Enkel sjokoladekake som smaker himmelsk..

Dette er min favoritt innen sjokoladekaker. Bunnen er mørk og saftig samtidig som fyllet er rikt og smakfullt. Liker du sjokoladekake, vil du elsker denne -uansett alder.

DETTE TRENGER DU:

Bunn:

300 gram smør

3 1/2 dl vann

6 ss kakaopulver

3 stykk egg

1 beger med rømme

2 ts natron

7 dl sukker

7 dl hvetemel

1 ts salt

 

 

Fyllet:

200 gram smør

10 dl melis

6 ss kakopulver

6 ss kaffe

Evt opphakket sjokolade

 

 


SLIK GJØR DU:

Smelt smøret til bunnen. Så heller du smøret i en bolle sammen med ALT det andre. Bland sammen med en visp til alt er godt blandet. Hell røren over i en form (evt størrelse 25×35) og stek 30-40 min i 180 min. Den skal enda være myk og litt bløt inni når den er ferdig. La den avkjøle seg mens du lager fyllet. For å lage fyllet tar du alt i en bolle og blander sammen. For det ekstra lille pleier jeg å hakke opp sjokolade og blande sammen med fyllet før jeg smører det over kaken. I dag brukte jeg mørk kokesjokolade som er utrolig godt i fyllet.

 

Kaken smaker like godt etter både 1-3 dager i kjøleskapet. Men det er ferskvare, så du kan fint fryse den ned og ta opp når en får gjester eller ønsker seg noe ekstra godt på kvelden.

 

 

Lasagne (Kjempe god og lett å lage)

Denne lasagnen er både veldig enkel og veldig god. Perfekt for den kresne og til barn som ikke liker “klumper”.

 

 

DETTE TRENGER DU:

2 løk

evt 2-4 fedd hvitløk

6-10 gulerøtter

4 bokser med grovhakkede tomater

2 pakker med kjøttdeig

4 stykk mørk kjøttbuljong

Worcester saus

1 boks med tomatpure

Vann

steke smør

mel

melk

Lasagneplater

Parmesan ost

Hvitost

muskatnøtt

Basilikum

Paprika pulver

 

 


 

DETTE GJØR DU:

Du trenger to løk som du skreller og kutter opp i biter. Trenger ikke å være så nøye på kuttingen her. Steik den gyllen (ikke mørk) i en panne med smør eller olje. Skal du ha hvitløk skreller du 2-4 fedd og kutter den opp, før du hiver den i pannen etter at løken er blitt gyllen. Dette på grunn av hvitløk ikke skal stekes så lenge. Deretter tar du å kaster oppi 6-10 gulerøtter som du har skrelt og raspet. Jeg hadde 8 stykk oppi denne gangen. Stek ett par minutter til..

Processed with MOLDIV

Tilsett 4 bokser med grovhakkede tomater. Nå får du en slags “sørpe” gryte med klumper i. Slik som barn blir sittende å plukke ut av! Så her anbefaler jeg å kjøre alt med en stavmikser slik at det blir en fin mos uten klumper. Putt så oppi 4 kjøttbuljong terninger av den lille varianten og lar det koke til de er oppløst.

Processed with MOLDIV

Mens gryten koker kan du steke 2 kjøttdeiger. Stek det til alt kjøttet er brunt uten å bli brent. Deretter tilsetter du ett glass med tomatpure og to ganger  vann fra samme glass. Det steikte kjøttet kan nå helles oppi gryten for å koke litt sammen med resten.

Processed with MOLDIV

Smak til med krydderet Basilikum, paprika, salt og pepper. Selv synes jeg det og gjør seg med ett par dæsj med Worcester saus (ca 2 ss).

Processed with MOLDIV

Nå kan du lage hvit saus til lasagnen. Da begynner du med å smelte smør. Usikker på hvor mye av hver jeg har brukt her. Men sleng på noe smør i pannen som du smelter (ca 100 g kanskje). Når smøret er smeltet tar du ned varmen og tilsetter mel mens du rører det sammen. Tilsett mel frem til du får konsistensen jeg har på bildet her. Så tilsetter du litt og litt melk oppi mens du røre mellom hver gang. Ta litt og litt for å unngå klumper.

Processed with MOLDIV

Til slutt vil du få en saus som passer til mange retter. Sausen vil tykne med varmebehandling. Så bland ut melk under varmen frem til du er fornøyd med tykkelsen. Til lasagne liker jeg den ganske så tykk. Her kan du smaksette med muskatnøtt og evt salt og pepper. Nå kan du begynne å legge i formen. Jeg pleier å begynne med kjøttsaus, så hvit saus før jeg tar lasagneplater.

Processed with MOLDIV

 

 

I min form fikk jeg tre lag med pastaplater. Avslutter med hvit saus på toppen og drysser vanlig hvitost over, før jeg drysser parmesan ost oppå til slutt. Denne gir en fantastisk smak. Du kan steke den og ta ost på etter en stund for å unngå at osten blir for mye steikt om du ønsker det. Jeg steikte den på 200 grader i midten av ovnen frem til den er blitt gylden.

Processed with MOLDIV

Serveres med salat og brød. Deretter NYT

Ostekake med gresskar (stekt i ovn)

Denne kaken er egenkomponert. Gi gjerne tilbakemelding om du har forbedringer.

 

 

Dette trenger du:

 

 

BUNN:

 

ca 15 digestive kjeks

ca 10 ss smeltet smør

 

 

 

FYLLET:

 

800 g kremost

150 gram sukker

4 egg

Gresskar kjøtt

 

 


 

 

SLIK GJØR DU:

 

Ta ut gresskar-kjøttet fra selve gresskaret og stek det i langpanne i ovnen til det er mykt. Deretter moser du det til en pure.

 

Knus kjeksen til smuler og bland sammen med det smeltede smøret. Legg massen ned i en ringform som tåler varme. Trykk det ned og sett den kjøling.

 

Legg all kremosten i en skål sammen med sukkeret. Visp det sammen til en fin luftig masse.

Processed with MOLDIV

Nå kan du ta ett og ett egg oppi blandingen mens du visper videre. Visp ett par minutter mellom hvert egg.

 

Deretter fordeler du halvparten av røren over bunnen (sett den kaldt). Den andre halvparten smaker du til med gresskar pure og krydder (kanel og ingefær er godt)


Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

 

Fordel forsiktig denne blandingen over den andre. Anbefaler å fordele med skje slik at det ikke kommer mye på en gang.

 

Stek kaken på ca 300 grader på laveste hylle i ovnen til den har satt seg. Kan variere på ovnene. Men ca 50 min.

 

Når kaken er ferdig, slår du av gradene og åpner døren bare litt, så den ikke blir raskt kald . La den avkjøle seg og ta den så ut av ovnen. Når den er kald settes den i kjøleskapet til neste dag.

 

Pynt gjerne med knust kjeks og krem. Evt med en bærsaus.

 

Deretter… NYT

Gresskar-suppe

Oppskrift på gresskarsuppe som er perfekt til Halloween (høstdager)

 

 

 

 

DETTE TRENGER DU:

 

Ca 1 kg gresskar

1 stk kokt potet (kan sløyfes)

1 stk løk

1 -2 fedd hvitløk

1 L vann

2 dl fløte

1-2 kyllingbuljong

 

 

 


 

SLIK GJØR DU:

 

Det første du må gjøre er å fjerne skallet og kjernene fra gresskaret. Selv pleier jeg å kjære av toppen og spade ut innmaten med en hard skje, slik at barna kan bruke skallet til å lage gresskarlykt. Plukk så ut kjernene og spar de evt til kakebaking eller snacks. Gresskarkjøttet legger du for seg selv i en langpanne med litt olje.

 

Finhakk deretter løken og stek den gyllen i olje før du tilsetter hvitløken. Stek videre i ca 30 sek til. Ta av varmen og la den stå.

Processed with MOLDIV

 

Sett så gresskarkjøttet i ovnen og bak det mykt på ca 200 grader. (Du kan begynne med dette før du tar løken om du ønsker det. Ble bare denne rekkefølgen på meg i dag)

 

Processed with MOLDIV

 

Om du velger å ha potet oppi suppen. Så koker du den nå mens gresskaret er i ovnen. Kan evt ha den inne i ovnen sammen med gresskarkjøttet. Grunnen for at jeg baker gresskaret istedenfor å koke, er at det blir mer smak på suppen da.

 

Ta den kokte poteten oppi sammen med løken. På bildet har jeg krydret. Men det kan du like godt vente med til senere.

 

Processed with MOLDIV

 

På bildet under står det at jeg har 900 gram med gresskarkjøtt. Men jeg tilsatte mer etter hvert som jeg smakte på suppen og følte jeg trengte mer smak i den. Så anbefaler ca 1 kg (1000 gram).

 

Tilsett gresskarbitene, ca 1 liter vann, 2 dl fløte og ca 1-2 buljong oppi gryten.

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

La det hele koke sammen til buljongen er oppløst og kjør så alt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Kan evt ha chili oppi om du liker det sterkt.

 

 

SERVERINGSTIPS: Pynt med en t-skje rømme hvor du lager mønster. Stek baconbiter som du legger oppi rett før servering. Kan og serveres med ristede pinekjerner, timian, Friterte mandler eller brød.