Julebrød Oppskrift

Nybakt julebrød med brunost på, er som smaken av jul!

Processed with MOLDIV

Denne oppskriften vil gi deg to store nydelige og saftige julebrød.

 


Dette trenger du:

 

 •  Ca 1 kg hvetemel 

 • 6 dl melk

 • 1 egg

 • 100 g smør

 • 1 ts salt

 • 1 pose tørrgjær

 • 2 dl sukker

 • 2 ts kardemomme

 • ca 5 dl rosiner

 • 1-2 poser Sukat

 

 

 


Dette gjør du:

Processed with MOLDIV

Bland først alt det tørre. Deretter varmen du opp melken til den blir lunken. Ha så den lunkne melken og egget oppi det tørre og jobb dette godt inn. Det er en bløt deig, så greit å bruke eltekrok om du har det. Skjær så smøret opp i terninger og tilsett en etter en mens du jobber det godt inn i deigen. Etter deigen er ferdig må den settes til heving i 30 min.

 

Processed with MOLDIV

Deretter tilsetter du rosiner og sukat (jeg bruker ikke sukat i mine brød)og kna det godt inn, så du får fordelt det i hele deigen. Tøm deretter hele deigen ned på benken og del den i to like store deler. Form det slik du ønsker å ha brødene. Deigen er bløt, men ikke klissete. Når du har laget formen du ønsker på brødene oppå ett bakepapir, så må det igjen heve seg store. Nå kan du evt pensle brødene med litt melk, før du til slutt setter brettet nederste i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Du ser når brødet har fått en fin farge! 

 

 

Avkjøl på rist og nyt lukten og smaken av jul <3

 

 

 

 

Fløtesaus oppskrift

Det finnes ikke noe bedre enn hjemmelaget fløtesaus.

Processed with MOLDIV

Og det beste er at det er mye lettere å lage enn en vanlig posesaus, da den sjeldent koker i bunn. Ikke minst er den jo MYE bedre.. 

 

 


DETTE TRENGER DU:

 

Fløte

Buljong

Worcester eller Kikkoman

Evt kraft fra kjøtt

Krydder 

 

 

DETTE GJØR DU:
 • Først heller du fløte oppi pannen. Jeg liker å bruke kremfløte og ikke matfløte.

 

 • Så tar du buljong oppi fløten. Siden jeg skulle servere kylling til middag i dag, valgte jeg kyllingbuljong. Deretter lar du det koke opp under omrøring til buljongen er oppløst. 

 

 • Deretter smaksetter du deg frem med Worcester eller Kikkoman. Selv bruker ganske mye, så det er bare til å prøve seg frem.

 

 • Til slutt smaksetter du deg frem med kydder og/eller kjøttkraft. Jeg brukte kjøttsaft fra kylling, løkpulver, sopp-pulver og litt pepper i dag. 

 

 • TIPS: Kok sausen lenge på svak varme. Blir den for tykk, kan du tynne den ut med enten mer fløte eller med melk.

 


Processed with MOLDIV

 

Her i familien er flesteparten sause-mennesker og denne sausen er så god at en nesten kan spise den alene med skje. Så kan ikke si annet enn “kos dere og nyt maten”.

Baconrullet kylling

Dette er vell mer ett middags tips, enn en oppskrift. Men syntes det uansett fortjente en plass på bloggen min.

Processed with MOLDIV

Kjempe god middag som steker seg selv i ovnen, mens du kan lage tilbehør. Forberedelsene er raske og enkle.

 

 

 

SLIK GJØR DU:


 • Sett stekeovnen på 200 grader

 

 • Deretter kjærer du vekk sener, synlige blodårer og klaser med fett på kyllingfilen. Så kjærer du den opp på langs, som ett hotdogs brød. Husk å vaske hendene godt mellom behandling av kyllingkjøttet og alt annet.

 

 • Nå kan du fylle kjøttet med ost (eller noe annet godt). I dag har jeg brukt Tine kremost orginal med urter. Men her er det bare til å bruke fantasien.

 

 • Lukk igjen kjøttet og rull bacon rundt. Går stort sett med to bacon rundt hver filet. Stek de i en langpanne på 200 gr til kjøttet er hvitt

 

 • Du kan evt avslutte med grillfunksjon for å få sprø overflate. Kjøttsaften som renner ut i formen, kan du bruke i saus.


Processed with MOLDIV

 

Deretter er det bare å NYTE..

Hjemmelaget gryterett

Dette er en super middag å lage, om du vil fylle frysen med hjemmelaget middag som både smaker kjempe godt og som er lett å lage.

Denne gangen skal gryten rett i frysen. Derfor har jeg ikke laget noe tilbehør, eller fått tatt noe delikat bilde til bloggen. Skal erstatte bildet når middagen skal opp av frysen og ut på middagsbordet, seinere i uken.

 

 


DETTE TRENGER DU:

 

Kjøttdeig

Løk

Hvitløk

Fløte (evt melk)

Kjøttbuljong

Worchester saus (evt kikoman)

Sopp (evt sopp-krydder)

Erter

Creme Fraiche (Evt rømme)

Paprika

Sellerirot (Jeg hadde ikke det i dag)

Evt Maizena

 

 

 

DETTE GJØR DU:

 

Først steker du kjøttdeigen. I dag steikte jeg to kjøttdeiger jeg hadde liggende som nærmet seg utløpsdato. Så kutter du opp løk i passelige biter som du tar oppi til kjøttdeigen når den er ferdig stekt. Løken skal bare bli gyllen, ikke brun. Kutt deretter opp hvitløk i mindre biter som du tar oppi gryten etter løken har blitt litt gylden. Stek ett par minutter til. Om du ønsker sopp oppi, steker du det samtidig som løken. Jeg hadde ikke sopp i dag.

Processed with MOLDIV

 

Når alt er ferdig steikt, tar du fløte oppi gryten. Vanligvis lager jeg den kun på fløte. Men hadde bare 3 dl liggende i kjøleskapet, så da brukte jeg både fløte og melk. Tilsett så buljong terninger. Jeg brukte 4 stykk, da jeg lagde en stor gryte. (Siden jeg ikke hadde sopp liggende, tok jeg heller en del av sopp pulveret min mor har laget til meg.) La det hele koke en stund før du smaker til med Worchester saus og/eller Kikkoman.

Processed with MOLDIV

 

Salt og pepper er en selvfølge i denne gryten. Men du kan og smake deg til med andre krydder. Paprika synes jeg er veldig godt i denne retten. Vanligvis ville jeg ha steikt den sammen med løken. Men jeg kom ikke på å ha den oppi gryten i starten. Så da kom den oppi nå, istedenfor. Har du Sellerirot er den og fantastisk god oppi denne gryten. Kutt den da opp i terninger og stek den sammen med den steikte kjøttdeigen, før du tar løken oppi. Sellerirot trenger å steike/koke en god stund for å få den gode smaken.

Kast oppi en boks med erter og en boks med Creme Fraiche eller rømme. La det hele koke inn og smak underveis om du skal tilsette mer av noe du alt har hatt oppi.

Processed with MOLDIV

 

 

Til slutt kan du vurdere om du vil tykne den litt med Maizena. Om du kun bruker fløte, er det ofte ikke nødvendig. Men om du har melk, slik jeg hadde i dag. Er det greit å tykne den litt. Husk å bland Maizena i vann før du tilsetter en tynn stråle i gryten mens du rører. Blir fort tykk av varmen.

Processed with MOLDIV

 

Server den gjerne slik den er. Men smaker nok best ved siden av ris og kanskje noe brød til. Veldig grei gryte å legge i frysen og ta opp ved dager du har mindre tid. Varmes da opp på svak varme i en panne med fløte oppi.

Julepyntet soverom

Dette sengetøyet er nydelig og gir MASSE julestemning på soverommet. Det er i 100 % bomull og har ett trykt mønster av julenisse. Helt nydelig til hvitt laken, hvite puter og kanskje en rød pyntepute.  

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL PRODUKTET

Eller hva med en julestrømpe i myk fuskepels som dekor ved peisen eller for å skape julestemning i barnas rom. Julestrømpen er av 100 % akryl og finnes i grå og i hvit.

TIPS: Du kan jo bruke den som adventskalender. Fyll den med en liten overraskelse hver dag frem til juleaften.

KLIKKE HER FOR Å KOMME TIL PRODUKTET

Nyhet

Dette klassiske sengesett i percal er et fantastisk materiale for sengetøy. Kjennes mykt mot huden. Luksuriøst, svalt og smidig. Det er i 100% bomull. Det finnes i både blått som avbildet, men og i rødt.

Om du ville hatt den til dobbelt dyne, finner du det HER.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL PRODUKTET

Her er en julestrømpe i reinskinninspirert mønster. Nydelig som pynt ved peisen eller for å skape julestemning på ett soverom. En kan bruke den som vanlig julestrømpe som en fyller med julesnop eller som en gavekalender, med å fylle den med en ny overraskelse hver dag.

Du finner både pledd, metervare, stolpute og putetrekk i samme stoff og mønster HER.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL PRODUKTET

Dette myke sengesettet med mønster av små nisser og hjerter på, gjør seg godt til omtrent alle soverom. Blir klassisk flott med hvitt laken og kanskje ett hvitt sengeteppe med opprullet dynekant. Men vil og ta seg flott ut til farger som fremhever dynens mønster.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL PRODUKTET 

Selv har jeg kjøpt tre Julestrømper i myk, brun fuskepels som passer perfekt til min brune tømmer-kontrast vegg. Kommer til å henge de opp for pynt igjennom hele julen. Men ikke fylle de med en overraskelse før julemorgen. Lillegutt er vant til julestrømpe og tror enda at det er julenissen som fyller den når han er her på natten for å spise grøten vi har satt frem. Så det er en tradisjon vi kommer til å fortsette med. Har tidligere hatt en vanlig julestrømpe i rødt vatt som egentlig ikke er så veldig flott. Så siden jeg ELSKER fuskepels i interiøret, vil denne passer perfekt her hos oss. Trykk på selve bildet for å komme til produktet.

 

Og siden det er en hel liten familie i samme merke (som du finner HER), så måtte jeg jo kjøpe mer i samme nydelige fuskepels. Så jeg kjøpte dette nydelige fuskepelspleddet med bjørnepels-look  og fleecebakside. Det er i 100% akryl og 100% polyester. Trykk på selve bildet for å komme til produktet.

 

Og selvfølgelig måtte jeg gå til innkjøp av ett par putetrekk i samme serie. Tror de vil gjøre seg godt til den lyse beige sofaen min, omgitt av andre puter i forskjellige materiale og fargetoner. Spesielt nå om vinteren gir fuskepels en myk og varm følelse. Du finner produktet med å trykke på selve bildet.

 

 

I tillegg går jeg rundt å lurer på om jeg skal ta å kjøpe metervare i samme serie for å sy ett avlangt pledd til å ha i spisestue sofaen og  ett til å ha på hver spisestue stol. Men har ikke klart å bestemme meg for det enda. Hadde jeg hatt flust i penger, så hadde det alt vært kjøpt inn, hehe. Men siden jeg i utgangspunktet ikke har råd til å kjøpe det jeg har kjøpt engang, så må jeg tenke en del mer over det.

 

Er det flere enn meg som går rundt å tripper etter å begynne å pynte til jul?

Slik sminker jeg meg -step by step

Hei, mamma spurte om jeg kunne ta å skrive ett gjesteinnlegg på hvordan jeg sminker meg når jeg skal ut på byen. Dette er altså mitt aller første gjesteinnlegg, så det tok litt lengre tid å få laget det, enn jeg trodde. Derfor kommer det ut såpass seint på kvelden.

gjesteinnlegg

Processed with MOLDIV

Siden huden min er litt tørr, så begynner jeg med å smører fjeset mitt med denne fuktighetskremmen fra Body Shop, før jeg begynner å sminke meg.

 

Processed with MOLDIV

 

 


ØYENBRYN:

Det første jeg begynner med er øyenbrynene.

 

Til øyenbrynene bruker jeg først Anastasia dipbrow i fargen Taupe for å tegne opp formen på brynene. Det er den runde du ser på bildet under øyenbrynene mine. Deretter fyller jeg mer og mer inn i brynene med å følge hårene sin naturlige retning. Tar mørkere ytterst og så fyller jeg på lysere inn mot nesenroten.

 

Processed with MOLDIV

Så brukte jeg makeup mekka sin øyenskyggepudder for å lysne opp innerst mot nesen. Det er den firkantede du ser på bildet under.

Brukte til slutt Tarte Shape tape concealer rundt brynene. Denne fremhever brynene mer og du får ett mer “våkent” blikk.

 


ANSIKTET:

Til ansiktet bruker jeg disse to fondation fargene som jeg blander for å få riktig farge som passer til mitt ansikt.

Fargen er alt for lys for ansiktet mitt med det samme. Men produktet “all nighter fondation” oksiderer, som betyr at den blir mørkere etter hvert. I tillegg så mørkner jeg med en bronzer under skinnbeinet etterpå.

 

Processed with MOLDIV

Bruker en beautyblender som du ser på bildet over her til å blende ut produktene med.

 

Så tar jeg den samme concealeren som jeg hadde rundt brynene til å ta under øynene. Altså Tarte Shape tape Concealer.

 

 

Disse to pudderene på bildet under her bruker jeg til å sette sminken.

 

 

Her kan du se at jeg har tatt på begge i ansiktet før jeg blender det ut.

Fikk ikke tatt bilde av selve bronseren. Men her er ett bilde etter jeg tok den på. Viktig å legge den under kinnbeina og børste den oppover -ikke nedover.

Her er kostene jeg bruker. Er totalt forelsket i disse her. Se hvor super søte de er! totally in love..

Processed with MOLDIV

 

Deretter tok jeg på blush og en highlighter for å fremheve kinnbeina mine. På bilde nummer en har jeg kun blush på og på bilde nummer to har jeg både blush og highlighter.

Processed with MOLDIV

Jeg bruker denne highlighteren som er på bildet under her.

 

 


ØYENLOKK

Denne paletteten med øyenskygge, kan jeg virkelig anbefale. Elsker den og bruker den veldig mye.

Processed with MOLDIV

Jeg begynte med Desert sand som en base på hele lokket, som gjør det lettere å blende sammen de andre fargene. Så tok jeg Musk og Eden i creasen. Deretter brukte jeg Amber og Safron, før jeg avsluttet med Oud. Brukte concealer for å lage en half cut crease og blendet den inn med en finger. Helt til slutt påførte jeg Angelic twilight og Turkish delight. Etter øyenskyggen var ferdig la jeg på eyeliner som du ser på det siste bildet.

Processed with MOLDIV

Til slutt tar jeg på falske øyenvippene. Elsker å bruke slike falske vipper når jeg skal sminke meg litt ekstra.

Processed with MOLDIV


LEPPENE

 

 Jeg tok mac sin velvet teddy og Abu Dhabi på leppene. Leppsyl på toppen og avslutter hele ansiktet med mac settingspray i hele fjeset

 

 

Til slutt vil jeg vise dere ferdig resultat av sminken min.

Håpe du likte innlegget. Jeg kommer gjerne innom bloggen til mamma med flere innlegg.

God natt dere.

Ostekake med gresskar

 

 

DETTE TRENGER DU:

 

Gresskarkmos (del opp gresskarkjøttet, bak det i ovn og finmos det)

200 g Digetive kjeks (eller en annen søt og grov kjeks)

75 g smør

5 styk gelantinplater

400 g kremost naturell

3 dl kremfløtee

1 dl sukker

Processed with MOLDIV

DETTE GJØR DU:

Om du ikke har ferdig mos av gresskar, tar du å deler opp kjøttet og fordeler det utover en form sammen med litt olje over. Stek det i ovnen til det er mykt. Mos det til en fin mos, før du setter den til kjøling.

Smelt smøret.

Knus kjeksen i en food processor (eller for hånd) og bland i smeltet smør.

Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter.

Avkjøl.

 


Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter.

Visp fløten til krem sammen med sukkeret.

Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann.

Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

Til slutt smaker du til med gresskarmos i kaken.

 

Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

 


Lag gjerne litt gele som passer i smaken og la væsken avkjøles.

Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.

Pynt med bær eller knust kjeks.

 

Processed with MOLDIV

Dette er en oppskrift jeg har satt sammen selv av grunnoppskrift på ostekake. Så det er bare til å gi en lyd om det er noe som kan forbedre den.

Oppussing av stue

 

 

 

Før jeg begynte med oppussingen av huset, var dette rommet opprinnelig ett soverom. Men siden jeg nå har fått satt opp lettvegger og dermed fått laget tre soverom i øverste etasje, så har vi ikke behov for to soverom her nede lengre. Derfor valgte jeg å rive den ene veggen og heller få større kjøkken/spisestue og flytte stuen inn der soverommet var før. Har ikke angret ett sekund på den avgjørelsen. Stuen vår er riktignok veldig liten. Men vi ELSKER den.

 

 

Da jeg rev ned veggen og fikk åpnet rommet opp, så jeg for meg med det samme hvordan det skulle bli. Jeg ville ha det lyst, samtidig som det skulle være lunt og koselig. Ett lite koselig hjørne hvor vi kunne synke ned i en myk sofa og bare nyte! 

 

Tømmervegger har jeg alltid hatt en liten drøm om å få, da jeg synes det gir ett deilig mykt og litt røft uttrykk. Så da jeg fant tømmerpanel som er flat på innsiden og avrundet på utsiden ble jeg overlykkelig. Dermed kunne jeg montere opp tømmervegg utenpå gipsplatene, med perfekt resultat. Plankene heter altså tømmerpanel og jeg valgte mine i furu. For da kunne jeg bare beise eller male de slik jeg ville, når det var kommet opp på veggen.

 

Mener jeg kjøpte tømmerpanelet på Coop bygg. Men fant ikke noe der nå. Men jeg fant de inne på Bygg Makker sin nettside. Så om du ønsker kan du TRYKKE HER for å komme til produktet.

 

Allerede før tømmerpanelen var kommet i hus, var jeg sikker i min sak at min vegg skulle bare beises i en mørk bruntone. Slik at treverket kunne sees igjennom fargen. Synes det gir med liv til veggen. 

 

 

Elsker jordfarger sammen med hvit og grå som basisfarge. Jordfarger er så rolig at det gjør meg avslappet og glad. Går en lei, er det jo ikke verre enn å friske opp med farger på puter og annen pynt. 

 

 

 

Stuen min er nok det rommet jeg har kommet lengst på, når det kommer til oppussing. Men jeg er enda ikke ferdig og har store planer for dette rommet. Har bestilt noen friske puter som skal opp i sofaen for å gi mer farger. Har og tre sølvrammer som skal opp på veggen mellom tømmerveggen og vinduet. Videre har jeg planer om å bytte ut teppene med stjerner på, da jeg ikke synes de passer inn til resten. Men de er så ufattelig god og varme siden de er av ull. Ikke minst er jeg litt teppeavhengig, hehe. Så de blir her til jeg har funnet noe bedre.

 

På tv veggen er jeg mye mindre ferdig. Har det klart i planleggingen, men pengene strekker ikke helt til. Begge sidene av tven skal bli like altså. Men jeg må kjøpe skapforhøyer til den ene siden, slik som på den andre. Skal og sette opp fine taklister rundt toppen av skapene, for å unngå støvsamling helt på toppen. Skapdører skal opp på alle skapene for å lukke alt inn, og en hvit hylle skal over tven på veggen. Ikke minst skal vi kjøpe oss ett bedre tv etter hvert. Planlegger og å oppgradere stuebordet og tvbenken med enten planker eller med benkeplate på toppen. Litt usikker på om jeg skal beise det i lik farge som tømmerveggen eller om jeg skal gå for en litt lysere farge. Jeg får bare se når jeg kommer så langt, tenker jeg. Men at topp-platene skal byttes ut? ja, det skal de garantert. Hvitt er kjempe fint. Men jeg ønsker en litt mykere følelse i stuen vår. 

 

 

Nb. Dette rotebildet under her ble tatt i går da meg og lillegutt jukset med ferdigpizza til middag.

Processed with MOLDIV

 

Nei, nå er jeg så trøtt etter nattevakts perioden min, at jeg tror jeg må legge meg. Har sovet alt for lite de siste dagene og må ta igjen søvn nå i helgen før jeg begynner på ann igjen i neste uke. Da har jeg hele 50 arbeidstimer til sammen på hele uken.

 

Natti natt dere

Mac and cheese med pølse

Processed with MOLDIV

 

 

DETTE TRENGER DU:

 

Skinnfrie pølser

Makaroni (ca 6 dl)

Matfløte (ca 2 dl)

Raspet ost (ca 2 dl)

 

 

 

DETTE GJØR DU:

 

Del opp pølsene i skiver og stek dem i 1 ss olje eller smør til de er brune. Kok makaronien etter anvisning på pakken og sil fra kokevannet. Hell matfløte (evt kremfløte) og raspet ost over pastaen og rør det sammen. Ha pølsene oppi og server.

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Her i huset blir barna overlykkelig av å se denne middagen på spisebordet. Det er ikke noe sunt, men du kan servere den med frisk salat til, om du ønsker. Ellers smaker det veldig godt med litt salt og pepper på og evt litt ketchup.

Foccacia – Den beste som finnes

 

Processed with MOLDIV

 

 

Dette er den beste og er nå blitt den eneste oppskriften jeg bruker når jeg skal lage Foccacia brød. Ikke bare er den SYKT god, men den er og veldig enkel å lage. Perfekt for deg som ønsker å lage brød uten å måtte kna og bli full i deig. Har du brødmaskin slik som jeg har, er den enda enklere.

 

 

DETTE TRENGER DU:

1 liter pizzamel (dette finner du i vanlig dagligvare)

1 pk tørrgjær

6 dl lunket vann

1 ts salt

1 ts sukker

2 ss olivenolje

1 ts timian

1 ss basilikum

 

 


 

 

DU KAN FYLLE DEN MED:

soltørkede tomater

fetaost

olivenolje

friske timiankvister

maldonsalt

oliven

 

 


 

 

 

DETTE GJØR DU:

Bland lett sammen alt det tørre før du tilsetter vann og olje. Bland godt i ca 10 min. Den er veldig flytende, så ikke vær redd for at du har gjort noe feil. La den så heve i 30 min.

Processed with MOLDIV

Smør en langpanne på ca 20X30 cm. (Selv synes jeg det er best å ta stekepapir i bunn. Da får du den lett opp av formen). Hell deigen oppi formen og fordel den utover med hendene smurt i matolje (dermed slipper du at alt henger igjen på hendene). Dytt så ned det du ønsker i deigen og lag små groper over hele brødet.

Processed with MOLDIV

Fordel litt olje utover hele brødet slik at det legger seg litt i alle gropene. Så kan du drysse litt maldonsalt over til slutt.

Processed with MOLDIV

La den så heve i ca 10 min. Settes deretter inn i ovnen på 180 grader (midt i ovnen) og stek den til den er ferdig. Tar ca 25 min i min ovn. Om du ønsker kan du sitte på grill programmet de siste par minuttene.

Nå gjenstår det bare å NYTE..

Processed with MOLDIV