Gjemte meg fra filmteamet..

Først og fremst, beklager jeg så mye for at jeg ikke oppdaterte bloggen i går. Det skjedde nemlig så mye at jeg ikke fant noe tid til det og når jeg endelig kom hjem var jeg så trøtt og sliten, at jeg bare tok ett bad og gikk å la meg.

Dagen begynte med et brak hvor vi måtte rydde, pakke og flytte på ting, slik at alt var klart til filmteamet kom. Selv følte jeg meg ikke i form og gikk opp på rommet rett før filmteamet kom. La meg i sengen og vekslet på å sove og slappe av, mens det ble filmet rundt i huset.

Huset mitt er forresten halvferdig både utenpå og innvendig, noe som ikke kommer til å se bra ut på tv. Først plaget det meg og jeg tenkte at nå vil de som ser programmet tenke “uff, stakkars Amalie som har bodd sånn”. Men så tenkte jeg at det er jo tross alt slik det faktisk er her nå og det er ikke noe jeg kan, eller burde skjule!

Jeg lå i sengen frem til de var ferdig å filme, da jeg absolutt ikke følte for å bli filmet. Deretter gikk jeg ned for å hilste på alle sammen, før vi kjørte mot leiligheten til Amalie. Der ble det mye venting, da det var mye som skulle filmes før vi kunne fortsette flyttingen.

Ble faktisk stående å prate med Einar fra “tid for hjem” og “skal vi danse” i ett par timer, mens vi ventet. Han er forøvrig en mann med like godt humør og er like godhjertet som har virker på tv.

Resten av dagen og utover kvelden ble jeg kjørende frem og tilbake mellom mitt hus og Amalie’s leilighet for å flytte alt av klær, møbler og interiør som hun skal ha i leiligheten. Skal innrømme at jeg bærte mye tyngre enn jeg burde, med tanke på at jeg er gravid i første trimester. Men både satser på og selvfølgelig håper på at det vil gå bra.

Til slutt spanderte jeg hamburger meny på oss alle sammen, før jeg dro hjem og tok det badet og la meg for natten.

I dag har jeg tatt det rolig og heller fokusert på å prate med Hüseyin, spise frokost og prøvd å venne meg til stillheten som er her etter at Amalie og tvillingene flyttet ut. Det er veldig rart og veldig tomt, som om veggene roper at det er noe viktig som mangler her. Jeg blir nok vant til det, men det vil ta tid.

Nå er iallefall min sønn kommet hjem, slik han gjør hver eneste ukedag og skal bli her til han blir hentet av faren (det er pappa-uke). Så nå er følelsen i huset mye bedre og ikke så tomt lengre.

Vi skal straks kjøre noen runder til med møbler over til Amalie og når barnefaren kommer for å hente sønnen min, vil han ta de tyngste møblene og kjøre det på henger bort til Amalie. Etter det er vi ferdig og jeg kan roe ned frem til jeg skal på nattevakt i natt.

Vi snakkes senere ❤️

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

Se ut som en million dollar, uten å bruke en million dollars.

Reklame | Sparkjøp

Dere som følger meg vet at jeg er opptatt av å kunne kjøpe bra til en billigere pris og at penger spart, er penger tjent. Ikke minst det å kunne handle for hele familien på ett og samme sted.

For meg handler det nemlig om å både spare tid og penger i en travel hverdag, hvor en har så mye annet en skal gjøre enn å gå fra butikk til butikk. Spesielt elsker jeg muligheten å handle på nett og få varene sendt hjem i posten.

Alt dette har Sparkjøp, og jeg har brukt denne butikken i mange, mange år.

Butikken har nemlig hatt en enorm utvikling i både kvalitet og utvalg, som gjør at den er like bra som så mange andre gode butikkjeder som har høyere pris enn Sparkjøp.

I dag ønsker jeg å tipse dere om noen av mine favoritt plagg Sparkjøp har inne.

 

TRYKK HER for genseren, TRYKK HER for skjerfet, TRYKK HER for buksen og HER for jakken.

 

Buksen er utrolig behagelig på, ruller ikke ned i livet når du sitter og ser utrolig flott ut både til hverdags og til litt spesielle anledninger. Du kan nemlig bruke buksen til en bluse eller skjorte, brette buksen litt opp på ankelen og ta på noen nydelige høye hæler.

Genseren er både varm, myk og vakker. Helt ærlig en av mine favoritter nå på høsten. Jeg valgte en størrelse mindre av hva jeg bruker, så med å velge din egen størrelse får du en litt løsere genser enn hva det ble på meg. Begge deler like fint, det gir bare forskjellige uttrykk.

Skjerfet står på min ønskeliste da det hever stilen og jakken er jo bare ufattelig nydelig og en jeg garantert skal kjøpe i løpet av høsten/vinteren.

Ja jeg vet at jeg mangler smilet her. Men skal få tatt bedre bilder til neste gang jeg skal tipse dere.

 

Jeg elsker når det er flere farger i ett plagg, slik at en kan velge farger på resten av stilen utifra den. Slik som under her, hvor jeg har funnet fram en deilig genser som har hovedfarge i lyseblå og hvor det er satt inn brun nyanser og blå nyanser i mønsteret. For med å bruke mørk blå i bukse og jakke, lys blå i skjerfet og brun på skoene, så har en plutselig en gjennomført stil der alt matcher.

TRYKK HER for genseren, TRYKK HER for skjerfet, TRYKK HER for buksen, TRYKK HER for skoene og HER for jakken.

 

Ett av mine favoritt ordtak må være “se ut som en million dollar, uten å bruke en million dollars”. Noe som ikke trenger å betyr glam og rød løper, men at en ser bra ut i klær som ser ut til å ha kostet mye mer enn det egentlig har gjort. Så med å kjøpe klær som ikke har skyhøy pris kun fordi det har et spesielt merke, får du akkurat det samme, bare til en mye lavere pris.

DET er noe jeg liker..

 

TRYKK HER for Sparkjøp sin nettside

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

Hüseyin gir mest avkall av oss..

Siden vi er blitt gravid og vi nærmer oss tiden hvor vi skal bo sammen, så er det mange som lurer på om vi har snakket sammen og bestemt oss for hvordan vi skal leve i Norge.

Noen har tanker om at Hüseyin vil bli mer religiøs og andre tenker at det vil ski ut. Noen tror at han kommer til å lete opp andre muslimer og noen tror at han kun vil gå hjemme med meg og barna..

Med andre ord er det mange som spekulerer i hvordan vårt ekteskap vil være når vi bor sammen og etterhvert som vi har bodd sammen over lengre tid.

Verken Hüseyin eller meg kan vite 100% hva som skjer i fremtiden. Men vi har snakket mye om hva vi ønsker å gjøre og hvordan vi ønsker å leve.

Dette er noe av det vi har planlagt:

 

 • Hüseyin skal lære så mye norsk som mulig før han kommer til Norge og har til nå øvd igjennom å bruke Google translate, I tillegg til å snakke med min sønn (han lærer mye med å snakke med han). Men han skal nå gå dypere og bruke tyrkisk – norsk ordbok og online kurs.
 • Vi håper at han kan komme på besøk her i et par måneder og at vi får feiret vår første jul sammen i år (hadde egentlig ikke tenkt å skrive dette).
 • Når vi får bo sammen i Norge skal vi først fokusere på å finne roen og komme inn i en slags hverdag.
 • Deretter skal Hüseyin begynne på skole. Han skal søke seg inn som elev på videregående og ta elektriker faget.
 • Under utdanning ønsker Hüseyin å jobbe utenom for å bidra, men jeg har sagt at vi prøver først uten at han jobber.
 • Etter 2 års utdanning blir han lærling og kan begynne å tjene inn penger. Han tror at han vil trives veldig godt som elektriker.
 • Han vil ikke oppsøke andre muslimer, ettersom han ikke har noe behov for det. Han vil få venner igjennom skolen og senere igjennom jobb. Om vennene er muslimer, kristne eller ikke troende, spille ingen rolle for Hüseyin.
 • Jeg vil mest sannsynlig fortsette å jobbe natt, slik at vi kan utsette barnehage så lenge som mulig. Det vil si at Hüseyin er med barnet om natten når jeg jobber og jeg på dagen når han jobber. Jeg jobber selvfølgelig ikke hver natt.
 • Hüseyin har snakket mye om viktigheten med å fokusere på min sønn, selv om vi nå får en baby sammen. Han vil nemlig ikke at sønnen min skal føle seg utenfor og han gleder seg til å finne på ting med han som foreksempel ballspill ute og å spille, se film og lignende inne.
 • Vi vil sammen feire alle de norske høytidsdager slik jeg og barna er vant til å ha det. Det vil si at julaften, nyttårsaften, påsken osv vil være slik det alltid har vært og vi vil spise den maten vi er vant til å ha. Pinnekjøtt på juleaften og nyttårsaften. Kalkun eller kylling i påsken osv.
 • Jeg vil fortsette å lage mat av gris og Hüseyin kan velge om han vil spise det eller ikke. Kan selvfølgelig lage et annet alternativ til han, om han finner ut at han ikke klarer å spise svin. Han har nemlig sagt at han vil prøve!
 • Vi vil ha tyrkisk dag 1-2 ganger i uken, der jeg lager mat som han er vant til og oppvokst med.
 • Vi vil ikke ha noen høytids feiringer ifra hans religion og kultur. Han har nemlig ikke feiret det på mange år og det vil uansett ikke bli det samme uten familien hans.
 • Jeg vil ha hovedansvaret for matlaging og husarbeid, men Hüseyin ønsker å hjelpe til så mye som mulig. Spesielt med tanke på matlaging, men kanskje ikke like mye på husarbeid, haha!
 • Han skal ha hovedansvaret for alt det tekniske og fysiske arbeidet på og rundt huset. Men jeg vil selvfølgelig hjelpe til innimellom.
 • Hage er en felles interesse, så der vil vi sammen lage en nydelig hage som vi begge liker.
 • Når det kommer til barneoppdragelsen, så er vi vant til helt forskjellige måter å gjøre det på. Tyrkere lar ofte barna styre når de er små og blir strengere når de blir eldre, mens vi normenn er motsatt og er strenge når de er små og gir mer frie tøyler når de blir eldre. Her vil vi prøve oss litt frem. Men som Hüseyin sier, så er jeg den som alltid vinner diskusjoner og jeg som kontrollerer han, haha. Så mulig jeg bare durer på, her også!
 • Hüseyin tror ikke at han vil be noe mer eller mindre enn det han gjør nå. Ofte ber han inni seg uten å legge seg ned. Men han skal ha teppet liggende på soverommet og kan gå opp å be der når han måtte ønske.
 • Vi vil selvfølgelig reise mye til Tyrkia for å besøke svigerfamilien min. Men vi ønsker begge to å reise på ferie andre steder i verden også.
 • Bil sertifikatet skal han ta etterhvert. Men det er ikke ett hovedfokus. Først vil han måtte bli kjent med hvordan nordmenn kjører og deretter øvelseskjøre masse med meg.
 • Jeg skal fortsette å blogge så lenge jeg ønsker. Han vet at han aldri hadde klart å overtale meg til å slutte, uansett. Han har sagt at så lenge jeg trives med det og det ikke påvirker meg negativt, så er det helt i orden at jeg skriver om livet vårt.
 • Han gleder seg til å bli kjent med tvillingene og er alt blitt veldig glad i de, etter å ha sett de daglig på Instagram og snapchat. Selvfølgelig er tanken om at han er ste-bestefar veldig rar og uvant, men han begynner å venne seg til det.

 

Det var det jeg kom på nå i farten og som du kan se, så vil ikke livet vårt sammen bli så forskjellig fra andre ektepar her i Norge. Selv om han ikke kontrollerer meg, at han ikke ber 5 ganger om dagen, at han ikke feirer muslimske helligdager og selv om vi vil spise norsk mat, så er han like mye muslim som alle andre muslimer. Troen ligger nemlig i hjertet og i hvordan en behandler andre mennesker.

Altså er det Hüseyin som gir avkall på mest og han som tar mest hensyn av oss. Men når vi er i Tyrkia på besøk, vil jeg ta mest hensyn i respekt til svigerfamilien min og til landet.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har det ikke bra!!

 

Jeg vet ikke hva som er årsaken til det, ei heller hva “det” egentlig er! Men i dag føler jeg meg skikkelig rar og dårlig. Noe som har bygget seg litt og litt opp de siste dagene.

Kan være så enkelt som at jeg bare har mangel på søvn etter å ha hatt noen nattevakter på rad, hvor jeg ikke har fått sovet så godt på dag. Det kan være graviditeten som gjør at kroppen min blir fysisk sliten, trøtt og dårlig, eller det kan være fordi Amalie og tvillingene flytter hjemmefra på søndag.

Skal heller ikke se vekk ifra at det er andre årsaker som påvirker meg til å føle meg slik jeg gjør nå. Som foreksempel at jeg virkelig savner Hüseyin og sliter med tanken på at vi ikke har vært fysisk sammen etter vi fant ut at vi venter barn sammen.

Jeg er kvalm, klump i halsen, vondt i hodet, rar i kroppen, slapp og trøtt. I tillegg føler jeg meg trist og har mistet all glede med å blogge og å være på de andre kanalene mine.

Akkurat i dag, så missunner jeg de som alltid er full i energi. De som alltid står tidlig opp med et smil om munnen og som alltid får tid til alt, og mer til. Selv har jeg kun jobbet natt, spist frokost, sovet ett par timer, tatt med alle barn og barnebarn på restaurant for å spise middag med mine foreldre og besteforeldre. For å deretter reise hjem og legge meg ned på sengen igjen.

Nå tenkte jeg å sove og prøve å bygge opp både humøret, innstillingen og kanskje føle meg fysisk bedre til i kveld. For da har Amalie og meg planlagt å ha filmkveld, ettersom det er vår siste kveld alene sammen før hun flytter.

Beklager for rare setninger og skrivefeil i dette innlegget. Men jeg har rett og slett ikke energi til å gjøre en bedre jobb akkurat nå.

-Klem fra Mette

 

 

Mine tips – I forhold eller gift med tyrkere

Som jeg skrev i forrige innlegg (Innlegget finner du forresten HER), så ønsker jeg å tipse dere om andre kvinner som enten er i forhold eller er gift med tyrkere.

 

Det som er viktig for meg å fortelle før jeg tipser dere om disse kontoene, er at dette er sterke, vakre og utrolig flotte kvinner som har valgt å følge kjærligheten til tross for at de opprinnelig kommer fra to forskjellige land, med forskjellig kultur og mest sannsynlig forskjellig religion.

Noen har flyttet til Tyrkia for å kunne bo sammen der og noen har bosatt seg i Norge.

Det jeg ønsker å formidle med å tipse om disse kontoene, er å vise at det er mange forhold og ekteskap som fungerer mellom tyrkiske menn og norske kvinner. Vi hører nemlig mest om de dårlige historiene, da det er de som stort sett “skriker høyest” og får mest plass i media. For de som lever i lykkelige forhold og ekteskap, de blir ikke like synlig!

Det er ikke alle jeg har kontakt med/vet om som har en kanal de ønsker skal bli lagt ut offentlig. Derfor er det ikke så mange jeg kommer til å tipse om i dag. Men til gjengjeld så er dette både flotte og gode profiler som vil vise dere mer av hvordan det er å leve i et flerkulturelt forhold/ekteskap. Kanskje vil noen av dere til og med bli overrasket over at mange av de fordomsfulle utsagnene om forskjellene i kultur og religion, faktisk ikke være til stedet.

 

Så da begynner jeg:

 

Første jeg ønsker å tipse om hadde tidligere en blogg som var en fantastisk hjelp for meg i starten på mitt forhold. Det gjorde meg nemlig uendelig godt å se at andre hadde gått igjennom noe tilsvarende av det jeg skulle igjennom. I tillegg hadde hun lagt ut informasjon som var veldig behjelpelig for meg både når det kom til søknader og så mye annet.

Dette nydelige ekteparet traff hverandre og giftes seg i Tyrkia. Nå har de vært gift i 10 år, har to barn sammen og er bosatt sammen i Norge.

Trykk på bilde for å komme direkte til Instagrammen hennes.

 

Neste jeg vil tipse dere om har jeg kommet i kontakt med relativt nylig, men jeg har fulgt bloggen hennes lenge. Hun bor ett nylig hus i Tyrkia sammen med ektemannen og deres 3 felles barn.

Trykk på bildet for å komme direkte til bloggen hennes.

 

 

Vil også tipse om en herlig Instagram konto jeg har fulgt en liten stund nå. Hun er 29 år og gift med mannen sin på 31 år som kommer fra Adana. De er nå bosatt i trondheim og bodd der i 6 år. Men de møttes i Alanya 2011, giftet seg i 2012. Før de flyttet sammen i Sverige i 2013, og så videre til Norge.

Sammen har de 2 barn på 3,5 og 1,5 år.

Trykk på bilde for å komme direkte til Instagrammen hennes.

 

Har enda en fantastisk Instagram konto jeg ønsker å tipse dere om. Hun traff mannen sin i 2009 og har bosatt seg i Tyrkia (Alanya) og bodd der siden 2011. Sammen har de tre nydelige barn.

Trykk på bildet for å komme direkte til Instagrammen hennes:

 

 

Neste Instagram konto har nydelige bilder og nydelige farger, som jeg tror alle vil like. Hun er 25 år og bosatt i Tyrkia (Alanya) sammen med sin tyrkiske kjæreste. De har ingen barn og forholdet er ganske nytt.

Trykk på selve bildet for å komme direkte til Instagrammen.

 

Til slutt vil jeg vil tipse om en nydelig jente på 25 år som både har blogg og Instagram. Hun har bosatt seg i Alanya sammen med sin tyrkiske kjæreste og skriver om livet sitt.

Trykk på selve bildet for å komme direkte inn på bloggen.

 

 

Trykk på bildet for å komme direkte inn på Instagrammen hennes.

 

 

 

Det var de jeg hadde å tipse om for denne gang og jeg kan virkelig anbefale de alle sammen til dere.

Tror ikke jeg har kontakt med noen andre som er gift, bor i hvert sitt land og som venter barn – annet enn meg selv, haha. For de fleste jeg vet om har enten flyttet til Tyrkia i starten av forholdet eller kommet lengre enn meg i prosessen og dermed fått bo sammen enten i Tyrkia eller i Norge.

Men jeg har kontakt med flere kvinner som er gift med en tyrker og som har barn fra før av, har til og med kontakt med ett par stykker som har barnebarn også!

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

Min agenda for bloggen!

Som jeg tidligere har skrevet, så er det flere grunner for at jeg har valgt å skrive blogg, for at jeg skriver om akkurat de temaene jeg har valgt ut og for at jeg ønsker å nå ut til flest mulig mennesker. Men jeg tenker alikvel å nevne det kort igjen nå, før jeg kommer til poenget mitt.

Jeg skriver blogg mest av alt fordi jeg trives med det, men også fordi det er lærerikt og fordi jeg får oppleve mye gøy jeg ikke ville opplevd uten bloggen.

Jeg skriver om temaene mine fordi det er livet mitt, noe som engasjerer meg og fordi det er hobbyer jeg trives med.

Og jeg ønsker å nå ut til flest mulig med bloggen, for å kunne dele historien min, som jeg tror vil være ett ledd i å redusere fordommer mot andre som er i, eller kommer i samme situasjon som Hüseyin og meg.

Det er sistnevnte jeg nå ønsker å forklare litt bedre, slik at jeg kanskje blir litt mer forstått på det punktet.

 

For slik jeg ser på det, så trengs det tyngde, kraft og en liten aha-følelse for å kunne forandre noens fordommer. Det er nemlig ikke noe vidunderkur eller en “knapp” som får meg eller andre til å forandre en innstilling eller ett synspunkt en har hatt over lengre tid. Nei vi må ha litt mer og se litt mer for å, litt etter litt, innse at vi muligens tok litt feil eller at vi fokuserte litt feil.

Altså, om vi tenker at vi har en person som mener at alle tyrkere er ute etter å lure til seg enten penger eller å komme inn i Europa, og at det er den eneste grunnen for at en tyrker skulle ønske å være med en norsk kvinne. Og som i tillegg tenker at norske kvinner som faller for tyrkere, går inn i ett forhold eller gifter seg med tyrkere, både er dum og naiv som ikke forstår at hun blir lurt.

Vi kan også ta ett eksempel der tyrkeren er sessongarbeider og kvinnen er eldre enn mannen, for å øke fordoms grunnlaget ytterligere.

Hva vil gjøre mest inntrykk og ha mest tyngde av:

En historie skrevet av et ektepar som har vært gift i 20 år, hvor mannen er tyrkisk og kvinnen norsk. Ett par du aldri har hørt om før eller hatt noen som helst formening om, ettersom de ikke har vært synlig.

Eller å kunne være med på historien fra starten av og 20 år frem, hvor du får innblikk i både motganger og medganger underveis, hvor du blir litt og litt kjent med personene bak historien og hvor du ser at teorier du lager gjentatte ganger, ikke blir slik du forespeilet det?

Jeg vil tro at de aller fleste vil velge sistnevnte som den historien som har mest sjanse til å redusere noens fordommer, eller tar jeg feil?

Det er iallefall slik jeg tenker og jeg både forstår og er klar over at jeg per dags dato ikke vil redusere så mange fordommer, nettopp fordi jeg er helt i startfasen av historien jeg ønsker å formidle.

Men til min store overraskelse har jeg faktisk allerede fått mange meldinger der jeg blir takket for min åpenhet rundt dette og at jeg har vært til hjelp for mange som har truffet en tyrker i løpet av dette året. Det gir meg styrke og energi til å fortsette denne offentlige reisen videre for å kunne være ett ledd i å redusere fordommer mot tanken mange har av at “alle tyrkere er ute etter å lure” og “at alle kvinner som finner seg en tyrker er både naiv og dum”.

Jeg er ett lite, men viktig ledd og jeg håper at min åpenhet kan påvirke andre til å også være mer synlig med sin historier, ettersom alle historier er like viktig og avgjørende. Vi er alle små ledd i en større prosess og jeg er både stolt og glad for å være en del av den.

Jeg vil i neste innlegg komme med ett par andre blogger og Instagrammere som er skrevet av kvinner som lever med sin tyrkiske kjæreste/ektemann.

 

Nb. Jeg er selvfølgelig klar over at både Hüseyin og meg aldri kan vite 100% sikkert at vi vil holde sammen resten av livet. Men vi både tror og håper at vi blir gamle sammen, slik alle andre ektepar gjør.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

Vise barna på tv, men ikke på blogg!!

Hei dere, og beklager så mye for at jeg ikke har oppdatert bloggen med vanlig innlegg før nå.

Det har nemlig gått i ett her med film innspilling fra morgenen av, deretter middag, lekser med min sønn, svare på mail, gjøre ferdig ett draft innlegg som måtte sendes inn til godkjenning og til slutt legge ut et innlegg som nylig ble godkjent.

Så det er først nå jeg har hatt tid til å sette meg ned for å skrive et hverdagsinnlegg her på bloggen til dere.

Elsker egentlig slike aktive dager hvor alt går litt i ett. Men siden jeg ikke fikk nok søvn i natt og siden jeg skal på nattevakt i natt, så gleder jeg meg veldig til noen rolige timer hvor jeg bare kan slappe av her hjemme med resten av gjengen min.

Det har vært en del som har lurt på hva jeg tenker rundt det å vise barna på tv, ettersom jeg ikke viser de her på bloggen. Noe jeg kan forstå, siden det er veldig vanlig å vise barna i forskjellige tv program.

Kan for eksempel trekke frem bloggerene som da viser hverdagene sine både utenfor og sammen med barna. Jeg har faktisk ikke sett en eneste blogger som ikke har vist barna sine på tv når de er med i den serien. Det faller seg kanskje naturlig å ha de med i programmet siden det handler om å vise en bloggers hverdag og barna er jo en del av hverdagen. Helt ærlig så vet jeg ikke om det hadde vært mulig å være med i det programmet, samtidig som en skjermer barna sine.

Men jeg har tatt et valg med å ikke vise ansiktene til barna mine eller gi ut navna deres og har tenkt å fortsette med det, selv om jeg skulle fått tilbudet om å være med i bloggerene.

Altså kommer jeg ikke til å vise sønnen min på bloggen eller på eventuelle TV program jeg skulle vært med på, uansett om det hadde betydd at jeg ikke lenger ville være aktuell for TV programmet.

Når det kommer til babyen i magen min, så vil jeg vise alt med svangerskapet og vise barnet som nyfødt, ettersom en da ikke har fått gjenkjennelige ansiktstrekk enda. Men når barnet ikke er nyfødt lengre, vil jeg ikke vise ansiktsbilder eller tillate at barnet blir filmet slik at ansiktet synes.

Amalie er voksen og er offentlig selv, så hun er synlig både på bloggen min og kunne vært med i diverse TV program jeg skulle fått tilbud om, uten at det gjør noe (vi er nemlig rå sammen og ville laget ekstremt bra tv, haha) . Tvillingene hennes kommer ikke ut på min blogg, men om de skal komme med på et tv program eller ikke, det er opp til henne og ikke opp til meg. Hun er tross alt moren deres, hun er voksen og jeg vet at hun tar gode og fornuftige valg for seg selv og sine barn.

Selv om jeg har tatt et valg om å ikke vise ansiktene til barna mine på min blogg og i programmer jeg skulle fått tilbud om, så betyr ikke det at jeg tenker negativt om andre som viser sine barn. Det betyr bare at jeg har tatt et valg på bakgrunn av mine kanaler og på negative reaksjoner jeg har fått på at jeg er så åpen og ærlig.

Tv teamet som var her i dag har tatt kontakt med Amalie og ikke med meg, så dette er hennes prosjekt som jeg får være en liten del av. Jeg er forøvrig ekstremt stolt over henne og hvor bra hun gjør det foran kamera. (NB. Jeg kan ikke si noe om hvorfor vi blir filmet)

Håpe dette var litt oppklarende!?

 

Klem fra Mette

 

 

Rabattkode – går snart ut!!

Reklame | Ellos

I samarbeid med Ellos ønsker jeg å minne dere på rabattkoden jeg nå har ute, slik at dere ikke går glipp av prisreduksjonen.

For med å bruke min rabattkode vil du få hele 30% avslag på den dyreste varen til ordinær pris i handlekurven, inkludert merkevarer (ikke møbler).

 

Rabattkoden er 405438 og varer frem til og med den 30 september i år.

Det vil si at du har 5 dager igjen, før rabattkoden går ut.

Jeg ønsker å vise et lite utvalg av skoene Ellos har inne i merket Agnes Cecilia. Skoene er nemlig helt nydelige og som jeg viste dere i forrige innlegg HER, så har jeg bestilt hjem ett par sko jeg selv både bruker og elsker.

 

Trykk HER for de høye svarte boots-high-heel og HER for de lave svarte skoene med hel.
Trykk HER for svarte joggesko med røde detaljer og HER for de svarte joggeskoene.

 

 

Dette er bare noen av mange flotte sko en kan finne på Ellos sine nettsider. Så jeg kan virkelig anbefale dere til å ta en tur inn i nettbutikken og se hva dere finner.

Her er forresten de skoene jeg valgte å bestille hjem

Trykk HER for å komme til skoene.

 

Rabattkoden kan bare brukes én gang, men til gjengjeld kan du bruke den på hele nettbutikken (ikke møbler). Så om du ikke ønsker å kjøpe sko, kan du altså velge enten ett klesplagg eller interiør.

Så da gjenstår det bare å ønske dere “happy shopping” og en fantastisk dag videre.

 

Trykk HER for å komme til Ellos

 

@ellosofficial #ellosfeatured #ellosfashion

-Mette

 

Desperat etter å bli gravid

Jeg har stilt opp til ett intervju hvor jeg snakket åpent om det å bli gravid igjen etter en selv har blitt bestemor. (link nederst i innlegget).

 

 

 

Intervjuet er viktig og tanken er at artikkelen skal inspirere andre som drømmer om å få barn i voksen alder og som selv er blitt bestemor. Det er også ett ønske at dette intervjuet forhåpentligvis vil bidra til å legge lokk på fordommene enkelte har mot kvinner som ønsker å bli mor i min alder og kanskje spesielt etter de har fått tittelen “bestemor”

Alt som står i intervjuet er selvfølgelig sant og jeg står for alt jeg har sagt. Men, når jeg leste igjennom mitt eget intervju så jeg livet mitt på en måte “fra en annen persons øyne” og forstår litt mer hvorfor noen kan reagere så sterkt.

For når alt jeg har opplevd de siste årene, alle tankene og alle valgene blir plassert etter hverandre i en og samme artikkel, så blir det mye mer voldsomt enn det i utgangspunktet er.

Jeg fikk mitt siste barn for 8 år siden og det er også den tidsperioden informasjonen i artikkelen er gått utifra. Desverre så glemte jeg å nevne det i intervjuet og det kan se ut som historien min er over mye kortere tid, enn det egentlig er! Dermed fikk jeg selv inntrykket av at personen som er intervjuet (meg) er så desperasjon etter å få barn, at hun er villig til å gå så langt som å gifte seg med en i Tyrkia, kun for å få barn.

Sannheten er at jeg, ett par år etter jeg fikk sønnen min følte meg klar for ett barn til. Men siden jeg var alene og jeg ikke hadde truffet noen som jeg så en fremtid sammen med, bestemte jeg meg for å gjøre det alene ved hjelp av sæddonor på en klinikk i Danmark. Det tok et par år og to brudd før jeg bestemte meg, men til slutt begynte jeg prosessen med å undersøke priser og selve reisen.

Det var da en kamerat av meg takket ja til å hjelpe meg ut, slik at jeg både slapp den utgiften og hele prosessen. Men etter en kort stund ombestemte han seg og trakk tilbake tilbudet.

Dermed gikk jeg tilbake til tanken om å reise til Danmark. Det ble forresten bare med tanken og tiden rullet videre, uten at jeg gjorde noe mer ut av det.

Jeg hadde vært singel i 3 år da jeg gikk inn i et forhold med en mann her i Norge. Vi var sammen i ett år og jeg skal innrømme at det har vært ett av mine tyngste år noen sinne når det kommer til forhold. Det var nemlig ett år hvor jeg aldri visste hvor jeg stod og om han ville reise fra meg eller ikke, ettersom det ofte ble brukt som en trussel.

Små bagateller ble store krangler og uansett hvor flat jeg la meg eller hvor mye jeg prøvde å dysse ned situasjonen, så ble det alltid kaos og drama. Han flyttet ifra meg rett før jul, etter en liten bagatell som ble stor.

Jeg gikk raskt inn i noe nytt, på feil grunnlag. Men mannen jeg traff (uten å involvere sønnen min) bestemte seg for å ikke ha barn etter vi hadde vært med hverandre i litt over ett halvt år. Jeg brøt forholdet og ønsket å leve resten av livet mitt alene med barna i fokus.

Det var etter dette jeg da fikk tilbudet om hjelp fra en kamerat, som trakk seg igjen. Derfor gikk jeg videre med tanken om å få barn på egenhånd og ikke involvere meg med menn.

Jeg kom aldri så langt at jeg kontaktet klinikken i Danmark og det kan godt være at det aldri hadde blitt noe av. Men det ga meg en ro å tenke at jeg hadde den muligheten og at jeg fint kunne klare meg alene.

Da jeg traff Hüseyin året etterpå, hadde jeg altså bestemt meg for å leve uten en mann. Men det oppstod en kjærlighet ingen av oss hadde opplevd før og vi klarte ikke å gi slipp på det vi hadde mellom oss. I tillegg befant vi oss begge to på samme stadie når det kom til ønske om barn og derfor ble dette naturligvis noe vi snakket om og noe vi ønsket sammen.

Vi er nå gravid etter å ha prøvd i 6 måneder og vi er lykkelige gift, selv om vi giftet oss etter å ha vært sammen kun 8 måneder. Ja, jeg har lenge ønsket å få ett barn til, men det er ikke derfor jeg giftet meg med Hüseyin. Vi giftet oss av kjærlighet og barnet er noe vi begge ønsker og som vi selvfølgelig skal oppdra sammen når han får komme til Norge.

Ønsker å rose journalisten for intervjuet og for en god jobb. Det er nemlig ett godt intervju, da det er jeg selv som har glemt å sette ett tidsaspekt på perioden og ikke fått med små, men kanskje viktige fakta under intervjuet. Vil også takke for at vedkommende ønsket å ta dette intervjuet med meg og beklager for at jeg ikke var strukturert nok til å huske på å ta med alt jeg syntes var avgjørende.

 

Trykk HER for intervjuet

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

Filmteam hjem til oss i morgen.

Som dere sikkert har fått med dere så har jeg ønsket å prøve ut om jeg trives med å bli filmet og komme på tv, ganske lenge nå. Ikke minst om det er noe jeg passer til og om jeg klarer å være meg selv.

Det er nemlig ikke alle som gjør en god profil foran kamera og jeg har lenge hatt lyst å se om jeg først og fremst føler meg komfortabel foran kamera og om jeg kan være interessant nok til å se på.

Da jeg var i Oslo på besøk hos Anne Brith, ble vi alle filmet fordi hun er med i bloggerene og vi som kursdeltakere er en del av hennes profil. Men det som var litt ekstra gøy, var at jeg fikk på meg mikrofon og skulle frontes mer enn de andre deltakerne.

Usikker på hva som blir klippet ut og hva som blir brukt i programmet, men vi ble iallefall filmet da vi satt på trappen utenfor huset og pratet om meg, min blogg og signering inn i blogghuset. Det var kun Anne Brith, Isabel og meg som satt der, mens resten var inne.

Når vi satt der var jeg helt avslappet og hadde ingen problemer med å være meg selv og hele opplevelsen gå mersmak.

Så det at det kommer et filmteam hjem til oss her i morgen, blir bare gøy og jeg kjenner meg ikke nervøs i det hele tatt. Helt ærlig så gleder jeg meg til opplevelsen.

Jeg kan ikke fortelle hvilket program vi blir filmet til, da det ikke er kommet ut enda og ettersom det er noe helt nytt, som ikke er blitt vist før. Vi har og fått vite at det kan være at det ikke blir noe av, ettersom dette er helt i startfasen av noe nytt og det er mye som må på plass. Men mest sannsynlig blir det et nytt TV program som kommer på tv.

Det er egentlig Amalie, tvillingene og kjæresten hennes de skal følge. Jeg skal bare være med i starten og kanskje litt innimellom.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask