Fløtesaus oppskrift

Det finnes ikke noe bedre enn hjemmelaget fløtesaus.

Processed with MOLDIV

Og det beste er at det er mye lettere å lage enn en vanlig posesaus, da den sjeldent koker i bunn. Ikke minst er den jo MYE bedre.. 

 

 


DETTE TRENGER DU:

 

Fløte

Buljong

Worcester eller Kikkoman

Evt kraft fra kjøtt

Krydder 

 

 

DETTE GJØR DU:
  • Først heller du fløte oppi pannen. Jeg liker å bruke kremfløte og ikke matfløte.

 

  • Så tar du buljong oppi fløten. Siden jeg skulle servere kylling til middag i dag, valgte jeg kyllingbuljong. Deretter lar du det koke opp under omrøring til buljongen er oppløst. 

 

  • Deretter smaksetter du deg frem med Worcester eller Kikkoman. Selv bruker ganske mye, så det er bare til å prøve seg frem.

 

  • Til slutt smaksetter du deg frem med kydder og/eller kjøttkraft. Jeg brukte kjøttsaft fra kylling, løkpulver, sopp-pulver og litt pepper i dag. 

 

  • TIPS: Kok sausen lenge på svak varme. Blir den for tykk, kan du tynne den ut med enten mer fløte eller med melk.

 


Processed with MOLDIV

 

Her i familien er flesteparten sause-mennesker og denne sausen er så god at en nesten kan spise den alene med skje. Så kan ikke si annet enn “kos dere og nyt maten”.

0 kommentarer

Siste innlegg