Alle eventyr har en slutt

 

De siste dagene har jeg ikke klart å få ned tankene mine på “papiret” og jeg vet ikke helt hvorfor. Det kan være at det skjer for lite i livet mitt, samtidig som det skjer så mye. En rar blanding av to verdener, som om en uke skal bli èn verden. Min verden og hans verden! For på en eller annen måte så er det så nært, samtidig som det er så langt vekke. Som om jeg sitter å strekker meg mot hans verden i påvente av at de skal smelte sammen, når vi treffes igjen. Altså som ett eventyr jeg leser om i en bok og som jeg lever meg fullt og helt inn i, men som egentlig ikke har noe med meg å gjøre. Bare at denne gangen, så er det virkelig mitt eventyr.. Mitt og hans eventyr!

 

Jeg har så mange følelser inni meg og samtidig så virker det så langt borte, på en måte. Det er en veldig rar følelse å få så sterke følelser for en mann jeg ikke har kysset før og som jeg ikke har sett etter jeg fikk disse følelsene. Det er ufattelig deilig og spennende, samtidig som det er både skummelt og litt vondt. For tenk om jeg bare er forelsket i tanken på forelskelse? Eller om jeg er forelsket i en person som jeg har skapt inni meg selv, basert på samtalene våre. Jeg har jo sett han i levende livet og vi har snakket om alt mellom himmel og jord i ettertid. Men jeg har ikke truffet han etter jeg ble forelsket.

Om 7 dager setter jeg meg på flyet alene mot Tyrkia for å treffe han igjen. Altså bare en liten uke igjen til jeg skal stå der ansikt til ansikt og hilse på han igjen. Men denne gangen som kjærestepar og ikke som to fremmede som smilte til hverandre og pratet litt, da han var på jobb på hotellet mitt. Hva vil jeg føle når jeg ser han igjen, hva vil jeg tenke og hva vil føles naturlig ut når vi møtes? Tro meg, jeg har mange tanker rundt dette og både gruer og gleder meg til vårt første møte. Vil vi kysse, klemme eller bare håndhilse? For å si det helt ærlig..Jeg har ikke peiling! Vi har snakket om hvordan vårt første møte skal være. Men det er noe helt annet å oppleve det, enn å planlegge det i forkant. For det er helt umulig å vite hvordan noen av oss vil reagere når vi treffes.

 

Jeg kan ikke gjøre annet enn å kjenne på det jeg føler, her og nå. Følelser som er veldig sterke og fremtidsdrømmer som skapes mer og mer, for hver dag som går. For hvor mer jeg lærer han å kjenne, jo mer faller jeg. Han er ett fantastisk menneske med så utrolig mye av det jeg har sett etter. Klart jeg skulle ønske han bodde i Norge og klart jeg skulle ønske vi hadde samme kultur og religion. Men til syvende og sist, så har alt det vært med på å forme han som den personen han er i dag. Så jeg tar utfordringene og vil fokusere på det som er bra. For med motgang finner en styrke, ikke sant? Og styrke må vi ha for å få dette til å fungere.

Kanskje vi aldri får bodd sammen, kanskje det tar alt for mange år eller kanskje det bare vil ta ett par år før vi kan begynne eventyret vårt. Det vet vi ikke, da ingen av oss har vært i denne situasjonen før. Men vi er forberedt på at dette ikke vil være lett og at vi har mye som kan gjøre kjærligheten vanskelig. Men er den sterk nok, vil den overleve og vi vil klare det til slutt. Det handler om å ta ett skritt av gangen og holde øynene på “premien”.

 

Vi er begge voksne og begge er kommet der i livet at vi ønsker mer ut av tiden her på jorden. Vi drømmer om “for the rest of our life” og en mer stabil hverdag. En bedre halvdel som står ved vår side igjennom tykt og tynt. En vi kan stole på og en som gir av seg selv, like mye som den får. Vi drømmer om det ingen av oss enda har opplevd. Altså ett eventyr som blir virkelighet. Ett eventyr med sine prøvelser og motganger, men som fortsetter i styrken av kjærligheten.

Om 7 små dager er kanskje den dagen eventyret mitt starter! Ett eventyr som jeg håper vil være langt og opplevelsesrikt. Ett eventyr som har sine negative sider, men hvor det gode vinner hver gang. Jeg vet at alle eventyr har en slutt. Men jeg håper virkelig at dette slutter med at vi sitter gamle i hver vår stol og ser tilbake på ett spennende og godt liv sammen.

 

 


 

SVAR PÅ SPØRSMÅLRUNDEN – Tyrker-kjæreste, utroskap, graviditet, tvillingsvangerskap, fødsel osv…

Tusen takk for alle spørsmålene dere sendte inn til meg. Var usikker på om jeg skulle få noen spørsmål, så det gjorde godt å se at det var kommet inn litt alikvel.

Har tatt med nesten alt, men måtte slette ett par stykker. Men som du ser under, så har jeg valgt å ta med en del personlige spørsmål og da kan du jo forestille deg hva jeg ikke har godtatt, haha.

Har dere flere spørsmål, eller dukker det opp flere etter å ha lest dette innlegget. Så er det bare til å spørre.

HERE WE Go.

Hvorfor begynte du å blogge og hvor lenge tror du at du kommer til å blogge?

Jeg har tidligere hatt en blogg som jeg har slettet. Men det har hele tiden vært noe jeg raskt har ønsket meg tilbake til, etter å ha slettet de. Så til slutt bestemte jeg meg for at jeg skal gjøre det jeg SELV ønsker, selv om kanskje andre ikke synes noe om det. Jeg er den jeg er og jeg vil ikke sette bånd på meg selv for at andre ikke liker min åpenhet. Så nå er jeg her så lenge jeg føler det gir meg noe 🙂

Hva gjør deg lykkelig?

Det er veldig varierende og egentlig ganske mye. Først og fremst er det jo barna mine som gjør meg lykkelig. Så er det kjæresten min og at jeg har både hus og en jobb å gå til. Ellers blir jeg lykkelig av å høre på musikk, jobbe i hagen, skrive ned tankene mine, sitte ute i naturen (spesielt oppi fjellene), pynte i hjemmet mitt, se fremgang på ting jeg gjør, spise god mat og andre mer viktigere ting som å føle meg trygg, elsket og føle meg viktig nok..

Nevn 5 blogger du leser fast.

Jeg har faktisk ingen blogger jeg leser fast. Men jeg har med tanke på min egen situasjon, googlet opp blogger hvor norske jenter skriver om sitt forhold til sine tyrkiske kjærester og veien deres videre. Ellers leser jeg nok litt av toppbloggene innimellom og noen av de jeg følger.

Processed with MOLDIV

 

 

Hva syns du om tinder og andre datingapper?

Tinder har jeg aldri prøvd. Men jeg har prøvd både møteplassen og match ett par ganger opp igjennom. Er egentlig mest fornøyd med møteplassen, da den er enkel å bruke og jeg trengte ikke å betale. Har truffet ett par fantastiske menn der som jeg har vært i forhold med, men som ikke varte. Men det finnes og en del menn som er blitt avhengig av å være inne på slike nettdating sider. Nysgjerrigheten og “hva om” tanken, tar litt over og de klarer ikke å legge det fra seg, selv etter de har truffet en dame. Så jeg er glad jeg slipper det nå og håper jeg slipper å tenke på å date noen sinne igjen! Har følt meg så ferdig med det derre dating-tullet i mange år alt.

 

 

 

In English it would be ask Mette Ask?

Hahaha… Yes it is Ask Mette Ask 😉

 

 

 

Will you protect yourself against STD`s in Turkey?

In Turkey? I dont have any plans to run around having sex with men in Turkey! But i am going down to my boyfriend who lives in Trykia and i do not use protection when i am intimate with my boyfriend. If i will use protection with a boyfriend, there need to be a good reason for it.

 

 

Ville ikke du ha barn ganske umiddelbart? Er han ombord med det? Hva om han ikke ønsker barn?

Han kommer fra en VIRKELIG stor familie og var rask ute med å fortelle at han ønsker seg barn. Han er jo bare 28 år og har god tid på seg, men for meg som er 38 år, så er det ikke like god tid. Derfor har vi snakket mye om det å få barn sammen. Han ønsker så mange barn som mulig (les: så mange som jeg godtar) og vil gjerne ikke vente for lenge. Han er selv tvilling og håper at vi får tvillinger sammen. Kulturen hans sier at det er uhørt å få barn utenfor ekteskap, men det virker som om han har en liten diskusjon med seg selv der og vurderer hva som er viktigst for han. For han begynner å snakke om at det vil ta litt tid før han får spart opp penger til ett bryllup, noe som han forlanger at han, som mann skal betale. Så han tenker at vi kanskje må få barn sammen før vi gifter oss.

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Tror du at din tyrkiske bartender kjæreste er trofast mot deg?

Det er lenge siden han har jobbet som bartender. Nå jobber han på en rolig All inclusive restaurant på det hotellet jeg bodde på. Vi er blitt enige om å være trofaste begge to og vi planlegger å være det fremover. Det bestemte vi oss nemlig for, når vi gikk inn i ett forhold. Jeg har valgt å stole på kjæresten min, slik jeg har gjort med tidligere kjærester. Noe som er viktig i alle forhold 🙂 Videre kan jeg si at han skulle vært veldig dyktig på å gjøre to ting samtidig, om han skulle vært utro mot meg nå. Dagene hans består i å gå på kveldsskift og jobbe i 8 timer, hvor han ordner i stand med maten, rydder etter gjestene, prater med gjestene og rydder når restauranten er stengt. Når han nærmer seg slutten på vakten begynner han å sende meg meldinger. Så skriver vi med hverandre, eller snakker på facetime med hverandre fra han kommer hjem og igjennom hele natten. For oss er det nemlig den beste tiden å bruke tid på hverandre, siden jeg er nattevakt og han er like nattedyr som meg. Så pleier han enten å sovne brått mellom kl 04 – 06 eller han sier han må legge seg. Jeg kommer hjem fra jobb noen timer senere og får ofte en nattamelding av han når jeg skal sovne. Noe som jeg synes er super herlig og litt morsomt, for om jeg svare på den så er han alt sovnet. Lurer rett og slett på om han har vekkerklokke på for å skrive god natt til meg og så sover han noen timer til, etterpå. Så han sover samtidig som jeg sover. Når han våkner sender han meg en melding og bruker resten av tiden på å slappe av før han skal på kveldsvakt igjen. Noen ganger han har vært ute med venner om kvelden, men da får jeg alltid snapper av han. Han fester ikke noe særlig og har ikke gjort det siden vi traff hverandre (ikke jeg heller). Så ja, jeg tror han er trofast mot meg.

 

 

 

Er du gøy i sengen?

En komiker har jeg aldri vært og jeg pleier ikke å komme med så mange vitser når jeg ligger i sengen 😉 

 

 

 

Kommer du til å ha seksuell omgang med en gang du treffe den tyrkiske mannen din?

Artig spørsmål egentlig. For jeg ser at folk kan synes det er rart, samtidig som jeg ikke kan forstå det. Slik jeg ser det, så er denne mannen kjæresten min. Altså ikke bare en tilfeldig mann jeg skal treffe. Jeg har truffet han face to face før og ble betatt, men vi ble ikke forelsket før jeg hadde kommet hjem og vi snakket sammen i 8-10 timer, hver dag (natt). Så vi har ikke kysset eller vært fysisk nær hverandre før. Men han er like mye kjæresten min! Så jeg ser ikke på det som noe gale OM vi kommer til å ha seksuell omgang den første natten vår. Men siden situasjonen er slik den er, så er det godt mulig vi ikke føler oss klar for det med det samme. Det må meg og kjæresten min nesten bare ta som det kommer, når vi er sammen.

 

 

 

Processed with MOLDIV

 

 

Jeg har lurt litt på hvor mye barna dine vet om den nye kjæreste?

Amalie vet ALT om ALT, hehe.. Neida, joda…men jeg tror faktisk at hun vet absolutt alt. Vi snakker sammen som to venninner og ikke som mor og datter. Brage vet ingenting om min tyrkiske kjæreste ettersom han bare er 7 år.

 

 

 

 Hva tenker de eventuelt om det?

Amalie synes det er dumt at han bor så langt borte, for det gjør jo alt så vanskelig. Hun vil heller ikke at jeg skal sitte hjemme å være trist og savne han. Men hun tenker ikke noe negativt om kulturen hans eller religionen i det hele tatt. Hun sier videre at hun ser at han gjør meg i godt humør og det gjør henne godt. Hun ønsker at jeg skal ha det bra og være lykkelig. Brage vet som sagt ingenting og vil ikke bli informert før det har en innvirkning på hans liv. 

 

 

 

Hva tenker du at skjer hvis fødselen til Amalie starter mens du er i Tyrkia?

Jeg reiser til Tyrkia 2 måneder før termin. Tvillinger kommer stort sett alltid før termin, men veldig sjeldent 2 måneder før. Men for å sikre oss, om vi skulle være MAX uheldig, har vi ordnet backup for henne. Både min mor og min sønns far stiller opp for henne, om hun går i fødsel eller om noe annet skulle skjedd når jeg er vekke. I tillegg ville jeg jo selvfølgelig kastet meg på ett fly hjem, uansett hvor mye det ville ha kostet. Hun har forresten snakket med jordmoren sin om dette og hun ga svar om at det ville komme til å gå helt fint!

 

 

 

Bildet er uredigert (RAW-fil) og er tatt av Freddy Bukkøy (Disir bilder).

 

 

Hvem er faren til tvillingene til Amalie?

Av hensyn til barnefaren og tvillingens fremtid, velger jeg å ikke svare på det.

 

 

 

Kommer faren til å være inni bildet dems?

Nå bor hun her hjemme hos meg og vil stå som aleneforsørger. Barnefaren vil alltid kunne være inne i bildet til tvillingene om han ønsker det. Så det får tiden vise.

 

 

 

Snakker du og din datter åpent om sex?

Ja, det gjør vi. Faktisk så snakker vi åpent om ALT og tror det er lite til ingen hemmeligheter vi har for hverandre. 

 

 

 

Skal datteren din starte blogg?

Nei, det tror jeg ikke. Hun sier at hun ikke kommer til å prioritere tid på det, nå som barna blir født. Kommer garantert til å ha hendene fulle og dagene vil nok fyke avgårde.

 

 

Bildet er uredigert (RAW-fil) og er tatt av Freddy Bukkøy (Disir bilder).

 

 

Skal du ha permisjon i forbindelse med fødselen til Amalie og eventuelt hvor lenge?

Aldri hørt at en bestemor kan ta permisjon fra jobben i forbindelse med fødsel. Da måtte det jo evt bli ulønnet permisjon? og det har jeg ikke råd til. Amalie tar sin permisjon + barnefaren sin og den ekstra permisjonen tvillingmødre får. Selv vil jeg jobbe natt og hjelpe til så mye jeg klarer. Må se det ann på hvor mye ekstra vakter jeg tar. Trenger de ekstra pengene når tvillingene er født, men kanskje jeg tar lite vakter den første måneden og så tar jeg heller mer når de er blitt en måned eller to.

 

 

 

 

 


 

 

Alvorlige trusler etter å ha skrevet ett BT innlegg

 

Jeg har blitt kontaktet av BT med spørsmål om å skrive ett debatt-innlegg til nettavisen. Har tidligere blitt kontaktet og takket ja til å skrive, men det var om noe helt annet og fra en tidligere blogg jeg hadde. Denne gangen er det ønske om at jeg skriver om fordommer mot kvinner som inngår forhold med menn fra andre land, også inkludert meg selv. Fordommer folk har, hvordan jeg tenkte før jeg traff min tyrkiske kjæreste og hvordan jeg endret mening. Det er og ønskelig at jeg forteller om reaksjonene jeg har fått etter at jeg fortalte at jeg har en tyrkisk muslimsk kjæreste.

 

Temaet er spennende og ikke minst så er det jo veldig viktig. Derfor har jeg så lyst å takke ja til å skrive dette debatt-innlegget. Ett innlegg der jeg får fortalt det fra min side og hvor andre kan ha en videre debatt under om de ønsker det. For om ingen belyser den andre siden enn den negative, vil det aldri bli noe bedring og folk vil fortsette å dømme alle under samme folkeslag for det samme. For vi er tross alt veldig flinke til å tenke at Tyrkiske menn er “slik”, thailandske damer er “slik”, norske damer som finner kjæreste i syden er “slik” og menn som finner kjæreste i Thailand er “slik” osv..

De fleste av oss har opplevd innpåslitne, flørtende og pågående tyrkere når vi var på ferie og tenker at slik èr mennene der nede. Vi har fått høre at de kùn vil gifte seg med oss for å komme til Norge. At de bare er ute etter pengene våre og at de nettopp bare er ute etter å komme til landet vårt, uansett hva de måtte gjøre for å oppnå det. Ikke at de ønsker selve kvinnen. At de ser på norske kvinner som skitne, horete og kun som ett leketøy. Ja vi har hørt alt dette og vi tenker at kvinner som forelsker seg i slike menn er naive, dumme og ganske så lettlurte.

Jeg har selv tenkt sånn og hadde aldri trodd at jeg var en av de som skulle falle for en tyrker på bakgrunn av myke ord og lovnader om en felles fremtid. Men det skjedde og jeg ønsker ikke å ha det på noen andre måter. For meg er det viktig å få frem at ja, det finnes tyrkiske menn som er sleipe og bare ute etter å komme inn til landet vårt. Men ikke ALLE er sånn og ikke ALLE ser slik på norske kvinner. De kan forelske seg like mye som vi nordmenn kan og de kan være ærlige, flotte, myke og gode menn.

Det er viktig å se på kultur og oppvekst og ikke minst på hvordan vi nordmenn har vist oss frem når vi er på ferie i landet deres. Jeg er ikke en av de som har reist ned på partytur og tenkt at en ferieflørt bare er artig. Men jeg vet at mange gjør det og har gjort det i mange år. Er det rart at tyrkere som har ett helt annet syn på det å vise hud offentlig og ikke minst på dydighet, får ett slik bilde av oss? Vi har nemlig vist null respekt for landet og kulturen, noe som har blitt til den sørpen vi nå lever i. At tyrkiske menn har funnet en måte å bruke situasjonen til noe positivt for seg selv på, er absolutt ikke noe rart. Vi er da alle bare mennesker og ikke noe mer eller mindre.

Men vi glemmer at ikke alle norske kvinner reiser ned og drikker seg sørpa full og er lette å få til køys. At heller ikke alle blir lurt til å enten sende ned penger, bruke penger på han eller får han til Norge på feil grunnlag. Ikke minst glemmer vi at ikke alle tyrkerne ønsker å benytte seg av fulle og løsaktige norske kvinner. At ikke alle ønsker å få til sendt penger eller bli spandert på og at de ikke ønsker å bli bedre kjent med deg KUN for å komme seg inn i landet.

Det finnes nemlig ekte og gode mennesker både i Norge og i Tyrkia! Mennesker som kan forelske seg i hverandre på tvers av forskjellige kulturer og religioner.

Men tilbake til det å skrive innlegg i nettavisen, så er jeg altså veldig forberedt på at de fleste kommentarene vil være negative og noen til og med frekke og med masse spydigheter. Det er ikke noe problem og jeg tåler å høre det meste, selv om jeg jo absolutt ikke synes det er noe gøy. Men det som gjør at jeg er veldig usikker på om jeg burde skrive dette innlegget eller ikke, er trusler. For tenk om jeg utsetter meg selv eller de jeg er glad i for fare!? Jeg vet jo at det er mange som reagerer veldig sterkt på tyrkere og ikke minst på muslimer. Noen sterkere enn andre…

Sååå, burde jeg takke ja eller nei til å skrive ett innlegg i Bergens tidene?

 

 

Bacon rullet kylling m/ soppsaus og “potet”stappe – Lavkarbo, ketolysekuren

Slank med ketolysekuren
Du kan gå på denne kuren i 3-6 mnd uten at det er noe helserisiko. Etter 6 mnd bør du be legen om å sjekke kolesterolverdiene dine. Nyre og leverfunksjoner bør sjekkes hver 3 mnd. Kuren er spesielt tiltenkt deg som har problemer med betydelig overvekt. Det vil si at du veier 10 – 15 kilo mer enn idealvekten din. Den første måneden vil du gå ned alt fra 4-10 kilo (noen helt opp til 15 kilo). Deretter vil det månedlig vekttapet være på 2-8 kilo. Ikke spis mer enn 20 gram karbohydrater om du er mann og 15 gram karbohydrater om du er kvinne. Drikk rikelig med vann og ta evt ketolysetabletter, som hjelper deg med å forbrenne karbohydratene du får i deg og bedre fettforbrenningen.

 

Middag for hele familien – total karbohydratinnhold: 27 g

 

Processed with MOLDIV

Først skjærer du vekk sener og annet grums fra kyllingfiletene. Så åpner du de forsiktig på midten slik som ett hotdogsbrød ser ut. Inni her kan du plassere ost eller noe annet godt. Selv valgte jeg baconost i dag. Deretter bretter du sammen kylling  igjen og surrer bacon rundt. Bruk ca 2 bacon på hver kylling, men det varierer på størrelsen. Legg de i en ildfast form og stek i ovn på 200 grader til de er gjennomsteikt. Kraften som renner ut i formen bruker du til sausen.

Processed with MOLDIV

Potetmos erstattning (17 g karbo)  lages av:

500 g blomkål

100 g sellerirot

50 g smør

1/4 ts revet muskattnøtt

salt og pepper

skyll og del opp blomkålen i små biter. Selleriroten skreller du og deler opp i like små biter. Så tar du det opp i en kjele, sammen med vann. Kok det mørt.

Processed with MOLDIV

Hell ut vannet og mos det med en stavmikser.

Processed with MOLDIV

Så tilsetter du smøret og muskattnøtt, før du smaker til med salt og pepper 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Til sausen (10 g karbo) trenger du:

100 g smør

300 g sjampinjong

1/3 l kremfløte

salt og pepper

Smelt smøret og stek soppen

Processed with MOLDIV

Tilsett fløten og kok opp. La den koke til ønsket tykkelse og smak til med kraft, salt og pepper.

 

 

 

Så er det bare til å nyte ett herlig måltid sammen med familien din. All maten er tilsammen 27 gram med karbohydrat, så husk å ikke spis for mye. Kjøttet har ingen karbo, så spis mer av det enn tilbehøret. Til resten av familien kan du servere kylling med ekte ris, steikte tomater og lavkarbosausen.

Processed with MOLDIV


 

Omelett – Lavkarbo, ketolysekuren.

Slank med ketolysekuren

Du kan gå på denne kuren i 3-6 mnd uten at det er noe helserisiko. Etter 6 mnd bør du be legen om å sjekke kolesterolverdiene dine. Nyre og leverfunksjoner bør sjekkes hver 3 mnd. Kuren er spesielt tiltenkt deg som har problemer med betydelig overvekt. Det vil si at du veier 10 – 15 kilo mer enn idealvekten din. Den første måneden vil du gå ned alt fra 4-10 kilo (noen helt opp til 15 kilo). Deretter vil det månedlig vekttapet være på 2-8 kilo. Ikke spis mer enn 20 gram karbohydrater om du er mann og 15 gram karbohydrater om du er kvinne. Drikk rikelig med vann og ta evt ketolysetabletter, som hjelper deg med å forbrenne karbohydratene du får i deg og bedre fettforbrenningen.

 

Denne frokosten inneholder 4 porsjoner – total karbohydratinnhold: 6 g

 

Processed with MOLDIV

For å lage morgenomelett (som og kan spises til lunsj) trenger du:

6 skiver bacon

litt olje til steking

6 egg

1 dl kremfløte

litt pepper

100 gr revet hvitost

Processed with MOLDIV

Stek bacon i en stekepanne med litt olje. Stek de halvferdig da de skal steike videre i ovnen på slutten. Ta de ut og legg de til side.

Processed with MOLDIV

Visp egg, fløte og pepper sammen med en visp.

Processed with MOLDIV

Stek røren på middels varme i stekepannen sammen med fettet fra baconet.

Processed with MOLDIV

Når omeletten er halvveis stivnet tar du av varmen og drysser hvitosten over.

Processed with MOLDIV

Pynt deretter med baconbitene 

Processed with MOLDIV

Og sett hele stekepannen inn i ovnen på 225 grader. Stekes til den er hevet og osten smeltet.

Processed with MOLDIV

Server enten slik den er, eller med isbergsalat, litt paprika, litt agurk, majones og ost. Resten av familien kan få salat, dressing og brød til denne frokosten. Husk at hele retten inneholder 6 gram med karbohydrat, så tenk over hvor mye karbo du skal spise resten av dagen. Den er mettende og ikke minst veldig god.

 

 

Kan og variere den med å bruke skinke istedenfor bacon, Ha litt paprika i selve omeletten og/eller litt sopp oppi. 

Processed with MOLDIV

Spis med god samvittighet og NYT maten, samtidig som kroppen din vil gå ned i vekt.

 


 

Vi er ikke en sommer/ferie flørt

 

Ligger på sofaen og føler meg sliten i hele kroppen. Ikke direkte fysisk sliten, men mer “dratt igjennom søla” sliten. Etter jeg kom hjem fra Tyrkia har det nemlig gått i ett med ALT for mange nattevakter. Har rett og slett ikke klart å komme meg, før jeg skal på en ny runde med nattevakter. Ser både i speilet og på bilder at det begynner å vise på meg at jeg sliten og begynner å bli redd for at jeg nå vil begynne å se eldre ut.

 

Har alltid sett yngre ut enn min egen alder og føler ikke for å snu på det nå. Men men.. jeg har valgt å jobbe så mye selv, denne måneden. Så da må jeg jo bare gjennomføre det og heller tenke at jeg kan ta det roligere neste måned. Lønningen blir iallefall bra og det kommer alltid godt med når jeg har så mye utgifter foran meg. Ting begynner iallefall å bli ferdig på rommet til Amalie og vi kan snart si oss klar til tvilling kommer. Eneste som gjenstår nå er å få opp panelplater og lister. Så da skal jeg nok klare å bli ferdig i tide.

Gleder meg noe sykt til å reise på ferie alene for å møte min tyrkiske kjæreste. Egentlig veldig rart å si kjæreste, da jeg opprinnelig ikke ønsket å definere det som ett forhold før vi møttes igjen. Men vi er to om dette og vi ble enige om å sette denne merkelappen på det vi har, slik at andre kan se at vi ikke bare er en sommerflørt. Vil egentlig ikke sette oss i kategorien ferie eller sommer flørt i det hele tatt, ettersom vi ikke “hooket” opp i syden. Vi var bare to mennesker som møttes og utvekslet smil og blikkontakt, før vi begynne å snakke sammen ansikt til ansikt.

Han jobbet på restauranten der jeg spiste og det var egentlig det. Men han mannet seg opp til å snakket litt hver dag og det var der det begynte. Det er igjennom utallige meldinger frem og tilbake i tillegg til facetime, vi fant ut at vi hadde mer enn noe elektrisk mellom blikkene våre.

 

 

 

 

Om litt under en måned skal jeg ned å treffe han igjen og jeg kjenner det i hele kroppen. Både spenningen, forventningene og litt angst ettersom det nesten er som å treffe en jeg ikke kjenner i det hele tatt, på samme måte som jeg jo kjenner han veldig godt. Altså en veldig rar følelse og en tanke om at ting kan bli annerledes når vi møtes ansikt til ansikt igjen. Vi har ikke hatt vårt første kyss, vår første berøring eller møttes under andre omstendigheter enn at vi møttes og snakket som venner. Så hvordan dette vil være, vet jeg enda ikke!

Han har fortalt familien sin om meg og jeg skal treffe ett par av de når jeg kommer ned. Noe jeg synes er veldig fint og samtidig veldig skummelt. Spesielt siden de ikke kan engelsk og jeg ikke kan Tyrkisk. Men de er veldig positiv til meg og han har fått mange gratulasjoner på vårt forhold. Noe jeg ikke kan skryte på meg at jeg har fått! Men det hadde jeg jo ikke ventet at nordmenn skulle være heller, da vi er veldig dømmende og fordomsfull.

I natt skal jeg på nattevakt igjen og kjenner at jeg ikke er klar for det i det hele tatt. Har hatt fri i 3 netter nå og akkurat klart å komme meg ovenpå igjen og funnet litt energi til å kunne få orden på kaoset her i huset. Så det blir tungt å falle rett tilbake til for lite søvn og lange våkne netter. Men jeg skal heldigvis snart unne meg en ukes ferie med Tyrkeren min og håper at jeg vil klare å slappe av innimellom alle de nye inntrykkene og opplevelsene vi begge vil få.

 

Kjæreste med en Tyrkisk muslimsk mann

 

Er ikke så flink å blogge lengre merker jeg, uten at jeg har noen “gyldig” grunn til det. Tiden går bare så alt fort og samtidig som det hele tide skjer noe, så skjer det liksom ingenting likevel! Altså skjer det mye i livet mitt, men lite jeg kan skrive om.

 

 

Men jeg ønsker likevel å holde dere oppdatert på meg og mitt liv. For det ser ut som jeg er ved ett stort veiskille som fører meg en helt annen vei enn jeg trodde jeg noen sinne skulle gå. Så jeg er både spent, glad, nervøs og engstelig på samme tid. Det er som føttene mine bærer meg fortere av sted enn hodet klarer å følge med. Noe som skremmer meg litt og noe som jeg nok ikke burde latt skje. Men når en er midt oppi det, lar en ofte følelsene ta styringen og en bare driver av sted på bølgen.

Kjærlighet gjør blind heter det, men en sier og at kjærlighet kan overvinne alt. Hva en ønsker å lene seg på, for være opp til hver enkelt. Selv er jeg en merkelig blanding av kritisk og drømmende til hva jeg har gått inn i.

Jeg vet at to så forskjellige kulturer vil ha sin del av motgang og ikke minst vil avstanden være vanskelig i lengden. Men igjen, hva gjør en ikke for følelsen av kjærlighet?

Hva er kjærlighet, kan du kanskje spørre meg, med baktanke på at jeg ikke kan føle det for en person jeg nettopp har truffet. For selv om jeg svever på en lite sky av følelser, så er jeg fremdeles logisk i tankegangen og vil gjerne svare på dette.

Vi gikk fra å være betatt til forelsket på veldig kort tid. En følelse som er veldig sterk og som fyller hver eneste lille del av kroppen. Det er en følelse av romantisk og seksuell kjærlighet. En følelse og opplevelse som er opp til hver enkelt å definere. Altså er det ingen andre enn meg selv som kan si om det jeg føler, er kjærlighet eller ikke. Og slik jeg føler det, så er dette noe jeg virkelig ønsker å utforske videre. Jeg føler sterkt og jeg elsker følelsen det gir meg, så jeg ønsker ikke å gi slipp på det.

Han er bare en mann.. En mann laget av kjøtt og blod og med akkurat de samme lengslene og behovene som alle andre. Han er like mye i stand til å elske som alle andre og han kan behandle en dame like bra som “alle andre” (om ikke bedre). For selv om han er fra ett annet land, har en annen religion og er vokst opp med en annen kultur, så trenger han ikke være noe verre enn andre. Noe mange ser ut til å glemme når de hører at jeg er blitt kjæreste med en tyrkisk muslimsk mann.

Jeg har nemlig alt fått høre hvor dum jeg er, hvor farlig han er, hvor naiv jeg er og hvor lite voksen jeg er. Ikke tror jeg at det slutter her heller, så jeg har stålsatt meg på mye “kjeft” og advarsler fremover. Men samtidig som det gjør vondt og er tøft å få denne responsen på kjærligheten jeg føler, så forstår jeg jo hvor det kommer fra. Vi har nemlig klart å sette alle under samme kam i en tid hvor vi har mye innvandring, uroligheter og hendelser.

Bildene i innlegget er tatt i går, da jeg og Amalie gikk på varm-mat buffet på ett hotell i nærheten av her vi bor. Vi følte nemlig for å unne oss noe ekstra etter en veldig slitsom tid for oss begge. Selv har jeg jobbet så sykt mye nattevakter i det siste at jeg er sliten både utenpå og inni, mens min datter begynner å kjenne at graviditeten tar på. Hun har nemlig fått både vondt i rygg og i beina. Heldigvis har hun ikke så lenge igjen før tvillingene blir født. Noe vi gleder oss til begge to <3

 

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask