Dette har vi til felles…

Vi liker begge to å synge. 

Hüseyin synger ofte til meg når vi slapper av på hotellrommet og har en veldig behagelig og flott sangstemme.

Jeg synger stort sett kun når jeg er alene, men har tidligere sunget i kor.

 

Vi liker begge to å gå i fjellet og ut i naturen

Hüseyin gikk tidligere mye på jakt i fjellet over foreldrenes hus og trivdes veldig godt med stillheten, naturen og dyrene.

Jeg har gått en del i fjellet i rolig tempo for å nyte naturen, luktene, stillheten og det å være litt “on the top of the world”.

 

Vi er begge usosial og liker eget selskap

Hüseyin er nok hakket mer sosial enn meg, men trives best i eget selskap, men også med familie og med meg.

Jeg har vært usosial helt siden jeg ble gravid som 18 åring og trives best i eget selskap, med Hüseyin og med nær familie.

 

Vi ler av de samme tingene

Hüseyin kan tulle en del, blant annet med at han gjemmer seg, kvepper meg og lignende.

Jeg kan han en sær humor og kan sikkert oppfattes som barnslig noen ganger.

Sammen har vi det kjempe gøy

 

Vi liker begge to Science fiction filmer

Begge to liker de samme filmene og har aldri vansker med å finne en film vi begge vil se. Eneste er at jeg ikke er så glad i de tyrkiske filmene, mens han av og til vil vise meg filmer han liker eller er oppvokst med.

 

Vi har lik måte å håndtere konflikter på

Hüseyin er rolig og behagelig i væremåte. Er vi uenig eller har missforstått hverandre så ønsker han å prate ut om tingene med det samme, i en rolig og behersket måte. Flink å lytte og å snakke for seg.

Jeg er også rolig og behagelig i væremåten. Liker best å snakke ut om tingene underveis og selv om jeg kanskje liker bedre å snakke enn å lytte, så får vi pratet ut konflikten før det blir noe mer enn det.

 

Vi drikker sjeldent/aldri alkohol

Hüseyin drakk tidligere når han var yngre, men gjør ikke det nå lengre.

Jeg har ikke drukket noe særlig på 20 år, bortsett fra et par ganger i løpet av de årene.

 

Vi fester ikke

Ingen av oss liker å gå ut på fest eller på byen. Vi synes det er mye bedre å være hjemme eller finne på noe annet kjekt.

 

Vi unngår store folkemengder

Ingen av oss liker å oppholde oss hvor det er mye folk. Da vil vi mye heller trekke oss unne og finne litt roligere plasser hvor det ikke er mye folk.

 

 

Det var det jeg kom på nå i farten, men jeg vet at det er mye mer og vi får hele tiden a-ha opplevelser på hvor like vi egentlig er. Like barn leker best, ikke sant?

 

Ønsker dere en fantastisk søndags kveld videre ❤️

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

 

Film: Jeg synger min egen tolkning av Art deco

(NB. Dette er et bilde. Filmen er i slutten på innlegget)

Selv om jeg elsker å synge, liker å dele og ønsker å vise fram tolkningen min av denne sangen, så synes jeg egentlig det er ganske ubehagelig å dele det her inne på bloggen. Føler på en måte at jeg ikke kan vise like mye av denne hobbyen, som av andre hobbyer, bare på grunn av at det er en stemme og ikke et instrument eller en “ting”. Hvorfor er det egentlig slik at det er mer flaut å vise frem en sangstemme enn det er å vise frem at en foreksempel har laget en blomsterkasse?

Blir litt oppgitt over meg selv og mine egne tanker når jeg sliter med å dele den hobbyen som faktisk er størst og den jeg har drevet med lengst. For det er jo ikke noe mer enn det.. En hobby, en uskyldig hobby som jeg virkelig brenner for. Det er ikke selvskryt eller at jeg tror jeg er så mye bedre enn andre. Det er bare meg som ønsker å dele noe jeg virkelig liker å gjøre og som jeg føler jeg gjør bra.

Så her er min tolkning på sangen Art deco.

 

Konkurranse, sminke fail, tanker og mm – Tilbakeblikk

Akkurat nå:

Vel akkurat nå sitter jeg i sengen etter nattevakten. Pleier nemlig å sette meg ned her og skrive innlegg, i tillegg til at jeg planlegger dagen litt og kanskje til og med legger litt planer for resten av uken. Jeg er ikke flink å skrive det ned, så det blir mest idemyldring med meg selv, haha. Altså at jeg sitter her og lar ideer og tanker bare flyte, og så ser jeg hva som kan være aktuelt eller ikke. Men jeg burde virkelig hatt en bok til å skrive ned alle tankene mine, for halvparten er jo glemt når jeg våkner igjen!

 

Ukens tanke:

At jeg gleder meg til jeg er ferdig med de planlagte ekstravaktene jeg skal ha før sønnen min og jeg drar ned til Tyrkia.Først og fremst så gleder jeg meg veldig til å reise på ferie med sønnen min, treffe Hüseyin igjen og selvfølgelig at de skal få treffe hverandre, ansikt til ansikt. Men jeg gleder meg også til å bli ferdig med de ekstra nattevaktene jeg alt har sagt ja til, og kunne gå over til å fokusere mer på familie, hus og bloggen fremover. Jeg ligger nemlig så mye bakpå, på omtrent alt, at jeg har mistet følelsen av å ha kontroll og ro.

 

Ukens mest leste blogginnlegg:

For meg er det ingen overraskelse, men ukens mest leste innlegg er: SMINKER ØYENBRYNENE MINE SLIK DERE ØNSKET… Dette var et innlegg som opprinnelig var ment som et morsomt innlegg og samtidig litt “ikke kommenter utseendet til andre” innlegg hvor jeg skulle vise en overdreven versjon av sminke og øyenbryn på gøy. Men etter at Amalie var ferdig med å sminke meg, syntes jeg ikke det var så gale med øyenbrynene nærmere neseroten. Så innlegget ble ikke helt som planlagt og ikke alle forstod budskapet mitt, ettersom det sikkert ikke kom tydelig nok fram. Men siden kommentarene jeg har fått på øyenbrynene faktisk så ut til å stemme, så ønsker jeg å takke for tips og råd på hvordan jeg kan sminke de bedre. Sminker de ikke slik som i dette innlegget, meg jeg har iallefall forandret litt form på de og synes det ser bra ut.

 

Ukens minst lese blogginnlegg:

Denne var derimot en overraskelse, da jeg trodde dette innlegget ville gjøre det bedre enn det har gjort. For ukens minst leste innlegg er: TOK MED BARN OG BARNEBARN PÅ HOTELL. Rart hvor vanskelig det er å vite det i forkant, hvilket som vil slå an eller ikke. Visste at den ikke skulle havne på topp, men trodde absolutt ikke at den skulle havne på bunn.

 

Ukens mat:

Denne uken har jeg laget 2 oppskrifter på tyrkisk mat til dere her på bloggen. Begge er mine favoritter på hver sin måte, ettersom den ene er dessert og den andre er lunsj eller lett middag. Desserten har jeg laget en jukse-oppskrift på, da jeg ville det skulle gå raskt, men samtidig smake like godt som originalen. Så skal jeg måtte trekke frem kun en av ukenes oppskrifter som favoritt, så må det bli denne. Den heter: VANILYALI PUDING TATLISI – TYRKISK DESSERT og både ser, smaker og lukter som bakeri bakst. Eller er jo den andre retten som heter: GÖZLEME (TYRKISK OPPSKRIFT) verdt å nevne da den også både er rask og god.

 

 

UKENS FAVORITT-BILDE:

HELT KLART dette bildet :)))) Fordi ansiktsuttrykkene viser hvordan vi er, når vi er sammen. Og det som er ekstra gøy ,med denne frøkenen, er at vi er så like i personlighet at vi alltid har det gøy sammen. mor og datter – beste venninner!

 

 

Neste uke:

Vil jeg ta med meg Amalie og tvillingene på noe gøy, se om jeg kan få ordnet til en konkurranse her på bloggen med en flott premie, bli ferdig med barne “rommet” inne hos Amalie (bortsett fra lister), Amalie skal komme med et sminke innlegg og mye mer.

 

klem fra meg.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT mette.ask

Har tatt et drastisk og avgjørende valg

Da har jeg bestemt meg og tatt et valg som føles litt drastisk ut, men samtidig veldig deilig. For når en har gjort noe i alle år og hele tiden kaver seg videre, litt på etterskudd av seg selv, da blir en vant til å leve litt sånn “med to skritt bak overkroppen”. For det er sånn jeg har følt det i de siste årene, at jeg ikke når igjen meg selv og på en måte bare drar beina med meg, for å komme meg videre og prøve å komme i mål. Men målet mitt har hele tiden flyttet på seg, ettersom det hele tiden er nye nattevakter som får meg ut av en nesten opprettet balanse. Ja, jeg snakker om å reduserer på vakter og heller prioritere de rundt meg, meg selv, husarbeid og bloggen min.

Jeg har hatt min faste nattvakts turnus som er satt opp helt perfekt for å kunne yte max på jobb og samtidig bevare seg selv. Altså har jeg en uke med 2 vakter, en uke med 5 nattevakter og en uke fri, før det hele rulleres. Men for at jeg skulle få inn mer penger, ettersom det er sabla dyrt å leve her i landet vårt, hehe. Så har jeg tatt masse ekstravakter innimellom disse faste vaktene og det er det som har tatt knekken på meg. Ikke det at jeg har knekt sammen, for det skal MYE, mye mer til. Men jeg går konstant å føler at jeg ikke når frem til målstreken og blir ferdig med noe. Altså så føler jeg at jeg hele tiden henger etter, med absolutt alt.

Så nå har jeg da altså bestemt meg for å ikke ta flere ekstravakter og heller prøve å jobbe opp bloggen min istedenfor. Altså skal jeg forsette i min faste nattevakt stilling, men jeg skal bruke fridagene (som da blir ganske mange) til å fokusere på det her hjemme og på å bli en bedre blogger. Jeg har jo alt bestemt meg for å bli bedre og da må jeg jo gjøre forandringer og faktisk sette meg ned å skikkelig jobbe, istedenfor å bruke meg opp på noe annet og hele tiden føle at jeg ikke strekker til noen steder. For nå er jeg lei av å være sliten, lei av å føle meg som en “dass” (beklager ordbruken), lei av å gå rundt som en skygge av meg selv og ikke minst er jeg lei av å ikke få tingene til, slik jeg ønsker å få det til.

Nå er det “nei takk” til vakter og “ja takk” til søvn, barn, hus og blogg.

 

Klem

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

Vanilyalı Puding Tatlısı – Tyrkisk dessert

 

Denne er utrolig enkel å lage og smaker helt himmelsk. Altså en perfekt dessert å lage når du får uanmeldte gjester eller bare får lys på noe godt om kvelden.

 

DETTE TRENGER DU

  • 1 pakke butterdeig
  • 1 pk vaniljekrem
  • ferske jordbær

 

SLIK GJØR DU:

  • Ta ut butterdeigen fra frysen og la den tine på benken.
  • Del så platene i to slik at du får to halve av en plate

  • Skjær en firkant i midten av deigen, uten å skjære helt igjennom

  • Legg vaniljekrem inne i firkanten du har laget

  • Stek på ca 200 grader til det er gyllen

  • Dryss over melis og pynt med ferske jordbær

 

Du kan fint oppbevare de i kjøleskapet i et par dager, men da bør du ikke pynte med jordbær før du skal servere. Har du lyst å lage disse fra bunnen av, kan du fint lage hjemmelaget butterdeig og hjemmelaget vaniljekrem. Men om du vil det skal gå fort og samtidig smake like godt som hjemmelaget, så jukser du slik som meg!

 

Afiyet olsun

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

 

Vil du se flere tyrkiske oppskrifter, kan du TRYKKE HER for å komme til oversikten over alle oppskriftene mine. Det nyeste vil legge seg først, men du bare skroller deg nedover.

Jeg er farlig på bilveiene

Herligfred hvor trøtt jeg er nå. Kjenner at det er kun 50% som fungerer oppi topplokket, og det er ganske ille ettersom det ikke bor noen Einstein oppi der i utgangspunktet. Så nå hangler jeg litt rundt her hjemme som om jeg skulle ha vært på fylla i natt eller fått i meg noe jeg ikke burde. Nesten litt spennende å se hva mangel på søvn faktisk kan gjøre med kroppen og jeg blir alltid litt fascinert over hvor treg reaksjonsevne jeg har etter mange nattevakter og lite søvn. Det er nesten sånn at det egentlig burde vært ulovlig å kjøre hjem etter en nattevakt, om en har hatt flere nattevakter på rad. For det er nemlig gjort flere undersøkelser blant faste nattarbeidere der det er fastslått at gjennomsnittsøvnen ligger på 4-5 timer per døgn, i den perioden en jobber nattevakter. Noe som er alt for lite og som faktisk både er helseskadelig for vedkommende selv, men og farlig for de rundt nattvakten. Skal en for eksempel gi medikasjon som ikke er dossert i forveien, er faren større for feilmåling, overdosering og feilbruk. Derfor er jeg sjeleglad for at Bergen kommune har begynt med multidose, som da er tabletter som alt er telt opp, fordelt og plassert i små poser som inneholder både navn, fødselsdato, dato for å gi tbl, klokkeslettet og hvilken tabletter posen inneholder.

Men på en eller annen måte er kroppen min blitt vant til å fungere uten tilstrekkelig søvn. Jeg fungerer ikke optimalt, men jeg fungerer iallefall dobbelt så bra som jeg gjorde i starten når jeg begynte å jobbe natt. Var nemlig mye mer trøtt, slapp og sliten i starten enn jeg er nå. Husker jeg ofte måtte kjøre hjem fra nattevakt med hodet på utsiden av bilen (altså ut vinduet og ikke tatt av og plassert på taket eller noe sånt). For om jeg ikke fikk frisk kald luft i fjeset ville jeg ha sovnet bak rattet. Noen ganger måtte jeg stoppe opp og ta meg noen minutter søvn, uten at det hjalp all verden. For jeg hadde så mye underskudd at jeg da burde ha sovet i et par timer, om søvnen skulle hatt noe særlig nytte. Nå kjenner jeg ingenting av trøtthet når jeg kjører hjem og har heller ikke kjent det på mange år. Men jeg vet at om det oppstod en situasjon der jeg må reagere fort, så hadde min reaksjonsevne vært VELDIG mye dårligere på vei hjem fra jobb, enn den er på vei til jobb.

Nå har jeg jobbet som våken nattevakt i ca 7 år, og med tanke på at planen min var å bare jobbe et par år på natt før jeg gikk tilbake til dag, så burde jeg jo vurdere å gi meg etterhvert. For jeg har jo ikke lyst å fortsette å utsette meg selv for faren ved sykdommer og plager med å jobbe, når kroppen min egentlig trenger søvn og hvile. Jeg har vært heldig så langt og holdt meg frisk både fysisk og psykisk, selv med mye underskudd på søvn og mye jobbing. Men en dag tar det kanskje slutt og jeg får meg en knekk enten iform av en sykdom eller noe psykisk. Nei, det vil jeg jo helst unngå.

Samtidig elsker jeg jobben min og jeg trives med både arbeidsoppgavene, det at vi jobber alene og at vi har en turnus som gir oss mye fri. Skal jeg nemlig gå over på dag igjen, har jeg ikke råd til å ta meg fri fra jobb en uke hver måned, slik jeg gjør nå. Hmmmmm…. dette må virkelig tenkes på!

 

Nå skal jeg legge meg for å sove etter nattevakten. Så da ønsker jeg bare å si god morgen til dere, fine leserne mine og ønske dere en fantastisk dag.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

Ønsker du å lese spørsmål og svar for å bli bedre kjent med meg, kan du TRYKKE HER for å komme til oversikten over alt som er blitt spurt om. Det nyeste vil legge seg først, men du bare skroller deg nedover for å finne eldre innlegg.

Trening, samboere, alenemor, mat, nattevakt og mm – Jeg svarer

Hvordan holder du der i form? trening?

Her burde jeg jo kommet med et langt og flott svar om hvor mye jeg trener og spesifikk hvilken trening det er. Men det kan jeg ikke.. For jeg trener ikke i det hele tatt og har vel aldri vært flink til det. Velger trapper istedenfor heis, går der jeg kan gå og prøver å bevege meg i hverdagen. Men det er den eneste formen for fysisk aktivitet jeg får dessverre. Tenker alltid at jeg skal bli flinkere og at jeg må komme meg på treningstudio. Når Hüseyin flytter hjem til meg, så har vi planer om å begynne å trene sammen. Gleder meg noe helt enormt til det <3

 

 

Spiser du sunt til vanlig når du ikke følger lavkarbo?

Nei, uff det gjør jeg ikke. Men spiser heller ikke direkte usunt eller for mye mat. Lager middager som er variert og normalt sunt, men unner meg og litt ekstra godt i helgene eller innimellom når vi føler for det. Liker ikke snop, men kan spise litt chips eller sjokolade et par ganger i måneden. Er mye koseligere å spise kake eller te-brød istedenfor snop og unner meg derfor det innimellom. Mye sukker – ja jeg vet, haha. Sunt er dyrt, så om jeg hadde hatt råd til det, hadde jeg nok spist oftere salat til middag enn jeg gjør nå. Elsker nemlig salater, om jeg tilsetter forskjellige godsaker oppi.

 

Hva trente du som barn av idrett? Har du danset eller gått turn?

Når jeg var liten prøvde jeg ut alt mulig for å se om jeg fant noe jeg trivdes med. Så har altså prøvd både dans, turn, hesteridning og mye mer. Det som jeg trives best med var nok dans, men jeg kom for sent i gang og ungdomslivet med fest, fyll og moro tok over alt annet. Derfor varte det ikke lenge før jeg sluttet. Skulle jeg ha begynt med noe nå i voksen alder, hadde det nok vært dans. Det er noe helt fantastisk å bevege seg til musikk.

 

Tips til å overleve nattevakt turnus og bevare energien?

Den er vanskelig! For det varierer jo helt på personen og om vedkommende fungerer på natt eller ikke. Jeg ser nemlig mange som sliter med å jobbe natt, som faktisk jobber natt fast. Noen drikker masse kaffe, har mye lys på og aktiviserer seg hele tiden for å ikke bli trøtt. Men jeg trenger ikke alt det for å “overleve” natten, da Jeg er et nattmenneske og blir ikke ordentlig trøtt før ca klokken fem. Men hele meg kommer i nattevaktmodus og har bortimot ingen energi, da jeg jobber imot kroppen min. Så ting går tregt og slik er jeg resten av dagen, selv etter jeg er kommet hjem og fått sovet. Ellers passer jeg på å drikke nye vann, spiser ingenting og ser på film eller på telefonen min. Vi har ikke så mye oppgaver på selve natten, annet enn litt husvask. Oppgavene våres er nemlig på kvelden og på morgningen.

 

Tar du vitaminer og mineraler til vanlig?

Nei, det er jeg utrolig dårlig på å gjøre.

 

Hvilken hverdag er din favoritt hverdag de tre ulike hverdagene du har?

Litt usikker på hva du mener, men tror kanskje du referer til da jeg snakket på gruppesnappen om mine 3 forskjellige mornings-hverdager?

Det jeg sa der var at jeg hadde hverdag 1 hvor jeg kommer hjem fra nattevakt og skriver innlegg før jeg sovner, hverdag nummer 2 hvor jeg har fri og skriver innlegg med det samme jeg våkner og hverdag nummer 3 hvor jeg er i Tyrkia og skriver innlegg før Hüseyin våkner. Av de tre er det selvfølgelig fridagene mine her hjemme og dagene i Tyrkia som er min favoritt.

Ellers er min favoritt dag lørdag, selv om jeg egentlig ikke vet hvorfor. Har jo tross alt ikke helg slik andre har, på grunn av nattevakt jobben min. Men kanskje det henger igjen fra da jeg jobbet i vanlig åtte til fire jobb, fem dager i uken!

Tips til alenemødre for å overleve hverdagen og organisere livet sitt best mulig når mor er den eneste voksne som har ansvaret for alt?

Jeg prøver å ha rutiner på alt og få unna alt det praktiske som skal gjøres underveis. Men hovedfokuset mitt er å bruke tid på barna og barnebarna uten å måtte stresse med alt som skulle vært gjort. Altså er mitt tips å roe ned, la ting flyte litt og bruk heller tiden på barna. For den tiden får du aldri tilbake igjen.

 

Hva har vært det verste og beste med å være alenemor?

Jeg har stort sett vært alenemor hele tiden, bortsett fra 3 år med sønnen min. Så det er omtrent kun det jeg er vant til. Trives med begge deler og liker å ha den kontrollen jeg har når jeg er alenemor. Men savner å dele oppgaver med mannen, kunne snakke om ting som dukker opp og i det hele tatt kunne fordele ansvaret litt vekk innimellom. Heldigvis har jeg et veldig godt samarbeid med sønnen min sin far og har dermed aldri følt meg som alenemor for han. Vi har delt foreldrerett og 50% avtale ang bosted)

 

Har du stort sett vært i forhold i voksenlivet ditt eller har du vært mye singel også?

Her må jeg nok si, både og! Jeg har nemlig vært veldig uheldig i tidligere forhold og falt på “ræv” en del ganger. Har aldri likt å date og har dermed slitt med den delen. Alt jeg ville var å komme i et stabilt og godt forhold både for barna mine sin del, men og for meg selv. Nå som jeg er gift skal det ekstremt mye til for at jeg skiller meg og det samme vet jeg at Hüseyin tenker, som har hatt noe tilsvarende erfaring som meg. Nå er we in it for life <3

 

Hvor mange samboere har du hatt?

Er kun faren til sønnen min som har vært registret samboer med meg. Men det har vært en annen mann som har bodd her en stund, uten at det var registret.

 

Når du fikk Amalie, hvor bodde du da?

Faren til Amalie bor i en liten bygd utenfor Bergen. Jeg flyttet ut dit før jeg ble gravid, fordi jeg ville bryte kontakten med det livet jeg da hadde. Var nemlig i en gjeng hvor vi bare festet og etterhvert begynte å prøve ut stoff. Jeg ville ikke være en del av det, så jeg valgte å flytte ut av Bergen for å begynne på nytt. Det var der jeg traff faren til Amalie.

 

Fikk du lov til å bo hjemme med datteren din, slik Amalie gjør hos deg?

Når jeg ble gravid, så bodde jeg utenfor Bergen og gikk på skole. Amalie ble født kun en uke etter eksamen og jeg flyttet hjem til besteforeldrene mine og bodde der de første månedene av livet hennes. Etter det fikk jeg leid meg et gammelt hus (som mine foreldre hjalp meg å få) ca en halv time fra familien. Jeg trivdes veldig godt der og ville nok ikke klart å bo hjemme da jeg var alt for vant å bo alene. Flyttet nemlig ut som veldig ung.

 

Hva er din sterkeste side og din svakeste side?

Min sterkeste side er psyken og min evne til å se humoristisk på ting. Min svakeste side er at jeg nok er alt for snill!

Hva jobber du som?

Jeg jobber som fast våken nattevakt på et bofellesskap for psykisk-utviklingshemmede.

 

Har dine barn samme far?

Nei de har (heldigvis) to forskjellige fedre. Sønnen min sin far er en fantastisk far <3

 

Sove godt <3

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

Vil du lesere flere spørsmål og svar, kan du TRYKKE HER for å komme til oversikten over alt som er blitt spurt om. Det nyeste vil legge seg først, men du bare skroller deg nedover for å finne eldre innlegg. Der finner dere altså alt mulig av spørsmål som jeg svarer 100% ærlig på.

Hüseyins sine studier, graviditet, personligheter, venninner og mm -jeg svarer

 

Hvor lenge kjente dere hverandre før dere giftet dere?

Vi møttes i starten på juli i fjor sommer og forlovet oss slutten på oktober. Vi hadde planer om å gifte oss nå til høsten, men fremskyndet det til mars istedenfor. Altså hadde vi kjent hverandre i over 8 måneder før vi ble gift.

 

Hvorfor giftet dere dere?

Fordi vi elsker hverandre….

 

Hvorfor kommer han ikke til Norge nå?

Fordi vi må søke om familiegjenforening og det har vi valgt å ikke gjøre enda. Først skal vi prioritere utdannelsen hans og så militæret. Mulig vi forandrer planene underveis, men det er slik vi ser det nå iallefall.

 

Hva er det Hüseyin studerer?

Måtte høre med han igjen, ettersom jeg ikke helt har forstått hva utdanningen var siden oversettelsen var vanskelig. Han forteller at han er ferdig med 2 år rettssekretær og at han nå går videre på internasjonal forhold.

 

Hvordan går det med å prøve å bli gravid?

Vi tenker ikke så mye på det, ettersom det kan føre til stress. Men vi har jo begge et håp hver gang jeg reiser hjem, at jeg reiser med et lite frø i magen. Har ikke blitt gravid til nå, men vi har absolutt ikke mistet troen enda og tror vi skal få det til i løpet av dette året.

 

Føler du at du og Amalie er veldig like i personlighet?

Ja, det vil jeg virkelig si at vi er. Vi tenker ofte veldig likt, forstår hverandre veldig godt og trives utrolig godt sammen. Helt ærlig tror jeg hun er det mennesket som er mest lik min personlighet av ALLE jeg noen sinne har truffet. Men hun er mye mer fornuftig enn det jeg var på samme alder (og kanskje også på den alderen jeg er nå), hun hadde heller ikke den trassalderen som jeg hadde og hun er kanskje hakket mer sosial enn det jeg er. Jeg er iallefall ekstremt stolt av henne og så utrolig takknemlig for å ha henne i livet mitt.

 

 

Når gikk dere over til å å bli venninner og ikke bare mor og datter? hvor gammel var Amalie da?

For å være helt ærlig så vet jeg ikke når vi gikk over til å være venninner. Det har alltid bare vært meg og henne opp igjennom, frem til jeg fikk sønnen min. Og ettersom jeg brøt ut av en livsstil med mye festing, mistet jeg stort sett alle vennene mine. De ville nemlig fortsette å feste og ikke sitte hjemme med meg som var gravid. Så det tok ikke lang tid før de omtrent aldri ringte lengre eller kom på besøk. Jeg var blitt kjedelig i en alder av 18 år og i min vennekrets var det ingen andre som fikk barn. Så jeg valgte å fokusere fullt og helt på morsrollen og ikke på det å være sosial. Dermed har hun helt fra hun var nyfødt av, vært den jeg har brukt absolutt all tiden min med. Etterhvert som det ble min hverdag, har jeg ikke savnet det andre livet og heller ikke ønsket meg et annet liv. Så vi gikk nok over til å være venninner veldig tidlig vil jeg tro!

 

 

Håpe dere alle har hatt en herlig morgen. Her begynte jeg dagen seint og rolig, ettersom jeg skal på nattevakt i natt. Men det gjorde veldig godt å spise frokost ute i solen i dag og har planer om å bruke dagen på å fortsette oppussingen på Amalie sitt rom.

 

Resten av spørsmålene kommer senere i dag. Har du noe du lurer på, er det bare til å spørre.

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

Vil du lesere flere spørsmål og svar, kan du TRYKKE HER for å komme til oversikten over alt som er blitt spurt om. Det nyeste vil legge seg først, men du bare skroller deg nedover for å finne eldre innlegg. Der finner dere altså alt mulig av spørsmål som jeg svarer 100% ærlig på.

En sånn mor og datter dag…

Da er det alt blitt kveld, og selv om jeg ikke har fått gjort alt jeg opprinnelig ønsket å gjøre i dag, så er jeg allikevel fornøyd med dagen. Har nemlig vært på gruppesnappen som heter Influenserne, fått gjort en del små ting her hjemme, brukt tid på Amalie og tvillingene og vi har vært på butikken og kjøpt inn flere veggplater. Faktisk så har det vært sommerfølelse her hjemme i dag, og det trengte jeg virkelig ettersom det har vært litt grått og trist ute etter jeg kom hjem fra Tyrkia. Tror kanskje det har vært noen fine sommerdager tidligere også, men da har jeg sovet meg igjennom det fordi jeg hadde vært på nattevakt. Så det å ha fri og i tillegg få både sol og varme, gjorde ordentlig godt for både kropp og sjel.

I dag har Hüseyin snapchaten min, ettersom jeg er på gruppesnappen. Synes nemlig det var så gøy sist han lånte snappen min, at jeg bare måtte spørre om han kunne gjøre det igjen i dag. Han klarer jo aldri å si nei til meg, den mannen der, haha. Så jeg får ALLTID viljen min, om jeg setter god-siden til. Så om du ønsker å få et lite innblikk i hvordan han er og hvordan dagene hans er uten meg, må du søke opp snappen min og følge meg der. Du finner meg som mette.ask. I dag har jeg forresten lagt merke til at han slapper litt mer av enn han gjorde sist og at han begynner å vise mer av seg selv. Men jeg ser at han enda er litt uvant og synes garantert det fremdeles er litt ubehagelig å snakke til en telefon på den måten. Han er jo ikke akkurat vant til å gå rundt å snappe slik som jeg gjør og det krever å ha gjort det et par ganger før en føler seg komfortabel nok til å slappe helt av. Men han gjør en fantastisk jobb og jeg er veldig stolt av han.

Begynner virkelig å savne han nå og føler veldig på at det er lenge siden vi var sammen. Telefonen og facetime er helt fantastisk når en bor så langt vekke fra hverandre, men det kan jo aldri erstatte den fysiske kontakten og den fysiske tilstedeværelsen. Altså bare det å være i samme rom, sitte i hver vår ende av sofaen og se film, hadde vært ti ganger mer fantastisk enn å bare se hverandre på telefonen. Så ja, nå savner jeg kjæresten min og den følelsen han gir meg. Men heldigvis er det bare en måned til jeg reiser tilbake og gleder meg noe sykt til å få være sammen med han igjen, selv om vi da ikke skal sove sammen.

Amalie og meg har iallefall kost oss masse i dag og det tror jeg tvillingene også har. Føler nemlig at jeg kommer mye tettere på de nå som jeg er så lenge hjemme. Har jo alltid hatt ett tett forhold til de, men merker en forandring på at de er enda mer oppmerksom på meg enn før, med å hele tiden se etter meg, prøve å få oppmerksomheten, kommer ålende bort til meg for å bli løftet opp. Noe de selvfølgelig alltid har gjort, men at det nå er oftere og mer enn det pleier å være. Så det er utrolig deilig å kunne være hjemme, lande litt, prioritere barna og få gjort ting som jeg lenge har ønsket å gjøre. Så selv om jeg savner han så mye at det gjør vondt, så er det altså godt å kunne være her hjemme og vite at jeg skal være her en hel måned til.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask

 

Vurderer å si opp jobben

God morgen

Har akkurat våknet og ligger enda i sengen, slik jeg alltid gjør om morningene. For jeg er så utrolig dårlig på å skrive blogginnlegg dagen før og må derfor skrive det samme dag – der og da! Men jeg har fått litt rutine på det og synes egentlig det er en fantastisk måte å starte dagen på. Det å bli liggende litt ekstra og kjenne at kroppen er helt avslappet. En av fordelene med å jobbe natt er nemlig det at jeg aldri har stressfulle morningene hvor jeg må ha vekkerklokke på og skynde meg opp for å gå på jobb.

Husker veldig godt når jeg jobbet på tannlegekontor og måtte stå opp tidlig hele uken og hadde fri i helgen. Det var stress å måtte passe på å legge seg til rett tid, våkne av alarmen, skynde seg på morningen, full fart ut i bilen og evt styre med levering til barnehage og skole, komme i kø (som jeg forøvrig virkelig HATER), jobbe i syv og en halv time, full fart ut i bilen for å komme rett inn i kø igjen, handle, hente barn og så hjem. Puuhh… Blir stresset bare av å skrive det merker jeg.

Men det hadde jo sine fordeler også! Som at helgene var hellige og vi fikk gjort så mye mer sammen, meg og barna, fordi vi alle hadde fri på de samme dagene. I tillegg var livet mye mer rutine og forutsigbart når vi levde sånn, enn det er nå. For nå er ikke middagen på samme tid hver dag, avtaler må settes enten før eller etter jeg har sovet, jeg har ofte fri midt i uken og jobber da i helgene når barna har fri og ting er rett og slett litt uforutsigbart og “rotete” ettersom jeg følger en nattevakt turnus som er forskjellig i tre uker, før den går på repeat.

I turnusen min har jeg en uke hvor jeg har to nattevakter midt i uken, uken etter har jeg fem nattevakter (2 + helg) og så har jeg en fri uke. Så siden hver nattevakt er på 10 timer, jobber jeg altså 70 timer på 3 uker, om jeg ikke tar ekstravakter. Men for å tjene mer, pleier jeg stort sett å ta flere ekstravakter hver måned. Så lønnsmessig og på hvor mange timer jeg må jobbe hver måned, så er det selvfølgelig bedre å jobbe natt enn det er dag. I tillegg elsker jeg friheten jeg har med å kunne reise til Tyrkia en uke hver tredje uke, om jeg ønsker det. Det å kunne sove lenge på morningen og slippe stress er også et stort pluss. Men natt har sine ulemper, mer ulemper enn det jeg skrev over her. For det er både helseskadelig, farlig for psyken og det kan påvirke det ytre å jobbe når kroppen egentlig ønsker hvile og søvn. Med det ytre tenker jeg på at det kan påvirke vekten og at mange da altså legger på seg med å jobbe natt. En kan også se mer sliten ut og eldes fortere ved nattevakt arbeid. Psykisk er vi mer utsatt for depresjon enn andre arbeidsgrupper, i tillegg til søvnproblemer. Men den aller verste faren med nattarbeid er hvor stor risiko vi har for hjerte-kar sykdommer, Infeksjonssykdommer, diabetes, kreftsykdommer, mage-tarmplager og Forplantningsskader i graviditet.

 

Forplantningsskader omfatter skader på kjønnsceller og produksjon av kjønnshormoner, skadelige påvirkninger på arvestoffet, spontanabort, for tidlig fødsel eller for lav fødselsvekt, dødfødsel, spedbarnsdød, fysiske og funksjonelle misdannelser hos barn og visse sykdommer hos barn (for eksempel visse former for kreft)

 

Altså har jeg først og fremst mer problemer med å bli gravid når jeg jobber natt enn om jeg jobber dag. Faren for barnet under graviditet er også større, faren for spontanabort er større og det er fare for at barnet vil bli født for tidlig, få skader og bli født med for lav fødselsvekt. Så for Hüseyin og meg, som nå ønsker å bli gravid, så er dette noe jeg nå må begynne å tenke mer på og vurdere om jeg kanskje burde spørre om å få bli satt over på dag i et års tid og om ikke det går, må jeg kanskje vurdere å si opp jobben. En jobb jeg virkelig elsker!

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER– SNAPCHAT mette.ask