Julebrød: Oppskrift

 

Processed with MOLDIV

Denne oppskriften vil gi deg to store nydelige og saftige julebrød som lukter og smaker helt himmelsk.

 

Oppskriften er forresten hentet fra bloggen min og er fra i fjor. Tenkte å lage dette brødet selv i løpet av denne uken eller kommende helg. Vil legge ut oppskrift og fremgangsmåte på storyen min (Snapchat), når jeg baker brødet.


Dette trenger du:

 Ca 1 kg hvetemel 

6 dl melk

1 egg

100 g smør

1 ts salt

1 pose tørrgjær

2 dl sukker

2 ts kardemomme

ca 5 dl rosiner

1-2 poser Sukat


Dette gjør du:

Processed with MOLDIV

Bland først alt det tørre. Deretter varmen du opp melken til den blir lunken.

 

Ha så den lunkne melken og egget oppi det tørre og jobb dette godt inn. Det er en bløt deig, så greit å bruke eltekrok om du har det.

 

Skjær så smøret opp i terninger og tilsett en etter en mens du jobber det godt inn i deigen. Etter deigen er ferdig må den settes til heving i 30 min.

Processed with MOLDIV

Deretter tilsetter du rosiner og sukat (jeg bruker ikke sukat i mine brød)og kna det godt inn, så du får fordelt det i hele deigen.

 

Tøm deretter hele deigen ned på benken og del den i to like store deler. Form det slik du ønsker å ha brødene. Deigen er bløt, men ikke klissete.

 

Når du har laget formen du ønsker på brødene oppå ett bakepapir, så må det igjen heve seg store. Nå kan du evt pensle brødene med litt melk, før du til slutt setter brettet nederste i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

 

Du ser når brødet har fått en fin farge! 

 

Avkjøl på rist og nyt lukten og smaken av jul <3