hits

Oppskrifter dessert

Ostekake med gresskar

 

 

DETTE TRENGER DU:

 

Gresskarkmos (del opp gresskarkjøttet, bak det i ovn og finmos det)

200 g Digetive kjeks (eller en annen søt og grov kjeks)

75 g smør

5 styk gelantinplater

400 g kremost naturell

3 dl kremfløtee

1 dl sukker

Processed with MOLDIV

DETTE GJØR DU:

Om du ikke har ferdig mos av gresskar, tar du å deler opp kjøttet og fordeler det utover en form sammen med litt olje over. Stek det i ovnen til det er mykt. Mos det til en fin mos, før du setter den til kjøling.

Smelt smøret.

Knus kjeksen i en food processor (eller for hånd) og bland i smeltet smør.

Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter.

Avkjøl.

 


Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter.

Visp fløten til krem sammen med sukkeret.

Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann.

Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

Til slutt smaker du til med gresskarmos i kaken.

 

Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

 


Lag gjerne litt gele som passer i smaken og la væsken avkjøles.

Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.

Pynt med bær eller knust kjeks.

 

Processed with MOLDIV

Dette er en oppskrift jeg har satt sammen selv av grunnoppskrift på ostekake. Så det er bare til å gi en lyd om det er noe som kan forbedre den.

Enkel sjokoladekake som smaker himmelsk..

Dette er min favoritt innen sjokoladekaker. Bunnen er mørk og saftig samtidig som fyllet er rikt og smakfullt. Liker du sjokoladekake, vil du elsker denne -uansett alder.

 

 

DETTE TRENGER DU:

 

Bunn:

300 gram smør

3 1/2 dl vann

6 ss kakaopulver

3 stykk egg

1 beger med rømme

2 ts natron

7 dl sukker

7 dl hvetemel

1 ts salt

 

 

Fyllet:

200 gram smør

10 dl melis

6 ss kakopulver

6 ss kaffe

Evt opphakket sjokolade

 

 


SLIK GJØR DU:

 

Smelt smøret til bunnen. Så heller du smøret i en bolle sammen med ALT det andre. Bland sammen med en visp til alt er godt blandet. Hell røren over i en form (evt størrelse 25x35) og stek 30-40 min i 180 min. Den skal enda være myk og litt bløt inni når den er ferdig. La den avkjøle seg mens du lager fyllet. For å lage fyllet tar du alt i en bolle og blander sammen. For det ekstra lille pleier jeg å hakke opp sjokolade og blande sammen med fyllet før jeg smører det over kaken. I dag brukte jeg mørk kokesjokolade som er utrolig godt i fyllet.

 

 

Kaken smaker like godt etter både 1-3 dager i kjøleskapet. Men det er ferskvare, så du kan fint fryse den ned og ta opp når en får gjester eller ønsker seg noe ekstra godt på kvelden.

 

 

Ostekake med gresskar (stekt i ovn)

Denne kaken er egenkomponert. Gi gjerne tilbakemelding om du har forbedringer.

 

 

Dette trenger du:

 

 

BUNN:

 

ca 15 digestive kjeks

ca 10 ss smeltet smør

 

 

 

FYLLET:

 

800 g kremost

150 gram sukker

4 egg

Gresskar kjøtt

 

 


 

 

SLIK GJØR DU:

 

Ta ut gresskar-kjøttet fra selve gresskaret og stek det i langpanne i ovnen til det er mykt. Deretter moser du det til en pure.

 

Knus kjeksen til smuler og bland sammen med det smeltede smøret. Legg massen ned i en ringform som tåler varme. Trykk det ned og sett den kjøling.

 

Legg all kremosten i en skål sammen med sukkeret. Visp det sammen til en fin luftig masse.

Processed with MOLDIV

Nå kan du ta ett og ett egg oppi blandingen mens du visper videre. Visp ett par minutter mellom hvert egg.

 

Deretter fordeler du halvparten av røren over bunnen (sett den kaldt). Den andre halvparten smaker du til med gresskar pure og krydder (kanel og ingefær er godt)


Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Fordel forsiktig denne blandingen over den andre. Anbefaler å fordele med skje slik at det ikke kommer mye på en gang.

 

Stek kaken på ca 300 grader på laveste hylle i ovnen til den har satt seg. Kan variere på ovnene. Men ca 50 min.

 

Når kaken er ferdig, slår du av gradene og åpner døren bare litt, så den ikke blir raskt kald . La den avkjøle seg og ta den så ut av ovnen. Når den er kald settes den i kjøleskapet til neste dag.

 

Pynt gjerne med knust kjeks og krem. Evt med en bærsaus.

 

Deretter... NYT