2 dager til mitt tyrkiske bryllup

Nå sitter jeg faktisk i bilen på vei mot flyplassen. Skal nemlig hente en gammel klassevennine av meg, som ønsket å være med i bryllupet. Vi har ikke sett hverandre på ca 4 år, så det blir veldig kjekt å møtes igjen.

Hun skal forresten hjelpe til med å ta film og bilder i bryllupet. I tillegg kommer hun til å hjelpe meg med å ta snapchat, når jeg ikke kan gjøre det selv. Utrolig flott av henne å stille opp på denne måten ♥️

I går stod vi opp til frokost på hotellet og hadde en rolig morning, før vi gikk ut for å ordne siste rest, i byen. Først gikk vi for å hente papirene jeg hadde tatt med og som var blitt oversatt til Tyrkisk. Så kom tvillingbroren for å hente oss og kjøre oss til sykehuset. Det regnet nemlig veldig mye i går og vi hadde ikke så lyst å styre med buss i regnet.

På sykehuset fikk vi utlevert svar på blodprøvene vi tok dagen før. Vi var begge helt friske og hadde til og med samme blodtype. Deretter kjørte broren oss inn i sentrum igjen, for å hente dressen.

NB. Når vi fikk svaret på blodprøvene, stod det en håndskrevet notat på mine ark, på tyrkisk. Det eneste jeg forstod var, Hepatitt! Så han fortalte meg at jeg hadde hepatitt og at jeg måtte få en injeksjon. Jeg reagerte med å være usikker på om han spøkte eller ikke. For han gjør nemlig det ganske ofte, hehe. Men så ganske raskt at han holdt på å le seg ihjel, så da skjønte jeg at han bare tullet. Var bare skrevet at jeg manglet den tredje vaksinen for hepatitt. Så den må jeg ta hjemme, en gang.

Etter å ha hentet dressen, dro vi i butikken og kjøpte inn matvarer, før vi dro hjem til familien hans. Var utrolig kjekt å treffe alle sammen igjen og jeg ble tatt imot med både smil og klemmer. Tyrkere er så utrolig mye mer varmere og imøtekommende enn det vi nordmenn er!

Resten av dagen brukte vi på å slappe av og kose oss, sammen med resten av familien. Blant annet synes Hüseyin det er like festlig, som vanlig, å få meg til å si tyrkiske ord til resten av familien. Noen ganger synes han det er ekstra gøy å få meg til å si feile ord på tyrkisk. Så da ber han meg si noe og så ler han seg halvt ihel etterpå, haha. Er bare sånn humoren hans er og jeg elsker at han lurer meg innimellom. Familien skjønner jo at det er han som får meg til å si det, så det er bare morsomt.

Nå er klokken blitt litt over syv (Tyrkisk tid) og vi har vært våken i ca 1 time. Men jeg ser enda ut som en vandrende, trøtt spøkelse. Fikk ikke tid til å sminke meg heller.. Så føler meg ikke akkurat så flott.

Etter vi har hentet Linn (som hun heter), skal vi inn i en liten by for å spise frokost og så skal vi bli gift på papiret. Håpe jeg får lånt meg noe sminke når vi skal ta bilder når vi gifter oss på papiret. Hüseyin forteller nemlig at de mest sannsynlig har sminke liggende.

Følg meg gjerne på snapchat, hvor jeg legger ut både filmer og bilder hver dag. Finner meg som mette.ask.

6 kommentarer
  1. Spør ikke for å være ekkel, men hvorfor bruker du tørkle? Ønsker du virkelig å underkaste deg mannen i stedet for å være en selvstendig kvinne?
   Må du konvertere til muslim når du gifter deg?

   Masse lykke til med bryllupet😊

   1. Jeg kan ikke svare for Mette, men jeg tror man viser respekt til kulturen ved å bære tørkle i et land der det er mest muslimer.

   2. Hei. Å bruke tørkle over håret har vært mitt ønske. Før jeg kom første gangen, spurte jeg kjæresten min om han kunne kjøpe ett hodeplagg som jeg kunne bruke i hjembyen hans. Så da vi besøkte den ene søsteren i en annen by, fikk jeg dette tørklet som gave. Hun hadde heklet endene selv og brukt tid på å lage det til meg. Når jeg er i denne lille byen, bruker jeg hodeplagget for å ikke skille meg ut. Her er det nemlig ingen turister og bortimot ingen utlendinger. Ellers bruker jeg det når søsteren som lagde det til meg, er her. Men stort sett bruker jeg det ikke i det hele tatt, når jeg er her i landsbygden. Kun når vi reiser inn til den lille byen.

    Jeg kommer ikke til å bli muslim eller noe annet.

  2. Begynte å følge deg for noen måneder siden:) Du er bare helt rå.. Så gøy å følge din reise i lag med den mannen du skal gifte deg med. Ønsker dere masse lykke til:) La deg til på snapp

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg