Hjemmelaget gryterett

Dette er en super middag å lage, om du vil fylle frysen med hjemmelaget middag som både smaker kjempe godt og som er lett å lage.

Denne gangen skal gryten rett i frysen. Derfor har jeg ikke laget noe tilbehør, eller fått tatt noe delikat bilde til bloggen. Skal erstatte bildet når middagen skal opp av frysen og ut på middagsbordet, seinere i uken.

 

 


DETTE TRENGER DU:

 

Kjøttdeig

Løk

Hvitløk

Fløte (evt melk)

Kjøttbuljong

Worchester saus (evt kikoman)

Sopp (evt sopp-krydder)

Erter

Creme Fraiche (Evt rømme)

Paprika

Sellerirot (Jeg hadde ikke det i dag)

Evt Maizena

 

 

 

DETTE GJØR DU:

 

Først steker du kjøttdeigen. I dag steikte jeg to kjøttdeiger jeg hadde liggende som nærmet seg utløpsdato. Så kutter du opp løk i passelige biter som du tar oppi til kjøttdeigen når den er ferdig stekt. Løken skal bare bli gyllen, ikke brun. Kutt deretter opp hvitløk i mindre biter som du tar oppi gryten etter løken har blitt litt gylden. Stek ett par minutter til. Om du ønsker sopp oppi, steker du det samtidig som løken. Jeg hadde ikke sopp i dag.

Processed with MOLDIV

 

Når alt er ferdig steikt, tar du fløte oppi gryten. Vanligvis lager jeg den kun på fløte. Men hadde bare 3 dl liggende i kjøleskapet, så da brukte jeg både fløte og melk. Tilsett så buljong terninger. Jeg brukte 4 stykk, da jeg lagde en stor gryte. (Siden jeg ikke hadde sopp liggende, tok jeg heller en del av sopp pulveret min mor har laget til meg.) La det hele koke en stund før du smaker til med Worchester saus og/eller Kikkoman.

Processed with MOLDIV

 

Salt og pepper er en selvfølge i denne gryten. Men du kan og smake deg til med andre krydder. Paprika synes jeg er veldig godt i denne retten. Vanligvis ville jeg ha steikt den sammen med løken. Men jeg kom ikke på å ha den oppi gryten i starten. Så da kom den oppi nå, istedenfor. Har du Sellerirot er den og fantastisk god oppi denne gryten. Kutt den da opp i terninger og stek den sammen med den steikte kjøttdeigen, før du tar løken oppi. Sellerirot trenger å steike/koke en god stund for å få den gode smaken.

Kast oppi en boks med erter og en boks med Creme Fraiche eller rømme. La det hele koke inn og smak underveis om du skal tilsette mer av noe du alt har hatt oppi.

Processed with MOLDIV

 

 

Til slutt kan du vurdere om du vil tykne den litt med Maizena. Om du kun bruker fløte, er det ofte ikke nødvendig. Men om du har melk, slik jeg hadde i dag. Er det greit å tykne den litt. Husk å bland Maizena i vann før du tilsetter en tynn stråle i gryten mens du rører. Blir fort tykk av varmen.

Processed with MOLDIV

 

Server den gjerne slik den er. Men smaker nok best ved siden av ris og kanskje noe brød til. Veldig grei gryte å legge i frysen og ta opp ved dager du har mindre tid. Varmes da opp på svak varme i en panne med fløte oppi.

0 kommentarer

Siste innlegg