Har satt bremsene litt på!

(Bildet er fra i fjor)

 

For en del år tilbake gikk jeg med en drøm om å starte en nettbutikk. Hadde akkurat sagt meg ferdig med fotohobbyen hvor jeg hadde tatt jobber både i studio og i bryllup, og følte for et nytt og spennende prosjekt. Så etter en kort idé myldring satt jeg i gang med å lage en nettside og satt opp en plan for bedriften. Dessverre rant det bare ut i sanden og ble aldri noe mer enn planlegging.

Nå, noen år etterpå har denne tanken og dette ønsket om å prøve å drifte en nettbutikk kommet tilbake.

Jeg er veldig “flink” på å overfokusere på en hobby/jobb av gangen og setter alt av energi og tid til det når jeg først er kommet i gang. Jeg kan nevne perioden hvor jeg bakte kaker som jeg solgte og fikk veldig gode tilbakemeldinger på, perioden hvor jeg sang hver eneste dag på en synge app og drømte om å synge i kor, perioden hvor jeg som tenåring brukte all min fritid på å skrive egne låter og små noveller og som nevnt perioden hvor jeg tok bilder i studio og på locations.

Her er noen bilder tatt på oppdrag og som jeg har fått inn i min minnebok fra tiden jeg drev Askphoto.

 

Har flere ganger vurdert å gå tilbake til denne hobbyen, men det har ikke passet inn i en ellers hektig hverdag med jobb og barn.

 

Videre har jeg jo, som dere vet, brukt mye tid og energi på å blogge og på å utlevere meg selv og kjærlighetslivet. Men det å blogge slik jeg gjorde i starten har blitt vanskeligere og vanskeligere både på grunn av situasjonen, men og fordi min mann og jeg har fått en datter som vil kunne bli påvirket, om jeg fortsetter i samme “tralt”. Så jeg har satt bremsene litt på og vurderer hvordan jeg skal gå videre for å ivareta ikke bare barna, men også min mann.

Har absolutt ikke mistet interessen, da det å skrive er en av hobbyene mine som har fulgt meg igjennom hele livet. Men jeg må finne ut hvordan jeg skal gjøre det uten å utlevere for mye av meg selv og de rundt meg. Det er en utrolig vanskelig balansegang å blogge om sitt eget liv og samtidig ikke utlevere! Er vel egentlig en bortimot umulig oppgave og derfor har jeg altså satt det litt på brems for å kunne puste ut og finne et nytt spor jeg ønsker å gå.

Vil fremdeles blogge, men holde meg til litt tryggere tema.

Derfor har jeg satt fokuset mitt litt vekk ifra blogg, snapchat og Instagram for å heller bruke det på å prøve å starte en nettbutikk.

Da jeg fortalte om planene mine til Hüseyin ble han veldig interessert i tanken og har støttet meg under hele prosessen. Nettbutikken er mitt prosjekt og min drøm, men jeg vil selvfølgelig inkludere min mann etterhvert om det går bra.

Til nå har jeg laget en nettside som enda er under utvikling har valgt ut en del produkter som jeg har bestilt og betalt, i tillegg til å sette meg inn i lover og regler. Det er fremdeles uklart om jeg vil ta inn spiselige produkter og om jeg skal ha lite eller stort produkt variasjon. Først tenkte jeg nemlig at temaet skulle være tyrkisk, men det har jeg gått litt bortifra og tenker heller å selge produkter jeg selv liker og ville hatt (både tyrkiske og “norske”).

Har derfor nå kjøpt inn varer i små mengder på 20 – 50 av hvert produkt og tenker å starte med et lite utvalg av varer og så heller øke på om jeg får solgt. Det vil si at jeg ikke vil tjene noe som helst på bedriften, men heller bruke det på å utvikle nettbutikken med flere varer.

Skulle bedriften gå dårlig vil jeg da bli sittende med varer jeg ikke får solgt, og da synes jeg det er viktig at det er produkter jeg selv liker og kan få bruk for. Eventuelt at jeg da har et lager med fremtidige gaver til venner og familie.

Siden jeg er en blogger med noen få iherdige kritikere som virkelig gjør sitt ytterste på å svartmale det som kan, så er jeg forberedt på at noen vil kunne finne glede i å prøve å ødelegge. Det er blant annet tydelig når jeg har anonyme spørsmål på snapchat og jeg får meldinger som helt tydelig prøver å provosere eller såre.

Men med mine utdanninger som blant annet har fokus på kundebehandling og kundeservice, så har jeg stor tro på at jeg fint vil klare å opprettholde en god dialog under kjøp og om en kunde skulle være missfornøyd med et produkt eller leveranse. Det viktigste med en bedrift er jo kundene og at de ønsker å komme tilbake. Langsiktige salg er titusen ganger mer viktig er kortsiktige salg!

Derfor er en av forberedelsene mine å lage et godt system som gjør at kunden får en positiv opplevelse helt fra kunden trykker seg inn i nettbutikken og frem til varen er mottat og tatt i bruk.

Forresten, om dere har noen gode navneforslag så legg gjerne igjen en kommentar. Alt jeg vet nå er at jeg ønsker et kort navn med kun ett ord og at det skal ha bokstaven A i slutten på ordet, ettersom mitt etternavn er Ask.

 

-Mette

 

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask