverdag. Er faktisk ikke så tungt lengre å være alene og jeg har fått nye drømmer som er fokusert på meg og mine barn. Ingen mann skal få bryte meg ned på en god stund nå og ingen mann skal få rote til livet mitt.

 

 

 

 

Vi har bare ett liv og jeg nekter å bruke det på feile mennesker. Så om det betyr at jeg må gå igjennom livet uten en mann, så gjør jeg det. For alt jeg vet, så får jeg en dødelig sykdom og har kun ett par år igjen å leve. Da vil jeg ikke bruke disse siste årene på å jobbe mot strømmen og sitte igjen med kun tårer og smerte. Nei, da vil jeg bruke de årene på barna, familie og på de få vennene jeg har. Så nå skal jeg ta helgeturer til bestekompisen min, bruke masse tid på barna, fokusere på å få huset ferdig og på alt annet som gjør MEG lykkelig.

 

I dag sov både meg og Amalie lenge. Usikker på når hun våknet, men vet at hun ofte gjør som meg og blir liggende lenge i sengen etter å ha våknet. Er jo bare så fantastisk deilig å bli liggende under dynen etter å ha våknet.

 

Husker jeg i en periode lagde litt ekstra godt til frokost hver helg. Så bestemte meg for å prøve det igjen, da jeg vet at barna elsket det. Dermed lagde jeg ett stort fat med frukt, skiver, knekkebrød og litt saltstenger til frøken datter, som hun fikk servert på rommet sitt. Hun ble kjempe glad og sa at i morgen vil hun lage frokost til meg. Så i morgen får jeg servert frokost for første gang på VELDIG lenge <3 Gleder meg til å se hva jeg blir servert.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Da vi var oppe hos mine besteforeldre i går, ble vi invitert med ut på middag i dag. Har verdens beste besteforeldre som er ufattelig flink med oldebarna sine. Spesielt har Amalie ett veldig sterkt bånd til de og det samme hadde jeg da jeg var yngre. Så vi har kost oss masse med en deilig middag på Egon i dag.    

 

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

Nå skal jeg kose meg med ungkarskvinnen, før meg og Amalie skal se en film fra sofakroken litt senere. I morgen skal jeg på seinvakt som jeg angrer på at jeg takket ja til, haha. Samme skjer hver gang jeg tar andre vakter enn nattevakt.

 

 

Håpe dere har en fantastisk helg så langt.

Klem

 


 

Finnes ikke billigere MATKASSE enn dette

inneholder reklamelink

 

Som alenemor til 2 barn, bolig, bil og med mye utgifter, er det veldig viktig for meg å prøve å holde budsjettet nede så mye som mulig, der jeg kan. En skal jo kunne leve godt selv om en ikke har så god råd. Derfor prøver jeg alltid å spare opp ekstra penger til å bruke til det vi kan ha litt ekstra glede eller nytte av. Som eksempel ta oss en tur på kino, kjøpe oss noe ekstra eller legge vekk penger til en ferie.

 

 

Så da jeg kom over denne matkassen, slo jeg til med det samme.

Processed with MOLDIV

 

Dette er altså en helt ny matkasse på markedet, som både er billigere og har mer mat. Utrolig men sant, så får du her middager i en uke for 3-4 personer i tillegg til brød, melk og pålegg, for KUN KR 999,- per uke. Bruker du min rabattkode vil du til og med få 100 kr i avslag på din første kasse. 

Du registrerer deg som ny kunde på https://proviant.no og legger inn rabattkoden METTE459289 under "endre rabattkode" i det første steget.

 

 


 

Det som er forskjell mellom denne og andre matkasser, er at her får du først og fremst en veldig billig matkasse som inneholder middager for 7 dager. I tillegg får du med brød, melk, knekkebrød og pålegg. Det er det ingen andre matkasser som har. Iallefall ikke som jeg vet om!

 

Middagene er enkle å lage da det er en del halvfabrikatvarer. Du får og med ett hefte, som inneholder oppskrifter, pakkeliste og gode tips.

 

 

Dette er hva jeg fikk i ukens matkasse til KUN KR 899,-

 Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

MED PROVIANT.NO KAN DU ALTSÅ FÅ:

FROKOST

LUNSJ

MIDDAG

KVELDSMAT

i 7 DAGER FOR 3-4 PERSONER TIL KUN KR 999,- PER UKE, OM DU BRUKER RABATTKODEN METTE459289 VED BESTILLING FÅR DU DEN FØRSTE KASSEN TIL KR 899,-

 

Processed with MOLDIV

Her er min pakkeliste for denne uken (3-4 pers)

 

Middager:

 

 

Kjøttdeig storfe 350 g

Seifilet 375 g

Brokkoli 1 stk

Egg 2 stk

Gulrot 600 g

Kinesisk hvitløk 23 g

Knutekål, grønn 400 g

Rød paprika 200 g

Purreløk 300 g

Ruccola 50 g

Seterrømme 150 g

Mozzarella, revet 150 g

Bacon, ternet 200 g

Kokt skinke, strimlet 150 g

Kjøttkaker 600 g

Kyllinglårfilet 400 g

Grønne erter 125 g

Poteter 700 g

Jasminris 250 g

Salat og grytebønner økologisk 380 g

Hakkede tomater 400 ml

Oyster & spring onion woksaus 120 g

Eggnudler 300 g

Pizzasaus 400 g

Brun saus original 44 g

Gul ertesuppe 146 g

Meksikansk gryte 190 g

Pannekakeblanding 196 g

Pizzabunn, familiepakke 390 g

Forfalle, pasta 400 g

 

 

 

Frokost/Lunsj/Kvelds:

 

Agurk 1 stk

Egg 4 stk

Lettmelk 1 L

Norvegia, skivet 150 g

Brød 670 g

Knekkebrød 260 g

Jordbærsyltetøy 275 g

Ovnsbakt leverpostei 200 g

Salami 100 g

Kokt skinke, pålegg 100 g

Olivio Havsalt potetgull 150 g

 

 

 Slik ser oppskriftheftet ut denne uken:

Processed with MOLDIVProcessed with MOLDIVProcessed with MOLDIVProcessed with MOLDIV

Ditt liv er like viktig som alle andre sitt

 

Da har jeg nettopp våknet etter å ha sovet ALT for lite etter nattevakten i natt. Ble bare liggende å tenke på alt og ingenting egentlig, når jeg la meg i dag tidlig. Tenkte på hvor jeg er i livet, hva jeg har bak meg og hva jeg forhåpentligvis har foran meg. På hva som betyr noe for meg og hvordan jeg skal ta vare på det, uten å bli påvirket av det jeg enda ikke har fått oppleve. Tanken på om jeg hadde fått vite at jeg kun skulle få leve en måned til, hva ville jeg da ha fokusert på. Hvem ville jeg fokusert på og hva ville jeg ha gitt av meg selv i den siste tiden.

 

 

Processed with MOLDIV

sovetryne - med gårsdagens sminke og genser uten noe under :D

 

 

Fortiden er det ikke noe vi kan gjøre noe med, dere! og det burde vi egentlig ikke ha noe ønske om å forandre på heller, da det er livet vårt. Livet på godt og vondt med både dårlige og gode valg. Klart vi kan ha opplevd ting som vi skulle ønske vi hadde sluppet og klart vi kunne ha vært på ett helt annet sted nå, om vi hadde opplevd noe annet. Men livet skal ikke være lett å leve og ingen går igjennom hele denne reisen kun med medgang, dessverre. Klart det kan føles urettferdig at noen får mer enn andre. Men om vi fokuserer på det som er bra, er livet vi har levd noe fantastisk fint.

 

Se bare på de som har ingenting, lever i krig og som ofte er helt alene i verden. På barna som vokser opp uten omsorgpersoner og uten noen mulighet for en bedre fremtid. Se hvor mye håp du finner i øynene og hvor mye glede de viser oppi alt det vonde. Selv når alt ramler ned rundt de og livet deres ikke blir verdsatt av noen rundt, så lever de og de slutter aldri å jobbe for seg selv. DET er styrke det og ikke minst er det vakkert. Hvor mye livskamp vi mennesker kan ha og hvor mye livet betyr for oss.

 

Er fullt klar over at depresjon er en stor folkesykdom. Har selv slitt med det store deler av livet og selv om det er en lenge siden nå, så vet jeg hvor altoppslukende det er. Det spiser deg opp innenfra og mørket smyger seg sakte over alt du er og alt du har. Er ikke lett å komme seg ut av og heller ikke lett å unngå når vi har så mange forventninger til oss selv og til livet. Vi kan skylde på de ytre påkjenningene så mye vi ønsker, men til syvende og sist er det hvordan vi selv takler verden, som er avgjørende for vår egen psyke. For det er ingen andre enn DEG SELV som kan avgjøre hvordan livet DITT blir. Alt kan rase rundt deg og du kan kjenne det fysisk på kroppen, men det er inne i oss vi må ta tak.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Vi må være sterke og vi må fokusere på det som gir OSS glede. Vi er selv ansvarlig for vårt eget liv og vi har bare denne ene muligheten. Så vi må ta vare på oss selv og vi må ta vare på de menneskene som gir oss både kjærlighet og glede. For vet du hva? DITT LIV ER LIKE VIKTIG SOM ALLE ANDRE SITT. Så LEV og NYT alt og alle som gir deg god følelse.

 

Nå skal jeg stå opp og hoppe i dusjen. Amalie kommer snart hjem fra jobb og vi tenkte oss en tur i butikken for å kjøpe inn litt godt til i kveld. Skal ha litt mor og datter kvalitetstid denne helgen. Var Amalie som spurte om vi skulle finne på noe og jeg var selvfølgelig ikke vanskelig å be. Hun er en av mine største grunner til lykke her på jorden!   

 

 


 

Rabattkode med 20 % avslag på Nelly

Reklame/ annonselinker

 

Åååh, nå er jeg bare så ufattelig lykkelig dere. Rart at noe så lite, kan gjøre meg så ufattelig lykkelig. Men nå er det så ekstremt sjeldent jeg unner meg noe, at når jeg først gjør det, så kjenner jeg det i hele kroppen. Og da mener jeg i absolutt HELE kroppen, haha. Helt fra tærne og opp til det store smilet jeg går rundt med nå. Gleder meg så sykt til å få pakken i posten og ikke minst til å prøve det på. Bare håpe at det ser like bra ut på min kropp, som jeg ønsker. For jeg har en litt vanskelig kropp å kle opp. Skulle så gjerne hatt en deilig timeglassfigur og kunne gått mer med inntilsittende klær. Ikke minst kle meg opp i klær jeg liker og ikke etter hva som passer kroppen min. Men siden jeg er "rett opp og ned" figur med store pupper og litt love handles, blir det ofte vanskelig.

 

Men nå har jeg altså unnet meg noen klær fra Nelly og selv om det ikke er mange plaggene jeg har kjøpt, så er det mye for meg. Får ofte vondt i sjelen når jeg ser alt jeg ønsker meg, men som jeg ikke tillater meg selv å kjøpe, fordi jeg har mer fornuftige ting å bruke pengene mine på. Dermed var det sykt deilig å være TOTALT egoistisk og kjøpe noe til meg selv i dag.

 

Klærne jeg har kjøpt er fra Nelly og jeg har brukt rabattkoden MADNESS for å få 20 % avslag på hvert plagg jeg har kjøpt. 

 

Kjøpte denne buksen og blusen som kan brukes hver for seg, eller sammen som en drakt.

Bukse HER og bluse HER

 

 

 

Og så kjøpte jeg denne nydelige skjorte som kan brukes oppi buksen eller utenpå. Flott både til hverdags og fest.

Skjorte HER

 

RABATTKODE: OPPGI KODEN «MADNESS» I KASSEN FOR 20% RABATT PÅ DITT KJØP!

 

 

Uansett hvordan klærne sitter på kroppen min, skal jeg altså ta bilder og legge ut her på bloggen, til dere. Det er faktisk en lovnad her og nå! Er jo supert om klærne sitter bra på og så blir det litt morsomt om jeg ser ut som en oppkledd påskegris! Men krysse fingrene for at jeg blir fornøyd med kjøpet, da jeg har lyst å oppdatere garderoben min til litt mer "voksen" og stilfull stil enn den er nå.

 

Ta vare på deg selv og unn deg gjerne noe ekstra etter en guffen vinter.

 

 

 

 


 

 

 

Handymann med rosa skrumaskin

 

Det å pusse opp helt alene med kun èn inntekt, er langt ifra lett. Tro meg, for jeg har prøvd. Faktisk er jeg midt oppi det og har vært det lenge. På en måte har jeg vell alltid vært alene med dette huset og vil nok kanskje alltid være det, tenker jeg. Huset fikk jeg bygget for ca 12 år siden og har i løpet av de årene kun hatt to samboere. De første årene var jeg ikke så opptatt av interiør og hadde vel egentlig ingen planer om hvordan det skulle se ut. Fokuset mitt var på andre områder og jeg hadde vel ikke definert stilen min. Men da meg og min første samboer gikk fra hverandre, følte jeg for å "ta tilbake huset mitt" på en måte. Husker jeg sa den setningen til han og at det var sårende for han å høre. Klarte ikke forklare hva jeg mente den gangen, men vil tro at det ikke var verre enn at jeg trengte å fornye meg litt. Fokusere på huset mitt og gjøre det mer meg!

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Så da begynte jeg forsiktig å legge planer og tenke ut hva og hvordan jeg kunne gjøre huset bedre. Det første jeg gjorde var altså å selge unna alle møblene mine, for å kunne kjøpe inn møbler som JEG likte. Så de svarte og dystre "ungkarsmøblene" mine ble solgt og jeg kjøpte inn nye lyse møbler som var mer feminint. Deretter kom tanken på å gjøre huset større, uten å bygge på. Huset mitt er altså ett ganske så lite hus og med en planløsning jeg ikke likte lengre. For nå ville jeg ha større kjøkken, bedre plass til spisestue og få store åpne soverom til barna. Når planen var satt, fant jeg frem sleggen og slo ned veggen mellom stuen og det ene soverommet. Husker Amalie fikk sjokk da jeg uten videre begynte å slå ned veggen. Hun snappet vennene sine med film av den gale mammaen sin som gikk amokk, haha.

 

Med veggen borte, hadde jeg plass til å dra kjøkkenet ut der spisestuen var og spisestuen inn der stuen var. Stuen ble plassert i enden, der hvor det hadde vært et soverom. Så nå er altså kjøkken, spisestue og stue plassert i en åpen løsning, i en "L" form hvor kjøkkenet "gjemmer" seg litt i den korte delen. ELSKER denne løsningen og huset virket større med det samme. Er nok her jeg har gjort mest av oppussingen og det er egentlig bare småting som gjenstår. Men nå prøver jeg å fokusere på rommene til barna, først og fremst. Noe jeg nok burde ha gjort for lenge siden, synes jeg. Amalie er jo snart 19 år og blir ikke boende hjemme evig og Brage er heller ikke så liten lengre. For nå som han har begynt på skole, har han jo lyst til å ha med seg venner hjem. Han har altså det nå og, men han vil jo at rommet skal være ferdig og ikke se så "rotete" ut.

 

 

Men ting tar tid, dessverre. Iallefall når en er alene om det og ikke har så mye ekstra penger etter at alt er betalt. Så jeg får bare ta ett skritt av gangen og prøve å holde fokuset på soverommene og ikke bruke det på noen av de andre rommene. Er så fryktelig ustrukturert, ser du. Har veldig lett for å gjøre litt i alle rom og ikke bli ferdig ett sted før jeg begynner på noe nytt. Derfor er hele huset under oppussing og ikke ett eneste rom er ferdig, haha. Det er VELDIG meg og ikke noe jeg er så glad for. Men det går nå fremover, selv om det går sakte.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Oppe har jeg revet omtrent alle veggene for så å ansette noen til å bygge nye vegger der jeg ønsket de. Ville ha større soverom og mindre gang. Ser ikke poenget med så stor gang, når det bare er ett rom en kun bruker for å komme til andre rom. Er jo i andre etasje og ikke noen yttergang. Etter at de nye veggene kom på plass, måtte jeg ha inn elektriker for å flytte på ett par punkter og sette inn ett par trådløse brytere. Men siden elektriker er dyrt og jeg ikke har råd til å ta alt på en gang, har jeg tatt ett og ett rom. Tok først mitt og Brage sitt rom, bare for å begynne i en ende av huset. Så skal jeg ta Amalie sitt rom denne måneden og avvente litt med gangen tenker jeg.

 

 

 

I dag har jeg revet ned det siste av gipsen her på rommet til Brage, etter at elektriker hadde flyttet på punktene. Nå må jeg bare rydde opp og sette opp ny plate

Processed with MOLDIV

 

Denne måneden er planen altså å få platet ferdig rommet til Brage etter at elektrikeren var der, male taket og kanskje begynne å sette opp litt av plankene jeg skal ha vannrett på veggene. Inne hos Amalie blir det å få det elektriske på plass og kanskje gjøre ferdig den ene veggen hvor sminkebordet hennes skal være. Tenker egentlig det er nok planer for denne måneden! Jeg er ikke den mest effektive frøkenen, selv om jeg tar meg godt ut med min rosa skrumaskin..

 

 

Processed with MOLDIV

 

Er det ingen mann i huset som kan ta på seg rollen som handyman, får jeg ta den selv. Iallefall prøve så godt jeg kan, tenker jeg. Utrolig hva en får til, om en bare ønsker det og går inn for det. En ting er sikkert og det er at en får en utrolig deilig mestringsfølelse av det.   

 

 


 

JEG MÅ PÅ AVRUSING

 

Sitter her i sofaen og har dårlig samvittighet for alt jeg har spist. Ikke bare i dag, men de siste dagene. Nei, mer de siste ukene, når jeg tenker meg om. Lurer rett og slett på om jeg er allergisk mot alt snop, sjokolade og chips, hehe. Men altså, seriøst.. Når jeg tar meg en utskeielse på sånt, så tar det meg så sykt lang tid på å komme tilbake. Blir som om kroppen min blir helt ødelagt og bare "Craver" alt, hele tiden. Altså ikke bare snop, men alt den kan putte i seg. Blir så sykt mat-gal at jeg blir litt små-gal av meg selv.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Hele tiden går jeg altså rundt å tenker på mat og gleder meg som en unge til å spise noe. Middag har jeg alltid vært veldig glad i, men nå har jeg omtrent like mye lyst på skiver, frukt og ja, selvfølgelig godis. Er jo litt humor og jeg kan godt le av meg selv. Men samtidig er det ufattelig kjedelig at jeg blir sånn etter å ha unnet meg en utskeielse. Ikke minst siden jeg legger på meg av det og jeg trives ikke i kroppen min når jeg går opp noen kilo. Slik som nå, er jeg sikker på at jeg iallefall har gått opp 3 kilo og jeg liker absolutt ikke hvordan magen min er blitt oppblåst. Gikk på vekten her om dagen og ventet å se ett høyt tall på displayet. Men det kom ingenting opp og jeg innså at batteriet var flatt. Kanskje like greit, tenkte jeg og spente den under skapet igjen. Hadde bare blitt stresset om jeg fikk se ett tall, jeg ikke ønsker å se.

 

Så nå må jeg altså på avrusing for sukker og matmengde. Avrusingplassen er jo selvfølgelig mitt eget hjem og lederen er meg selv, men jeg skal love deg at det blir strengt. Må ta meg skikkelig i nakken og holde meg unna alt unødvendig og få ned mengden på alt jeg spiser. Det blir enten slankepulver til alle måltider utenom middag ellers så blir det disse herlige fiberknekkebrødene. Hmmmm... hørtes ut som jeg var ironisk på slutten der. Noe som jeg så absolutt ikke er, for jeg digger de knekkebrødene. Spiste de mye før og må være forsiktig å ikke gå amok på de også. Tenker at 1-2 slike knekkebrød uten smør og med enten hvitost eller forepølse på, er helt supert. Altså 1-2 knekkebrød til frokost, til lunsj og til kvelds. Så spiser jeg vanlig middag, bare at jeg reduserer STORT på mengden.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Nei, dette skal jeg klare og jeg må begynne allerede I MORGEN. Har gjort det samme så mange ganger før, at jeg vet det vil gå helt fint. Det tar ofte bare litt tid før jeg tar meg selv i nakken og begynner! Men NÅ må det gjøres og så får jeg unngå å unne meg så mye i fremtiden, tenker jeg.

 

Flere enn meg som har dette "problemet"? 

 

 


    

Slitsom kjerring..

 

Dere aner ikke hvor deilig det er å være hjemme igjen til den vante hverdagen min. Rart med det, siden vi bare var vekke noen dager, haha. Men det var bare så ufattelig deilig å komme hjem og starte uken igjen, kjenner jeg. Hmmm... nå høres det jo ut som om jeg aldri setter mine bein utenfor huset og hverdagen vår.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Kan absolutt ikke si at jeg er noe særlig sosial av meg og heller ikke så mye på farten, men jeg kommer meg da rundt om innimellom. Eller..hehe, får vel heller si "en gang i blant". For det er absolutt ikke ofte, men jeg liker altså stueforandring av og til. Noen ganger brenner det i hele meg etter å finne på noe og jeg går omtrent rundt og rundt meg selv av kjedsomhet. Da kan jeg bombandere folk med snap og meldinger. Altså... da snakker vi slitsom kjerring! Vil jo helst bli invitert og ikke invitere meg selv, så jeg kjører masse idiotisk hinting. Ikke noe bra hinting heller, men virkelig VIRKELIG skjult hinting som bare de aller beste klarer å tyde, haha. Ja, det er ikke bare, bare å være kjent med meg. Men som oftest så trives jeg å bare være her hjemme! Er nok veldig hjemmekjær og glad i å ha både rutiner og barna rundt meg. Er jo det som er livet mitt og det som gir meg glede. Vi er nok alle satt sammen sånn, at når vi slår oss til ro ett sted, er det alltid deilig å komme hjem.

 

I dag har vi fått enda en nydelig dag med sol og vår-følelse både ute og inne. Det gjør noe med oss alle når solen skinner inn vinduene og vi kan kjenne varmen solen gir på kroppene våre. Nå er det jo etter kalenderen å dømme alt blitt vår og påsken er rett rundt hjørnet. Så det er ikke lenge igjen til vi kan begynne å se blomstene komme opp av bakken og til vi må ut å løpe med gressklipperen. I år gleder jeg meg noe helt sykt til å jobbe videre med hagen min. Har så mange planer, som jeg brenner etter å sette igang med. Blir nok ikke ferdig med alt i år, men skal ihvertfall få gjort halvparten av det.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Meg og Brage benyttet oss av fin været og kom oss ut på en liten tur før middag. Lagde pølse og makaroniform i dag, som jeg satt klar i ovnen før vi gikk ut. Dermed var det bare til å slå på ovnen når vi kom hjem. Ellers har Brage vært på tae-kwondo trening i dag og vi har slappet av på sofaen sammen. Amalie var sent hjemme, siden hun hadde kjøretime. Så hun kom hjem når vi var på treningen og da vi kom hjem igjen, var hun alt gått opp på rommet. Dermed har jeg faktisk ikke sett henne engang i dag. Sånn er det med store barn, hehe. Men så lenge jeg vet hun er her og har det bra, har jeg og det bra. mammalivet, vet dere!

 

Nå er det straks leggetid for lillegutt og jeg skal få bytte ut julegardinene før jeg legger meg. Ja, jeg vet... selv om sangen sier at "julen varer helt til påske", så var det litt vell lenge å la julegardinene henge. Men nå skal de altså pakkes ned i boden og mine gråe deilige gardiner skal opp igjen. Gleder meg veldig til å kunne nyte synet av favoritt gardinene mine igjen, hehe. Små gleder!

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Håpe dere har hatt en herlig mandag. Så skrives vi i morgen.

Klem

 

 


 

Alltid deilig å komme hjem

 

Fy søren så deilig det er å være hjemme igjen. Aaahhh, there is no place like home, dere. Har vært så utrolig mange ganger på danskebåten at det nesten har blitt litt kjedelig synes jeg. Men så har jeg jo heller ikke fokus på at jeg selv skal kose meg så mye. For det er jo Brage jeg har hatt fokus på hver gang, siden det stort sett kun har vært meg og han på disse turene. Selvfølgelig koser jeg jo meg, når jeg ser hvor gøy han har det. Men det blir litt sånn "been there, done that" og det er jo ikke akkurat så hysterisk spennende, hehe.

 

Processed with MOLDIV

 

 

Som Fjordclub medlem finner en ofte gode tilbud inne på nettsiden og om en følger med, kan en til og med finne gratisturer. Da satser de altså på å tjene penger i taxfreen, restaurantene og på alt annet enn kan kjøpe i båten. Ofte velger mange å oppgradere lugarene også, når de får tak i gratis tur. Selv har jeg som oftest valgt å gjøre det så billig så mulig når jeg har fått tak i billig turer. Har vel kun to ganger oppgradert til den beste lugaren de har, ellers har vi tatt den som er gratis. Jeg er til og med så gniten at jeg tar med eget brød og drikker vann fra springen, haha. Så kan jeg heller unne meg og barna en bedre middag på restaurant og litt fra taxfreen.

 

Hadde jeg hatt mer penger å bruke, hadde jeg selvfølgelig brukt mer! Men med en datter som holder på å ta lappen på min regning (hun betaler litt selv og, selv om jeg ga henne lappen og bil i 18 års gave), en sønn, en bil og ett hus jeg holder på å pusse opp, så fyker pengene ut med det samme de kommer inn. Så da må jeg og barna leve sparsommelige i noen år. Thats life.. Vurderte å spandere meg og Brage inn på all you can eat restaurant iallefall èn av dagene. Men sist vi var der endte det opp med at jeg spiste aaaaaalt for mye og Brage spiste bare litt kylling og masse is. Så fant ut at det var like greit å bare kjøpe mat i cafèn. Det er billigere og vi får akkurat nok mat til at vi blir mett og fornøyd.

 

Processed with MOLDIV

 

Her er det vi spiste til middag hver dag. Brage valgte pomfritt og jeg valgte meg en taco lefse. Den ene dagen hadde jeg tacokjøttdeig og den andre dagen fajitas kylling. Kjempe godt og mye billigere enn restaurant. Spesielt om en har med kresne barn og ikke er så storspist selv.

 

Processed with MOLDIV

 

 

Over her er Brage fra showet i går kveld. Fjordy heter karen som gir han en klem her, hehe. På bildet under er da vi spiste frokost i lugaren i dag tidlig. Skive og tegnefilm, funker utmerket for 6 åringen min.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

I dag begynte den hersens høyttaleren å informere om at vi la til kai i Stavanger alt i fem tiden på morgenen. Men til min store overraskelse og ikke minst GLEDE, sov heldigvis Brage igjennom det hele, både når vi nærmet oss Stavanger og når vi la til. Så jeg kunne bare snu meg rundt å sove videre. Dermed fikk jeg sove helt frem til klokken halv ni, før jeg måtte vekke Brage. Han fikk være lenge våken på showet i går kveld og var tydeligvis veldig trøtt i dag. Frokosten tok vi på rommet, siden vi hadde med oss brød. Så gikk vi ned i skipet for å sosialisere oss litt. Eller, rettelse.. For at Brage skulle få sosialisere seg, hehe. Jeg er så absolutt ikke glad i å sosialisere meg med fremmede, men Brage elsker det.

 

Vi var fremme i Bergen ca kl 12:30 og solen skinte over byen. Vi hadde tatt buss til byen for å slippe å betale parkering. Så da måtte vi rusle litt i byen og finne bussen som kunne kjøre oss hjemme. Vell hjemme var det litt prat med Amalie og gjesten hennes, før jeg lagde nachos og plantet ræven i sofaen for totalt avslapning. Og her sitter jeg altså enda, hehe. Skal straks legge Brage, siden det er skoledag i morgen. Så tenkte jeg å bruke kvelden videre på å synge inne på appen min som jeg er blitt totalt avhengig av.

 

Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre.    

Tragisk kjerring sitter alene

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Her på båten begynte vi dagen allerede klokken åtte i dag tidlig. Var vel rundt den tiden båten la til i Danmark tenker jeg. Ufattelig irriterende at absolutt alle høyttalerene skal informere om at en legger til kai. For det er helt umulig å sove igjennom all informasjonen som både kommer på dansk/norsk, tysk og engelsk. Ser jo at de ikke kan sitte å bruke tid på å slå av høyttalere i lugarene med gjester som ikke skal av. Men eg blir like irritert hver gang, Hehe. Vil soooove og når Brage først er blitt vekket, får han ikke til å sove mer. Så da ble det på med tegnefilm og litt lys. Prøvde å sove videre selv, men det var helt umulig.

 

Frokosten hadde jeg planlagt skulle bli billigst mulig. Så vi har med oss ett helt brød som vi kjøpte på butikken i går. Har og med sjokoladepålegg til lillegutt og kjeks til vi er småsulten. Ost koster bare ett par kroner i cafen her. Så da kjøper jeg ost og tar med meg opp på lugaren istedenfor å kjøpe dyr frokost. Synes det er bedre å bruke mer penger på middag og annet kos.  Brage har blant annet fått kjøpe seg tre pakker med lego, som vi bygger sammen. Ellers blir det nok ett bingobrett i kveld. Har lenge tenkt på å kjøpe parfyme, men ikke tatt meg råd. -velkommen til enslig mor sin økonomi, haha. Men er nok flere som meg der ute, vil jeg tro! Hadde derfor planlagt å kjøpe parfyme her på båten. Men fant fort ut at jeg ikke ville bruke 500-800 kr på parfyme nå før lønning. Så endte opp med å kjøpe en billig en til rett over hundre kroner. Synes den lukter greit nok. Men er litt redd for at jeg går rundt å lukter gammel dame eller noe sånt,haha.

 

Ellers har vi brukt dagen så langt på å bygge lego, gå tur rundt i båten, tatt en tur på dekk, handlet litt og sett på TV. Brage styrer og jeg dilter etter. Ferien er jo tross alt mer for han enn for meg. Kjente litt på savnet etter en mann i går kveld. Hadde vært kos å hatt en der når Brage var på showet og fikk seg venner som han var med. Føler det ser litt tragisk ut når jeg sitter der helt alene ved bordet hele tiden. Men har reist mer alene med barna enn jeg har reist sammen med en mann. Så er egentlig litt vant til det. Men ja...hadde vært godt med en mann i livet.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Ønsker dere alle en fantastisk lørdag videre. Her er det snart tid for barneshow igjen.

 

Klem 

 

 

 


 

Gratis Danskebåt tur

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

 

For en liten uke siden kom jeg over gratis tur/retur biletter med Danskebåten (Fjordline) og bestilte mor og sønn tur. Amalie fikk spørsmål om å være med, men hun takker alltid nei. Hun er en av de som blir båtsyk på omtrent stille hav, mens meg og Brage tåler en god del mer. Brage er forresten helt ekstrem og jeg husker sykt godt den gangen vi var på mor og sønn tur med 7-8 meter store bølger. Turen ble avbrutt og vi ble sendt hjem til Bergen med buss fra Stavanger. Så det var omtrent ikke en sjel å se ombord før vi gikk i land. Vi hadde altså hele båten for oss selv og Brage storkoste seg med å rysje både opp og ned i sklien. Ned med tyngdekraften og opp igjen ved hjelp av bølgene, haha. Han var ufattelig morsom å se på og vi lo godt begge to.

 

 

I dag er sjøen stille og det er veldig mye folk ombord. Men så har vi ikke kommet helt ut på havet enda heller. Nå er vi altså på vei fra Bergen til Stavanger. Vi har vært i butikken å handlet litt, vært å sett på underholdning, i ballbingen, spist middag og kost oss i lugaren med snop og tegnefilm. Dette er en mor og sønn tur hvor han står i sentrum. Så han elsker danskebåt turene våre og koser seg alltid like mye. Vi bruker minst mulig penger og koser oss like mye med det som er gratis. Siden selve turen er gratis, har jeg så langt kun brukt penger på middag, snop og juice i butikken og selvfølgelig på to is. Nå sitter jeg å slapper av mens Brage leker på lekerommet. Tenker vi legger oss tidlig i dag, da jeg alt kjenner meg sykt trøtt.

 

 

Håpe dere har en fantastisk start på helgen.

 

Klem

Deilig og kalde

 

Processed with MOLDIV

 

Herregud for noen deilige dager det er for tiden.  Vi har jo fått veldig lave kuldegrader fra Sibir, men solen har samtidig gitt oss nydelige dager selv om. Er nesten sånn at når det blir kaldt nok, så blir det ikke så kaldt alikevel, på en måte. Haha, det hørtes jo veldig rart ut. Men det er omtrent som om kroppen omstiller seg bedre enn om det bare er ett par grader minus. Vi har iallefall kost oss masse inne i varmen og virkelig kjent på vår-følelsen nå som solen skinner igjennom vinduene. Men vi har og tatt godt med klær på oss og gått ut i kulden. Har lagt ved ett par bilder fra da meg og Brage var på tur i går. 

 

 

For i dag er vi nemlig på danskebåten. Fikk tak i en gratistur på nett og hev meg rundt for å bestille. Så nå sitter vi på båten mot Stavanger.