hits

Oppussing STUE

Oppussing av stue

 

 

 

Før jeg begynte med oppussingen av huset, var dette rommet opprinnelig ett soverom. Men siden jeg nå har fått satt opp lettvegger og dermed fått laget tre soverom i øverste etasje, så har vi ikke behov for to soverom her nede lengre. Derfor valgte jeg å rive den ene veggen og heller få større kjøkken/spisestue og flytte stuen inn der soverommet var før. Har ikke angret ett sekund på den avgjørelsen. Stuen vår er riktignok veldig liten. Men vi ELSKER den.

 

 

Da jeg rev ned veggen og fikk åpnet rommet opp, så jeg for meg med det samme hvordan det skulle bli. Jeg ville ha det lyst, samtidig som det skulle være lunt og koselig. Ett lite koselig hjørne hvor vi kunne synke ned i en myk sofa og bare nyte! 

 

Tømmervegger har jeg alltid hatt en liten drøm om å få, da jeg synes det gir ett deilig mykt og litt røft uttrykk. Så da jeg fant tømmerpanel som er flat på innsiden og avrundet på utsiden ble jeg overlykkelig. Dermed kunne jeg montere opp tømmervegg utenpå gipsplatene, med perfekt resultat. Plankene heter altså tømmerpanel og jeg valgte mine i furu. For da kunne jeg bare beise eller male de slik jeg ville, når det var kommet opp på veggen.

 

Mener jeg kjøpte tømmerpanelet på Coop bygg. Men fant ikke noe der nå. Men jeg fant de inne på Bygg Makker sin nettside. Så om du ønsker kan du TRYKKE HER for å komme til produktet.

 

Allerede før tømmerpanelen var kommet i hus, var jeg sikker i min sak at min vegg skulle bare beises i en mørk bruntone. Slik at treverket kunne sees igjennom fargen. Synes det gir med liv til veggen. 

 

 

Elsker jordfarger sammen med hvit og grå som basisfarge. Jordfarger er så rolig at det gjør meg avslappet og glad. Går en lei, er det jo ikke verre enn å friske opp med farger på puter og annen pynt. 

 

 

 

Stuen min er nok det rommet jeg har kommet lengst på, når det kommer til oppussing. Men jeg er enda ikke ferdig og har store planer for dette rommet. Har bestilt noen friske puter som skal opp i sofaen for å gi mer farger. Har og tre sølvrammer som skal opp på veggen mellom tømmerveggen og vinduet. Videre har jeg planer om å bytte ut teppene med stjerner på, da jeg ikke synes de passer inn til resten. Men de er så ufattelig god og varme siden de er av ull. Ikke minst er jeg litt teppeavhengig, hehe. Så de blir her til jeg har funnet noe bedre.

 

På tv veggen er jeg mye mindre ferdig. Har det klart i planleggingen, men pengene strekker ikke helt til. Begge sidene av tven skal bli like altså. Men jeg må kjøpe skapforhøyer til den ene siden, slik som på den andre. Skal og sette opp fine taklister rundt toppen av skapene, for å unngå støvsamling helt på toppen. Skapdører skal opp på alle skapene for å lukke alt inn, og en hvit hylle skal over tven på veggen. Ikke minst skal vi kjøpe oss ett bedre tv etter hvert. Planlegger og å oppgradere stuebordet og tvbenken med enten planker eller med benkeplate på toppen. Litt usikker på om jeg skal beise det i lik farge som tømmerveggen eller om jeg skal gå for en litt lysere farge. Jeg får bare se når jeg kommer så langt, tenker jeg. Men at topp-platene skal byttes ut? ja, det skal de garantert. Hvitt er kjempe fint. Men jeg ønsker en litt mykere følelse i stuen vår. 

 

 

Nb. Dette rotebildet under her ble tatt i går da meg og lillegutt jukset med ferdigpizza til middag.

Processed with MOLDIV

 

Nei, nå er jeg så trøtt etter nattevakts perioden min, at jeg tror jeg må legge meg. Har sovet alt for lite de siste dagene og må ta igjen søvn nå i helgen før jeg begynner på ann igjen i neste uke. Da har jeg hele 50 arbeidstimer til sammen på hele uken.

 

Natti natt dere