hits

Reise

Siste dag ombord

I natt skal jeg på nattevakt etter å ha vært borte fra jobb i noen uker. Skal bli deilig å komme tilbake til hverdagen igjen kjenner jeg. Jobber jo ikke hver natt og har en del fri, så fri er jeg vant til å ha. Men det blir litt mye med flere uker på rad.
 
Holder forresten på å male yttergangen mørk. Er ferdig med en vegg som er blitt svart og er begynt på den andre siden som skal være grå. Tror det kommer til å bli kjempe fint selv om gangen er liten. Litt usikker på om møblene og trappen skal forbli hvite. Men det ser jeg på når alle veggene er ferdig, tenkte jeg. Tar bilder under hele prosessen. Så jeg kommer til å legge ut ett innlegg om det i kveld tenker jeg.
 
Dette innlegget skulle opprinnelig kommet ut i går. Men jeg kom ikke så langt da det ble til at kun bildene ble lagt inn og så fikk jeg ikke gjort mer. Ville uansett vise dere den siste dagen fra høstferie turen vår med Fjordline. Vi tok altså en tur retur med Danskebåten uten å gå av i land. Dermed gikk turen fra Bergen til Stavanger, videre til Danmark og så til Langesund. Så tilbake til Danmark, Stavanger og så Bergen. Det blir da 2 netter om bord på båten og vi hadde valgt å gå for den som var inkludert i tilbudet vi hadde. Trodde at en lugar uten vindu ville føles litt innestengt og tungt. Men det var faktisk ikke merkbart at vi ikke hadde vindu. Mulig det var fordi det var hengt opp ett stort bilde av sjø og himmel som fikk det litt til å se ut som ett vindu. At en lurer hjernen litt kanskje, haha. Selv om bildet absolutt ikke ser realistisk ut.
 
 
Her er båten lagt til i Langesund hvor vi ble liggende i noen timer. Vi har hatt sol og blå himmel på hele turen. Så vi har kost oss både på dekk og inne i båten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan virkelig anbefale slike tur returer om en ønsker en billig men bra ferie. Bare husk å følg med å tilbudene og meld deg inn i Fjordklubb som forøvrig er gratis. Vi har hatt mange slike turer opp igjennom årene. Mest med min sønn ettersom min datter blir båtsyk. 
 

Har en fattig jul i vente

Nå som det er høstferien er det veldig mange som ønsker å reise på ferie, å komme seg litt vekk fra hverdagen. Men som ikke har råd til det. For har en ikke hytte eller andre steder enn kan reise gratis til, er det dessverre veldig dyrt å reise vekk. Selv har jeg en ganske tung økonomisk periode i livet mitt og prøver å finne ett lyspunkt i enden. For erfaringen min er at det alltid løser seg til slutt, selv om det kan være veldig tungt når det står på. Men igjen så er det ingenting som løses ved å bare sitte å vente. En må faktisk opp og prøve å finne løsninger på det som er vanskelig. For ingenting godt kommer ut av å legge seg ned å kravle i sin egen medlidenhet.

Det sies at ingen elendighet kommer alene og det ligger nok mye sannhet i det. Skjer det noe, så kan du nesten bare regne med at både en og flere ting kommer til å dukke opp etter hverandre. I mitt tilfelle var det bilen som brøt sammen rett etter sommerferien. Jeg har ingen buffer og har ingenting å ta av når uforutsigbare utgifter kommer. Har alltid tenkt at jeg burde spart opp en buffer, men har aldri hatt råd til det ettersom jeg enten går i null eller minus hver måned. Du kan godt si at det er prioriteringer og jeg kan være enig med deg i det. Jeg kunne nok prioritert pengene mine slik at jeg kunne spart opp en buffer. Men det hadde gått på bekostning av noen annet og jeg føler at slik jeg velger å bruke pengene er det rette for meg og mine.

Med det samme jeg får lønning setter jeg meg ned å betaler alle regningene jeg har liggende. Men stopper når det står 4000 kr igjen på konto. For det er penger vi skal bruke på mat og alt av husholdning. Noen måneder får jeg betalt alt utestående og andre måneder må jeg legge vekk ett par regninger til neste måned. Det er kanskje en vond sirkel å utsette regninger, men det er uansett viktigere å ha penger for å kjøpe mat til meg og barna.  I tillegg tar jeg så mye ekstravakter som mulig når lillegutt er hos faren. På den måten får jeg muligheten til å unne oss litt ekstra. Det kan være å bruke litt penger på oppussingen, ta med barna på kino, ut å spise eller ta å reise vekk. Noen kan tenke at jeg sløser bort pengene. Men jeg ser på den som en investering på vårt indre. For det er viktig å unne seg noe innimellom for å skape minner sammen og for å omfavne livet.

Nå har jeg derimot kommet meg inn i en ganske stor floke hvor jeg må konsentrere meg for å ha riktig kurs og se løsningen til slutt. Bilen som både jeg og barna er avhengig av gikk i stykker og måtte på verksted. Der ble det funnet ut at clutch og svinghjulet (mener jeg det het), måtte byttes. Så jeg måtte låne en ganske så stor sum penger for å kunne få bilen ordnet. Deretter tok jeg den på EU godkjenning uten at den ble godkjent. Både bremseklosser og bremseskiver må skiftes i tillegg til at jeg må få ordnet støtdemperne bak. Skulle gjerne utsatt det til jeg har bedre råd. Men bilen må EU godkjennes og er egentlig på overtid. Så da må jeg nok prøve å få låne mer penger. For meg er dette en stor floke og jeg føler pengene henger over meg som ett tykt mørkt teppe. I tillegg må jeg kjøpe nye vinterdekk da de jeg har er alt for slitt og jeg har ett lån liggende fra i sommer. Julen ser ikke så lys ut for å si det mildt. Men det hjelper jo ikke i det hele tatt å klage på det og la det påvirke de rundt meg. Det ordner seg til slutt skal du se (trøster meg selv). Jeg må bare sette en fot foran den andre og hele tiden ha øynene oppe for løsninger. Først og fremst må jeg få ned så mye som mulig på utgiftene mine og deretter legge opp en betalingsplan på det jeg skylder. De private lånene først og deretter banklån.

 

Det er vel litt som å skyte seg selv i foten når jeg først forteller om hvor tungt jeg har det økonomisk og så fortelle at meg og min sønn nå er på Danskebåt Cruise. For jeg forstår alle som ville ha reagert på det selv. Dette er jo ikke akkurat å redusere på utgiftene i det hele tatt. Men synes egentlig det er verdt det uansett ettersom vi kom over ett ufattelig godt tilbud og jeg nå ikke får reist vekk med barna mine før til sommeren (om vi i det hele tatt har råd til sommerferie da). Jeg har betalt 860 kr for meg og min sønn inkludert lugar og en buffet middag (det er jo veldig billig). Tanken er å bruke minst mulig penger utenom denne summen. Vi har med oss ferdig oppkjært brød og pålegg i sekken. På den måten får vi i alle fall ned litt av prisen på mat. Videre har jeg ett budsjett jeg skal følge og håpe jeg ikke bruker opp. Blir en leke til min sønn på taxfree, litt snop til han og en middag den siste dagen til oss. Alt av aktiviteter er jo inkludert i oppholdet og når jeg nå ser hvor lykkelig sønnen min er, så føler jeg virkelig at dette var riktig prioritering her og nå.

 

 

 

Buffe middagen som var inkludert i billetten var så ufattelig deilig. Jeg spiste så mye at jeg måtte legge meg rett ut i sengen etterpå. Var ikke så mye å velge mellom for barna. Men han fant seg noe kjøtt han likte og så var det heldigvis pommes fritt der som han kunne spise. For lillegutt var nok desserten mye mer spennende enn selve middagen og han forsynte seg mange ganger med ett stort smil. Var vist ufattelig kjekt å ta softis selv fra maskin.

 

Processed with MOLDIV

 

Det var show for barn både på dagen og på kvelden. Lillegutt fikk truffet på Fjordy og har kost seg både på dansegulvet og på skattejakt.

 

 

Synes det er så utrolig viktig å gi barna slik egentid som dette med meg, og lillegutt har alltid vært veldig glad i disse tur-retur  turene med Danskebåten. Så det kunne ikke vært mer perfekt for han, enn dette. Vi har kost oss masse begge to og gleder oss veldig til en ny dag i morgen.

 

Føles ut som vi bor på flyplassen

Da er siste dagen vår kommet og vi gleder oss sykt til å komme hjem til regnfulle Bergen nå. Blir faktisk deilig å erstatte sol og varme med frisk regnfull høstluft. Ikke minst blir det deilig å fylle dagene med alle de hverdagslige gjøremålene igjen. Sånn som å lage norsk middag, handle i norske butikker, gå på jobben, fortsette å pusse opp huset, ordne hagen for vinteren og alt annet av slike småting som egentlig betyr så mye.

Dagen i dag har vært litt rotete, ettersom vi måtte sjekke ut av leiligheten alt klokken 11:00 da nye leietakere skulle overta leiligheten, og flyet vårt ikke går før i kveld. Siden jeg har leid leiligheten privat, er det ikke noe ordning med oppbevaring av bagasje. Så vi har måtte drasse med oss bagasjen overalt etter det. Vurderte å plassere alle koffertene på gressplenen og nyte noen timer med å bade før vi dro på flyplassen. Men tanken på å ikke kunne dusje av oss alt saltet etterpå fikk oss på andre tanker. Ikke kunne vi ha badet samtidig heller, ettersom en av oss hele tiden måtte ha passet på bagasjen. Så vi tok heller med oss bagasjen og gikk på en ute restaurant. Fikk irriterende mange skråe blikk fra de andre gjestene der vi kom rullende på 2 store kofferter og med en sekk på ryggen. Men tenkte med meg selv at vi kan da umulig være de første som går å spiser med bagasje på slep Så jeg ga litt fèn i om folk reagerte. Etter å ha stablet alt av kofferter i ett hjørnet ved bordet, bestilte vi oss brus med isbiter og en stor pizza på deling. Tror egentlig det er en av de beste pizzaene jeg har smakt. Så kan trygt si at det var en vellykket lunsj.

 

 

 

 

Etter å ha kost oss lenge på restauranten, ringte vi etter drosje. Meg og min datter ble enige om at det var bedre å være mange timer på flyplassen med bagasje enn det var å gå rundt blant palmene med bagasje. Taxien tok 2 timer og vi koste oss masse med å prate og se ut på alt vi kjørte forby. Tydeligvis ikke helt vanlig at alle sitter bak. For taxisjåføren måtte spørre to ganger om jeg virkelig ønsket å sitte bak i midten mellom begge barna. Og da jeg bekreftet at det var det jeg ønsket, ristet hun oppgitt på hodet. Men for meg var det mer naturlig å sitte bak sammen med barna, enn fremme alene. For nå fikk jeg snakket uten å vri nakken av meg og jeg kunne passe på lillegutt som alltid blir trøtt på lengre bilturer. Det tok nemlig ikke lang tid før han sovnet og brukte meg som pute. Så turen til flyplassen ble kjempe koselig og meg og min datter fikk snakket om alt mellom himmel og jord.

 

 

 

Min datter lå nok litt for lenge på magen i solen i går og er blitt solbrent på baksiden av beina. Hun styrte veldig da hun måtte ta på seg langbukse her på flyplassen. Tror nok det er ganske så vondt, stakkar. Hun har i alle fall smurt inn fuktighetskrem flere ganger i dag. Men nå skal langbuksen være på helt til vi kommer hjem i natt. Om hun klarer det -vell å merke.

 

 

Vi er på Alicante flyplass i Spania. Det er en ganske så stor flyplass og heldigvis så var avgjørelsen om å reise tidlig til flyplassen det beste valget. Vi satt oss først ned på Burger King, hvor lillegutt kjøpte seg is og vi to andre noe kaldt å drikke. Etter en stund fikk jeg sjekket inn bagasjen. Snakket med en i skranten og fikk lov til å sjekke den inn selv om det egentlig var alt for tidlig. Dermed unngikk jeg all kø og slapp å drasse på bagasjen videre. Da vi skulle gå inn på utland ble vi egentlig stoppet da det var alt for mange timer til flyet gikk. Men da jeg forklarte at vi var så tidlig fordi vi måtte sjekke ut fra leiligheten og dermed valgte å dra tidlig på flyplassen for å bruke dagen her. Var det ingen problem og vi fikk gå igjennom kontrollen og inn på utland. Aldri hatt det så avslappet på en flyplass før. For jeg blir egentlig ekstremt stresset av flyplasser, og når jeg blir stresset, så blir jeg både vimsete og får kort lunte. Men i dag har vi hatt så god tid og alt har gått så rolig for seg, at skuldrene har vært helt avslappet og jeg har kost meg utrolig nok, med det hele.

Vi har brukt lang tid på taxfree, gått rundt i alle butikkene her på flyplassen, barna har fått handlet litt, lillegutt har vært på lekeplassen og nå har vi satt oss ned for å spise middag. Her skal vi sitte leeeeenge å kose oss med mat og se på det vi har kjøpt. Det ble ikke noe luksuriøst til middag, nei. Vi endte opp med å kjøpe oss hver sin meny på Burger King. Men det er helt supert for oss. Både godt og avslappende med tanke på at det er godtatt litt mer lyd fra barn her, enn på andre restauranter.

 

 

Men da skal jeg heller fokusere på barna mine og ikke på bloggen, tenker jeg. Så jeg ønsker dere alle en fantastisk torsdag og så skrives vi når jeg er hjemme i Norge.

Stapper puppene mine opp i fjeset ditt...

Når vi er i varmere land så kler vi jo automatisk av oss klærne. Det er jo litt det av å være nordmenn i sydligere strøk, er det ikke det da? Vi er ikke vant til varmen og kroppen klarer ikke å omstille seg den nye temperaturen like godt som fastboende. Det er alltid like morsomt å se fastboende gå med langbukse og genser innimellom alle de halvnakne turistene. I år er vi på ferie hvor mange Spanjoler selv ferierer og en ser godt forskjell på hvor de forskjellige kommer fra. Er ikke så mange nordmenn, svensker eller dansker rundt oss. Flertallet er faktisk tysk, fransk, engelsk og Spansk.

I starten da jeg og barna var her, ville vi jo omtrent kle av oss hele huden, for vi var så varm. Nå har kroppen endelig omstilt seg litt og vi kan finne på å fryse selv om det er ganske så varmt. Men enda er vi jo godt lettkledd og trives å gå både naken (hjemme i leiligheten) og i bikini. Når vi skal ut i butikken og andre offentlig steder der kleskoden ikke er bikini, kler vi jo selvfølgelig på oss. Det å ikke respektere den normen synes jeg er helt idiotisk og skal innrømme at jeg ser litt skrått på de som tripper inn på senteret i bikini. For det passer seg jo ikke i det hele tatt.

Men hva er egentlig forskjellen på bikini og undertøy? Altså jeg vet jo at den ene er laget av materiell som tåler vann og den andre er av materiell som trekker til seg vann. Men har mange ganger faktisk valgt å bade i undertøy i mangel på bikini og det funker da helt supert. Så når en tar en snap i undertøy kontra snap i bikini, så synes jeg ikke det er noe å reagere på. En viser jo ikke noe mer eller mindre enn om en har på seg bikini. Jeg la ut denne snapen på snapchaten min i dag og fikk da en negativ respons på at jeg tok bilde av meg selv i bh. Vell.. kanskje noen føler at jeg trykker puppene mine opp i fjeset på de på dette bildet. Men dette var da det jeg hadde på meg der og da og jeg skammer meg ikke over det. Disse puppene hører da til en godt voksen dame på 37 år. Pupper som har ammet to barn og vært til glede for kjærester. Synes ikke jeg har noe å skamme meg over selv om jeg er blitt voksen. Er ikke akkurat kjent for å legge ut lettkledde bilder av meg selv -tror jeg i alle fall..

I dag har vi kost oss masse med å ta oss en liten buss tur på ca en halv time inn til en større handlegate hvor vi fikk shoppet litt. Vi reiser hjem i morgen og følte at vi måtte finne på noe annet enn det vi gjør hver dag. Var veldig koselig å komme seg litt "ut" og passet perfekt ettersom det var overskyet og med litt vind da vi var ute på tur og at skyene forsvant når vi kom hjem igjen.

 

På bildet under her ser du leiligheten vår i bakgrunnen på venstre side. Vi har de to øverste etasjene. Altså kalt Penthouse leilighet.

 

Da jeg var yngre var det jeg som fikk all oppmerksomheten av gutta på ferie. Men nå har jeg måtte gi avkall på den tronen, da min datter har overtatt den. Vell egentlig har hun hatt den tronen lenge, skal jeg innrømme. Har lenge måtte passe ekstra godt på henne da både unge og eldre snur nakken omtrent hele veien rundt når vi går forby. Noen nøyer seg med å se og andre kommer med plystrelyder eller komplimenter. Husker at jeg alltid har likt denne formen for oppmerksomhet og at det har styrket min selvtillit opp igjennom oppveksten. Men det er jo kun når den holder seg der og ikke utvikler seg videre. For når en blir ufin eller frekk, da er det ikke kjekt lengre. Derfor passer jeg godt på datteren min og følger med som en hauk.

 

 

 

Dette er litt av handlegaten. Er altså ikke ett sted jeg ville kalt sentrum og det er ikke så mange butikker. Men det var akkurat stort nok til at vi var sånn passe fornøyde egentlig. Selv om vi skulle likt å ha hatt enda flere butikker. Uansett så var det koselig å komme seg til ett nytt sted og se oss litt rundt.

 

 

 

Ett lite selfie med min sønn i speilet i den ene butikken må til. Her har jeg zoomet inn, så oppløsningen er elendig.

 

Her er lillegutt totalt oppslukt av legoen han kjøpte seg og min datter sitter nok i sin egen verden på bildet, hehe. Tror de begge har kost seg, selv om vi alle syntes det var utrolig herlig å sette nesen hjemover igjen nå. Er noe med å være i en handlegate når det er varmt uten muligheten til en avkjølende dukkert.

 

 

I dag valgte vi stranden og ikke havnebassenget. Vi slo til og med på stor trommen og pakket med oss både noe kaldt å drikke (fryse elementer rundt), noe salt å spise og noe som metter magen litt mer. Så vi var på stranden helt frem til middagstid utpå kvelden. Vi var en av de siste som dro fra stranden. Tror det var to familier igjen da vi dro. Det som er deilig med denne stranden, er at det så lite folk her i forhold til andre strender, det er lite bølger da det er en innsjø og det er veldig lite sannsynlig å treffe på min verste fiende -haien.

 

 

 

 

Det blir faktisk ganske deilig å reise hjem til huset vårt i Norge i morgen. Gleder meg til å fortsette på oppussingen og sakte men sikkert gjøre huset mitt om til mitt drømmehjem. Oppussing og interiør er nok en av mine største hobbyer for tiden.

 

 

Kastet vann på en guttegjeng

De siste dagene har vi hatt "ring på spring" gutter på døren vår. Første gangen de ringte på skjønte jeg ingenting da det var ingen som svarte i dør-telefonen. Men ettersom det ringte på igjen etter kun en kort tid, så føk jeg inn på vaskerommet og såg ut av vinduet. Der fikk jeg se en guttegjeng som mest sannsynlig har trykket på alle knappene til alle leilighetene før de løp å gjemte seg bak noen busker. Siden leiligheten vår er øverst har jeg godt overblikk over området og stod og så på de lenge før jeg kom på en ide. Så neste gang de ringte på stod jeg klar i det åpne vinduet med ett glass vann som jeg helte på de før de fikk løpt unna. Rart med det, for det var jo ikke store greien jeg gjor. Men adrenalinet mitt kom frem  som bare det allikevel. Betyr kanskje at jeg ikke utfordrer meg selv så mye lengre, hehe. Uansett kjente jeg det banke godt da jeg stod og gjemte meg bak vinduet klar med neste glass.

Neste dag stod min datter klar for å filme de. Det er forresten kun på kvelden de løper rundt å ringer på dørene. Tydeligvis ikke så mye spennende som skjer her for ungdommene. Men altså, min datter var ikke så nøye på å gjemme seg. Så de fikk øye på henne og begynte å prate. De fikk blant annet vite at det var hu mor som hadde hellet vann på de. Ellers så var de veldig opptatt av at hun skulle komme ned til de. Heldigvis ble hun i leiligheten og hadde ingen interesse av å gå ned til guttegjengen. Hun er jo blitt 18 år, så jeg kan ikke nekte henne. Men jeg kan råde henne og hun hørte heldigvis på meg. Ring på spring guttene var artig de første dagene, men nå er de rett og slett bare irriterende. Så nå prøver vi å ikke gi de noe oppmerksomhet og håper at de snart gir seg.

 

 

Min datter fant forresten en haugevis av hatter i ett skap i leiligheten i dag. Så vi har hatt masse gøy med det her inne. Ble til og med litt skuespill på oss faktisk. Sendt en rekke snaps. Både  som filmer og som bilder. Legger ut ett par av bildene til dere her, jeg.

 

 

Processed with MOLDIV

 

Lillegutt har klart å bli litt rød på skuldrene i det siste, til tross for at jeg har smurt han med høy solfaktor. Så han har måtte ha på seg t-skjorte i dag. Var overskyet men veldig varmt, så sommeren er absolutt ikke over.

 

 

 

Middagen i dag ble noe så luksuriøst som Burger King, hehe. Er alltid en vinner hos oss egentlig. Billig og godt.

 

 

Håper dere alle har hatt en flott tirsdag så langt. Så håper jeg kvelden blir like flott. Kos dere masse. Ikke så lenge igjen til helg nå. I tillegg har vel kanskje noen av dere høstferie. Så da ønsker jeg dere som har det, en fortsatt god ferie.

Slippe taket på datteren min

Gårsdagen innlegg var vondt men samtidig lett å skrive ned. Det er jo ikke noe nytt for noen av oss at den beste medisinen er å skrive tanker ned og ikke sitte med det alene. Men det er jo stor forskjell å skrive det ned for seg selv, kontra det å skrive det på en offentlig blogg. Så om du går igjennom en vanskelig tid, vei det godt opp og ned om det er så lurt å skrive tankene ned på en blogg. Om du velger å skrive det offentlig, så prøv å ha i bakhodet at absolutt ALLE kan i utgangspunktet lese det. Så det må ikke være noe som sårer noen andre.

I dag har jeg og barna hatt enda en deilig dag her i varmen. Det blir så mye mer fokus på kvalitetstid når en er på ferie sammen. Hjemme er jo sønnen min annen hver uke hos faren sin og datteren min er ute med venner, og når hun er hjemme sitter hun jo som oftes på rommet sitt. Innimellom ser vi en film sammen eller sitter i hver vår ende av sofaen og ser på tven. Men det er ufattelig deilig å reise vekk sånn at hver dag, hver time og nesten hvert minutt blir brukt på hverandre. hehe.... det hørtes nesten kvelende ut. Men vi trives veldig godt sammen og koser oss max sammen når vi finner på noe. Sønnen min er så liten enda at han uansett krever full oppmerksomhet når han er hos meg. Men min datter er jo blitt så stor at hun ønsker masse egentid og tid til å være sosial. Husker da hun begynte å være mye ute og brukte mindre og mindre tid på meg. Det var nesten som en liten kjærlighetssorg. Men jeg klarte heldigvis ganske så raskt å omstille meg og slippe taket litt og litt. Det er vanskelig for oss foreldre å slippe taket på barnet og la det vokse til. Gjøre sine egne feil for å lære.. Spesielt når en er slik en hønemor som meg. Men jeg synes egentlig jeg har gjort en veldig god jobb med å la henne få utforske verden på egenhånd, men med viten om at jeg alltid er her -uansett. Og det beste av alt er at vi har klart å bevare den gode og nære forholdet mellom oss. Hun har innrømmet at hun ofte tenker mer på meg som en venninne enn en mor. Det er jo både og, egentlig. For jeg vil jo først og fremst være mamma. Men det betyr jo egentlig bare at vi har ett nært bånd ettersom vi nesten har vokst opp sammen. Jeg er jo en ung mor for henne.

 

 

I dag spiste vi middag på en mexicansk restaurant ved sjøen. Artig med alle fargene og den nesten litt barnslige interiør stilen. Maten var god og utsikten fantastisk. Vi pleier alltid å vente med å gå ut å spise til det er solnedgang. For det første er det ikke så varmt da og for det andre er det jo nydelig å se solen gå ned når en spiser middag.

 

 

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

 

Likte dette bildet av meg og min sønn veldig godt. Det er ett ekte bilde av kjærligheten mellom oss.

 

På bildet under her kan du se hvor vi bor. Vi har de to øverste etasjene. Har leid privat igjennom en annonse på Finn.no og synes prisen var fantastisk med tanke på hvor stor og flott leilighet vi fikk. Nede har vi stue, kjøkken, 2 soverom, gang, bad og en stor terrasse rundt hele leiligheten. Oppe er det en stue som kan brukes som soverom, 1 bad og en svær takterrasse.

 

Glad jeg ikke avsluttet livet mitt

Processed with MOLDIV

 

Noen ganger lurer tanken "hva hadde jeg vært uten barna mine" seg inn i hodet mitt og selv om jeg i utgangspunktet aldri vil få svar på det, så er jeg ganske så sikker på at jeg ikke hadde hatt like mye kjærlighet og glede i livet mitt som jeg har nå. Jeg var så ung da jeg ble gravid og livet mitt var så ustabilt og til tider veldig vondt. Jeg var fryktelig egoistisk og levde fra dag til dag uten tanke på at kroppen og sinnet skulle bære meg i mer enn ungdomsårene. Jeg hatet meg selv og strevde så veldig med å holde hodet over vannet. Det var så mange ganger jeg sank under og ville bare forsvinne fra jorden. Ikke være til byrde for de rundt meg noe mer. Ja, jeg ønsket å ta livet av meg. Ønsket at jeg aldri var født og at jeg bare kunne knipse meg selv vekk. Følelsen av å være helt alene i verden og at den jeg var, var gjemt så langt der inne i meg. For den som kom ut, var ikke den jeg var. Den som kom ut var en jeg hatet og til tider så hatet jeg alt ved med meg selv. Min største drøm var nettopp å kunne være en annen enn den jeg var. For jeg likte absolutt ingenting ved mitt eget liv eller meg selv.

 

Slik følte jeg det fra jeg var ganske så liten. Faktisk så er det egentlig alt jeg husker. Hatet mot meg selv og mitt eget liv. Min mor har fortalt at jeg var "rar" fra jeg var liten, og da snakker vi så liten som ifra da jeg lærte å gå og snakke. En kunne sikkert hevet en diagnose etter meg og lukket igjen den døren fra fortiden. Men personlig synes jeg det er alt for lett å gjøre nettopp det. Legge lokk på det med en diagnose og dermed ha en "unnskyldning". Men sannheten er vi alle er forskjellige og vi reagerer alle forskjellig på verden og alt den kommer med. I min verden følte jeg meg totalt alene og forlatt. Jeg følte jeg ikke klarte å leve her på jorden og at alt rundt meg ikke hadde noen forbindelse med meg. Jeg var nok i min egen lille verden og jeg søkte hele tiden etter en kjærlighet jeg ikke fant. Vanskelig barn og trøblete ungdom, det ble meg og jeg søkte som ung etter andre som følte seg utenfor. For der følte jeg meg hjemme og jeg følte jeg hørte mer hjemme der enn i mitt eget liv. Å være mor til meg, var nok veldig vanskelig og jeg slapp absolutt ingen inn på meg.

 

Så da jeg ble gravid som 18 åring var det ingen som hadde tro på at jeg skulle klare det. Men det å få ansvaret for ett annet liv, ble min redning. For første gang var det noen som slo hull på veggen min. For dette nydelige lille uskyldige barnet var totalt avhengig av meg. Fra den dagen jeg fikk vite at ett liv vokste inni meg, elsket jeg det høyere enn noe annet. Livet mitt fikk en mening og livet ga meg en som ville elske meg og aldri dra fra meg. Jeg var plutselig det viktigste i livet til ett annet menneske og jeg visste at livet skulle bli godt.

 

Det er nå 18 år siden, og min lille vakre engel er blitt voksen og gitt meg så ufattelig mye kjærlighet og glede i livet mitt. Hun er hele min verden og jeg elsker henne høyere enn jeg noen sinne trodde var mulig. I tillegg har jeg fått en sønn som har beriket livet mitt med like mye kjærlighet og glede. Når alt annet knuses rundt meg og når andre går fra meg, har jeg barna mine. Jeg er vant til å bli såret og forlatt. Det er litt den røde tråden i mitt liv. Men jeg står sterkt fordi jeg har to nydelige mennesker som går ved min side i tykt og tynt. .

 

Vil si at livet mitt før og etter barn, er to helt separate liv. For i mine første 18 år var jeg en du ville ha ristet på hodet av og mine 18 år etter jeg fikk barn har jeg vært en jeg er stolt av. Selv om jeg fremdeles har mine utfordringer enda som jeg vil tro er etterdønninger etter min barn/ungdom år. For jeg mestrer alt på strak arm og uten å bukke under. Jeg er sterk og med utrolig stor kjærlighet til livet. Men jeg sliter enda med å slippe andre mennesker innpå meg. Av den grunn har jeg ikke klart å slå meg til ro med en mann enda.

 

 

Det var da voldsomt så dyp jeg skulle bli her jeg sitter. Er lettere å åpne seg alene med dataen enn det er til ett annet menneske. Men er nok lett å glemme at det sitter andre mennesker på andre siden og som kan tyde det jeg skriver på en helt annen måte enn jeg har ment det. For min tanke var å fortelle hvor sterk jeg har blitt og at kjærligheten fra barna mine har gjort at jeg elsker livet mitt og har gjort det nå i 18 år. Men selv om jeg ble styrket av å bli ung mor, er det ikke noe jeg anbefaler min datter eller andre som evt leser dette. Det passer ikke for alle og uansett er det mye bedre å ha både utdannelse og jobb først.

 

 

 

Tilbake til nåtiden så kan jeg si at vi nyyyyyyyyter livet her i Spania og koser oss veldig alle tre. Dagene består stort sett av å sove, bade, le, oppleve, spise og bare nyte livet.

 

 

 

 

Så da vil jeg til slutt bare ønske dere alle en fantastisk søndag videre. Og skulle du være der at du setter spørsmåltegn ved ditt eget liv og at du ikke ser noen fremtid. Så tro meg... Du har så mye fantastisk i vente. Bare holdt ut, for livet vil gi deg kjærlighet, glede og trygghet. Det går i bølger og en må ofte jobbe med seg selv for å komme opp. Men det er så ufattelig verdt det. LIVET ER VERDT DET.

Klem

skummelt å reise alene med barn på ferie

Stort sett hver eneste sommer har jeg reist på ferie alene med barna. Helt fra datteren min var liten til nå har jeg reist uten en mann ved min side (bortsett fra i min sønns første leveår. Da reiste jeg jo med pappaen hans). Har opp igjennom årene fått høre om hvor tøff jeg er og at de aldri ville turt det samme. For meg er det veldig rart å høre, for jeg har aldri hatt noen som helst problemer på ferie alene med barna. Selvfølgelig har jeg blitt "jaktet" på av menn som både plystret etter meg og i noen land ropt ord etter meg. Husker spesielt da jeg var i Tyrkia når datteren min var liten. der fikk ikke gå i fred noen steder og både yngre og eldre menn var veldig innpåsliten. Men jeg har tatt mine forhåndsregler fra første stund og med å være forsiktig har det aldri vært noen problemer å reise på ferie alene med barna.

Da datteren min var liten og jeg selv var yngre, gikk vi for eksempel aldri ut av hotell området etter klokken ni om kvelden. Vi la oss tidlig og fokuserte på å kose oss på dagene istedenfor å gå rundt å svirre i mørket. Jeg har aldri gått alene eller sammen med barna i bakgater eller steder der en ikke er synlig for folkemengden. Jeg har svart høflig på normale henvendelser men oversett/overhørt menn som har andre baktanker enn å være høflig. Selv om jeg alltid har likt den oppmerksomheten fra menn, har jeg vært veldig forsiktig med mitt eget kroppsspråk i andre land. Hvordan jeg har kledd meg eller barna, har jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg vil tro at jeg aldri har hatt en utfordrende klesstil. Jeg har kledd meg i det jeg føler meg flott i og det som jeg selv liker uavhengig av hva andre skulle ha tenkt. Men klart en har mindre klær på seg i varmere land. Det samme er det med barna mine. Når de er små har jeg jo kledd de i sommerlige klær. Nå er jo min datter så stor at jeg ikke har bestemt hva hun skal ha på seg på mange, MANGE år. Men hun er flink å kle seg og ser både flott og nydelig ut synes jeg.

 

 

 

Dette er litt typisk mine barn, haha. Hver gang de ser ett dyr, må vi stoppe opp. Spesielt er min datter ekstra glad i katter og jeg har ikke tall på hvor mange ferier vi har endt opp med å kjøpe haugevis av kattemat som hun har gitt til ville katter i mange av landene vi har vært på ferie i. Det er noe som gir henne stor glede og samtidig har det jo gjort den tiden vi var på ferie, en litt bedre hverdag. for kattene

 

 

Så om du er alenemor med barna og gruer deg til å reise på ferie uten en mann. Ikke tenk på det som ett problem i det hele tatt. Velg ett barnevennlig hotellområde og hold deg unna områder hvor du og barna kan bli utsatt for noe kriminelt. Kan være lurt å velge vekk land som har minst respekt for kvinner og heller holde deg til land og områder som er litt tryggere og som er vant til turisme. Ikke gå ut og oppsøk festområder hvor du/dere kan treffe på berusede mennesker. Fokuser på det barna ønsker og liker på ferien. For når du reiser alene på ferie med barna, er det barna, og stort sett kun barna som er i fokus. En ferie som familie og en ferie som alene med barn er to vidt forskjellige ferie. Men om du ønsker kan du jo kjøpe inn vin og kose deg på terrassen med ett glass mens barna sover. Selv har jeg aldri valgt å gjøre det.

Egentlig vil jeg faktisk anbefale alle til å i alle fall oppleve hvordan det er å reise alene med barn i alle fall en gang i løpet av livet. For det er ufattelig deilig å kun ha fokus på barna når en er på ferie. For en ting er sikkert... Når du sitter på flyet hjem kan du virkelig klappe deg selv på skulderen og si at du vet at barna har hatt en fantastisk ferie.

 

Processed with MOLDIV

 

Okey... Her har jeg altså prøvd meg på en posering som ikke gikk så bra. På bildet over er jeg på vei til å finne ut hvordan jeg skulle stå og på bildet under står jeg med beina i kryss, som heller får en til å tenke at jeg kanskje burde vært på vei til toalettet.

 

Processed with MOLDIV

 

 

 

Det som kan være vanskelig er jo når barna har forskjellige ønsker og er i forskjellige alder. Det blir ofte sånn at det er den yngste som får skreddersy dagen mest. Men en må jo bare prøve å gi alle det de ønsker og fordele både oppmerksomheten og gjøremålene likt mellom de. Hos oss var ikke det så lett i år ettersom datteren min er blitt en voksen dame på 18 år og han yngste bare er 6 år. Men tror hun har koser seg selv om det til tider kanskje har vært litt kjedelig. Vi har tidligere ordnet det med at hun har kunne tatt med seg kjæresten sin på ferie. Men i år har hun ikke kjæreste og ingen av vennene hennes hadde muligheten til å være med oss på ferie. Skal litt til for at sånn skal klaffe, så en må ofte planlegge i god tid.

Uansett, så går nå dagene her hos oss og vi koser oss med god mat, slikke sol og masse kvalitetstid. Håper dere og har en fantastisk helg.

sole seg naken

I dag har vi tatt livet helt med ro og sovet lenge i tillegg til å la alt gå etter vårt eget sakte tempo. Hele gjengen min er B mennesker og liker bedre å være lengre oppe på kvelden, for så å sove litt utpå om moringen. Så i dag lagde meg og lillegutt oss en skive og ventet med familie frokosten til ungdommen var våken.

Etter frokost ville lillegutt se på tegnefilm inne med ett par is før vi gjor noe som helst. Så da tok jeg og min datter muligheten til å legge oss opp på tak-terrassen. Her er det ingen som kan se inn til oss, så skal innrømme at hu mor solte seg naken for å få minst mulig skille. Datteren min derimot liker å se hvor brun hun blir med å ha skille etter badetøy.

 

Litt usikker på hvor mye klokken var, men vil si det var litt utpå dagen før vi tok å gikk ut i sjøen. Sjøen er rett utenfor blokken vår, så det tar oss toppen 2 minutter å gå ut for å bade. Vi har fått litt dilla på å bade i havnebassenget hvor vi slipper sand og bølger. Her kan vi gå trappene rett uti det salte havet og kose oss i perfekt dybde. I tillegg fant vi både flytemadrass, håv og dykkerbriller i det ene skapet på tak-terrassen. Så det måtte vi jo bare teste ut i dag. Vi var dårlig på å fange fisk, men vi så i alle fall mange som svømte rundt oss.

 

 

Er så ufattelig deilig å gå ut uten sminke og klær når en er på ferie. Vi går stort sett i badetøy hele dagen, bortsett fra om vi skal i butikken og på restaurant. Men selvfølgelig dusjer vi, pynter oss og kler på oss når det blir kveld. Det er jo litt sånn typisk nordmann på ferie det, hehe.

 

Processed with MOLDIV

 

På bildet under her kan du se blokken vi bor i bak datteren min. Vi har de to øverste etasjene, bare at det er på den andre siden av bygget. Så vi ser ned mot shopping sentret og tivoliet istedenfor ned til havet. Skal innrømme at jeg gjerne skulle hatt havutsikt, men det er allikevel en perfekt plassering for oss.

 

Processed with MOLDIV

Håper dere har hatt en fantastisk fredag og at helgen blir strålende.

Meg og min datter ser ut som søstre..

Lillegutt fikk 100 kr til å kose seg på tivoliet med i dag. Det var litt varierende hva alt kostet, men det lå sånn ca på 25 kr for hver ting. Tenker at det er bedre å fordele morroa utover hele uken, istedenfor å bruke alt på en dag. Så han skal få gjøre litt hver kveld fremover tenker jeg. I dag var det el-bilene som var det gøyeste. Det var en egen bane for barn, sånn at de slipper å bli påkjørt av voksne menn i stor fart. Min gutt var nok en av de voldsomste der og jeg tok meg selv i å rope at han måtte roe seg ned ett par ganger. Han blir så giret og fokusert i det han gjør. Men bestemte meg til slutt for at det er jo nettopp det denne banen er til. At det er meningen de skal kollidere i hverandre. Så jeg knep sammen leppene og tenkte at jeg fikk heller gi beskjed om det så ut til at det ble for mye for de andre barna. Men alle smilte og lo, så da var det jo ingenting å skrike for..

Meg og min datter gikk rundt å så på lillegutt og koste oss med sukkerspinn. Prøver å manne oss opp til å være med i noen av de større karusellene en annen kveld. Men for nå passer det oss utmerket å bare se på. Vi er nok begge like pysete begge to.

 

Min datter ligner nok veldig på meg. Kanskje mer på den yngre meg enn den jeg er i dag. Men vi har nok enda mye likheter. Fremdeles får vi ofte høre at vi ser ut som søstre og ikke som mor og datter. Musikk i mine øre, skal jeg innrømme og min datter synes bare det er morsomt. Hun er vant til å høre det både fra sine venner og ukjente.

 

Så ufattelig stolt av denne nydelige jenten. Jeg var så ung når jeg fikk henne og ingen trodde den gang at jeg ville klare det. Men helt fra den dagen jeg fant ut jeg var gravid har det å være mor vært det viktigste for meg. I tillegg har vi klart å ha ett godt og nært forhold hele veien. Så det at hun nå som 18 åring fremdeles ønsker å være med mammaen sin på ferie er jeg utrolig takknemlig for.

Å se en hai når du bader..

Jeg har to fobier som tidligere påvirket meg i så stor grad at jeg unngikk omtrent alle steder jeg kunne møte på fobiene mine. Begge er ganske så tåpelige, det ser jeg egentlig selv. Men det har vært en stor frykt i mange mange år. Det er to dyr som er totalt forskjellige fra hverandre og sånt sett er det jo nesten litt komisk. Den ene fobien min er veps av alle ting. Vet ikke hvor den frykten kom fra. Men vil tro at jeg har skapt en stor redsel basert på hva andre har fortalt. Blir litt som når en gikk på ungdomskolen og skulle inn sist for å ta vaksinen. Alle som kom ut fortalte om hvor ufattelig vond denne sprøyten var og at de nesten døde. Jeg fikk mer og mer sprøyteskrekk der jeg satt. Så når det endelig var min tur til å gå inn, så nektet jeg å ta denne forferdelige sprøyten. Endte opp med å sparke damen som prøvde å holde meg fast og løp derfra i stor fart. Den vaksinen tok jeg først mange år etterpå, hehe. Tror det kan være litt sånn når det kommer til vepsefobien min. For jeg har aldri blitt stukket før, men jeg har blitt fortalt hvor forferdelig vondt det er.

Husker da jeg var tenåring og satt ved bassenget til min mor og de, mens jeg holdt min nyfødte datter. Det var varmt og alle søsknene mine koste seg i bassenget, da en veps begynte å surre rundt meg. Jeg kan holde meg rolig så lenge den holder avstand. Men når den kommer nært får jeg panikk og vet ikke hva jeg gjør før jeg kommer til meg selv. Stort sett så løper jeg avgårde med armene flagrende og med høye hysteriske skrik (med andre ord ett syn for de rundt). Men denne gangen holdt jeg jo min nyfødte datter i armene og det hadde jo vært krise om jeg kastet henne vekk i panikk og løp skrikende avgårde. Heldigvis kom jeg til meg selv i andre enden av hagen, med datteren min godt plassert i armene. Husker jeg satt meg gråtende ned i gresset og sa unnskyld til datteren min som lå der i armene med store øyne. Hun gråt ikke, så tror mamma instinktet mitt passet på at hun var godt beskyttet.

Den andre tåplige fobien min fikk jeg av å se en skrekkfilm før jeg var gammel nok. Kan ikke huske hvor gammel jeg var, men jeg kan huske at jeg lurte meg til å se haisommer. Etter det har jeg virkelig slitt med å bade, for jeg føler at haien ligger der med åpen munn å bare venter. Men det rare er at jeg er mer redd for hai i Norge enn jeg er her i sydlige strøk. Finn logikken i det dere... Selv tror jeg det er fordi sjøen i Norge er så mørk at jeg ikke kan se hva som venter meg der, mens her i sydlige strøk er sjøen lysere og en kan se den før den angriper. Hahaha.. jeg er ikke go i det hele tatt.

I dag har vi badet i innsjøen Mar Menor i mange timer. Men ikke uten at jeg surfer internettet for å se om hvor stor sannsynligheten er for å møte på hai her. For selv om det er en innsjø, er det en passasje stor nok til hai. Heldigvis er det ikke blitt observert noen hai her før og de tror at siden sjøen er så salt, så ville ikke en hai trivdes i dette området. Det hjalp en hel mengde på fobien min og jeg klarte stort sett å slappe av. Men da datteren min begynte på haisommer sangen, ble eg ganske så hysterisk allikevel, haha.

 

 

 

 

I dag gjor vi det både enkelt, billig og godt med å lage nachos hjemme istedenfor å gå ut på restaurant. Koste oss masse med musikk på høyttaleren, lite klær og deilig varme. Det beste med å spise hjemme når en har små barn, er at de er friere og ikke trengs å hysjes på like mye. Til dessert hadde vi is rett fra frysen,hehe. Synes egentlig det er deilig å variere det å gå ut å spise, med å lage mat hjemme når en er på ferie.

Senere skal vi gå ned på tivoliet for å kose oss noen timer sammen der. Vi kan se ned på tivoliet fra både tak-terrassen og frokost-terrassene. Så vi bor mildt sagt perfekt til med både sjø, shoppingsenter og tivoli i nærheten -uten at det blir for mye støy.

Ønsker dere en fin dag videre

Ga sprit til min datter

Aaaaahh dette er livet dere. Det å kunne nyte later dager og alt det har å by på. Ikke minst dele det med de menneskene som betyr mest for meg. Min lille familie.

Etter å ha tatt livet med ro i leiligheten med både internett, tv og slikke sol på takterrassen. Så var det fantastisk deilig å hoppe i dusjen og gjøre seg klar for middag. Vi lagde oss en liten middag, vil nok kalle det en lunsj, tidligere i dag. Er jo ikke vanlig for oss å spise middag så sent som i åtte tiden om kvelden og siden lillegutt begynte dagen tidlig, så valgte vi å lage pomfritt til lunsj sånn i fem tiden. Det var ikke sjans i havet å gå ut på restaurant tidligere når solen steikte. Da er det bedre å gå ut når den begynner å gå ned og temperaturen synker.

Vi har hatt en så fantastisk dag her i Spania og jeg gleder meg så mye over at vi har 7 flere sånne deilige dager i vente. Ikke minst er jeg like forelsket i stedet her, som jeg var sist gang jeg var her. Sist jeg var her var jeg på min første og eneste ferie uten barn. Det skulle være en kjærestetur. Men forholdet skrantet og jeg forstod nettopp på den ferien, at dette ikke var noe for meg. Da vi kom hjem, gikk jeg ut av forholdet. Nå ett par år senere har jeg valgt å ta barna mine ned til samme sted. Mest av alt fordi jeg forelsket meg helt i stedet. Men og fordi dette var det eneste stedet jeg hadde vært uten barna mine. Det beste er at barna mine ser ut til å forelske seg i stedet like mye som meg. Skal jeg noen sinne kjøpe meg en ferieleilighet i sydligere strøk, så blir det her..

Se denne fantastiske nydelige utsikten vi hadde fra bordet når vi satt å spiste.

Lillegutt fikk kjøpt seg en bamse tidligere i dag og tar den med seg overalt. Sist han kjøpte seg bamse var da vi var på danskebåten. Den bamsen er faktisk med her til Spania og er blitt venner med denne nye bamsen som har fått navnet "reven". Så han tar godt vare på det han får og er nøye med utvelgelsen.

Vet at drinker er 21 års grense på (tror det er lavere her i Spania). Men jeg valgte å la datteren min kjøpe seg en drink ettersom hun er blitt 18 år. Hun drakk ikke halve en gang og har tidligere aldri vært noe særlig opptatt av alkohol. Det var mest for at hun skulle få smake og at hun skulle føle at hun og blir prioritert på denne ferien. Er ofte sånn at den minste styrer skuten og vi andre henger på. Derfor er det viktig å la henne få ting hun ønsker og gjøre noe hun har lyst til. Selv om minsten kjeeeeeeeeeder seg, haha.

Håpe dere alle har hatt en flott dag og ønsker dere en god natt.

Natti natt

Ingen sild i tønne

Da har vi hatt en fantastisk dag med stranden her i La Manga. Er så ufattelig deilig å være på en strand hvor en ikke ligger som sild i tønne. Tror jeg er litt sær der. Men jeg liker best minst mulig folk rundt meg. Kan jeg unngå en folkemengde eller kø med å gå/kjøre lange omveier, så gjør jeg glatt det. Er ikke folkesky eller noe sånt altså, hehe. Men liker bare ikke store folkemengder og kaos. Er kanskje en av grunnene til at jeg HATER flyplasser. Ja, jeg måtte bare skrive "hater" med store bokstaver der. For jeg virkelig hater det av hele min sjel. Jeg blir så stresset og forvirret på store flyplasser med mye folk. Hjelper jo heller ikke på at jeg er så surrete og kan risikere å gå feil og dermed miste flyet. Har enda ikke mistet ett eneste fly (bank i bordet). Men det har vært på nippen flere ganger, må jeg innrømme. Heldigvis er flyplassen her liten og uten kaos. Så denne ferien har jeg ikke stresset en eneste gang.

Er så ufattelig glad for at jeg har så godt forhold til min voksne datter. Tenk hun er 18 år allerede, hjelpes.. Men siden vi har så godt forhold er hun med oss på ferie og kommer nok til å være det noen år til fremover. Hun får jo tross alt gratis ferie når hun er med mammaen sin, hihi. Så da tror jeg ikke det blir siste gang nei. Artig å tenke på at hun nå er like gammel så jeg var når jeg ble mamma for første gang. Jeg var jo en ung mamma og ingen trodde jeg var voksen nok i hodet til å få en baby. Men det skjedde en stor forandring i meg den gangen og jeg gikk fra å tenke kun på meg selv, til å tenke på ett barn jeg forgudet. Det ble på en måte meg og henne mot verden den gangen, siden jeg var alene med henne fra første stund. Nå som jeg ser på den vakre og nydelige jenten jeg har vært mamma til i 18 år, kjenner jeg meg virkelig stolt. Hun har alltid vært en fantastisk jente med det største hjertet jeg kjenner. Og nå er hun jammen meg blitt en voksen kvinne. Tror jeg med stolthet kan klappe meg selv på skulderen og si "du har gjort en god jobb".

Lillegutt er nok babyen min, hehe. Behandler han ikke som en baby altså og lar han få utvikle seg og naturlig gi mer og mer avkall på det å være mammagutt. Men enda er han heldigvis veldig glad i kos og nærkontakt. Gruer meg litt til han blir for stor for sånt "tull" og ikke ønske å sitte på fanget eller holde hånden min lengre. Så jeg får nyte det max nå som han enda er så liten at det er en selvfølge.

 

 

 

 

 

Jeg er så ufattelig heldig som er mamma til disse to herlige menneskene. For meg er barna ALT og jeg lever virkelig igjennom de på en måte. Vil ikke si at jeg glemmer meg selv, for det føler jeg virkelig ikke at jeg gjør. Men jeg har vært mamma siden jeg var 18 år og kjenner omtrent ikke til noe annet. Barna er livet mitt og jeg blir lykkelig med å være sammen med dem. Synes ikke ferie med barn skal være at barna tilrettelegger seg de voksnes ferie. Nei, jeg synes de voksne skal tilrettelegge ferien for barna og la de få ferie slik de trives med. For tro meg.. Årene går fort og før du vet ordet av det er de voksne og skaper sin egen familie. Aaahh... det fikk meg til å tenke på barnebarn, haha. Herregud som jeg gleder meg til det. Men satser på at det er en del år til enda. Datteren min går forhåpentligvis ikke i samme fotspor som meg.

 

Nei, nå skal vi slappe av litt og så skal vi ta turen ut for å spise en bedre middag.

Nyt dagen dere.

All verdens tid...

 

God morgen dere. Så ufattelig fantastisk det er å våkne opp til sol og varme. Kjenner jeg blir så glad i hele kroppen og alt blir så mye lettere. Er nok ett sommermenneske som får mye mer energi og glede om sommeren kontra om vinteren. Har planlagt å bli flinkere til å nyte vinteren, men det skal jeg ikke bruke tid på å tenke på her og nå, hehe.

I dag stod jeg og lillegutt tidlig opp og gikk ned på butikken som ligger rett nedenfor leiligheten vår. Der kjøpe vi enkel frokost, da vi ikke er en familie som er så flink å spise på morgenen. Vi er nok mer middags mennesker og da liker jeg å putte pengene mest på det måltidet. Så det ble bagetter, ost, melk, juice, frokostblanding og litt frisk frukt. Nugatti er alltid en selvfølge å ha med når vi er på tur. Hehe, er det ikke ofte sånn med barna våre. At de er kresne på utenlandske pålegg og kan risikere å ikke ønske å spise noe? Mine er i alle fall det og jeg pleier alltid å sikre meg med å ha med ett norsk pålegg jeg vet de liker.

I dag skal vi ta en rolig morgen og nyte det at ingenting haster. Vi er aldri de som er først nede med stranden eller bassenget på ferie. Nei, har vi ferie så har vi ferie og da er det ingenting som haster. Det verste jeg vet er slike hoteller hvor solsenger blir reservert med at de legger håndklærne til hele familien sin utover, før de går inn å spiser frokost. Sånt blir jeg faktisk ganske forbanna over. Husker jeg og barna var på en typisk charter ferie og gikk ned til bassenget etter en lang deilig frokost. Da var jo lillegutt enda yngre og ville bade i barnebassenget. Rundt bassenget var det mange tomme solsenger. Men jeg kunne ikke sette meg på ett eneste en, fordi alle hadde håndkle på seg. Så jeg måtte sette meg rett ned på gulvet for å kunne følge med på lillegutt som var ute i bassenget. Vi var der i ca 2 timer og solsengene var tomme hele tiden. Fy søren så det kokte inni meg der jeg satt med vond rumpestump. Nå er jeg litt eldre og pittelitt klokere. Så tror jeg faktisk hadde flyttet ett håndkle for å sette meg og så flytte håndkle tilbake etterpå. Men det er jo den tanken at de kanskje bare er ute å bader som stopper meg. Vil jo ikke være frekk...

Heldigvis er vi litt ferdig med de charter turene vi alltid reiste på. Nå ser jeg etter andre litt mer roligere reiser enn før. Slik som vi har gjort i år, kommer jeg til å gjøre oftere. Booke hos privat personer og på områder som ikke er så typisk charter. Sist vi booket igjennom ett reisebyrå så vi etter andre litt mer private ordninger og valgte swim up leilighet. Det var helt fantastisk og ligger nok på min datters ønskeliste nummer 1 på å gjøre flere ganger. Det å kunne ta ett morgen bad rett utenfor leiligheten og det å slippe å tenke på å finne en ledig solseng var fantastisk. Vi hadde solsengene på terrassen vår og bassenget rett ved kanten av terrassen. I tillegg hadde vi all inclusive. Det har vi litt forskjellige erfaringer med. For ofte blir maten litt smakløs og en mister kosen med å prøve ut forskjellige restauranter. Men på en måte så har vi følt at det ofte har passet oss å ha betalt alt i forkant.

I år har vi i alle fall en privat stor leilighet på to etasjer, kjøpesenter rett nedenfor, tivoli rett ved, basseng og sjø rett utenfor på andre siden enn kjøpesenteret. Vi bor i Spania på La Manga, som er en slags halv øy med sjø på begge sider. Den ene siden er havet og på andre siden er en slags stor innsjø. Men det er en åpning ut til havet slik at det er saltvann der. Er faktisk ekstra salt og dermed bra for huden å bade her.

Nå skal vi nyte resten av dagen nede på stranden tenker vi og så spise middag på en av de koselige restaurantene.

Ønsker dere en fantastisk dag.

Fra ung til gammel alenemamma

Da er det endelig vår tur til å reise til varme og rolige dager. Sommeren har ikke akkurat vært den fineste her i Bergen når det kommer til været. Ikke det at jeg har noe særlig oversikt, men vil tørre å påstå at været ikke har vært så mye å skryte over noen steder i Norge i år. Så det å komme seg ned til Spania og nyte soldager uten å trenge å se på klokken, blir bare helt fantastisk. Planen er ikke så mye annet enn å bade, sole oss, spise god mat og gjøre det barna ønsker å bruke tiden på.

I vår familie er det bare meg som mamma på 37 år, min datter på 18 år og min sønn på 6 år. Altså var jeg en ung mamma da jeg ble mamma som 18 åring for datteren min og voksen mamma da min sønn kom da jeg var 31 år. Nå er jeg blitt hele 37 år og har vel egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal ha flere barn. Noen dager har jeg kjempe lyst på flere og hadde jeg vært yngre hadde jeg nok ønsket meg i alle fall ett barn til. Men nå som jeg er blitt så pass "gammel" og alenemor, så føler jeg at jeg må si at jeg ikke kan ha flere. Barna er mitt ALT og jeg kan ikke se livet mitt uten barn. Så gruer meg til den dagen jeg ikke har de rundt meg så ofte lengre.

Datteren min er jo blitt voksen og er ikke noe særlig hjemme i hverdagene. Hun har begynt å jobbe som lærling og er sosial i helgene. Så blir ikke så mye jeg ser henne. Men er ufattelig glad for at hun er flyttet hjem etter 1 år på hybel og har planer om å bo hjemme i ett par år til i alle fall. Ønsker å hjelpe henne så mye som mulig når det kommer til både huskjøp, bil lappen og bilkjøp. Så hun får bo gratis hjemme så lenge hun er lærling og etter det får det evt bli en symbolsk sum.

Sønnen min bor hos meg 50 % av tiden. Altså en uke hos meg og en uke hos sin far. I starten var det ufattelig tungt og ensomt. Men jeg har vennet meg til det og legger livet mitt rundt den ordningen. Så alt av ekstravakter på jobben, det sosiale og sånt som går på meg, tar jeg den uken han er hos faren og så fokuserer jeg på sønnen min den uken han er hos meg.

Men nok om det. For nå er vi altså kommet frem til leiligheten vår i Spania og er klar for en fantastisk uke

 

Vi landet på verdens skjønneste lille flyplass som er utrolig sjarmerende. Er alltid så herlig å gå ut av flyet og kjenne varmen slå mot seg som en vegg. Da vet en virkelig at en er på ferie. 30 grader er det her i kveld.

Her sitter vi å venter på taxi. Pleier alltid å ta med eget barnesete når vi reiser til syden. Så den OBS bygg posen er min håndbagasje og inneholder ett barnesete til minstemann. Vi ble vel sittende her i 1 time før det var vår tur i køen.

En kveldstur etter å ha satt fra seg bagasjen er obligatorisk. Ser frem til å nyte en uke her igjen <3