Betalt oppdrag.

I forgårs hadde Hüseyin sin første dag på skolen for å lære seg norsk og vil fra nå av gå fast to dager i uken. Jeg kjørte han ned den første gangen, da vi ikke visste hvor det var. Men fra nå av vil ha selv ordne seg med buss og bybane begge veier.

Skolen ligger i sentrum, men klassen for utenlandsk norskopplæring ligger i en annen bygning enn selve skolen. Vi kjørte først feil, men fant raskt ut av det og kom fram til riktig adresse noen minutter på overtid.

Tror det vil gjøre han godt å komme seg ut hver uke, treffe andre mennesker, få venner og ikke minst det å lære seg norsk.

Jeg var først redd det ville kræsje med mine vakter, da jeg har tatt på meg mye ekstravakter både på tidlig, kveld og natt fremover. Men heldighvis har jeg ingen kveldsvakter på hans dager, og vi skal klare det fint selv om jeg jobber natt eller tidligvakt på de dagene .

Hvordan han opplevde dagen, hva han evt lærte, om han snakket med noen, og alt det der! Skal han få lov til å skrive om selv!

I går startet Hüseyin på et betalt oppdrag som lillejenta og jeg hang oss med på. Han har nedvask av en leilighet og må vaske alle krinkler og kroker før nye beboere flytter inn. Vi satt ute i solen, mens han var inne og jobbet! Men hjalp litt til med å vaske et kjøleskap, en dør, noen vinduer og litt småting. Men for det meste satt vi altså ute på terrassen og koste oss mens han jobbet.

Da vi kom hjem hadde jeg bare tid til å gjøre meg klar, før jeg måtte kjøre på kveldsvakt.

I dag skal han tilbake på det betalte oppdraget og lillejenta og meg blir med denne gangen også. Vil hjelpe litt til, så lenge det ikke blir brukt kjemikalier datteren vår ikke har godt av.

Dessverre ikke noe mer interessant å skrive om i dag og må beklage for det som nå ble et av mine aller korteste blogginnlegg “ever”.  De siste dagene har vært veldig hektiske med mye som skal gjøres privat, i tillegg til jobben min.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

Hüseyin sin første dag i morgen..

Først, tusen takk til alle dere som viste forståelse for innlegget i dag tidlig, både i kommentarfeltet og på snapchat. Dere er helt fantastiske, alle sammen.

Gikk lang tur da jeg var på jobb.

 

Dagen i dag ble en STOR kontrast til hvordan jeg følte det i går kveld.

Stod opp tidlig, spiste kokt egg med majones (går på lavkarbo), kjørte til jobben og hadde syv nydelige timer på jobben. Jeg elsker jobben min og finner mye glede uansett hvilken type vakt jeg velger.

I dag hadde jeg tidligvakt, som betyr at jeg har morgenstell, medikamenter, frokost, aktivitet, lunsj og litt andre småoppgaver. Og siden jeg er i bofellesskap og ikke på sykehus, hjemmesykepleie eller sykehjem, så er ikke dagen preget av dårlig tid, stress og dårlig samvittighet.

Var kun med én beboer hele dagen og kunne dermed fokusere helt på å gi det beste, og gjøre dagen så flott som mulig. Vi gikk blant annet på en lang spasertur, hvor vi koste oss i nydelig natur og frisk luft. Aaaahhhh… Jeg er så utrolig glad for at jeg for noen år tilbake tok sjansen på å prøve bofellesskap etter mange år i pleien, legekontor og tannlegekontor.

Her gikk vi tur i dag. Helt nydelig!

 

Da jeg kom hjem lagde jeg middag med lillejenta trygt plassert på hoften, slik vi alltid lagde middag da jeg var alene med henne. Hun er nemlig min beste smakstester og vurderer smaken på omtrent alt jeg lager, haha. Hun er bare helt herlig, den jenten min. Setter henne på gulvet og åpner matboks skuffen, om jeg skal lage noe som krever to hender eller på andre måter tilsier at hun ikke kan sitte på hoften.

Leste dere innlegget hvor Hüseyin skulle ta fra hverandre et dukkehus og sette det opp igjen i hagen vår til lillejenta? Her er litt bilder han tok, som jeg glemte å dele.
Han tok alt, utenom lekene og gulvet.

 

Fikk forresten bekreftelse på at Hüseyin har fått plass på gratis norsk og samfunnsfag kurs. Litt kort varsel synes jeg, ettersom vi fikk meldingen i dag og kurset starter i morgen. Men heldighvis skal vi klare å få det til, selv om vi i utgangspunktet hadde satt planer for morgendagen.

Jeg har nemlig fri i morgen og tenkte å bruke den dagen på min eldste datter og tvillingene. Skal hjelpe de med noe og både Hüseyin og lillejenta blir med meg denne gangen. Ikke ofte vi samles hele gjengen, så det blir veldig kjekt.

Vi må og få tid til å stikke innom Hageland og kjøpe det mini drivhuset Hüseyin skulle få av min bestefar. I tillegg må han jo ha jord og noe å plante i jorden. Så det håper jeg vi får tid til.

Tenker å kjøre Hüseyin til byen for å vise hvilket bygg han skal gå på skole. Eventuelt være med bort, om han ønsker det. Så reiser lillejenta og jeg hjem ettersom han begynner så sent som klokken 17 på kvelden. Deretter må han selv finne veien hjem med bybanen og buss, som garantert komme til å gå helt smertefritt.

Oi, det tenkte jeg ikke på. Jeg har jo fylt opp hele neste måned med masse ekstravakter både tidlig, sein og natt. Så nå ble jeg litt redd for at det kræsjer på en av onsdagene fremover. Skal inn å se med det samme jeg er ferdig med dette innlegget.

Om det kræsjer, hva er da viktigst av min jobb og hans kurs?

 

-Mette

 

SATT PÅ KJØKKENGULVET OG GRÅT

Dette blir ikke postet samme dag som jeg skriver det. Det tørr jeg rett og slett ikke å gjøre da jeg har så mye følelser akkurat nå, og jeg vet at ting muligens vil se anderledes ut i morgen.

 

Så jeg må fordøye det, lese over det uten å være midt oppi følelsene, og jeg må få det litt på avstand.

Det er kveld og alle sover utenom meg. Jeg ligger på sofaen i mørket, men for bare noen få minutter siden satt jeg på kjøkkengulvet og gråt. Ikke noe høy gråt, men gråtkvalt, stille og hikstende gråt som jeg ikke klarte å avslutte!

Jeg skal ikke bruke dette innlegget på å forklare i detaljer på hvorfor jeg gråt, da det uansett vil bli dradd ut av proporsjoner og bli til noe annet og større enn det det er. Det er nemlig kritikerene mine veldig flink på!

Men jeg velger alikevel å bruke bloggen som en slags terapi, da jeg ikke fant noen andre å prate med på denne tiden av døgnet. Det hadde uansett vært for vanskelig å formidle hva jeg egentlig tenker på, da det er mest følelser og ikke noe jeg klarer å peke ut som ene og alene årsaken.

Ting går veldig bra, ikke missforstå dette innlegget og ta den konklusjonen. Vi har det bra og ting går bra! Men samtidig føles mye også veldig tungt. Som om jeg har ALT på mine skuldre og jeg ene og alene må bære alt ansvaret og bære det med så strak rygg som mulig.

Jeg føler meg egentlig fryktelig alene, selv om jeg har mennesker rundt meg stort sett hele tiden . Klarer aldri å slappe helt av, da det alltid er noe som må gjøres og planlegges. Nattevakter, kveldsvakter, dagvakter, bloggen, nettbutikken, snapchat, Instagram, husarbeid, tid til barna, tid til barnebarn, økonomi som selvstendig næringsdrivende, lage mat, at alle har det bra og mye mer (tilfeldig rekkefølge).

Jeg savner å ha mer ro, mer tid, være mer mamma, være mer delaktig i livet til barna… Jeg savner den kontakten jeg hadde med lillejenta, savner å ha datteren min og barnebarna her, savner sønnen min når han er hos faren og føler vel egentlig at morsrollen min og bestemorsrollen min er den som lider mest oppi alt dette.

Barna mine og barnebarna mine har det bra og de klarer seg helt fint uten å ha meg rundt seg så ofte. Så dette er helt og holdent egoistiske følelser der jeg kjenner på et stort savn, samtidig som jeg har ansvar for at absolutt alt skal gå rundt.

Jeg ønsker ikke kommentarer på hva andre mener jeg bør gjøre, hva andre mener jeg gjør feil eller forslag på ting jeg bør forandre på. Ville bare få ut tankene og samtidig få det litt lettere på innsiden.

Dette er starten av en tid hvor min mann, mine barn og jeg skal lære å leve sammen. Vi må selv finne en balansegang på hva som skal gjøres og prioriteres. Men akkurat nå føler jeg meg veldig alene i alt som skal gjøres og avgjøres, og at jeg samtidig har mistet den delen jeg satte aller mest pris på, nemlig det å være en stor del og ha en stor rolle for barna mine (og barnebarna).

Hadde ikke tenkt å gå i detaljer, men innlegget utviklet seg underveis og jeg klarte å sette ord på noen av følelsene mine.

Jeg har nå fått en natt med søvn og skal snart gjøre meg klar for tidligvakt. Har lest igjennom innlegget og ser ikke noe gale eller noe som er for privat. Jeg vet at noen vil ta deler av innlegget eller hele innlegget og vri og vende på det, så det til slutt ikke ligner “grisen”. Jeg vet at noen ikke klarer å dy seg med sine “jeg vet bedre” kommentarer og fremstille det hele som at jeg har dårlig dømmekraft. Det får så bare være..

Jeg fokuserer på dere som leser fordi dere liker å følge historien vår, dere som kan være uenig uten å være spydig, dere som forstår at alt er ikke like lett, alltid.. Jeg fokuserer på dere ❤️. Tusen takk for at dere leste.

I dag føler jeg meg mye lettere og jeg har ikke en eneste tåre å spore, haha. Kanskje jeg bare trengte å få ut litt frustrasjon? Kanskje jeg trengte å gråte litt og at jeg trengte å sette følelser i ord.

Ha en flott dag dere.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Hüseyin sitt gjesteinnlegg: My day/Min dag

Dette blogginnlegget er skrevet av Hüseyin på hans morsmål (tyrkisk) og deretter oversatt til engelsk med Google translate. Han har selv gått over for å rette opp det han ser som er feil og lagt inn avsnitt.

På slutten av innlegget har jeg lagt inn oversettelse til norsk, for dem som ønsker å lese det på vårt eget språk

Today I started the day waking up with my little daughter. In the mornings i let her take a simple shower. Then I find a cartoon channel on TV and prepared a breakfast for her.

I am not used to having breakfast very early in the morning myself, so only the little girl get breakfast. I like to have breakfast around 10 in the morning, or I’m used to it. I got so used to spending time with her.

Anyway, now I’m lying comfortably on the sofa bed, looking at my little girl sleeping and writing to you this article you are reading now. Time is wonderful with my little daughter, reuniting with her is much more than all the happiness I have or have ever experienced in this world.

My wife has been working for three nights in a row now. Working at night is much more difficult than working at other hours. Sometimes she can work 5 nights a week and 4 nights non-stop. I can understand her, I wish it were the other way around. If I had been working, she could have spent more time with her little daughter too. But when our daughter is a little older, I’ll hopefully start working 100% and then I hope my wife will not need to work so much extra.

On the days when my wife is not working, we either try to arrange the garden outside or we go to eat in a nice restaurant …

I really enjoy working and doing things.

For example, the last restaurant we went to was great. I can say it was the restaurant I enjoyed the most in my life. Sometimes it feels great to go to the city center or take beautiful scenic mountain hikes.

Meanwhile, my wife started a diet. You know you can’t eat everything on a diet. I also thought of dieting with my wife for a while, but I can’t deprive myself from such delicious food, no not now … (hahaha)

I have recently started to enjoy writing. For me, blogging is almost the same as writing a journal. Then I am not used to diary writing, and I think to write more articles here. Maybe I can even start a blog for myself in the future. Of course, when I feel much more prepared for this.

I wish you all a stress-free day.

 

-Hüseyin

 

 

Oversatt til norsk:

I dag startet jeg dagen med å våkne sammen med den lille datteren min. Om morgenen lar jeg henne ta en enkel dusj. Så finner jeg en tegneseriekanal på TV og lager en frokost til henne.

Jeg er ikke vant til å spise frokost veldig tidlig om morgenen selv, så bare den lille jenta får frokost. Jeg liker å spise frokost rundt 10 om morgenen, eller jeg er vant til det. Jeg er blitt så vant med å tilbringe tid med henne.

Uansett, nå ligger jeg komfortabelt på sovesofaen, ser på den lille jenta mi som sover og skriver denne artikkelen som du leser nå. Tiden er fantastisk med den lille datteren min, å bli gjenforent med henne er mye mer enn all den gleden jeg har eller noen gang har opplevd i denne verden.

Min kone har jobbet i tre netter på rad nå. Å jobbe om natten er mye vanskeligere enn å jobbe andre timer. Noen ganger kan hun jobbe 5 netter i uken og 4 netter non-stop. Jeg kan forstå henne, jeg skulle ønske det var omvendt. Hvis jeg hadde jobbet, kunne hun også ha brukt mer tid med den lille datteren vår. Men når datteren vår er litt eldre, vil jeg forhåpentligvis begynne å jobbe 100%, og da håper jeg at kona ikke trenger å jobbe så mye ekstra.

De dagene da min kone ikke jobber, prøver vi enten å ordne ute i hagen, eller vi spiser på en hyggelig restaurant …

Jeg liker veldig godt å jobbe og gjøre ting.

For eksempel var den siste restauranten vi dro til veldig flott. Jeg kan si at det var den restauranten jeg likte best i mitt liv. Noen ganger føles det flott å gå til sentrum eller ta vakre naturskjønne fjellturer.

I mellomtiden startet min kone en diett. Du vet at du ikke kan spise alt på diett. Jeg tenkte også på slanking med konen min en stund, men jeg kan ikke frata meg selv deilig mat, nei ikke nå … (hahaha)

Jeg har nylig begynt å like å skrive. For meg er blogging nesten det samme som å skrive en journal. Da jeg ikke er vant til å skrive dagbok, og jeg tenker å skrive flere artikler her. Kanskje jeg til og med kan starte en blogg for meg selv i fremtiden. Selvfølgelig når jeg føler meg mye mer forberedt på dette.

Jeg ønsker dere alle en stressfri dag.

-Hüseyin,

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Hüseyin sitt eget prosjekt og mine kjøp fra finn.no

I dag føler vi at vi har fått gjort mye, selv om vi i teorien stort sett bare har vært i bilen.

Why so serious?

 

Da jeg våknet spiste jeg litt frokost som forøvrig kun er stekt ost med advokado på. Så enkelt og så utrolig godt. Deretter gikk vi litt ut i hagen for å planlegge litt fremover, før vi kastet oss i bilen for å dra ut for å hente litt forskjellig fra finn.no.

Først dro vi for å kjøpe bilsetet jeg hadde bestemt meg for, som var ca 30 minutter unna hvor vi bor. En flott tur i skinnende sol!

Hüseyin har ingen erfaring med bilseter og er ikke vant til at en er så nøye på sikkerheten, da det ikke er like strengt og/eller opplyst i Tyrkia. Da jeg var i Tyrkia utenfor turist områdene for å besøke Hüseyin, så jeg blant annet flere familier ha barna løs i bilen, hvor de beveget seg rundt uten å være sikret i det hele tatt. Slik barna gjorde her i Norge for noen generasjoner siden.

Så hans første tanke var å kjøpe den billigste og dermed spare masse penger. Jeg fant billige seter i versjoner av det merket jeg ønsket å kjøpe. Men de var eldre enn det jeg hadde bestemt meg for og de var ikke kommet ut som “best i test”. Så etter å ha forklart at et billigere sete vil kunne ha dårligere sikkerhet for datteren vår, var han enig med å kjøpe det jeg hadde sett meg ut.

 

Vi kjøpte et Axkid Minikid sete som er ca 3 år gammelt og brukt av ett barn. Har kjøpt det av en fremmed, så vi kan selvsagt ikke vite 100% at informasjonen vi fikk var ekte, men vi velger å stole på vedkommende. Betalte 1000 kroner, noe som er under halv pris av nytt. Monterte det ved første busstopp og plasserte lillejenta i det før vi kjørte videre. Hun satt som en dronning og smilte fra øre til øre. Kom høyt opp, satt behagelig og god benplass.

På vei hjem stakk vi først innom og hentet et stuebord som jeg skal male og pusse, før vi kjørte innom en bolig enda nærmere hjemmet vårt. Hüseyin ønsker å rive ned et lekehus og så bygge det opp igjen her hjemme til lillejenta.

Han sa for en stund siden at han ønsket å bygge et stort dukkehus i hagen til henne. Men da jeg fortalte hvor mye et byggesett koster og hvor mye det også blir å bygge det selv, slo han det litt fra seg. Derfor foreslo jeg å hente et gratis på finn og bygge det opp igjen her hos oss.

På bildet har Hüseyin alt revet en del av taket, så det vil se bedre ut enn dette.

 

I dag fikk han ikke gjort så mye da vi alt var kommet langt ut på dag og lillejenta måtte hjem og sove. Så jeg kjører han tilbake i morgen litt ut på dagen, etter at jeg har sovet etter nattevakten. Og så henter jeg han når han er ferdig med å ta det fra hverandre.

Dukkehuset er gammelt og noe av treverket må byttes, men nå har han iallefall et prosjekt i sommer som garantert vil gi han stor glede (og kanskje litt frustrasjon).

Ang gjesteinnlegg til Hüseyin, så blir det utsatt til i morgen da han ønsket å forandre det litt.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Dette vil garantert være provoserende for noen.

For meg kan det virke som at dette ikke er godkjent, at det er litt tabu og at en ikke bør snakke for høyt om det..

Så da snakker jeg høyt om det 👍🏻😉

 

Jeg elsker å handle billig, ikke bare fordi det er gøy, men fordi jeg også sparer penger på det. For sparer vi penger et sted, kan vi bruke det på noe annet som gir verdi til hele familien.

Så jeg kjøper billig mat, mat som snart utgår på dato, billige klær, billig interiør og VELDIG mye brukt.

Men det er tydeligvis noe som ikke er godkjent å kjøpe brukt, og det er bilstoler til barna. For om du sier høyt at du skal kjøpe brukt får du ofte en hel haug av kommentar som er rettet mot at en da ikke ønsker å beskytte det kjæreste en har. For når det kommer til barna våre sin sikkerhet, så burde vi jo såklart kjøpe det beste!

Jeg elsker barna mine og alt jeg gjør, gjør jeg for de. Ønsker å sikre barna mine like mye som alle andre og jeg vil kun gi de det aller beste. Skulle bare mangle, de er jo alt jeg lever for.

Men en kan tenke sikkerhet og velge det beste med å kjøpe brukt også. Vi må bare leite, spørre, vurdere og til slutt bestemme oss for det beste valget til den beste prisen.

Selv har jeg søkt opp “best i test”, testen som var oppdatert mars 2021. Her ble 22 modeller testet og jeg har bestemt meg for å skaffe en av de aller beste. Trykk HER for å komme til nettsiden “best i test”. Videre vil jeg at setet skal gå fra 9 kilo til 25 kilo, at det kan monteres bakovervendt, at alt er inntakt, ikke vært i kollisjon og at det ikke er for gammelt.

Og med det, mener jeg 100% at jeg bryr meg like mye om mine barns sikkerhet som de som går ut og kjøper flunkende nytt! Jeg er ikke verre og jeg er ikke bedre.. Bare velger en rimeligere løsning som også er godt for miljøet. At noen skal reagere og prøve å fremstille det som noe annet, er helt forkastelig i mine øyne.

Vi må ikke finne på å godkjenne denne “shamingen” av foreldre, både når det kommer til barneoppdragelse, diverse valg vi tar som foreldre og hva vi kjøper til barna våre. “Mammapolitiet” er blitt en vits og ikke noe som faktisk gjør barna noe godt.

Får en vondt i magen av andres foreldres valg, si det på en pen og konstruktiv måte og godta om ikke motparten er enig eller vil gjøre slik vedkommende blir fortalt. Er det tema som bør taes opp, snakkes om, dykke dypere inn i og bli tatt opp til debatt? Da gjør vi det generelt og ikke direkte til eller om enkeltpersoner. For det har aldri kommet noe godt ut av å gå til verbalt angrep på noen eller skrive negativt om noen, kun fordi de ikke tenker eller gjør det likt som en selv.

Dette får meg automatisk over på “utlevere barn i media” debatten, men det vil jeg skrive mer om en annen gang.

Nå skal jeg sove etter nattevakten og senere skal vi ut og kjøpe bilsete.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Lavkarbo fløtesaus med sellerirot og kjøttboller

Dette trenger du:

 • Kremfløte
 • Kremost naturell
 • Hvitløkspulver
 • Pepper
 • Sellerirot
 • Agurk
 • Tomat
 • Spinat
 • Svenske kjøttboller (evt hjemmelagde)

 

Dette gjør du:

Ta fløte i gryten og del selleriroten i biter. Når fløten koker blander du inn kremost og lar det koke inn. Tilsett sellerirot og smak til med ønsket krydder. Jeg brukte hvitløkspulver og pepper, da sausen har utrolig god smak i seg selv.

Dander med Spinat, kjøttboller, agurk, tomat og evt parmasan øst over.

Jeg brukte svenske kjøttboller som har 8,9 karbohydrater per 100 gram. Lager du selv av kjøttdeig, egg og krydder, får du lavere karbohydrat innhold.

 

 

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Lavkarbo pizza – Blomkål

Dette trenger du:

 

 • 150 gr revet ost
 • 250 gr raspet rå blomkål
 • 2 egg
 • Evt 1 – 2 ts salt
 • 1 ts pepper

 

Dette gjør du:

Start med å sette ovnen på 250 grader, vanlig over og undervarme.

Riv ost, rasp blomkål og bland det sammen med egg. Tilsett evt salt og pepper for smak og bland det sammen til en deig.

Trykk den ut mellom 2 bakepapir og kjevle eller trykk den tynn. Fjern det øverste bakepapiret og stek pizzabunn midt i ovnen i ca 15 minutt på 230 grader

Når den er gyllen, tar du den ut og tar på ønsket saus og fyll. Stek den igjen frem til oste over fyllet er gyllen.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

Hüseyin stikker ut, min fantastiske famile og hjernesvikt!

God morgen

I dag blir det en del blogginnlegg på dere, noe jeg må innrømme ikke akkurat er så vanlig fra min kant. Jeg har flere ganger vurdert å poste flere innlegg om dagen, men synes det er viktigere å poste når det er noe jeg ønsker å dele, og ikke kun fordi jeg har bestemt meg for et viss antall innlegg om dagen.

Men i dag, i dag har jeg mye å dele og jeg begynner med dette hverdagsinnlegget, før jeg senere deler Hüseyin sitt gjesteinnlegg og noen par matoppskrifter på lavkarbo.

Vært på nattevakt etter å ha hatt to nettet fri. Ser uforskammelig våken ut, men på innsiden er jeg en vandrende zombie som ikke har hjernen helt med meg. Da jeg var på vei inn i bilen utenfor jobben, ble jeg spurt om hvor gammel bilen min er. «hmmmmm, tenkte jeg. Hvor gammel var den nå igjen!?» Samtidig visste jeg at vi fikk bilen samme år som min sønn ble født.

Men jeg klarte søren meg ikke å huske hvilket årstall det var. Noe jeg også sa høyt, «husker ikke når sønnen min ble født, jeg..» sa jeg mens jeg stod der som et måpende spørsmåltegn samtidig som jeg prøvde å få hjernen til å virke. Til slutt kom jeg på at bilen var så klart like gammel som min sønn, ettersom vi fikk bilen samme år. Så jeg ga henne svaret, skrapte frontruten og kløyv inn i bilen.

Etter å ha kjørt et stykke utbrøt jeg høyt til meg selv hvilket årstall han var født og lo godt over at jeg klarte å glemme noe så viktig. Hadde noen plassert et skjult kamera på meg i dag, hadde jeg garantert blitt stoppet og sendt avgårde til forskningssenteret for å studere hjernen min og bruke meg som eksempel på nedsatt hukommelse, uten at det er noen kjent årsak.

Opprinnelig hadde jeg planer om å legge meg senere på dagen og istedet hente noe på finn.no og stikke innom Hagesenter for å kjøpe drivhus til Hüseyin før jeg la meg. Min bestefar kom nemlig innom i går og viste oss et bilde av et drivhus han ønsket å kjøpe i gave til Hüseyin. Jeg har virkelig verdens beste bestefar som har et fantastisk stort hjerte og som har fått veldig god kontakt med Hüseyin.

Så vi tenkte å kjøpe det i dag, slik at han kunne komme igang og jeg hadde samtidig sett meg ut noen par ting gratis på finn.no i samme området som jeg ville ha.

Men planene ble forandret da Hüseyin er invitert ut av min bror. Han blir hentet om noen timer og kommer ikke hjem før i kveld, kun en times tid før jeg må dra på jobb. De skal male hus, lage mat, kanskje nyte litt alkohol (Hüseyin skal ikke drikke, sier han ❤️) og bare kose seg sammen, de to og helt sikkert noen andre også.

Så da prioriterer jeg å sove nå og så kan vi heller dra på handletur til uken igjen. Dette blir forøvrig første gang (tror jeg) at jeg lager middag og Hüseyin ikke skal spise med oss. Litt rart, men samtidig også litt godt!

 

-Nyt dagen dere ❤️

Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

Galskap eller smart fantasi?

I år har vi veldig store planer for hagen.. Eller det er vel hovedsakelig jeg som har alle planene, mens Hüseyin bare sier seg enig eller ikke!

Han har selv planer om å dyrke sine egne planter, frukt og grønnsaker i drivhus, mens jeg vil finne på litt mer fantasifulle ting, og gjøre hagen mye mer spennende og levende.

Tenkte å bruke Finn.no for å finne ting som er gratis og som jeg kan omgjøre til fantastiske flotte potter, bed, møbler og hagepynt, med bare litt fantasi. Har alt noen ideer som skal komme på plass nå på våren.

Jeg gleder meg noe helt enormt til å se om det fungerer og blir slik jeg planlegger.

Første prosjekt er å få laget blomsterkasser langs hele terrassen, som et slags gjerde. Her vil jeg plante spiselige planter og bær, slik at jeg ikke trenger å bekymre meg for om lillejenta får tak i noe.

Det tror jeg blir veldig flott, i tillegg som det blir praktisk siden kjøkkenet er ved altandøren og vi kan høste inn bær og salater rett utenfor.

Men, og her er et stort MEN… Vi har ikke råd til å kjøpe så mange blomsterkasser, og det å bygge kassene selv blir også for dyrt om en må kjøpe inn absolutt alt. Så jeg kom på en idé som gjør at vi får det MYE billigere.

Et badekar.. Ja, du hørte riktig! Flere badekar skal være blomsterkassene våre. Badekar som jeg finner gratis på finn.no skal altså  settes etter hverandre i lengden og fylles med stein, pukk og jord. Så planter vi bær buskene oppi der og bygger planker rundt sidene, slik at det vil se ut som blomsterkasser.

Da vi skulle hente badekaret fikk vi med et stuebord og litt andre småting i tillegg. Utrolig koselig litt eldre mann som var helt fantastisk å prate med.
Seee så flott bordet var. Alt vi hentet var gratis
Vi har fått en litt gammeldags fordeling. Jeg passer barn og lager mat, men Hüseyin jobber ute. I morgen vil jeg faktisk bytte på det!
Badekaret på plass ❤️. Revet av lokket over sluket og tatt av røret under.
Lillejenta koste seg ute en liten stund.
La store steiner i bunn og passet på at ingenting ligger over sluken. Hüseyin fant den perfekte steinen som la seg over, men som var formet slik at vann alikevel kommer seg under.
Jeg peker og mannen jobber..
Men han er like glad som alltid..
Mindre steiner over. Tror det er pukk!
Og til slutt jord. Vi tok billig jord i bunn og kvalitetsjord på topp.
Neste badekar skal ha midre stein og mer jord.
Nesten ferdig 😍. Gjenstår bare å lage veggene rundt av planker når alle badekarene er kommet på plass.

 

Vi har alt gjort ferdig første kassen, og vi er strålende fornøyd.

 

Hva tenker dere? Galskap eller bare smart?

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER