Hjelp, bo i campingvogn med små barn!

Vi hadde absolutt ingen erfaring med å reise på campingvogn ferie og har måtte erfart og lært alt fra bunnen av. Altså helt ferske campingvogn reisende med alt hva det måtte innebære.

God morgen fra en trøtt frøken meg.

 

Men læringskurven er ikke så bratt som en skulle tro, selv om en lærer alt veldig raskt når en står midt oppi det. Vil gå mer inn på akkurat det i et senere innlegg, for nå tenkte jeg å fokusere på det å reise med små barn i campingvogn.

Våres lille jente er litt over året og er en aktiv og nysgjerrig jente, slik de fleste på den alderen er. Så jeg var litt usikker på hvilken sikringer jeg burde få på plass og ikke minst om jeg burde lage en ordning hvor hun kunne sove trygt mens vi kunne gjøre andre ting.

Men tiden før ferien gikk utrolig raskt og plutselig var den over oss og jeg var ikke ferdig med alt jeg håpte på da jeg måtte pakke sammen og gjøre vognen klar for tur. Så jeg fikk ikke tid til å barnesikre vognen eller lage en sengeløsning til henne.

Vurderte blant annet å kjøpe en grind som jeg kunne sette inn, da jeg hadde googlet meg frem til at noen andre hadde gjort det med god erfaring.

Trykk her for å komme til nettsiden hvor bildet er hentet fra.

 

Tenkte og på å bygge noe, men denne vognen er for liten til det. Det finnes også små sovetelt som andre har brukt og anbefaler videre, men vår lillejente ville ikke ha klart å sovet inni en slik da hun ikke er vant til det.

Trykk her for å komme til nettsiden hvor bildet er hentet fra.

 

Så det ble den enkleste løsningen, som var å la henne sove i dobbeltsengen med oss.

Far og datter sover ❤️

 

Hun er vant til å sove i egen seng og sovner stort sett alltid raskt med at vi bare holder henne i hånden eller sitter ved siden av sengen til hun sovner. Så overgangen til å sove mellom oss var nok litt stor. De to første nettene var hun derfor mer interessert i å tulle og leke siden hun var i vår seng og da ble selvsagt leggetiden mye lengre enn vanlig. Men det gikk seg til, og på tredje natten gikk det fint å legge henne til å sove i vår seng.

Siden sengen ikke er sikret kan vi ikke sitte utenfor å slappe av sammen når hun sover, og det har vært litt kjedelig. Men med døren åpen og stolen plassert slik at jeg ser inn på henne med å bare snu hodet, har vi kunne sitte litt ute på kveldene. Ikke like avslappet som vi skulle ønske, men koselig selv om!

På dagtid har vi variert litt på hvor hun får hvilene sine. Noen ganger i campingvognen, noen ganger i vognen og noen ganger i bilen om vi skal kjøre noen steder. Har bare måtte planlegge tidene litt, slik at søvnen klaffer med det vi har planlagt.

Disse trådene for å ta opp og ned rullegardinene er gøye å leke med, men kan absolutt være farlig om hun skulle få rundt halsen. Så vi må alltid passe på!

 

Måltidene har gått mye bedre enn vi “fryktet”. Hun liker å spise selv og veldig flink til å både håndtere bestikk og å ikke søle. Men i en campingvogn uten barnestol så jeg for meg at det ville bli mye søl, så jeg var litt spent på hvordan det ville bli på turen.

Da hun sitter i sofaen og vi stiller bordet inn i hennes høyde og trekker det helt inntil henne, sitter hun kjempe godt. Nesten bedre enn når hun sitter i sin egen stol hjemme, fordi hun nå sitter mellom oss og har alt i riktig høyde. Det har selvsagt kommet noen skitne barnehender på sofaen hvor hun sitter, men sånn er det med barn!

Pappa lager skive til en nysgjerrig liten frøken.

 

Ellers har hun et skap nede ved gulvet hvor hun har masse leker. Her kommer hun til selv og kan ta ut og rydde inn akkurat slik hun ønsker.

Vi bor veldig oppi hverandre i en campingvogn, spesielt siden vår vogn kun er litt over 6 meter. Men det har fungert overraskende bra. Tror det har vært viktig for min sønn på 10 år å ha et eget rom med dør, slik at han kan trekke seg litt bort og få egentid når han ønsker det. Ellers har vi vært sammen som familie og vært mindre på mobil og ikke brukt tid på tv og andre tekniske ting.

Lillejenta har virkelig kost seg på tur og fått være mye mer ute enn hun har tidligere, noe hun har elsket. I tillegg har hun elsket å være med oss begge hele tiden, hver eneste dag.

Her hadde lillejenta og jeg litt fargelegging tid.
Rot blir det alltid med små barn

 

Vi har hatt en fantastisk campingvogn ferie og trives veldig godt å bo i vår renoverte vogn. Det er noe magisk over å kunne være “hjemme” og samtidig forandre på området utenfor. Den ene dagen kan området utenfor være skog med all den mystisk det bringer, neste dag sandstrand og sjø og så plutselig en campingplass med masse aktiviteter.

Det er en fantastisk måte å feriere på og en  super ferie med små barn. Så absolutt ingenting å være redd for. ❤️

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

 

Mine beste camping mat tips

Det å være på campingtur kan i noen tilfeller bety at du ikke får laget så variert mat. Kanskje har du ikke kjøleskap, stekeovn og stekeplate og må kjøpe ferdig mat, som fort kan bli veldig dyrt.

Derfor tenkte jeg at det ville være interessant å vite at du kan få laget mat, absolutt all mat, om du bare går til innkjøp av et par ting.

Så selv om du ligger i telt, campingvogn eller campingbil, kan du altså spise godt og variert.

Først og fremst, har du ikke kjøleskap kan du kjøpe bærbar minikjøleskap som kan kobles opp til sigarett tenneren i bilen. Det er nok mest aktuelt for de som camper i telt og har med bil. Men det er også mulig å bestille campingplass med strømtilgang, slik at et kjøleskap kan kobles til.

Stekeplate på gass kjøper du bilig på foreksempel Jula, noe jeg har gjort selv om jeg har stekeplate i vognen. Det er nemlig helt fantastisk å kunne ta med stekeplate overalt hvor en drar. Jeg har kjøpt den doble med grillplate, men også den lille billige.

Her lager jeg mat på den doble gassbrennen.

 

Så med et par camping panner og stekeplate, kan du steke og koke alt hva du lager hjemme.

Utfordringen for mange er det å ikke ha ovn, noe som gjør at det er færre matretter en kan lage. Derfor er det genialt å kjøpe stekeovnen Omina som kan settes oppå gassbrenneren, spritkjøkkenet eller den elektriske kokeplate. Her kan du altså både bake ferskt brød eller steke en deilig grateng uansett om du bor i telt, campingvogn, båt, hytte uten strøm eller bobil.

 

Her har jeg laget sjokoladekake i Omina oven. Bordet var ikke malt her, men det malte jeg hvitt da vi var på den forrige campingplassen.

 

Her stekte jeg hvitløksbrød.

 

Her laget jeg en deilig lasagne

 

Det som er genialt med denne er at du får både over- og undervarme, den er enkel å rengjøre og tar liten plass. Selv er jeg helt frelst og har brukt den mye på denne campingvogn ferien.

Laget senest i går en deilig lasagne med perfekte stekte hvitløksbrød. Hvitosten på lasagnen ble ikke gyllen slik den blir i vanlig ovn, men bortsett fra det smakte den og så ut som den lasagnen jeg lager hjemme.

Har fått en del spørsmål om jeg kunne lage et innlegg hvor jeg kom med oppskrifter på mat vi kan lage i campingvognen. Men siden jeg kan lage alt av mat jeg gjør hjemme, blir det alt for mange oppskrifter å skrive, haha. Det eneste jeg enda ikke har prøvd er pizza, men det skal nok gå ann å steke det også om en bare er litt oppfinnsom.

I dag regner det og jeg er litt usikker på hva vi skal finne på. I går var vi kun hjemme, men tok oss en liten tur ned på campingplassen for å dusje. På vei hjem stakk vi også innom en mix butikk og kjøpte milkshake og is, noe som nesten er obligatorisk på ferie.

Vi er fremdeles usikre på om vi skal fortsette ferien ut den planlagte tiden eller reise hjem. Det er absolutt ikke like koselig med regn når det meste vi ønsker å gjøre er ute og ikke inne.

 

Vaske klær i regnet.

 

Håpe du nyter sommeren, uansett om du er hjemme eller på tur.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

Ny fantastisk plass til en fantastisk pris

I går pakket vi sammen sakene våre og plasserte campingvognen bakpå bilen og kjørte ut av sjøsanden campingplass og videre innover mot Kristiansand.

Men vi kjørte bare i 13 minutter før vi stoppet, plasserte vognen og satt alt på plass igjen.

Var veldig usikker på om vi skulle ha en eller to ukers ferietur, så vi bestilte kun én uke på campingplassen og reserverte plass på en annen campingplass som var litt billigere. Men billigere er langt ifra billig, da campingplasser vet å ta seg betalt. Så jeg prøvde ut noe da vi først annkom Mandal.

Jeg la ut en annonse på marketplace inne på Facebook hvor jeg skrev et spørsmål om noen ønsket å leie ut sin private grunn (tomt, hage eller lignende) til en liten og rolig familie på 4 stykk i campingvogn. Og utrolig nok fikk vi veldig mange svar hvor alle ønsket å tilby oss å overnatte med vognen mot at vi selvsagt betaler for oss.

Noen så nok sitt snitt til å tjene penger og ønsket samme pris som mange av de dyre campingplassene som har masse fasiliteter. Men flesteparten ønsket å legge seg på halvparten av prisen eller mindre, ettersom vi kun ønsket strøm og tilgang på vann.

Vi endte opp med å avtale med et litt eldre ektepar etter å ha vært å hilst på og sett området. Vi fikk koble på strøm (kun kjøleskap vi trenger strøm til) og vi har tilgang på vann til den fantastiske prisen av 100 kroner døgnet. I tillegg får vi disponere en stor opparbeidet hage, disse/huske stativ, sandkasse, koble oss på internett, en terrasse og en hagestue.

Ekteparet bor selv i et hus noen meter bak det røde huset vi står med. Det røde huset er nemlig bare hagestue, garasje og bod. Så vi har et stort område kun for oss selv og har virkelig funnet den perfekte plassen for oss alle fire.

Vi alle elsker stillheten og det å kunne være for oss selv etter å ha bodd tett i tett på en campingplass i en uke nå. Naturen er vakker, masse turområder, elv som Hüseyin har fått lov å fiske i da det er på privat grunn og han har snakket med eier (ellers måtte han ha hatt fiskekort), nydelig utsikt og at det er kort vei å kjøre til både butikker og Mandal sentrum.

Min sønn har kost seg veldig på sjøsanden camping og har fått mange nye venner som han var med hver eneste dag. Vi har omtrent ikke sett han den uken som var. Han kom kun til måltider og når vi skulle på stranden. Nå ønsker han å bruke mer tid med oss og derfor er denne plassen helt perfekt. Ikke minst siden det kun er 13 minutter å kjøre til stranden og campingplassen hvor vi nylig bodde. Der er det også gratis dusj, slik at vi får dusjet om vi ønsker det.

Men vi er litt usikre på om vi skal være her en hel uke, slik vi planla. Denne uken er det nemlig kun meldt regn og overskyet, noe som ikke passer inn i våre planer. Vi har blant annet to hele dagsbiletter i dyreparken på slutten av uken, og vet at å gå i dyreparken i regn absolutt ikke er noe kjekt. Så vi må se det litt ann utover uken, om vi blir til planlagt dag eller om vi reiser tidligere.

Uansett, ferien har vært amazing og vi er alle så utrolig glad for at vi kjøpte denne gamle vognen og begynte å pusse den opp. Selv er jeg RÅ stolt over å ha gjort alt selv og har kjempe lyst til å kjøpe enda en vogn og strippe den helt ned til skallet og bygge den opp igjen hvor jeg bygger absolutt ALT fra bunnen av. Da vil jeg bygge kun faste senger, en liten sofakrok1, et lite kjøkken og et lite bad.

Vognen vi har nå passer perfekt til oss her og nå, da min sønn har eget rom med dør han kan lukke, jeg har mitt store kjøkken og vi andre sover i stuen. Men kjenner det er litt styr å pakke opp og ned dobbeltsengen hver dag for å få stue/spisestue. Så har veldig lyst å få til en fastseng løsning uten å miste sofa område. Men med en liten vogn er det en stor utfordring å få til. En utfordring jeg ønsker å ta på min neste vogn! Weeee… Gleder meg allerede.

Men denne fantastiske vognen vår skal selvsagt bli ferdig oppusset før jeg begynner på en ny.

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

45% rabatt på postere med min kode

Reklame | Posterstore.no

I dag har jeg en super rabattkode til dere hos en av mine favoritt nettbutikker, posterstore.no

Selv valgte jeg ut to nydelige bilder til campingvognen, to bilder til min sønn sitt rom, ett bilde til vaskerommet og tre bilder til min yngste datter sitt rom. Men i ettertid ser jeg at jeg må kjøpe meg enda ett bilde til å ha i vognen. De har nemlig så utrolig mye fint at det er vanskelig å velge.

Vi er på tur med vognen på sørlandet, som dere vet. Så jeg får bare vist de to vi har i campingvognen. Men tenkte å vise de andre bildene når vi er kommet hjem igjen.

 

RABATTKODE: 45metteask

Rabattkoden er kun gyldig i dag den 25 juli og frem til i morgen den 26 juli. Den gjelder på alle plakater (ekskludert Selection).

 

 

Her er bildet vi valgte å ha i gangen på campingvognen.

Vi har ikke fått malt vognen ferdig på utsiden. Men til neste år vil den være hvit, grå og svart.

 

Litt vanskelig å ta bilde på min sønn sitt rom I campingvognen når han ligger og slapper av. Så han måtte gjemme seg bak sengen mens jeg tok bilde, haha.. Men her er altså det andre bilde som vi valgte å ha i campingvognen og som er et av mine desiderte favorittbilder.

 

Jeg elsker bildene fra posterstore både på grunn av kvaliteten, utvalget og prisen. Men i tillegg har jeg funnet ut at rammene er perfekte til å ha i campingvogn eller bobil da de veier lite, er enkle å sette opp og ser bra ut. Selv valgte jeg å lime de til veggen i tillegg til å skru de opp. Så nå beveger de seg ikke uansett hvor mye bevegelser det skulle bli under kjøring.
Men har nå sett disse nydelige bildene her og tenker jeg må bestille de til å ha på badet i campingvognen som skal pusses opp til neste sommer.
Håpe du finner noe du ønsker å bestille hjem og får brukt koden min, da den gir 45% avslag kun I dag og i morgen.
-Mette

Foreldrenes mareritt

Akkurat nå sitter jeg på toppen av stranden og passer på lillejenta som sover i vognen. Hüseyin ligger nede ved vannkanten og holder av plass til oss og min sønn er ute og bader. Når lillejenta våkner vil jeg bære både henne og vognen ned til de andre.

Opplevde nettopp å være vite til alles foreldres mareritt. En liten gutt rundt ett til to år gammel ble lagt merke til da han stod og gråt over lengre tid med sjøen uten at noen kom. Jeg la først merke til det da en mann ropte om det var noen som passet på barnet. Ingen svarte og ingen kom ned til barnet. Det samlet seg voksne rundt barnet og han fikk kjeks og drikke, noe som gjorde at han sluttet å gråte og følte seg tryggere.

En av de voksne gikk og hentet en ansatt på campingplassen som kom ned og ringte og styrte før han fant ut at det var noen foreldre som leitet oppe på selve camping området. Etter en 10 minutters tid ble barnet bært opp fra stranden og innover mot campingplassen hvor foreldrene leitet.

Jeg fikk med meg alt fra avstand, men hørte også hva som ble sagt når to stykker som jobbet på campingplassen stod og pratet rett ved siden av meg. Barnet hadde visst nok vært ute i sjøen da han ble lagt merke til. Takk gud for at dette gikk bra, for det kunne endt skikkelig ille..

I dag blåser det en deilig fønvind og solen varmer godt. Så jeg føler jeg er i sydlige strøk og savner absolutt ingenting her jeg sitter og nyter utsikten og varmen.

Nå har lillejenta våknet og jeg har kommet meg ned til sjøen med både vogn og datter. Hun var ivrig etter å leke i sanden og ville aller helst sette seg ned i sanden med det samme, selv om vi ikke var kommet ned til de andre. Nå leker hun lykkelig i sanden og får seg et avkjølende bad innimellom.

Kan virkelig anbefale sjøsanden etter å ha besøkt den opp igjennom siden min sønn var ca 2 år gammel. De siste årene har det vært utenlandsreiser som har vært prioritert, men nå som vi er “tvunget” til norgesferie så har jeg igjen oppdaget stranden og min favoritt by Mandal.

Det er derimot første gang vi ligger på campingen og har litt delte følelser om plassen. Den ligger perfekt til, har masse fasiliteter og en veldig god stemning. Men det er utrolig dyrt, en står tett i tett og gressplenen er mer skogbunn uten noe gress. I dag har alle naboene våre reist og jeg fikk tatt bilde av forteltet som vi skal selge.

Snart reiser vi videre til vårt nye overnattingssted som er mye roligere, vakrere og billigere. Forteller mer om det senere.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Innblikk i vår camping hverdag

God morgen.

Klokken er litt over syv på morgenen og campingplassen begynner sakte å våkne til liv. De fleste sover på denne tiden, så det er ganske deilig å starte dagen tidlig. Spesielt det å rusle mellom telt, campingvogner og campingbiler for å enten bare gå en tur, eller for å ta en dusj på felles badet.

På dagtid er det en behagelig summing av stemmer og latter som fyller området. De fleste er ute og alle er utrolig behjelpelig og imøtekommende. Men nå på morgen er det kun noen par barn som har litt for høye stemmer og som ivrig prater eller leker, ellers er det helt stille!

Lillejenta pleier å være våken på denne tiden og fylle stillheten med både latter og ivrig prat, men hun sover enda tungt da vi kom veldig seint hjem i går.

Vi hadde ettermiddags biletter på dyreparken i Kristiansand, så vi dro tidlig avgårde med bilen for å ha noen timer på sørlandsenteret før vi gikk i parken. Senteret har vokst seg større siden jeg var der sist, så vi klarte å surre litt rundt som typiske turister da vi skulle innom utvalgte butikker. Men vi fant fram og vi fikk kjøpt alt vi hadde planlagt.

Lunsjen tok vi på Burger King, da det var det som fristet oss mest av valgene vi hadde.

Det er utrolig flott vær her på sørlandet denne uken, så det første vi gjorde i parken var å stille oss opp i køen til “Nilen” (tømmerrennen). Hüseyin og min sønn tok en runde mens lillejenta og jeg gikk og kjøpte en is mens vi stod og ventet. Dermed ble gutta boys avkjølt og klar til å gå rundt å se på dyr.

På slutten av dagen, da parken begynte å stenge, gikk lillejenta og jeg til bilen mens gutta gikk på Kaptein Sabeltann showet. Vi hadde tatt madrass og dyne i bilen slik at hun kunne sove mens vi venter, men hun var lys våken og ville heller leke frem til de kom tilbake. Hun hadde sovet godt i vognen i parken, så hun var den smilende solstrålen hun alltid er.

Hun sov i bilen på vei til campingplassen og sover altså enda! Jeg er den eneste som er våken og benytter muligheten til å skrive dette blogginnlegget.

Vi ligger forresten på sjøsanden campingplass i Mandal som er et nydelig sted med en fantastisk herlig “syden” strand. Plassen er helt nydelig og vi koser oss masse. Eneste er at det er veldig trange plasser å campe på og vi sliter alle med å holde 3 meter avstand og ha plass til både fortelt og bil. Vi har et fortelt, men har ikke satt det opp enda.

Ellers har vi tilgjengelig felles kjøkken hvor en kan lage mat og vaske opp egne kjørler (fat, kopper, bestikk osv). Selv trives jeg med å ta med alt vårt og gå ned for å vaske opp der istedenfor i vognen, da det både er mer plass og siden det er koselig å stå på rekke og rad med andre å vaske opp om kvelden.

Felles dusjene og toalettene er gratis og det er også noen aktivitetsrom for barna. Stranden ligger i kort gåavstand og det samme gjør matbutikken og Mandal sentrum. Vi stortrives her og har virkelig fått sansen for campingvogn livet. Lillejenta elsker det at vi bor i et mindre “hus”, er mer ute og ikke minst at vi har mer tid sammen. Min sønn har fått venner og stortrives med å være ute og det å besøke hverandre. Og vi voksne koser oss i vår lille “hytte” og med den roen dette livet gir.

Jeg klør en del i fingrene etter å fortsette oppussingen. Har med både maling, lakk og verktøy i tilfelle jeg får litt tid for meg selv hvor jeg kan jobbe videre på vognen. Men de andre her mener jeg ikke bør bruke ferien til oppussing, men vente til vi kommer hjem, haha.

I dag skal vi ha en rolig dag med å være på stranden, lage noe god mat og kanskje ta oss en gåtur inn til Mandal sentrum.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

Ferieturen startet med fortvilelse

Hadde ikke planlagt at mitt første innlegg etter å ha vært borte så lenge skulle inneholde dramatikk. Men det ser ut til at det alltid skjer “ting” med meg og rundt meg, så det er egentlig ikke så unormalt at dagens innlegg har en liten dæsj av kaos og drama, haha!

Bilde tatt i dag tidlig

 

Men før jeg kommer til det vil jeg bare si beklager for at jeg ikke har blogget i denne perioden og kanskje enda mer for at jeg ikke ga dere noen beskjed. Jeg vet at det å bare bli “borte” får noen til å spekulere i årsaken og at det vil komme ulike teorier på hva som har skjedd. Men overraskende nok har det vært svært lite av det og jeg har fått en god, lang og deilig pause både fra bloggen og fra kritikerne mine.

Det var ulike årsaker til at jeg trakk meg bort fra det offentlige, men hovedgrunnen var at jeg hadde to jobber, jobbet langt over 100% og at jeg renoverte campingvognen jeg kjøpte. Hver eneste dag, mellom jobb, søvn, husarbeid og det å være sammen med barna, var jeg ute og jobbet på vognen. Noen dager bare 2 timer i strekk og andre dager opp til 12 timer i strekk.

Det har vært slitsomt, men mest av alt utrolig gøy, lærerikt og spennende. Jeg har gjort absolutt alt helt alene bortsett fra et par ganger hvor Hüseyin har kuttet opp noen plater til meg og hvor min bror sjekket og viste meg med det elektriske.

Har tenkt å komme med detaljerte blogginnlegg på hvordan jeg har gjort renoveringen, hva jeg har lært og hva jeg vil anbefale videre. Både det å rive alt ned til kun skallet og det å ta en lettere oppussing. Jeg er nemlig overbevist på at dette er noe de aller fleste klarer å gjøre helt selv!

Her er bilde av kjøkkenet før det var ferdig. Har bygget noe ekstra og hengt opp mer nå. Kommer bilde I neste innlegg.
Gangen vår 🙂

 

Men tilbake til kaoset og dramaet, haha!

Jeg booket og betalte campingplassen i Mandal for lenge siden, før jeg visste hvor mye som måtte gjøres på campingvognen. Så jeg hadde tidspress på meg på grunn av det, men og fordi jeg har ferie i akkurat disse ukene og siden jeg hadde sønnen min som er halve sommerferien sin hos meg og den andre halve hos faren.

Derfor hadde jeg en dato å forholde meg til og et mål på hvor mye jeg skulle få gjort på campingvognen innen den tiden. Jeg visste på forhånd at jeg ikke ville få gjort ferdig hele vognen og har også skrevet det til følgerene mine på Instagram. Men jeg fokuserte på min sønn sitt rom, kjøkkenet og stuen. I tillegg var selvsagt det største fokuset på å gjøre vognen tett på utsiden og innsiden fri for sopp og råte.

Måten jeg har jobbet på, er vekselvis ute og inne. Noe som er det eneste logiske da listene som må tettes på utsiden er skrudd inn i innsiden. Så når en jobber på innsiden må en samtidig gå på utsiden å fjerne lister skrape, spraye og skru på igjen med fugemasse (bytul) mellom list og vogn.

Nok om det, kommer nemlig tilbake til alt dette!

Planen var å dra på ferie på søndagen, da vi hadde campingplass fra klokken 13:00 den dagen. Men da jeg så at vi kom til å bli ferdig dagen før, valgte vi å begynne reisen da, slik at de 8 timene det tar å kjøre fra Bergen til Mandal blir delt opp i to omganger. Det er jo helt klart det beste for barna.

Men så skjedde det selvfølgelig ting da vi skulle dra og jeg endte opp med å gråte som et skadet barn!

I det alt var ferdig og alt var pakket oppdaget jeg at lysene inni vognen ikke virket lengre. Det høres kanskje ikke så gale ut, men når du har brukt tid, penger og energi på noe og er super fornøyd med resultatet, så er det ufattelig kjedelig at det ikke virker lengre.

Min bror kom innom og dobbeltsjekket alle koblingene mine, sjekket batteriet, målte spenninger og fikk gjort en grundig feilsøking for å finne årsaken, men fant ingen tydelig feil på systemet. Jeg svelget unna litt gråt i halsen og prøvde å overbevise meg selv om at det var greit med kun taklampe og ledning ned til stikkontakt som fremdeles virket.

Vi brukte mye tid på feilsøkingen og planlagt reisetid ble godt forsinket. Men til slutt satt vi oss i bilen og kjørte.

Kom ikke langt før jeg så i speilet at kjørelyset på vognen ikke virket. Så jeg stoppet og ba Hüseyin gå ut og se om bremselys og blinklys virket. Det gjorde det ikke..

Så vi måtte snu og kjøre hjem igjen.

Da kom det over meg, som en dypt og mørkt hull og jeg satt der og gråt som et barn mens vi kjørte hjem. Tenkte på barna som hadde gledet seg sånn (da hovedsakelig min sønn siden lillejenta bare er 1 år), på alt som var betalt og booket og på all den tiden jeg hadde lagt ned i vognen. Uten lys på vognen kunne vi jo ikke dra på ferie.

Min bror kom innom for å se på vognen igjen og etter å ha ordnet litt var lysene tilbake. Herligfred hvor glad jeg ble da og hvor god følelsen var å kunne rope alle ut igjen og inn i bilen. Nå ble det ferie alikevel.

Vi kom oss avgårde flere timer etter planen, men vi var bare overlykkelige over at vi i det hele tatt fikk gjennomført ferien.

Kjørte ut av Bergen, inn til Os og over med fergen. Før vi så kjørte et godt stykke innover i mørket og fikk sett masse nydelige hjort. Da vi kom frem til neste fergekai la vi oss til rette for å sove natten over, mye nærmere reisestart enn hva vi planla. Hadde kjøpt en ny dyne som vi pakket opp, men fant ikke dynetrekket og lillejenta var ikke interessert i at vi leitet videre, så det ble en dyne uten trekk den natten (så at det var kommentert på et forum!)

Beklager rablingen over min sønn sitt ansikt.

 

Dagen etter kjørte vi videre og kom frem til campingplassen sjøsanden litt før klokken 16:00. Det var trangt om plassene selv om vi fikk tildelt oppmerket plass og beskjed om å holde 3 meters avstand fra andre vogner. Jeg fikk ikke til å rygge vognen helt på plass og måtte koble den av og skrubbe den inn på rett plass. I tillegg fikk vi en ugjevn plass hvor det også var plassert et tre med masse greiner. Så vi brukte mye tid på å finne det beste stedet å plassere vognen for å få den mest mulig i vater og uten å få hele treet rundt bilen.

Etter litt styr fikk vi plassert vognen sine dekk på omtrent lik høyde (bakken var humpete og ikke flat og opparbeidet), fikk satt ned støttebeina og fjernet noen greiner på treet slik at de ikke truet med å komme inn i vognen. Naboene som alt stod på naboområdet var veldig behjelpelig og hyggelige, noe vi selvsagt også var da våre andre naboer kom etter oss og også måtte skubbe sin vogn på plass.

Det hjalp godt å høre at en erfaren mann med dyr fin vogn også reagerte på hvor trangt det var og at han heller ikke fikk rygget vognen på plass.

Deretter lagde jeg hamburger og pomfri, før vi spiste middag og tok oss en tur rundt for å bli kjent med området. Fikk ikke tatt bilder da alt gikk så fort og jeg la meg tidlig. Men skal ta litt bilder til dere i dag.

 

Det er godt å være tilbake på bloggen ❤️

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER