hits

juni 2018

Fremtidig kjæreste vil ha problemer med det!

 

Klokken nærmer seg tre om natten og jeg sitter her i mørket og synger på gamle sanger som gir meg ett hav av følelser. Både gode, deilig og litt vonde minner strømmer igjennom meg, når sangene tar meg tilbake til opplevelser jeg har hatt.

 

 

Opplevelser som kan virke som ett annet liv, eller en bok jeg har lest. Jeg husker det som om det var i går, men det føles likevel som en annen person. Har jeg virkelig blitt så gammel at livet jeg den gang hadde og livet jeg har nå, er så vidt forskjellig at det kjennes ut som du forskjellige personer?

 

 

Processed with MOLDIV

Har gått med plaster i ansiktet, nesten i hele dag. Prøver å lage ny trend ser du ;)

 

 

Skulle ønske jeg var flinkere til å ta vare på meg selv og på dagene jeg hadde. At jeg var like fokusert på min egen lykke da, som jeg er nå. Men det er vel litt det med å bli voksen! At en lærer seg hvordan og hvorfor det er viktig å sette sin egen lykke først. For jeg angrer KUN på en ting og det er at jeg gjorde mitt eget liv vanskelig å leve..

 

Så jeg anbefaler deg som leser dette, å ta vare på deg selv. Ikke med å trene og spise riktig, men på å gjøre det som gir deg selv glede. Som å omgåes mennesker som gjør deg godt, se på deg selv med ett smil hver dag og nyt hver dag til det fulle.

 

La ved to bilder over her fra snap, da det var de eneste bildene jeg har tatt av meg selv i dag. For jeg er faktisk ikke en mester på å ta mye selfier, selv om mange vil nok mene det motsatte. Men det kommer jo helt ann på ståstedet til hver enkelt. Familien min for eksempel, de tenker nok at jeg deler alt for mye og tar alt for mange bilder. Noe jeg forstår utifra at tidene har forandret seg og at før i tiden var til og med private brev, formelle.

 

I tillegg er jeg, og har alltid vært ekstremt åpen som person og har lite av grenser på hvor mye jeg bør dele av mine indre tanker og følelser til andre. Har derfor alltid likt å skrive ned følelsene og tankene mine, for å befri de, på en måte. Så det eneste som er "nytt" for meg er å gjøre det offentlig og ikke minst huske å ta bilder til det jeg skriver.

 

Å skrive så mye som jeg gjør offentlig, er ikke skremmende i det hele tatt på meg. Selv om jeg vet at en eventuell fremtidig kjæreste vil kunne ha problemer med det. Men det trenger jeg ikke å tenke på nå!

 

 

 

 

Her har jeg tatt plasteret av, da jeg er på vei i seng. Ikke like trendsetter å ha sår, som det er å ha plaster ser du!

 

Skal innrømme at det å synge på sanger som fyller meg opp med minner om kjærlighet, håp, kjærlighetsorg, forelskelse og nærhet, ikke akkurat reduserer savnet mitt etter en mann..

 

Jeg får jo to tvilling gutter å være mormor for snart. Men det betyr ikke at mitt eget ønske om ett barn til, er dødt. For jeg ønsker meg veldig ett barn til og går mest sannsynlig tilbake til tanken på å få det barnet med sæd-donor om ett års tid igjen. Savnet etter en mann er der, men samtidig er jeg like usikker som før på om jeg orker å gå igjennom det en gang til!

 


 

Begynne å date igjen?

 

Da er vi kommet hjem ifra Bulgaria og hatt en deilig natt her hjemme i eget hus og egen seng. Det er faktisk noe helt spesielt å krype opp i sin egen seng i sitt eget hus og jeg elsker følelsen av å komme hjem, etter å ha vært borte. Men samtidig så føler jeg meg litt tom her jeg sitter alene i stuen, nå på kvelden. Kanskje er det overgangen fra å ha liv å røre rundt meg hele tiden, til å sitte i ett helt stille hus. Helt ærlig så vet jeg ikke hvorfor og jeg kommer nok ikke til å finne ut av det heller, før jeg har kommet meg og glemt "hele skiten".

 

 

Processed with MOLDIV

 

Det å føle meg tom, gjør ofte at jeg begynner å tenke på å kanskje treffe en mann igjen. En som kan gi meg det jeg mangler og en som kan ta imot det jeg ønsker å gi. Men samtidig så kjenner jeg at det egentlig vil bli mer stress enn ro! For, for det første så ligger det alltid forventninger til at jeg skal bruke mer tid på vedkommende, enn jeg mest sannsynlig har. Jeg ønsker jo å bruke så mye tid som mulig på barna mine, kommende barnebarn og på huset. Dermed blir det ikke så mye tid igjen til å dyrke noe kjærlighet og da blir det automatisk bare rot. I tillegg så er jeg FRYKTELIG skeptisk og forsiktig, ettersom jeg har gang på gang fått dårlige erfaringer. Så tanken på å begynne å date er egentlig bare stressende og negativ, samtidig som en del av meg savner det.

 

 

Da jeg satt på flyet hjem, ble jeg plassert ved siden av en mann som sov helt fra vi lettet til vi landet. Meg og Brage kunne bare glemme å gå på do, ettersom det ikke var plass å komme oss forby og siden jeg ikke hadde hjerte til å vekke han opp. Men da jeg satt der, kunne jeg ikke dy meg med å se litt på han der han sov med litt åpen munn og i sittende stilling. Han hadde nemlig flotte lepper. Lepper som hadde vært gode å småbite på og ikke minst kysse på. Så jeg satt der å forestilte meg hvordan det ville være å krype inn i armene hans og kysse han forsiktig. Mannen var rundt min alder og litt bamsete i kroppsfasong. Noe som jeg alltid har likt, da det gir meg mer følelsen av å bli tatt vare på og beskyttet. Ikke spør meg hvorfor, for det vet jeg ikke. Men muskler og tynne menn, har aldri vært min "greie". Nei, jeg liker de normalvektig eller med ett par kilo ekstra.

 

 

Faktisk følte jeg meg tryggere der vi satt med en mann ved siden av oss, enn om vi hadde satt der alene. Ikke det at han hadde beskyttet oss om vi styrtet, haha. Nei da hadde han nok hatt nok med seg selv og kanskje kameratene som satt foran han (oss). Men jeg likte uansett tanken på å sitte der sammen med en stor, tygg og "god" mann som hadde en avslappet og betryggende følelse ved seg. For er det noe jeg nylig har funnet ut, så er det nettopp det at menn som er "mye", så absolutt ikke er noe for meg. Menn som er høy på seg selv og som kun ser ting fra sin egen vinkel, kan bare holde seg unna meg. For jeg har fått min porsjon av det og vil absolutt ikke ha slike negative mennesker i livet mitt. AAAhhhh... måtte bare få det ut!

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Nå har jeg vært singel i ca 9 måneder og kun vært intim 2 ganger i løpet av den tiden. Så jeg har gått veldig lenge uten noen form for kos. Men med det sagt, så vil jeg ikke bare ha det, for å ha det. Nei, skal jeg ha kos, så må det bety noe for meg. Så derfor lurer jeg altså på om jeg skal begynne å vurdere å date igjen. Jeg trenger jo ikke å gå "all in", selv om jeg ønsker å være seriøs. Kjenner jeg må tenke litt mer på det og finne ut om det er verdt det i det hele tatt.

 

 

Klem 

 

 

Fordeler og ulemper med ALL INCLUSIVE på ferie.

 

Processed with MOLDIV

 

Meg og Brage er på ferie i Bulgaria, nesten helt nede ved den tyrkiske grensen. Her har vi valgt ett All inclusive hotell som har alt av mat, drikke, aktiviteter og snacks inkludert. Det å reise på All inclusive ferie betyr at alle måltider på ferien betales på forhånd. De fleste stedene dekker dette alt av mat, drikke og snacks på hotellet. Det betyr altså at du allerede ved bestilling vet hva ferien kommer til å koste. Dermed kan du la VISA-kortet ditt hvile når det gjelder mat og drikke, og heller konsentrere deg om å feriere og de du reiser med. Det eneste du trenger er lommepenger og penger til eventuelle utflukter.

 

 

Vi har flere ganger valgt å reise med nettopp All inclusive og synes det er en perfekt ferie når en har med seg små barn. Men det er greit å vite at det å reise på ferie med og det å reise på ferie uten All inclusive, faktisk er to helt vidt forskjellige typer ferier og det er både ulemper og fordeler med det. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage ett lite innlegg om det jeg ser på som fordeler og ulemper ved denne type ferie.

 

 

 

Fordeler
 1. Du vet hva turen vil koste FØR du reiser.

 2. Alt er betalt på forhånd og du trenger ikke bruke flere penger på reisestedet. (altså kan du opprinnelig legge igjen lommeboken hjemme).

 3. Du kan spare masse penger.

 4. Det uhøytidlig i resturanten og dermed perfekt for barnefamilier

 5. Barn og voksne kan forsyne seg så mye de vil uten å tenke på pris.

 6. Barna (og voksne) kan ta så mye is de vil

 7. Barna kan forsyne seg selv og føle seg mer selvstendig

 8. Det er ofte servering 4 ganger eller mer hver dag og hver servering varer ett par timer. Dermed er det ofte mat å få, igjennom hele dagen.

 9. Du trenger ikke å hysje, løpe etter, roe ned og mase på barna under måltidene, like mye.

 10. Ved bassenget kan en bare hente seg drikke eller is, når en måtte ønske.

 11. Du får god tid til å være sammen med de/den du reiser med.

 12. Du unngår pågående og masete "innkastere"  når du er på jakt etter dagens restaurant.

 13. En trenger ikke å gå utenfor hotellets område i det hele tatt.

 14. Ofte er Kids klubb inkludert i prisen

 15. Du slipper å betale for mat til barna som ikke blir spist, fordi de finner ut at de ikke likte det og vil ha noe annet.

 16. Du kan spise dessert hver dag.

 17. Mye spennende en kan smake på og gøy å prøve litt av alt 

 

 

 

Ulemper
 1. Du oppholder deg mer på hotellet og opplever mindre av området rundt.

 2. Du får ikke smakt den ekte, lokale maten.

 3. Du støtter ikke de koselige, lokale restaurantene og spisestedene.

 4. Det er ofte MYE støy under måltidene og barn som løper overalt

 5. Det er nesten ingen som pynter seg ekstra for middagen

 6. Maten er ofte lite kryddret, for å passe flere ganer.

 7. Barna velger ofte det minst sunne alternative

 8. Selve resturanten/spisestedet ser ofte mer ut som en kantine , enn en resturant

 9.  Ender ofte opp med at en tar litt av alt på fatet og får noe som ser ut som restemiddag foran seg, når en setter seg ned for å spise.

 10. Det kan ofte bli litt grisete oppi maten som er satt frem, ettersom små barn får hente mat og styre på helt selv.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Over her ser du det ene buffet bordet ved frokosten og under her ser dere hvordan det er lagt opp med bord.

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Dessert blir lagt frem til absolutt alle måltidene på dette hotellet. Både bildet over og under ser du hva som blir servert hver morgen.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Det var altså mine fordeler og ulemper med All inclusive ferie og som du ser ble det 17 positive punkter og bare 10 negative punkter. Dermed kan jeg nok slå fast at for meg og mine barn, er dette den beste reisemåten. Men skal ærlig  innrømme at om jeg skulle ha reist på voksen ferie, hvor jeg kunne ha valgt utifra mine egne ønsker og hvor jeg ikke trengte å bekymre meg for pengene. Så hadde jeg nok valgt å reise uten All inclusive. For det er noe helt spesielt å gå nedover gaten om kvelden og lete etter den perfekte restauranten. Ikke minst er det mye koseligere og hyggeligere å sitte på en flott restaurant som gir deg den rette syden-stemningen, enn det er å sitte i en "kantine".

 


Til slutt vil jeg bare legge ved ett lite bildedryss fra oppholdt vårt her på Bella Vista med All inclusive:

 

 

Processed with MOLDIV

 

Brage er en skikkelig is-elsker og henter seg is så mange ganger hver dag, at jeg mister tellingen.

 

Processed with MOLDIV

 

Han elsker å få lage til isen helt selv..

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Min frokost er hver dag den samme og vi sitter hver dag på samme bord. Så kan si at jeg egentlig er ganske vanedyr av meg. Brage derimot liker å variere litt på maten, men er like avhengig av å sitte ved samme bord hver dag som meg. Ene gangen var det opptatt og han mente at vi måtte spørre om å bytte bord. Men vi fant fint ut at vi kunne nøye oss med nabobordet den ene dagen.

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Her kan vi ikke variere på restaurant, da det bare er en. Men vi varierer med å sitte litt ute å spise. Til snacks er det uteservering og grilling av maten.

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

Maten min blir liksom aldri helt Instagram-vennlig, haha

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Brage på jakt etter noe godt...

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

Og her er mitt faste "godt" hver dag. Jeg elsker moouse og spiser det to ganger for dagen (dessverre).


Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Snacks tid, betyr grill tid her hos oss og disse hamburgerene er SYKT gode.

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Håpe dere alle nyter sommeren.

Klem

Om 5 måneder blir jeg ung BESTEMOR

Processed with MOLDIV

 

Overraskelsene, eller sjokkene om du vil, har stått i kø for både meg og ikke MINST Amalie. Først fant vi ut at hun var gravid og det bare ett halvt år eldre enn det jeg var når jeg ble gravid med henne i magen. Det var ett stor sjokk som fikk oss til å både le og gråte om hverandre. 

 

 

Jeg ble nok fortere vant til tanken om å bli bestemor, enn Amalie vente seg til tanken om å bli mor. Men etterhvert begynte hun å glede seg og se på babyutstyr og ikke minst søte små babyklær. Så var det tid for ultralyd og vi gledet oss stort, samtidig som vi jo var litt nervøs for om noe var gale. Heldigvis var det ingenting gale og vi er evig takknemlig for det. Men at det var tvillinger hun bar på, var vi ikke forberedt på. Så vi fikk ett nytt sjokk der vi satt. Var faktisk kun Brage som tok det hele med knusende ro, da han hele tiden har sagt at det var to inni der.

 

 

Nå gleder jeg meg stort til å bli mormor til to små gutter og Amalie har nok og begynt å venne seg til tanken på å få to tvilling gutter.  Vi kommer garantert til å bli en kul familie, der alle enda er unge (la meg leve i troen, dere). For i huset vårt kommer det til å være meg som alenemor, sønnen min på 7 år, datteren min på 19 år og hennes to herlige tvilling sønner. Gleder meg noe sykt til å få liv i huset igjen og fulle dager som fyker avgårde. Mitt babyønske om å få en baby til, som alenemor ved hjelp av donor er ikke lagt vekk. Det er bare lagt litt på vent!

 

 

Nå er jo meg og Brage i Bulgaria, så jeg får ikke sett utviklingen på magen hennes dag for dag. Derfor sendte hun meg dette bildet og jeg fikk mildt sagt sjokk. For plutselig var det blitt en skikkelig gravidmage og jeg er mer forelsket enn noen gang. Tenkt, inni der ligger mine (bestemors) to herlige go-gutter. 

 

 

Tok med KUN 1 av barna på ferie

 

Hei dere, Vi koser oss glugg ihel her nede. Eller heter det nede, tro? Sånt har jeg nemlig aldri vært noe flink på. Ikke har jeg giddet å bruke så mye energi på å lære meg det heller. Men vil jo tro det heter "nede", ettersom Bulgaria ligger nedenfor Norge. Uansett om det heter nede, borte eller out there! så koser vi oss iallefall sykt masse og nyter hver eneste matbit, hvert eneste svømmetak og hvert eneste øyeblikk.

 

Processed with MOLDIV

 

Dette er Brage sin ferie, der jeg egentlig bare henger med på det han ønsker å gjøre. Altså at han styrer og jeg dilter, om du vil se på det sånn. Følte veldig for å gjøre det sånn dette året og angrer ikke ett sekund på valgene jeg tok. Amalie hadde nemlig ikke ferie samtidig som Brage skulle være hos meg. Så istedenfor å bare være hjemme alle sammen, tok jeg en tur alene med Brage og senere skal jeg altså ta en tur alene med Amalie. Så hun sitter hjemme med tvillingmagen sin og gleder seg til det blir hennes tur. Dermed får begge to reist på ferie med meg alene og begge to får ferie som er skreddersydd det de ønsker og liker.

 

Brage ønsket seg en ferie hvor vi kunne spise så mye vi ville og da tror jeg han spesielt hadde iskrem i tankene, haha. For han er en skikkelig stor is-elsker. videre ville han kunne bade masse i basseng og kunne gå til stranden når han ønsket det. Han ville ikke på shopping eller gå lange strekninger i varmen. Så hotellet vi bor på er helt perfekt for det han ønsket seg.

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Nå bor vi nemlig på hotell Resort Bella Vista som ligger rett ved Butamyata stranden. Her har han all inclusive på alt av mat, drikke og snacks. Show hver kveld, muligheten til å bade i basseng inne og ute, og til å gå ned til stranden om han ønsker det. Hotellet er absolutt ikke ett av de fineste stedene vi ha vært. Men det er likevel ett fantastisk sted. Plasseringen er perfekt om en ønsker det stille og rolig med sjø rett utenfor hotellet. Det er mange tur områder hvor en kan være heldig å se ville dyr. Maten er kjempe god og personalet er fantastisk. Rommene er helt enkle og hotellet er fint i seg selv. Er bare meg som har blitt veldig bortskjemt fra tidligere ferier. Kan uansett sterkt anbefale dette steder og vil gjerne komme tilbake hit igjen en dag. Det er billig og vi har fått sykt masse for pengene.

 

I dag begynte meg og Brage dagen litt sent ettersom han sov så lenge. Så gikk vi ned å spise frokost, før vi fant oss en plass ved bassenget. Han ville nemlig at vi skulle ligge med bassenget i hele dag. Så da gjorde vi det! Vi har badet masse, øvd på svømmeteknikken hans både med og uten armringer, jeg har vært med å trimmet i bassenget, Brage har spist ett veldig VELDIG høyt antall is som han hentet selv, vi har solt oss og vi har bare tatt pauser for å gå opp å spise lunsj og snacks.

 

Processed with MOLDIV

 

Joda... ser nok ganske så sleten ut, der jeg sitter uten sminke og myser mot solen og lyset. Kommer garantert til å få ett par ekstra rynker av dette, om jeg ikke tar å kjøper meg ett par solbriller. Men men.. Jeg blir jo bestemor om ett par måneder, så rynker er lov!

 

Processed with MOLDIV

 

En liten lurendreier som har hentet is til meg og spist halve på veien bort, haha.

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Etter vi hentet vannmeloner, drikke, pizza og litt pomfri til snacks, ville han ta det med opp på rommet istedenfor ned igjen til bassenget. Så vi pakket sammen tingene våre og gikk opp på rommet. Her koste vi oss med maten og tegnefilm fra hver vår seng. Jeg har latt Brage se så mye han vil på tv, mobilen osv uten å blande meg opp i det. Dette er hans ferie og han styrer skipet. Jeg er bare med for å passe på at han er trygg og koser seg glugg ihel. Men for all del..Jeg koser meg glugg ihel jeg og ;)

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

Rett før middag tok vi oss en tur ut for å kjøpe litt helgesnop til Brage og gikk igjennom den koselige og rolige landsbyen for å komme til supermarkedet. Der fikk han gå med handlevogn og kjøpe akkurat det han måtte ønske. Det ble både kjeks, chips og sjokolade, på en super fornøyd Brage da ja! Deretter var det middag, dessert, litt avslapping på rommet og så kveldens hødepunkt "showet". Men i dag skuffet showet litt og vi gikk etter sirka halve tiden. 

 

 

 

 

Så nå skal vi bare slappe av litt her oppe, før vi sovner for natten. I morgen er det meldt regn, dessverre. Så vi tenker å sove lenge.

 

Klem

Da er vi fremme i Bulgaria

 

Processed with MOLDIV

 

Aaaaahhhh så herlig det var å komme frem og få senket skuldrene etter ett par timer på flyplassen, ett par timer på flyet og ett par timer i minibussen. Men nå er vi altså endelig fremme og både fått slappet av og spist middag.

 

 

 
 
 
 
 

Av en eller annen grunn er jeg alltid like stresset på flyplasser og klarer ikke å slappe helt av før vi er fremme på hotellet, eller hjemme. Har ikke flyskrekk, så det er ikke grunnen til at jeg stresser. Men tror det er mer det at jeg er redd for å gå på feil gate, feil fly og feil buss. Eller at vi bare kommer for sent..

 

Så om jeg reiser alene med barna, noe jeg stort sett alltid gjør, er jo alt ansvaret på meg og da blir jeg en liten tikkende bombe som plutselig kan kjefte! For utenpå ser jeg nok helt rolig og avslappet ut. Men inni meg har jeg titusen tanker på en gang og en angst om at noe kommer til å gå gale.

 

Heldigvis begynte jeg å jobbe med det for ett par år siden og kjente i dag at jeg er blitt mye bedre. For det har jo stort sett ALLTID gått bra og ting jeg bekymrer meg for, er ikke noe å være redd for. Så i år merket jeg at jeg kun var stresset en liten stund, men at jeg resten av turen klarte å senke skuldrene å bare nyte opplevelsen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Første gang jeg faktisk har opplevd at flymaten var veldig god!

 

 

 

 

 

Vi kom faktisk så sent frem på hotellet, at vi gikk direkte inn til middagen, etter å ha satt fra oss bagasjen på rommet. Litt usikker på om jeg er fornøyd eller missfornøyd med maten vi fikk. Har all inclusive og kan ikke si noe annet enn at maten smakte bra. Men utvalget var ikke av det største synes jeg. Så litt skuffet over at jeg endte opp med å spise mer salat, enn varm mat. Det var rett og slett det som var mest fristende av utvalget. Men igjen, så har jeg nok bare godt av å spise sunnere på ferie.

 

Men nå må jeg nok avslutte innlegget, da Brage ønsker å ta seg en tur ut å se hva som finnes på hotellet og området rundt. Han har og planlagt en liten tur innom for å hente seg is nummer fire. I morgen kan vi garantert tredobble det tallet, tenker jeg, haha. Har nemlig en skikkelig is-gutt med meg på tur her.

 

Så da skriver jeg heller mer i morgen.

Slik får du betalt for å være SLAUR

 

Kunne du tenkt deg å brukt mesteparten av tiden din i myke lenestoler og sofaer, helst med bena oppå bordet. Bare hengt rundt og gjort alt annet enn fornuftige ting. Som å se på Netflix, spise, surfe på internett og krype godt sammen i en myk lenestol med en bok? Høres det fristende ut? Hva om jeg sier at du får betalt for å gjøre alt det og til og med kan slippe alt som heter morgenkaos og vekkerklokker?

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Ingen som bryr seg ett kvekk om hva du har på deg og om det står i stil, eller om du i det hele tatt ser bra ut eller ikke..

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Ja, det å jobbe som nattevakt kan være fantastisk for de som virkelig trives med å være oppe hele natten. Ikke minst slaure rundt i klær de ville hatt på seg en søndagskveld hjemme i sin egen stue og ikke ute blant folk. Er jo egentlig ganske så fantastisk å kunne sitte å se på netflix i 10 timer og så faktisk få lønn for det.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Selv elsker jeg jobben min og kan nok ha en tedens til å fremstille den som at jeg ikke gjør noe som helst når jeg er på jobb. Vell, det er bare halvveis riktig. For de fleste timene jeg er på jobb gjør jeg nettopp, ingenting. Men samtidig har jeg ansvar for de som sover, for ting som kan skje på natten og en har ofte en del oppgaver fordelt utover de 10 timene en er på jobb. Det kan være alt fra å vaske det dagpersonalet ikke har fått gjort på dagtid, til tilsyn av de som sover og stell av beboere enten om kvelden eller morgenen.

 

Men i forhold til hvordan det har vært å jobbe på mine tidligere jobber, er det å jobbe natt veldig avslappende. Men samtidig er det tungt for kroppen å bryte kroppens eget naturlig mønster for søvn. For det tærer veldig på kroppen og sinnet å være våken når den indre klokken sier at det er natt og sove når det er dag. Det har vært mye forskning rundt dette å jobbe på natten, kontra å jobbe på dagen og de har funnet ut at nattevakter er opptil 50 % mer utsatt for diverse sykdommer.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Menneskekroppen har nemlig sin egen naturlige rytme, eller kroppsklokke, som er innstilt på å være aktiv om dagen og å sove om natten. Døgnrytmen påvirker alt fra kroppstemperatur, til hormoner og læringsevne. Nattarbeid tukler derfor med denne rytmen og det er dokumentert at nattarbeid da gir høyerer risiko for blant annet diabetes type 2, hjertesykdom, psykiske plager og til og med kreft.

 

Så jeg skal ikke anbefale nattarbeid til alle og enhver. Heller ikke fremstille det som om at en får betalt for å bare gå rundt å slaure. For det er en jobb med ganske høy risiko og det er en jobb som krever mye mer enn bare de 10 timene en er på jobb. For det tar ofte ett par dager å komme seg tilbake til normal energi og en går litt rundt i søndagsmodus i nattevaktsperioden.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Selv får jeg for lite søvn og er redd det vil påvirke meg i det lange løp. Men her og nå trives jeg ekstremt godt og kunne ikke tenkt meg en annen jobb enn akkurat den jeg har. Så enn så lenge blir jeg der jeg er, og så kan jeg heller begynne å jobbe dagtid om ett par år eller når behovet skulle dukket opp.  

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

For meg er det nemlig mer pluss enn minus med å jobbe som fast nattarbeid!

 

Klem fra en som nå har tatt 4 uker sommerferie og skal ut å reise med Brage til Bulgaria i morgen. Så i morgen skriver jeg fra sydlige strøk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULTRALYD SJOKK - VENTER TVILLINGER

 

Processed with MOLDIV

 

Vi var tre glade og spente inne i bilen på vei mot sykehuset i går. Brage hadde vært på museum med klassen sin og blitt tidligere ferdig enn vanlig og Amalie hadde fått fri fra jobb resten av dagen. Nå skulle vi sammen kjøre til Kvinneklinikken for timen som Amalie hadde fått til ultralyd. For endelig skulle vi få ett lite innblikk i hvem som skjulte seg inni magen hennes og endelig skulle vi kanskje få vite om det var gutt eller jente.

 

Vi lo og tullet oss hele veien ned og underveis fant vi og ut av vi skulle ha en liten konkurranse om hvilket kjønn det var. Brage fikk velge først og sa gutt, som han har sagt helt fra starten av. Han har i tillegg hele tiden sagt at det er to babyer inni der og ikke bare en, men det bare spøkte vi bort da han igjen nevnte det. Jeg sa jente, mest for å ha en motpart til Brage. Amalie sa at hun håpte jo litt på en jente som hun kunne kle opp i nydelige små kjoler. Tro det er litt sånn typisk oss kvinner å ønske oss, egentlig. En liten mini-me som vi kan pynte opp på samme måten som vi gjorde med dukkene våre da vi var liten. Men hun hadde en følelse på gutt, så hun valgte å gjette at det var en gutt hun bar på i magen sin.

 

Vi kom litt for tidelig frem til kvinneklinkken, så vi fortsatte å synge og tulle oss mens vi ventet utenfor i bilen. Stemningen var på topp og latteren satt løst. Vi var spendte og litt små-nervøs, så da hjalp det å være litt ekstra tullete mens vi ventet på å gå inn. Fikk på en måte kvelt ned den verste magevondten både meg og Mali får når vi er nervøs.

 

Da tiden var inne gikk vi sammen inn i bygningen. Sammen alle tre, som kommende ung mamma, kommende liten onkel og kommende ung bestemor.

 

Vi satt oss ned på hver vår ventestol, før vi henvendte oss i luken. Jeg, som den hønemammaen jeg er, gikk i luken med Amalie rett bak meg og sa: " Hei, min datter har time nå klokken halv". For i mitt hode er Amalie fremdeles ett barn og jeg fremdeles mammaen som må passe på henne. Men etter at hun la hodet på skakke og sa tydelig ifra med ett smil rundt munnen, at:  "Mamma, jeg er voksen og kan fint snakke for meg selv altså". Så trakk jeg meg raskt tilbake og satt meg ned igjen på stolen. Hun er ikke liten lengre og jeg må la henne være den vakre og selvstendige voksne jenten hun er blitt. Alltid vil jeg passe på henne og alltid vil jeg elske henne, men nå er det tid for å la henne få rom til å vokse i sin kommende mamma-rolle.

 

Det tok ikke lang tid før hun ble ropt opp og vi gikk alle tre inn på ultralyd-rommet. Der satt jeg og Brage oss ned på den eneste ledige stolen som var satt frem. Amalie satt seg bort til jordmoren for å å gå igjennom papirene før selve undersøkelsen begynte. Flere ganger måtte jeg knipe sammen leppene for å ikke skyte ut med ett haugevis av svar eller spørsmål jeg fikk i hodet mitt underveis. Dette handlet jo tross alt ikke om meg og mine barn, men om mitt barn Amalie og hennes baby.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Så begynte undersøkelsen og vi var alle fullt konsentrert på ultralyd skjermen. Var barnet friskt? og kom vi til å få vite hvilket kjønn det var?

 

Da jordmoren rullet leseren sakte over magen og bildet kom klart og tydelig frem på skjermen, la jeg merke til at magen var større enn jeg trodde og spurte om hun lå å blåste den opp. Hun lo oppgitt og svarte at hun ikke blåste noe som helst opp. Så jeg ristet det hele av meg og så opp igjen på skjermen. Der så jeg en ryggrad, ett bankende hjerte og kjente at plutselig ble alt så mye mer virkelig. Lille jenten min skal bli en mamma!

 

Men det var noe rart med bildet og jeg stusset litt på at det var så annerledes enn da jeg selv tok ultralyd da jeg var gravid.

 

Jordmoren ble plutselig stille og så ut til å fokusere litt ekstra på skjermen enn det jeg følte ville være normalt. Hjerte mitt sank og jeg kjente redselen skylle over meg. Skulle datteren min virkelig oppleve at det var noe galt med babyen hennes?

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

"Her ser det nok ut til å være mer enn ett barn, ja" hørtes plutselig, og min første tanke var at det var en dårlig spøk å komme med i denne situasjonen. Både meg og Amalie reagerte likt og spurte flere ganger om hun spøkte. Noe hun gang på gang bekreftet at hun ikke gjorde, mens hun smilte rolig til oss.

 

Nei, dette var jo bare tull.. En idiotisk spøk som så absolutt ikke var morsom. Det kunne jo ikke være to barn inni der.. Sjokket slo oss ut alle tre og vi vekslet mellom å le, gråte, fornekte og studere. For på skjermen så vi to bankende hjerter, fire aktive armer og fire føtter. To separate babyer som svømte rundt i magen til min lille datter.

 

Jordmoren måtte ut for å flytte på avtaler da hun trengte mer tid på oss, siden hun nå plutselig hadde to små babyer å undersøke og ikke bare èn slik vi trodde. Det var da jeg så at min lille jente trengte mer støtte enn det jeg hadde klart å gi henne, etter beskjeden. Hun hadde jo tross alt nettopp begynt å venne seg til tanken på at hun skulle bli mamma til en liten baby og nå fikk hun vite at hun skulle bli ung alenemamma til to babyer.

 

Jeg kan nok ikke forstå hva som raste igjennom hodet hennes der og da, men vil tro at hun følte at hele verden raste sammen og at hodet omtrent ville sprenges av alle spørsmålene som dukket opp. Spørsmål som kanskje ingen har svar på, fordi ingen kan vite det før hun er i situasjonen. Spørsmål som om hun har råd til det? Om hun vil klare det? Om hvor tungt det vil bli? Om vi har plass til det? Hvordan fremtiden nå vil bli? Hvordan barnefaren vil ta det? og så mye, mye mer..

 

Etter at vi fikk summet oss så mye som vi klarte, fortsatte hun undersøkelsen og kunne fortelle oss at det så ut til å være to friske og raske tvilling gutter. To brødre med hver sin morkake og som ikke er en-eggende tvillinger, men to-eggende. Dermed vant både Amalie og Brage konkurransen vår, men det var det bare Brage som var oppmerksom på.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Veien hjem var noe spesiell. Vi hadde så mye å tenke på og Amalie var helt skjelven. Men vi måtte fokusere på barnebesøket til Brage som skulle starte om 3 timer og det tror jeg Amalie var takknemlig for. Å kunne prøve å fokusere på noe annet frem til sjokket kanskje slapp litt mer tak i henne.

 


 

Planlegger Ninjago bursdag

Da nærmer det seg bursdagen til minstegutten min og jeg har akkurat laget ferdig innbydelsene som han skal gi ut på skolen i morgen.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Brage elsker nemlig Ninjago (Lego) og ønsker å ha det som tema i bursdagsselskapet sitt. Så da har jeg valgt å lage litt "gjør det selv" pynt til selve barne-bursdagen.

 

Vi bor i ett typisk rikmannsstrøk hvor stort sett alle gjør mer og mer ut av bursdagene til barna. I starten kastet vi og oss inn i det, med å enten leie lokale eller ha det på steder som bowling, lekeland osv. Men synes egentlig det er helt unødvendig å bruke så mye penger på alle bursdags feiringene. Så i år og årene fremover skal jeg ha selskapet her hjemme, og heller gjøre mer ut av runde dager istedenfor.

 

Vi er absolutt ikke full i penger, så det er en stor lettelse å spare penger med å ha det her hjemme. At det blir litt mer å rydde og ordne i forkant og i etterkant, gjør ingenting. Faktisk så gleder jeg meg til å bli mer delaktig i selve besøket enn jeg var når vi hadde det andre steder. Jeg feiret jo alle bursdagene til Amalie hjemme, når hun var liten og synes egentlig denne utviklingen med å ha så dyre selskaper er fryktelig feil.

 

Nå er iallefall innbydelsen på vei ut og jeg er i full gang med å planlegge hvordan jeg skal pynte og hva jeg skal bake. I tillegg må jeg finne på aktiviteter som barna vil like og håpe at de vil synes det er like gøy med bursdag hjemme, som det er å ha det andre steder.

 

Brage fyller 7 år på lørdag og vi tar selvfølgelig å feirer selve dagen med familien på kaffe og kaker. Barnebesøket må vente til onsdag, siden jeg er inne i en uke med 60 timers nattevakter og har derfor ikke nok energi til det nå.

 

Men skal legge ut både tips, maler og bilder underveis ettersom jeg kommer i mål til onsdagen. I dag kan dere altså kopiere bildet av innbydelsen under her og skrive ut på ett A4 ark om dere ønsker det. Bildet har jeg laget på dataen ved hjelp av litt klipp og lim.

Klem fra meg :)

Følte oss som turister

 

Noen ganger er det deilig å leke litt turist i egen by og gå på steder du vanligvis ikke går. For det er ofte sånn at en går på de vante stedene og iallefall unngår å gå der det vrimler av turister.

 

Processed with MOLDIV

 

Selv bor jeg cirka en halv time fra Bergen by og har bodd her hele livet. Men det er nok MYE jeg enda ikke har opplevd, vil jeg tro. Så det var en ny opplevelse å gå inn i turist-mengden og oppleve Bergen slik de opplever den.

 

Amalie (min gravide datter og min beste venninne) er veldig glad i sjømat og elsker all den maten jeg hater, haha. Skulle ikke tro vi var i familie når det kommer til mat vi liker. Hun elsker all sjømat og jeg spiser ingenting som lever i sjøen! Rart med det egentlig, når jeg tenker meg om. At begge barna mine liker sjømat, mens jeg er den barnslige og vil ikke engang smake.

 

Fisketorget er ett sted vi pleier å unngå i turist sesongen, da det vrimler av turister. Men det har jo en fantastisk sjarm og vi følte fort at det var vi som var turister og ikke alle rundt. Hjalp nok veldig på at alle som jobber på bryggen og fisketorget snakker utenlandsk og ikke norsk. Det gikk i både god og dårlig engelsk, men ingen snakket altså norsk. Så det var som om vi var i ett annet land og vandret i en ukjent by.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Faktisk var det første gang vi gikk inn i fisketorget som var bygget for noen år tilbake. Før hadde vi nemlig bare boder stående på bryggen, men siden vi tross alt bor i Bergen hvor det regner litt mer, ble det bygget en bygning for å kunne ha en del av det innendørs. Vi falt for stedet begge to og har alt planlagt at vi skal tilbake å spise der. Selv spiste jeg jo bare brød med smør på, haha. Men tenkte at jeg kan bestille fish and chips neste gang. Så kan en av barna mine få fisken og jeg spise pommes frittes, på lik linje som alle kresne barn rundt om!

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Etter vi hadde spist lunsj på fisketorget, gikk vi litt rundt i byen vår. Middagen spiste vi på Brasilia, som er en utrolig fantastisk Brasiliansk restaurant vi har her i Bergen. Den er kjempe populær og er ofte hel full av høyttalende gjester. Men det er en fantastisk stemning og ikke minst fantastisk mat. Mener å huske at vi betalte 440 kr for hver person for å spise så mye vi ønsker. Da kan en gå å forsyne seg med tilbehør og så går de rundt å tilbyr alt mulig av kjøtt mens du sitter ved bordet. Så bor du i Bergen eller er innom byen vår, kan jeg virkelig anbefale dette stedet.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 
Processed with MOLDIV
 
 
 
Processed with MOLDIV
 
 
 
Processed with MOLDIV
 
 
 
Processed with MOLDIV
 
 
 
Processed with MOLDIV
 

I dag skal jeg forresten flytte bassenget for tredje gang og håper virkelig det blir den siste gangen og at det nå kan stå der ut hele sesongen.

 

 

Ønsker dere alle en nydelig dag videre.
Klem 

HERLIG IMPULSIV

 

Så ufattelig deilig det er å komme hjem fra nattevakt både trøtt og varm, og kunne kaste seg ut i det avkjølende og forfriskende vannet vi har i hagen nå. Så selv om gradene ikke er kommet høyere opp en ca 22 grader, synes jeg hele bassenget alt er verdt hver eneste krone. Er jo heller ikke gale at det er 22 grader uten bruk av varmepumpe eller annen oppvarming enn solen.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Vi fikk jo kjøpt Intex bassenget til halv pris da de skulle selge ut fjorårets basseng, før de fikk inn nye. Så har jo egentlig alt spart masse penger på det og føler at bassenget vil komme til å være en av sommerens beste kjøp i år.

 

Som du ser på bildene er det egentlig ganske stort og når vi har fått fylt det helt opp, vil det i tillegg være passe dypt for meg og barna. Vil tro at Brage enten akkurat vil klare å stå eller at han akkurat ikke vil klare å stå. Så med å passe på at det ikke er mer vann enn at han kan stå på bunnen uten armringer, har vi jo ett supert utgangspunkt for han til å lære å svømme i år.

 

Har ikke kjøpt så mye utstyr enda, men har undersøkt og funnet ut hva jeg trenger å kjøpe i år for å kunne få best utbytte av det. Til nå har jeg nemlig kun kjøpt klor tabletter som er en midlertidig løsning, sirkulasjonspumpen som kom med bassenget, ett bobletrekk som holder skal hjelpe å holde på varmen om natten, en basseng støvsuger og en hov. Videre skal jeg få kjøpt inn en varmepumpe og saltvannsløsning. Mulig jeg må kjøpe ny og sterkere sirkulasjonspumpe når jeg kobler til saltvannsløsningen, men håper jeg slipper.

 

Det er ganske mye å sette seg inn i og jeg er helt blond når det kommer til å ha ett eget basseng i hagen. Men tenker at dette får være mitt øvelses-år og så går jeg heller "all in" til neste år. Da skal bassenget nemlig flyttes ned på en platting som jeg skal bygge i år og så skal det bygges platting rundt med motor-rom under og med soldekk på samme nivå som bassenget. For slik det står nå er det både skjevt, stygt og på utstilling for naboer og fra veien.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

På bildet over ser du en trampoline i bakgrunnen. Det er hele det hageområdet som skal bygges platting på og gjøres om til basseng-område til neste år.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Haha, føler jeg er litt sånn halvferdig med absolutt alt her hjemme. Både uteområdet, selve huset og inne i huset. Men igjen, så blir jo kanskje alt ferdig noe lunde samtidig, istedenfor alt til ulike tider! Hahah, best å se positvit på det som ikke er så positivt med meg, tenker jeg. For "frøken, begynne litt alle steder" er nemlig flink til å ha masse drømmer hun ønsker å få til på en og samme tid!

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

 

Følg meg gjerne videre for å se hvordan mitt impulskjøp på dette bassenget. kommer til å bli ett fantastisk uteområde som jeg alltid har drømt om.

 


 

Nå må du faen med gje deg menneske

Håpe dere alle har hatt muligheten til å nyte solen og varmen vi har for tiden. Om ikke, så håper jeg iallefall at dere får nyte det i dagene fremover.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Vi har nemlig noen ufattelige deilige dager nå, med både varmerekorder og ikke en eneste regnsky å se på himmelen. Selv elsker jeg det og nyter det fullt ut hver eneste dag sammen med barna. Er nesten litt sånn at jeg blir irritert på de som går rundt å klager og vil ha det både kaldere og på de som ønsker seg regn. Altså, hallo? Da blir jeg nemlig litt "nå må du faen meg gje deg menneske! Vi bor i dette landet 12 måneder i året hvor kun 3 av de er sommer og som igjen ikke sikrer oss sol og sommer, engang. Så hold kjeft og nyt denne syden-våren vi har fått".

 

I dag er det jo første dagen i juni og vi kan endelig si at NÅ, nå er det SOMMER. Gikk faktisk ikke opp for meg før i dag, at jeg bare har ett par uker igjen på jobb før jeg skal ha ferie, weeeeee!. Blir nok ikke store ferien på meg og barna i år, men vi skal nå uansett gjøre det beste ut av det. Enten om det blir en bilferie hvor vi camper i bilen eller om jeg får tak i veldig billige restplasser til ett eller annet sted i syden.

 

Har forresten hatt en stor drøm om å ha ett eget svømmebasseng i hagen i mange år nå. Ett svømmebasseng som er dypt nok til å svømme i og som ser bra ut i hagen. Ett skikkelig badebasseng kan jeg nok bare fortsette å drømme om. Men drømmen trenger ikke å være HELT uoppnåelig selv om. For nå får en kjøpt ganske så store rammebasseng som kan både se og fungere helt supert, til en overkommelig pris.

 

Var på ToysRus for ett par uker siden og kom over slike rammebassenger til halv pris, da de skulle selge ut fjorårets modeller. Så uten å tenke så mye mer over det, slo jeg til og kjøpte ett med meg hjem. Det jeg kjøpte er på 5,49 meter X 1,22 meter og akkurat passe dypt. Tenkte først at jeg ville ha større, men da vi slet med å finne en flat plass for det i hagen, tenkte jeg at det er mer enn stort nok. Så nå holer vi på å fylle det opp med vann og gleder oss til å bruke det fremover.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Processed with MOLDIV

Der det står nå, er en midlertidig løsning og ser ikke bra ut i det hele tatt. Så i løpet av sommeren håper jeg å få laget en platting på den ene siden av huset og flytte bassenget over der. Der vil den stå i vater og jeg kan bygge den inn med terrasse og lage ett soldekk. Noe alla det du ser på bildet under her. (bildet er funnet på nett)

 

 

 

Da vil det bli lettere for oss å bruke det, i tillegg til at det vil se mye bedre ut. Selv om bassenget er billig i forhold til vanlig basseng, så blir det en god del penger det året en kjøper inn alt sammen. Men på sikt vil en alltid tenke at bassenget var verdt hver eneste krone.

 

Øynene har klappet sammen alt 10 ganger og det er nesten fysisk vondt å være trøtt. Så nå må jeg nesten sove litt etter nattevakten og deretter har jeg en haug av ting som må bli gjort før Brage og Amalie kommer hjem.