7 uker gravid og stor gravidmage

7 uker gravid

I dag tenkte jeg å ta en liten gravid oppdatering som jeg tror kan være viktig for andre som kommer i en lignende “situasjon” som meg.

TIDLIG STOR GRAVIDMAGE

Allerede i uke 5 kom det en synlig gravid mage, slik jeg er vant til at det gjør på meg. Kroppen min har nemlig fått stor mage veldig tidlig i hvert eneste svangerskap og i løpet av graviditeten blir den så stor at det ser ut som jeg venter tvillinger, selv om jeg kun venter én.

Jeg er vant til at magen vokser tidlig og ble ikke forundret over at den hadde blitt litt synlig i svangerskapuke 5. Derimot ble jeg veldig overrasket hvor stor den er nå i svangerskapuke 7. Det ser nemlig ut til at jeg alt er i 6 måned av graviditeten og det er vanskelig å ikke bli lagt merke til og få kommentarer.

KOMMENTARER PÅ MAGEN.

Noen vil selvfølgelig kommentere på den store magen og de som ikke visste at du er gravid fra før av, vil nå spørre om du er gravid fordi det er blitt veldig synlig. Og like etter spørsmålet “er du gravid?”, kommer også spørsmålet “hvor langt er du på vei?”. Når de da får høre at du kun er et par uker på vei, blir det veldig lett reaksjoner.

Noen vil tro at du er lengre på vei enn du er og noen vil til og med kommentere at det kanskje er flere inni der.

Men det vil og komme de som kan kommenterer frekke kommentarer på vekt og at en presser ut magen. Dette har jeg kun opplevd fra fremmede på snapchat.

HVORFOR ER EGENTLIG MAGEN STOR I FØRSTE TRIMESTER?

Alle kropper er forskjellige og vi reagerer alle forskjellig både fysisk og psykisk under en graviditet. Derfor er det viktig å vite at både liten og stor mage er helt vanlig og stort sett helt ufarlig.

Men hvordan kan en få en så stor mage når embryoet (barnet) bare er på størrelse med ca ett blåbær?

Grunnen til at noen får stor mage tidlig er at noen opplever å få en oppblåst mage som gjør at en ser veldig gravid ut. Dette er ikke farlig og mest sannsynlig er det ikke smertefullt for den gravide. Det trenger altså ikke å bety at den gravide er plaget med luft som må ut eller luftsmerter. Magen er bare oppblåst på grunn av alle forandringene som skjer i kroppen i denne perioden.

Stort sett vil det avta etter noen uker, men i noen tilfeller går det ikke over før senere ute i svangerskapet, når barnet er blitt større og tar mer plass.

FLAUT?

Det er viktig å vite at dette ikke er flaut og at det heller ikke er et grunnlag for at andre skal komme med negative reaksjoner.

Den gravide kvinnen har fått gravid mage tidlig, noe som er helt normalt og noe hun ikke har gjort bevisst. Det er bare kroppen hennes som er slik og selv om magen er oppblåst, er det like mye en gravid mage ettersom det ligger ett liv inni der.

BLI GLAD I DEN STORE MAGEN

Det å få en stor mage tidlig i svangerskapet gjør hele graviditeten mer virkelig, enn om den var flat. Bruk derfor denne tiden til å bli vant til magen, snakke til magen og eventuelt stryk og kos med magen din. Det er jo inni der babyen din befinner seg ❤️.

Har du derimot luftsmerter på bakgrunn av magen som er oppblåst, eller problemer med fordøyelsen vil jeg anbefale deg til å ta kontakt med fastlegen.

 

HVA KAN DU GJØRE FOR Å UNNGÅ PLAGER

Jeg setter opp et par punkter som kan hjelpe, om du er plaget med smerter eller ubehag av den oppblåste magen. (Men husk å gå til lege, som nevnt over).

 • Spis regelmessig
 • Spis variert og sunn mat
 • Ta deg tid og prøv å unngå stress
 • Få i deg nok fiber
 • Få nok søvn
 • Drikk nok vann
 • Vær i bevegelse

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

18 kommentarer
  1. Du gjør meg kvalm! Unnskyld meg; men på noem av bildene dine av de nye innleggene dine så har su nesten ikke mage!! Å her og på snap så får du det med en gang du skal «vise»den. Ser nesten IT som at du blåser den opp. Regner ikke med den plutselig kommer med en gang du tar frem telefonen for å ta bilde til bloggen eller snap.

  2. Du skriver jo i toppen at du er 7 UKER GRAVID OG STOR GRAVIDMAGE

   Men er jo bare luft så tidlig så vil jo ikke kalde det gravid mage den kommer jo ikke så tidlig
   Den kommer jo først da ungen begynner å vokse

  3. Er i uke 9 med nr 2 og har hatt oppblåst mage siden uke 6-7… hadde ikke like oppblåst mage med første utenom etter gjerne middag eller kvelds tid. Nå er det hele tiden. Må dekke meg mer til for vil ikke at alle (offentlig) skal vite dette enda og så når de spør om når er termin så sier jeg midten av mai og da vil jo de bare se ut som et spørsmålstegn tror jeg 😂🙈.

   1. Hahaha kjenner meg veldig godt igjen der ja, bortsett fra at jeg har fortalt alle om svangerskapet denne gangen og at jeg ikke skjuler den. 🙈😂

    Synes det er litt koselig med oppblåst mage i starten på svangerskapet 😃 Går litt mer opp for meg at jeg faktisk er gravid.

   1. Ikke? Det synes iallefall jeg. Er stor forskjell fra slik magen var før.

    Sist hadde jeg oppblåst mage frem til babyen tok over, så mulig den ikke vil minke denne gangen heller. 😊

  4. Jeg ble også sånn i alle svangerskapene. Det siste medførte tvillingrykter i nabolaget, fikk jeg høre. Det var ei som våget spørre rett ut, så det fikk jeg avkreftet. Lykke til videre, og dr*t i negative kommentarer. Det er ikke viktige ting de har å si, de som holder på med gnagingen sin.

   1. Synes det er litt morsomt med kommentarer på magen min, jeg da. Spesielt å se ansiktene når jeg sier hvor langt jeg er på vei – priceless 😂.

    Men synes også det er viktig å skrive om, slik at det blir mer normalisert.

  5. Så tidlig er det jo oftest bare at den er oppblåst og mange regner ikke det som gravid mage

  6. Jeg har gravidmage hver mens pga endometriose, så man kan faktisk ha stor mage uten å være gravid og. Folk må jo kommentere uansett uff

   1. Ja, noen vil alltid kommentere og det kommer vi nok ikke vekk fra uansett. Å få oppblåst mage når en faktisk er gravid, er litt lettere enn å få oppblåst mage når en ikke er gravid ja.

    Kroppene våre er helt fantastiske og samtidig til tider mindre snill med oss.

Siste innlegg