Reiser alene til Tyrkia for å gifte meg

Da har jeg ENDELIG kjøpt brudekjole og er plutselig ett skritt nærmere mitt tyrkiske bryllup.

Har aldri vært den jenten som har fantasert om bryllup og har heller ikke hatt noen sterke meninger om hvordan jeg vil ha det. Alt jeg har tenkt, var at jeg en dag ønsket å gifte meg og at jeg ville føle meg vakker i en nydelig kjole, langt hår som var delvis satt opp og litt bling for å gjøre det hele spesielt. Jeg så og for meg god mat og en sjokoladekake til bryllupskake, da det er favorittkaken min. Men mest av alt, så jeg for meg familien min med store smil rundt meg.

Så det er ikke drømmen min å reise ned til Tyrkia helt alene, for å møte opp til mitt eget bryllup. Faktisk så hadde jeg nektet å trodd på det, om noen fortalte meg om det for bare 1 år siden. For det å reise fra barna mine, for å gifte meg med enn mann de egentlig ikke kjenner, er såååå langt fra slik jeg trodde jeg var. Jeg gjør nemlig opprinnelig ALT sammen med barna mine og føler at tid vekke fra de, er bortkastet tid.

Men det var før jeg traff Hüseyin. Jeg har nemlig forandret meg og jeg har forandret litt på prioriteringe mine. Barna mine kommer selvfølgelig alltid først og vil ALLTID gjøre det. Men jeg har begynt å prioritere meg selv litt i tillegg. Hva som er årsaken er vanskelig å si, men jeg vet at det skjedde en forandring i meg når jeg forelsket meg i han. For jeg har plutselig begynt å legge mer vekt på meg selv og min egen fremtid.

Barna vil jo en dag bli store og ønske å bo ett annet sted, enn i mitt hus. Min datter er jo selvfølgelig alt blitt stor og hun har til og med fått to barn. Men heldigvis bor hun hjemme enda, da jeg trives med å ha henne og tvillingene her.  Ville nemlig vært så lost uten henne her, da min sønn bare bor her annen hver uke.

Men en dag flytter hun og tvillingene ut og da vil jeg være mye mer alene. Helt til den dagen min sønn flytter ut og jeg blir helt alene!

Alene…. det er min fremtid, om jeg ikke tenker på å invistere i meg selv. Så jeg er glad det skjedde en forandring i meg og at det kanskje kan være godt for min egen fremtid. At jeg tenker litt mer på hva som gjør MEG lykkelig og på hva JEG ønsker for fremtiden.

Men nå bor mannen jeg valgte i ett helt annet land og vi må igjennom ett lass av søknader for at han en gang i fremtiden kan bo her med meg. Det skremmer meg litt… at det er så mye som kan gå galt og som kan være vondt.

Heldigvis er hva vi FØLER viktigst å følge, og ikke redselen på hva som KAN skje. For dette føles helt og holdent helt rett ut for meg og jeg er glad jeg traff min kommende ektemann, til tross for utfordringene vi har og vil komme til å få.

Så selv om det ikke vil bli slik jeg drømte om, så gleder jeg meg til å reise ned til Tyrkia, for å gifte meg med min tyrkiske kjæreste. Det blir kun meg, han og hans familie! Men det er greit og jeg føler meg ikke trist for det. Er rett og slett bare sånn det ble, og jeg tar det jeg får og gjør det beste ut av det.

Livet og kjærligheten er uansett verdt å følge hjertet på ❤️

 

-Mette

 

 

Jeg har valgt den vanskelige veien!

Blæh… var ordet jeg følte for å starte dagens innlegg med. For det er akkurat sånn jeg føler meg, -skikkelig blæh!

Det begynte i natt da jeg var på nattevakt og har bare blitt verre og verre. Føler jeg har feber og at kroppen er helt gåen. Usikker på hva som er årsaken, da jeg opprinnelig ikke har noen grunn til å bli forkjølet. Men det startet bare helt ut av det blå i natt, med at jeg begynte å fryse, snufse og nyse.

Nå er halsen veldig vond og kroppen tung, så har tatt det litt med ro i dag. Har kun sovet etter nattevakten, blogget litt og laget middag. Vurderte å ringe meg inn syk på jobben, men føler ikke jeg er syk nok og håper at jeg blir bedre iløpet av nattevakten igjen. Får bare ta godt på meg og ta med Paracet -just in case.

Ville benytte muligheten til å takke dere som følger meg og som kommer med gode ord. Det betyr utrolig mye for meg og jeg føler meg sterkere enn før, både i mitt vanlige liv, men og med alt jeg skal igjennom fremover. Livet og kjærligheten er ikke alltid så enkelt og jeg har nok valgt en av de vanskelige veiene.

Så derfor er dere litt “gull” som heier meg videre og har troen på at det vil gå bra. Jeg trenger nemlig det, når dagene føles tunge av savn og redsel på at vi aldri får bo sammen i Norge. Er jo ikke ønskelig å være gift med en jeg aldri får bo med!!!

Tusen takk ❤️

 

-Mette

 

 

Begynner å bli klar for Tyrkisk bryllup

Reklame | Annonselinker

Siden jeg endelig har bestemt meg for hvilken kjole jeg skal ha i bryllupet mitt, har jeg nå begynt å bestemme meg for hvilket tilbehør jeg skal ha. Usikker på hva som er vanlig i Tyrkia, så jeg velger bare det jeg selv tror blir fint sammen med kjolen.

Har valgt å bestille alt på Ebay og andre nettsider, så jeg får ikke sett det med egne øyner eller prøvd det på. Derfor er jeg usikker på om det blir fint i det hele tatt. Ikke minst så er jeg usikker på om jeg får det før jeg reiser, eller ikke. Har nemlig erfart at noen produkter fra Ebay bruker lang tid på å komme i posten.

Her er forresten brudekjolen min:

Lager en liten oversikt under her, på hva jeg har kjøpt og bestilt. Legger og ved linker, om noen ønsker å bestille det samme ❤️

 

Brudebuketten min har jeg bestilt på Aliexpress og betalt med Paypal.

Jeg bestemte meg for å kjøpe fake brudebukett for å slippe stress dagen før bryllupet. Hüseyin hadde glatt brukt både tid og penger på å ordne den nydeligste buketten til meg, fra en blomsterbutikk i Tyrkia. Men jeg vil mye heller at han bruker tiden sammen med meg og at vi får slappet av de siste to dagene før bryllupet vårt. Så da valgte jeg å kjøpe en evigvarende bukett som jeg i tillegg kan spare på i ettertid, for minnene.  Den kostet meg ca 260 kr inkludert frakt

Link finner du HER

 

Smykke og øredobber har jeg bestilt på Ebay og betalt med Paypal

Prøvde å finne ett smykke som passer til brudebuketten jeg har bestilt. Usikker på hvor fin denne kommer til å være, ettersom den var så lav i pris. Men jeg valgte å prøve og  håpe at den kan brukes, om ikke til bryllupet, så i en annen anledning.  Er nemlig usikker på om det passer med ett så stort smykke til brudekjolen min. Men jeg får bare prøve på når den kommer og så ta det fra der. Det kostet meg 31 kr inkludert frakt.

Link finner du her

 

Tiara til å ha på hodet i håret er bestilt på Ebay og betalt med Paypal.

Leitet lenge for å finne noe som passet smykket og øredobbene. Så ble ganske lettet da denne dukket opp. Den er mindre enn de andre jeg fant, noe jeg syntes var bra, ettersom jeg ikke vil ha noe stort og dominerende på hodet. Tanken min er å bruke denne som en slags hår-bøyle, om det lar seg gjøre. Gleder meg til å se kvaliteten. Den kostet ca 29 kroner.

Link finner du her

 

Belte til bryllupskjolen er bestilt på Ebay og betalt med Paypal.

Denne har jeg hørt at mange er veldig fornøyd med, så jeg måtte bare prøve den selv. Kjolen min er veldig vakker og har detaljer som blir mer synlig nært på. Så veldig usikker på om ett belte ødelegger hele stilen og blir rotete. Men siden den ikke koster så mye og siden det er så mange som skryter av den, er det verdt å bestille for å prøve på. Den koster kr 45 kroner.

Link finner du her

 

Hårpynt er bestilt på Ebay og betalt med Paypal.

Enda usikker på hvordan jeg skal ha håret. Men kjøper denne for å prøve ut forskjellige frisyrer. Tenker jeg skal ha litt av håret opp, mens mesteparten av håret henger ned med krøller eller bølger. Denne koster ca 18 kroner.

Link finner du her

 

Brudesko er kjøpt brukt, igjennom Finn.no

Føler jeg har sett disse skoene på Ebay en gang . Men er ikke helt sikker og har ikke funnet de nå som jeg leitet. Fikk uansett kjøpt de billigere enn andre sko jeg fant på Finn.no. Disse kostet meg 200 kroner og er jo kjempe fine. I tillegg går perlene igjen som en rød tråd i nesten alt jeg skal ha på meg.

 

Jakke bolero kjøpt brukt, igjennom Finn.no

Bryllupet skal være i Tyrkia nå i mars, så selv om det er “syden”, kan det være litt kaldt. Fikk derfor tips fra Hüseyin om å ha noe litt varmere over skuldrene. Litt usikker på om bryllupet skal være utendørs eller innendørs! Men nå er jeg nå uansett klar for begge deler. Fargen er nesten helt lik som brudekjolen og den er glatt inni og myk utenpå. Selv synes jeg den er helt nydelig. Kostet meg 300 kroner.

 

Det var det jeg har kjøpt til nå!

Litt usikker på om jeg skal kjøpe en veske eller ikke. Tar gjerne imot tips på det, eller på andre ting jeg kan kjøpe.  Gleder meg veldig til å motta alt jeg har bestilt så langt og krysser fingrene for at det kommer før jeg reiser til Tyrkia for å gifte meg med min tyrkiske kjæreste.

 

-Mette

 

 

Brudekjolen jeg valgte til mitt Tyrkiske bryllup

Etter å ha prøvd 3 brudekjoler på samme dag og med 9 kjoler igjen å prøve, har jeg alt kjøpt brudekjole for mitt Tyrkiske bryllup.

Hadde jo trodd at jeg skulle være mer skeptisk og at jeg ville ønske å prøve igjennom alle de 12 kjolene, før jeg tok en beslutning på hvilken jeg ville ha. Men jeg reagerte helt motsatt av hva jeg trodde, og elsket hver eneste en jeg tok på.

Vil tro at om jeg hadde gått i en brudebutikk hvor prisene var høyere enn de som ligger ute på finn.no, hadde jeg nok vært mer kritisk. For nå fikk jeg både tidspress og billige priser å forholde meg til. Billig er bra, men det gjør meg samtidig mindre kritisk og gjør det lettere å kjøpe uten så mye tenketid. Ikke mist så kan det lett bli hastekjøp når selgeren sier det er flere interesserte og gir meg en tidsfrist.

Så jeg skal innrømme at av de tre kjolene jeg prøvde på, så endte jeg opp med å kjøpe ALLE SAMMEN!

Hva i all verden skal jeg med tre brudekjoler? Og hvor ble det av mitt stramme bryllup budsjett?

Nei, jeg har tydeligvis gått helt amok og må ta meg kraftig sammen så jeg ikke ender opp med en høyere utgift enn hva jeg egentlig har råd til. Andre har jo kanskje spart opp ett bryllups-budsjett som de kan ta av. Men det har ikke vi hatt tid til, ettersom vi møttes på sen-sommeren i fjor, forlovet oss raskt etter det og skal alt gifte oss nå i mars. Det har nemlig gått så fort at ingen av oss har spart opp penger eller fått tid til planlegging av bryllupet.

Vi må derfor kjøpe alt utav lønnen vår og vi må planlegge alt på kun litt under 2 måneder! Huseyin ønsket jo i utgangspunktet å betale for alt og planlegge alt. Men for meg var det viktig å selv føle meg delaktig og ikke minst la meg selv fordøye det at jeg faktisk snart skal bli gift. Så jeg ville kjøpe min egen kjole, sko, undertøy og ordne mitt eget hår, negler og sminke.

At jeg skulle ende opp med tre brudekjoler, var ikke en del av planen! Men oppi all galskapen, er det nemlig en forklaring og den skal dere få her:

Den første brudekjolen jeg så på var lagt ut for kun 500 kr på nettsiden. I tillegg var bildet i annonsen svært dårlig. Så jeg hadde ingen forventninger til den og tok egentlig kun kontakt da jeg var nysgjerrig på kvaliteten. Derfor ble jeg så satt ut når den faktisk satt fint på og var en vakker brudekjole. Etter jeg hadde prøvd den og kommet hjem, fikk jeg en melding om at det var flere som ville ha den og at jeg måtte bestemme meg for om jeg ville kjøpe den eller ikke.

Det var ikke helt drømmekjolen, men den var veldig flott og den var så utrolig billig at jeg ikke klarte å la den gå. Jeg var rett og slett redd for å gi slipp på ett godt kjøp, så jeg svarte at jeg ville ha den.

Dermed var kjolen kjøpt inn til en lavere sum enn jeg noen sinne ville trodd jeg kunne få en brudekjole for. Det var som å få den gratis og jeg følte meg så fornøyd og avslappet. Nå var jeg nemlig ett steg nærmere det å bli ferdig.

Men jeg ville allikevel prøve de andre kjolene jeg hadde avtale om. Så jeg reiste ned til neste adresse og skulle se på den som jeg utifra annonsen, likte best. Både fordi den var utrolig vakker, men og fordi den passet mye bedre i ett Tyrkisk bryllup med kun tyrkiske gjester og med en tyrkisk forlovede, enn den jeg alt hadde kjøpt.

Når jeg fikk den over skuldrene visste jeg med det samme at denne kjolen var perfekt for både meg og bryllupet mitt. Så før den var snøret fast rundt livet på meg og før jeg fikk se meg i speilet, hadde jeg alt bestemt meg for at denne kjolen måtte jeg kjøpe. Den var helt perfekt og jeg følte meg så vakker i den.

Når kjolen var på og jeg så meg selv i speilet fikk jeg tårer i øynene. For NÅ følte jeg meg faktisk som en brud og det gikk litt mer opp for meg at jeg faktisk skal gifte meg. Noe jeg egentlig hadde gitt opp troen på at jeg noen sinne skulle bli. Iallefall mens jeg enda var “ung” og med en som heller aldri har vært gift før. Jeg trodde nemlig at jeg enten kom til å leve alene resten av livet, eller at jeg ville gifte meg som “godt voksen” eller gammel, med en som hadde vært gift en eller flere ganger før.

Jeg tok både bilder og filmer som jeg sendte på snapchat til Huseyin. Både forfra, fra siden, bakfra, ovenfra og kanskje til og med nedenifra, haha.. Jeg ville vise kjolen i absolutt alle vinkler for å få frem hvordan den virkelig så ut. Det blir nemlig aldri det samme å se ting på film eller bilder, som det er i virkeligheten og jeg savnet å kunne dele dette med han.

Svarte kom raskt og han var like forelsket i kjolen som jeg var blitt. Han spurte om å få lov å vise bilder til moren og søsteren sin, som og likte kjolen veldig godt. Jeg smilte fra øre til øre og var så lykkelig for å ha funnet drømmekjolen min.

Det var da hun sa at hun hadde en brudekjole til, som hun ikke hadde fått lagt ut til salg enda. Så om jeg ville prøve, kunne hun finne den frem til meg. Jeg koste meg veldig med å prøve kjoler og tenkte at det bare var gøy å prøve en kjole til. Så jeg sa ja med det samme og begynte å smyge meg ut av drømmekjolen. Jeg hadde tid til å prøve den og det var gøy å se meg selv i forskjellige brudekjoler. Så hvorfor ikke bare kose meg litt til med kjoleprøving?

Kjolen hun fant frem var helt annerledes enn drømmekjolen min på alle måter. Men jeg så med en gang at dette var en kjole jeg kunne like, da den var litt mer “unik” og spennende. Jeg tok ett og ett bein oppi kjolen og løftet armene så hun kunne løfte den oppover kroppen min, og idet hun begynte å stramme den i livet, så jeg nedover meg selv og så hvor fint den fremhevet det lille jeg har av figur. Jeg følte meg vakker og jeg følte at den kanskje var litt mer “meg” enn den andre kjolen. Så da jeg stilte meg opp foran speilet ble jeg både glad og litt stresset. For jeg elsket denne også!

Igjen tok jeg både bilder og filmer med Snapchat som jeg sendte til Huseyin. Først virket han litt forvirret ettersom jeg plutselig hadde en ny kjole på og jeg opprinnelig ikke skulle prøve flere den dagen. Men han var rask med å sende komplimenter med hvor flott jeg så ut og at jeg var like vakker i begge kjolene. Altså, var det ingen hjelp å få, haha. Men for all del, så er jeg glad for at han har den holdningen og at han lar valget være opp til meg. For han har fra første stund sagt at det viktigste for han er at jeg selv liker kjolen og at jeg føler meg vakker i den. Kultur og hva andre mener, skulle ikke påvirke meg i mitt valg.

Jeg slet med å velge mellom de, da jeg likte de begge to akkurat like mye, på hver sin måte. De var så forskjellige og samtidig var begge like mye “meg”. Opprinnelig ønsket hun 2200 kroner for hver kjole, 200 kroner for sløret og 200 kroner for skoene. Men om jeg kjøpte alt, skulle jeg få det for 4800 kroner. Noe som var billigere enn kjolen jeg hadde avtale om å prøve på neste dag. Så jeg var veldig fristet til å ta de begge to, der og da. For jeg kunne jo ha en kjole i vårt Tyrkiske bryllup og den andre i vårt Norske bryllup, den dagen har forhåpentligvis får lov å komme å bo med meg i Norge.

Valgte å dra hjem for å tenke på det og regne over budsjettet mitt. Så når jeg kom hjem satt jeg meg ned for å se over hvor mye penger jeg hadde og hva penger spart, kunne gi meg av annet pynt. For jeg har jo lyst på både fine negler, fint hår og annet jeg kan bruke penger på. Så jeg kom frem til at jeg opprinnelig ikke burde kjøpt begge kjolene, da jeg kunne bruke pengene på noe annet og heller kjøpe brudekjole den dagen han kommer til Norge. I tillegg spurte jeg Huseyin om hjelp, opp igjen og igjen, helt til han innrømmet at han egentlig likte den ene kjolen bedre enn den andre. Så jeg begynte å slå meg til ro med å kun kjøpe den ene og la den andre kjolen gå. Den var nemlig den med armer på som var best for oss alle og det var jo den jeg først forelsket meg i.

Men det varte bare frem til jeg fikk melding ifra selgeren, om at de skulle reise til sydligere strøk og at jeg burde komme å hente den kjolen jeg ønsket å kjøpe, allerede neste dag. Da ble jeg med en gang litt stresset og redd for å ta ett valg jeg ville angre på. Jeg hadde bestemt meg for hvilken kjole jeg skulle bruke i Tyrkia og var trygg i det valget. Men jeg var redd for å gi helt slipp på den andre kjolen, med tanke på vårt Norske bryllup. Så jeg svarte at jeg ville kjøpe begge to med sko og slør.

Så nå sitter jeg her med 3 brudekjoler etter å ha prøvd.. ja, 3 brudekjoler. Altså har jeg kjøpt ALT jeg har prøvd på og ble derfor redd for å prøve flere kjoler. Kan jo ikke sitte her med 12 brudekjoler, fordi jeg ikke klarer å la være å ta de med meg hjem! Fortalte det til min kjære og vi ble sammen enige om at det nok var best å avbestille alle de andre avtalene mine om brudekjole-prøving. For selv om han lo litt oppgitt over meg, ble han redd for at jeg ville bruke mer penger enn jeg hadde. Ikke fordi det påvirker han, men fordi han vil det beste for meg og mine barn.

Vil du høre planen min for kjolene?

Denne kjolen skal jeg selge, da det var ett hastekjøp og jeg ikke kommer til å bruke den. Den er vakker og jeg likte den veldig godt. Men jeg likte de andre mye, mye bedre

Denne kjolen skal jeg legge vekk og spare frem til vårt Norske bryllup. Håper jeg kan bruke den om 1-2 år og at jeg kanskje ikke har lagt på meg etter svangerskap og fødsel, som vi håper av hele vårt hjerte vil skje iløpet av dette året.

Og denne kjolen er kjolen jeg skal ha på meg i mars, når vi gifter oss i Tyrkia. Kjolen som jeg elsker og som både min kommende ektemann og familien hans likte best.

-Mette

Kan dette være kjolen til mitt Tyrkiske bryllup?

Etter å ha prøvd min første brudekjole EVER (som jeg viste i forrige innlegg), følte jeg at nå, nå har jeg nok kommet over den dørstokken og fått mer kontroll på følelsene mine. Ikke det at jeg var så full i følelser med tårer, latter og det hele. Nei, jeg tenker mer på den følelsen jeg hadde inni meg, når jeg så meg selv i speilet.

For jeg følte meg så forelsket i kjolen at jeg bare MÅTTE ha den! Er nemlig ikke ofte jeg har hatt på meg slike flotte kjoler og jeg følte meg så vakker i den. Som om jeg var Askepott og fikk tryllet på meg den vakreste ballkjolen for første gang, etter å ha gått i filler hele livet.

Akkurat slik følte jeg det da jeg tok på meg den første brudekjolen, og tenkte at det sikkert er en helt vanlig reaksjon på første kjoleprøving. Men at det ville bli mindre følelser på kjole nummer to og kanskje jeg til og med ville bli litt kritisk!

Men jeg tok feil…

For da jeg skulle prøve kjole nummer to, ble jeg faktisk enda mer forelsket enn jeg ble på den første kjolen. Nå var jo dette en av favorittene mine og jeg var klar over at jeg mest sannsynlig ville velge denne. Men jeg var ikke forberedt på hvor mye jeg ville like den og hvor raskt jeg tok en beslutning om å kjøpe den. Det tok meg nemlig ikke lengre tid enn at jeg stakk armene inn i kjolen og så nedover meg selv, mens jeg fikk hjelp til å knyte den i ryggen. For der og da visste jeg det….DETTE var min kjole!

Dette var den perfekte kjole for både meg selv, min kommende tyrkiske mann, hans familie og for mitt Tyrkiske bryllup. Den var alt det jeg opprinnelig så etter og jeg visste at den samtidig ville bli godkjent av hele bryllupsfesten. Men mest av alt, så følte jeg meg utrolig vakker i den.

Jeg var solgt og jeg gjorde det klart at denne kjolen også var solgt, til meg, vell og merke! For dette var drømmekjolen min og jeg trengte ikke bruke mer tid på å lete etter flere brudekjoler.

(Kjolen må forresten strammes mer i livet. Men dette er jo bare for å prøve på!)

Det var da hun så fint sa at hun hadde en kjole til som hun skulle selge. En brudekjole hun ikke hadde fått lagt ut for salg enda. Så nå lurte hun på om jeg ville se den, før jeg kjøpte kjole nummer 2 og dro hjem. Jeg var så sikker i valget mitt og tenkte at ingen kjole vil noen sinne klare å vinne over den, uansett. Så hvorfor ikke bare prøve den på!?

Vell…. nå er jeg blitt stup-forelsket i begge to og klarer ikke å velge mellom de. Så utrolig forskjellige, men samtidig så ufattelig nydelige på hver sin måte. Det er altså to helt forskjellige stiler, men allikevel er begge stilene like mye meg! Jeg følte rett og slett for å bo i begge kjolene og aldri ta de av, så lenge jeg lever!

i want them…..

 

  

Har du en favoritt?

Og skal jeg ta sjangsen på å prøve flere kjoler?

For det er nemlig en stor fare for at det kan gjøre mitt stramme bryllupsbudsjett, veldig mye større en jeg først planla. Det er nemlig sånn at jeg noen ganger ikke klarer å velge og ender opp med å velge alt.

Skal faktisk innrømme at jeg alt har kjøpt inn kjole, men at jeg vil se enda flere og prøve enda mer, før jeg viser dere den! Hvilke kjole det er jeg har kjøpt og om jeg angrer eller ikke! Kommer i neste innlegg!

 

-Mette

Prøver brudekjoler til bryllupet mitt

Da har jeg vært å prøvd min første av 11 brudekjoler på. Faktisk så er det første gang jeg noen sinne har en brudekjole på meg, og jeg elsket følelsen det ga meg når jeg så meg selv i speilet.

Følte meg som en skikkelig prinsesse og i tillegg satt alt veldig godt på og føltes behagelig ut. Så jeg hadde nesten lyst til å slå til med det samme og bare ta den med meg hjem.

Men jeg har 10 andre kjoler jeg ønsker å prøve og jeg kan jo ikke slå til på den første jeg tar på, selv om jeg forelsket meg helt. Eller kan jeg det? Prisen er nemlig så bra, at det nesten er vondt å la være å kjøpe den.

Kjolen er brukt og jeg blir evt tredje personen som eier den, om jeg velger denne. Men det gjør meg absolutt ingenting og jeg elsker muligheten til å kjøpe brukt. Spesielt siden budsjettet mitt er så lavt og en kan sparer tusenvis av penger på å kjøpe brukt.

Huseyin fikk selvfølgelig se bildene før alle dere andre og han svarte med masse komplimenter og gode ord, som gjorde meg enda varmere om hjertet. Jeg trodde nemlig at denne kjolen viste alt for mye hud og at det var det han kom til å nevne først. Men han overrasker meg stadig med sitt store og gode hjerte. For det viktigste for han er at jeg liker kjolen og at jeg selv føler meg flott, i den kjolen jeg skal gifte meg i. Så han sier at dette valget er helt opp til meg.

Men jeg synes selv det er litt mye pupper oppi denne og tenker at jeg isåfall må ha noe over, om jeg velger denne kjolen. I tillegg fikk den en liten brett ved brystene (kanskje dere ser det på bildene) og det er sprettet av litt pynt på brystet. Så jeg er veldig usikker på om jeg skal kjøpe den eller ikke.

    

Skoene passet meg perfekt og blir solgt utenom for ca 200 kr. Her har jeg jo sokker på, men de satt som ett skudd og er jo bare helt fantastisk nydelige. Det er hel på de altså. Men det ser vi ikke på dette bildet som er tatt ovenifra.

Dette er den billigste kjolen av de kjolene jeg skal se på og summen er nesten så lav at jeg bare burde kjøpe den, bare på grunn av prisen selv. Altså…. 500 kr for denne nydeligheten!!! Det er jo omtrent gratis.

 

 

-Mette

Han må ordne vårt tyrkiske bryllup alene!

I forgårs skrev jeg om min sjekkliste for bryllupet vårt. En sjekkliste som nødvendigvis ikke er så lang i seg selv. Men siden det kun er 2 måneder til bryllupet, er den allikevel lang nok. Det er nemlig ekstremt kort tid til å få alt i orden på.

Med det i tankene, tenkte jeg å vise min kjæreste sin sjekkliste for vårt Tyrkiske bryllup. Han må nemlig ordne alt selv, uten hjelp fra meg.

Bryllups invitasjoner.

Vi inviterer ingen av min familie, da det er utenom ferie og både langt og dyrt å reise. Har sendt uhøytidlige invitasjoner på meldinger. Men det blir nok bare meg fra min familie. Min sønn må gå på skole og kan ikke være vekke i 3 uker. Mens min datter har tvillingene som er for liten til den lange reisen og alt som skjer på selve festen.

Så han skal sende ut invitasjoner til alle i familien sin.

Bord,stoler og te servise.

Han må leie nok stoler, bord og servise til alle gjestene som kommer.

Levende musikk.

Huseyin ønsker å ha levende musikk i bryllupet. Det er vist vanlig å ha ett band med en sanger i Tyrkia. Det blir nemlig mye dans og musikk utover hele dagen og kvelden (muligens natten også).

Bryllups dress.

Vi er enige om at jeg kjøper mine bryllupsklær og han kjøper sine.

Bryllups sko.

Han trenger og å kjøpe sko til dressen

Lys.

Usikker hvilken lys han mener, da jeg ikke har spurt han enda. Men vil tro det er levende lys.

Bryllups middag.

Han må kjøpe inn og lage middag til alle gjestene. Tror han kommer til å bestille ferdig mat, men han har ikke helt bestemt seg enda. Vi har i utgangspunktet bestemt oss for hvilken type mat. Men det kan enda forandres, da vi er litt usikre. Jeg ønsker nemlig å gjøre det så billig og enkelt som mulig, da han har så mye annet å gjøre som koster penger.

Fyrverkeri.

Huseyin ønsker å ha fyrverkeri både på himmelen og på bakken. Her skal det glitre, skinne og bråke. Blir nok helt fantastisk ❤️

Skum.

Dette var nytt for meg, men er vist vanlig i Tyrkia. Fikk se ett bilde der det så ut som det ble kastet skum på brudeparet. Blir spennende å se om jeg får ett skum-bad etter å ha blitt gift.

Brud og brudgrom bord.

Som brudepar skal vi ha ett eget bord som stikker seg ut i mengden. Det skal være litt mer spesielt og står ofte plassert i midten.

Bryllups-pyntet bil.

Han må skaffe bil og få den pyntet til bryllup. Må nok i tillegg skaffe sjåfør.

Lokalet eller området.

Vi må ha ett lokale eller ett område hvor bryllupet skal være. De gifter seg nemlig ikke i Moské, slik vi gjør i kirke. Nei, I Tyrkia grifter de seg inne i ett leid lokale eller ute under åpen himmel. Der blir det holdt både vielse og fest. Festen drar seg ofte utover natten og mot neste dag.

Kjøpe gull.

Som tradisjonen sier, så må han kjøpe gull som han gir til meg under seremonien. Det er både armbånd, ringer, smykker og øredobber.

bryllups papirer

Alle papirene må være i orden. Blant annet papiret hvor vi begge skal signere for å bli gift.

 

 

Det var det Huseyin hadde fått opp på sin sjekkliste så langt. Men han sier at han tror det blir mer, etterhvert som han får ting unna. Så han har en god del mer å gjøre, enn det jeg har.

Brudekjole til Tyrkisk bryllup

Med under 2 måneder til bryllupet, er jeg bare nødt til å komme meg i gang med alt som skal gjøres og kjøpes inn. Blir nemlig litt stresset når jeg tenker på hvor kort tid det er og hvor mye som faktisk må ordnes.

Men jeg må jo bare begynne ett sted og prøve å holde fokuset på å få unna ting så fort som mulig. For til vanlig har man jo stort sett god tid på å prøve både brudekjoler og tilbehør, før en finner drømmekjolen. Mens jeg helst bør ha kjøpt en kjole innen de neste to ukene.

Tenkte å dele med dere hvilken brudekjoler jeg har funnet og laget avtaler om å komme å prøve på. Skal selvfølgelig dele bilder når jeg prøver de på. Men siden det ikke er før til uken igjen, fikk jeg lyst å dele bildene av de jeg planlegger å prøve.

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

Nummer 4

Nummer 5

Nummer 6

Nummer 7

Nummer 8

Nummer 9

Nummer 10

Nummer 11
Nummer 12

 

Noen av kjolene er litt åpne og viser litt mer hud enn jeg tenkte å gjøre, ettersom det er ett Tyrkisk bryllup. Men tenker jeg heller kan kjøpe en hvit blondetopp med lange armer å ha under. Eller kjøpe en bolero til å ha over kjolen, som dekker skuldre og armer med hvite blonder.

Alle kjolene ligger forresten under grensen min på 5000 kr og noen så lavt som 1000 kr. Det er kjole på budsjett det <3

Gleder meg veldig til å prøve de på og vise både dere og Huseyin bilder. Ikke minst se meg selv i en brudekjole, for første gang i mitt liv.

Herlighet for en spennende tid jeg nå går i møte! Så uvirkelig og samtid så virkelig, på samme tid. Jeg er ufattelig spent og det kribler i hele meg.

Bryllup på budsjett i Tyrkia + sjekkliste

Med en ekstremt kort tid til bryllupet og uten at noe som helst er i orden, har jeg satt inn bryllups-giret og prøver å både være strukturert og nøye med alt jeg skal gjøre. Derfor har jeg bestemt meg for å sette opp en slags sjekkliste til meg selv.

Huseyin fortalte meg at han har gjort det samme og at selv om han har mye mer å ordne enn meg, så vil dette gå veldig fint. Alltid positiv den derre mannen altså, hehe.. Jeg blir litt mer stresset enn det han blir og kjenner at jeg gjerne skulle hatt iallefall 1-2 måneder ekstra på meg.

Allerede i mars skal bryllupet vårt stå i en liten landsby i Tyrkia og selv om jeg vet det, så har det nok ikke gått helt opp for meg. Jeg skal gifte meg, dere! Lille meg (som så absolutt ikke stemmer, ettersom jeg både er mamma og bestemor) skal bli en kone og Huseyin skal bli min ektemann. Det er deilig rart og jeg blir både glad og litt stresset av tanken.

Blir ikke stresset av at jeg skal bli kone eller at Huseyin skal bli ektemannen min. Nei, det er selve bryllupet som stresser meg litt. Det å ha alle sin oppmerksomhet på meg, på alt som skal ordnes i forkant og på alt som skjer på selve dagen. Skal faktisk innrømme at det jeg gleder meg mest til, er når vi reiser på hotellet etter selve festen, som nygift.  Når vi kan slappe av, nyte hverandre og ikke minst la alt av inntrykk og opplevelser fordøyes.

Det er hverdagen som gift jeg gleder meg til å oppleve og det er den hverdagen som også blir satt på vent, dessverre. Vi får nemlig bare 2-3 uker sammen som kone og ektemann, før jeg må reise hjem igjen til Norge. Det blir kanskje en av våre vanskeligste avskjeder ettersom vi da opprinnelig burde ha bodd sammen. Men vi er begge smertelig klar over smerten vi kan føle, men vi velger å gå igjennom den og vi sloss for kjærligheten, da det er det eneste som føles rett ut for oss.

Ingen av oss svømmer i penger og selv om Huseyin har spart opp en del penger. Så må vi ta hele bryllupet på budsjett. Men jeg er en enkel jente uansett, så tror det vil gå veldig fint. For meg er det nemlig hvem jeg gifter meg med og stemningen rundt det som er viktig.  Ikke hvor mye pynt og dill dall det er rundt meg.

DETTE ER HVA JEG SKAL GJØRE:

Kjøpe brudekjole.

Jeg ønsker å føle meg fin og vakker på bryllupsdagen min. Så kjolen er like viktig for meg, som for de fleste andre. Men jeg vil ikke bruke massevis av penger på den. Derfor er jeg inne på finn.no og leter etter en kjole som er litt mer lukket, i tillegg til at den er vakker å se på.

Usikker på hvordan stil jeg ønsker og hva kroppen min passer. Så kommer til å bruke den neste tiden på å reise hjem til de som selger kjolene, for å prøve de på. Da tar jeg bilder som skal sendes til Huseyin og kanskje som jeg legger ut her på bloggen. Budsjettet mitt på kjolen er å finne noe til under kr 5000,-

Kjøpe brudesko.

Jeg vil ha noen enkle hvite sko, som ikke er for høy hæl på. Tror nemlig at vi skal gifte oss ute under åpen himmel, og da må skoene både være behagelig og billige. Vil nemlig ikke være redd for å ødelegge dyre sko. Så disse skal være så billige som mulig. Ett par hundre kroner tenker jeg er greit nok.

Sexy undertøy.

Dette kommer jeg til å kjøpe nytt og da kan det jo koste litt. Så det blir kanskje ett par tusen bare på undertøyet. Vil nemlig kjøpe noe Huseyin ønsker å se meg i og vil føle meg sexy på bryllupsnatten.

Håret i bryllupet.

For å redusere utgiftene, har jeg valgt å droppe frisør på selve dagen. Føler det er bare tull å legge ut penger på noe jeg kan ordne selv. Så jeg skal google en del for å finne en enkel, men flott måte å sette opp håret mitt på. Vurderer å bruke blomster eller smykker i håret, så da må jeg jo kjøpe inn dette. Men jeg må innom frisøren i forkant, for å lyse etterveksten min.

Bryllups sminke.

Selve sminken til bryllupet, skal jeg også gjøre selv. Kommer til å sminke meg ganske så likt som vanlig, bare at jeg skal ta litt ekstra på. Kanskje slå til med en eyeliner eller noe annet jeg vanligvis ikke bruker. I tillegg skal jeg bruke gavekortet jeg fikk av min datter til å sette på vippe extensions før jeg reiser.

Neglene.

Her blir det ikke noe budsjett i det hele tatt, da jeg faktisk aldri har brukt penger på neglene. Kanskje jeg kjøper noen billige falske til å lime på, eller kanskje jeg bare bruker neglelakk.

Tilbehør.

Usikker på om jeg skal kjøpe noe tilbehør. Men lurer litt på en bryllups jakke til å ta over skuldrene om det er kaldt og kanskje en liten veske som passer til kjolen.

Smykker.

eg kjøper ikke noe ekte, da det for meg er sløsing med penger. Så jeg kjøper noen enkle øredobber, smykker og armringer.

Papirer.

Jeg må undersøke hvilken papirer jeg trenger for å gifte meg lovlig i utlandet. Så det må jeg få kommet igang med ganske raskt, da jeg er redd for lang behandlingstid, om det er noe som skal behandles.

Særeie.

Jeg har bestemt meg for å ha særeie og Huseyin er enig i at vi skal ha det. Han gifter seg nemlig ikke med meg for huset eller noe annet av verdi. Han gifter seg med meg fordi han ønsker meg som kone og selvfølgelig fordi han elsker meg.

Annet.

Jeg er litt usikker på om det er noe mer jeg skal ordne. Så skrik ut om dere har erfaringer og kan komme med tips og forslag til meg.

I neste innlegg skal jeg fortelle dere om hva Huseyin skal ha ansvar for og hva han må ordne før jeg kommer i mars.

Datoen for vårt Tyrkiske bryllup er klart.

Dette innlegget skulle jeg egentlig ha skrevet mye tidligere i dag. Men siden jeg har vært på nattevakt, sovet for lite og skal på nattevakt igjen, så prioriterte jeg å sove litt.

Faktisk så sovnet jeg på sofaen med den ene tvillingen sovende oppå meg, etter vi hadde vært i butikken å handlet for helgen. Jeg satt der i en behagelig stilling med masse puter i ryggen og kjente at øynene bare ble tyngre og tyngre, helt til jeg var i drømmeland.

Men jeg hadde lovet å skrive dette innlegget i dag, så da gjør jeg det, selv om det ble så pass seint på dagen.

Meg og Hüseyin prøvde å bli gravid da jeg var i Tyrkia nå forrige uke. Vi ønsket nemlig å begynne prosessen, da vi vet at det kan ta tid. Vi forventet ikke i det hele tatt å bli gravid på første uken vi prøvde. Spesielt ikke siden jeg mente at tiden var feil, når det kom til eggløsningen.

Men selv om vi ikke forventet det, ble vi jo naturligvis både skuffet og lei oss når jeg fikk mensen alt dagen etter jeg kom hjem. Men det var jo kanskje like greit at vi fikk vite det så fort, enn at vi håpet i 1-2 uker til før vi tok en test.

Grunnen til at vi har startet baby-prosessen så tidlig er av flere grunner og jeg kan nevne alderen min som en av årsakene. For alderen min kan gjøre det å bli gravid vanskelig og det blir ikke akkurat lettere om vi venter.  I tillegg har ikke Huseyin barn fra før av og jeg ønsker at han skal få oppleve dette iallefall en gang i livet sitt.

Så om jeg ikke kan gi han det, kan det hende jeg føler jeg må gi slipp på han. Han selv vil heller leve ett liv uten barn, om jeg ikke kan få flere barn. Dette fordi han ofrer drømmen sin om å bli pappa, fordi han ønsker å leve sammen med meg.

Nå hadde vi jo lagt bryllupsplanene våre etter om jeg ble gravid eller ikke. Men nå som vi stod midt oppi det og innså at det ikke var noe baby på oss enda, ble vi litt usikre på planen vår. Vi tok derfor ett døgn der vi snakket sammen og tenkte over fremtiden, mens vi la nye planer.

Vil du ha ett lite innblikk i tankene våre?

Først og fremst så kan vi ikke gifte oss her i Norge, da han ikke får komme hit. Vi har nemlig søkt på besøksvisum og fått avslag. Grunnlaget er at han er ung, ugift, barnløs og sesongarbeider. Dermed er de redd for at han ikke reiser tilbake etter at visumet går ut.

Så vi må gifte oss i Tyrkia, og da ønsker vi å gifte oss i landsbygden hans, sammen med familien hans.

I tillegg sier Hüseyin at det er forventet at vi gifter oss innenfor ett år, etter tradisjoner i Tyrkia.

Foreldrene hans er gamle og faren er syk. Så vi må ta hensyn til det og vi må tenke langsiktig ang både sykdommer og dødsfall.

Lillesøsteren, som er den eneste av barna som enda bor hjemme på heltid og som både tar seg av foreldrene og alt husarbeidet, er snart ferdig utdannet som sykepleier. Når hun er ferdig vil hun søke seg jobb og det er bortimot umulig for henne å jobbe i nærheten av landsbygden. Så vi må ta hensyn til henne og at hun fremdeles har både tid og anledning til å hjelpe oss med foreldrene under bryllupet.

Vi må tenke på været og varmen, når det kommer til selve bryllupet. Om vinteren er det nemlig for kladt og om sommeren er det alt for varmt, da det kan komme opp i 40-50 grader. Så det beste tiden for oss å gifte oss er høst eller vår.

Videre må vi tenke litt på kulturen i Tyrkia og på hva som er godtatt og ikke godtatt. Det er ikke like strengt lengre og vi har alt brutt mye av normene innenfor kulturen hans. Men vi ønsker begge to å ikke bringe skam på familien hans. Så vi tenker at det nok er lurt å gifte oss før vi blir gravid (eller samtidig, for den sak skyld). Iallefall før en graviditet er synlig.

Det at familien og barna mine ikke kommer til å være i bryllupet mitt, er selvfølgelig veldig dumt. Men jeg har visst om det så lenge nå, at jeg bare har godtatt det.

Det er slik det er og det er slik det blir, uansett hva jeg opprinnelig ønsker eller drømmer om. Klart jeg kunne tatt med meg barna mine og barnebarna, da de ville bli tatt godt vare på av hele familien hans. Men det er så mye mer jeg må ta hensyn til innenfor dette.

Blant annet må jeg ta hensyn til min sønn sin far og hva han ønsker. Til at min sønn ikke har ferie når det blir bryllup og til at det kan bli mye for han med hele festen som varer til langt på natt (neste dag).

Min datter ville nok ha kost seg masse, men jeg synes ikke det er noe for tvillingene hennes som enda er alt for små. Ikke er det plass til alle mine i foreldrenes hus heller, ettersom de to rommene som er der, kommer til å bli overfylt av familie. Hotell for oss i 2-3 uker har jeg ikke råd til. Så da blir det bare sånn at jeg reiser ned alene!

Etter at vi først bestemte oss for bryllup om våren, gikk vi over til å vente til høsten. Men nå har vi altså gått tilbake til våren. Altså denne våren, nå i 2019. Det vil si at jeg har veldig kort tid på meg, før jeg skal gifte meg.

Jeg reiser nemlig nedover til Tyrkia alt i Mars, med bryllupskjole i bagasjen. For da skal vi gifte oss og bli mann og kone <3 Altså har jeg litt under 2 måneder på meg til å ordne alt jeg har valgt å gjøre selv og han har like kort tid til å ordne alt med bryllupet der nede.

I morgen skal jeg fortelle litt om hva jeg selv skal ordne og hva han skal ordne. Hva jeg har sett på og hvordan jeg ser for meg både kjole og tilbehør. Er nemlig MYE jeg må tenke på og det kan bli vanskelig å ha tungen beint i munnen…

Men det føles rett dere! Det føles nemlig VELDIG rett å gifte meg med Huseyin nå i midten av Mars og samtidig kanskje bli gravid. Vi skal nemlig være sammen i 2-3 uker i strekk og det øker jo sjansene på å bli gravid. Så vi håper veldig på at vi både blir gift og gravid neste gang <3