Aldersgrense på selvtillit og selvfølelse?

Reklame | Sparkjøp

Bukse og genser fra Sparkjøp.

 

Det som har forundret meg det siste året er hvor fort noen bruker alderen mot meg eller det faktum at jeg er bestemor.

For eksempel om jeg tar et bilde av meg selv og poster det på sosiale medier, kan jeg lett risikere å få kommentarer som “slikt er du for gammel til” eller “herregud, du er bestemor, ikke en tenåring”.

Noen mener blant annet at jeg lager trutemunn, når jeg selv ikke kan se det. At jeg prøver å være sexy, når jeg selv bare synes jeg så bra nok ut på bildet og at jeg ofte poserer feil for min alder.

Ja okey… Så er det kanskje noen uskrevne regler på hvordan vi voksne skal se ut og kanskje enda mer om en har blitt bestemor. Normer folk har satt seg opp for at en ikke skal falle utenfor den boksen noen liker å kalle “normal”.

Men hvorfor, og jeg gjentar hvorfor er det så viktig å være som alle andre? Ikke minst, hvorfor skal vi trekke oss tilbake og være mindre synlig bare fordi vi er passert en viss alder? Skal det at våre barn har fått barn være en grunn for at vi plutselig ikke skal kunne legge ut bilder vi er fornøyd med lengre?

Jeg har ett ord som svar til det… TULL

Det er tull at vi ikke kan ta bilder av oss selv og legge det ut på sosiale medier, uansett hvilken alder vi er i.

Det er tull at vi ikke kan kle oss i de klærene vi ønsker og liker.

Det er tull at vi ikke kan posere slik vi selv føler oss komfortabel med, uavhengig av hvordan poseringen er.

Det er tull at vi ikke kan fortsette å være oss selv, kun fordi vi ikke er unge lengre.

 

Trykk HER for genseren og HER for buksen.

 

Til neste år blir jeg 40 år gammel og barnebarna mine vil bli 2 år. Selv om alderen er litt uvant og jeg ikke føler det ruller like lett på tungen lengre, så er det jo bare positivt at jeg da har fått levd i 40 spennende år. I tillegg elsker jeg rollen min som bestemor og ville ikke byttet den ut med noe som helst i verden. Tvillingene er fantastiske gutter og jeg elsker de ubeskrivelig mye.

Men betyr det at jeg må kjøpe gyngestol, kjøpe briller jeg egentlig ikke trenger og slutte med alt jeg liker å gjøre?

Det håper jeg virkelig ikke dere tenker, for det er veldig diskriminerende å forskjellsbehandle noen utifra alder.

Nei, jeg er meg selv og det er det viktigste. Det er nemlig ikke alder eller en bestemor tittel som skal definere den vi er. For det er bare en liten del av oss og ikke noe som bør hindre oss i å være oss selv.

Så til alle mine lesere, uavhengig av kjønn og alder: Nyt livet, vær deg selv, vær stolt, føl deg vell, gå med de klærene du ønsker og ikke la noen påvirke deg til å trekke deg tilbake, uten at du selv ønsker det.

Begge deler er utrolig behagelige på og perfekt nå om høsten.

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

18 kommentarer
  1. Er jo mest du selv som holder liv i denne aldersgreia. Minner leserne dine på hvor gammel du er, og argumenterer for at du kan gjøre hva du vil. Selvfølgelig kan du det. Du trenger ikke rettferdiggjøre noe overfor noen, så lenge det ikke er skadelig. Noen ganger er det lurt å bare la ting seile. Ikke holde liv i glørne. 🙂

   1. Men jøsses 😀 du har da ikke oversikten over hvilken meldinger og kommentarer jeg får. Alle kommentarerene som kommer inn, må jeg nemlig godkjenne før de blir offentlig…

    Dette innlegget ble skrevet på bakgrunn av et helt år, så jeg har ikke akkurat så stort fokus på det 😊

    Selv om vi alle kan gjøre som vi vil, så lenge det ikke er til skade for noen. Så betyr ikke det at alle lar være å kommentere med spydighet. Det er derfor jeg skrev dette innlegget, for å sette litt søkelyset på det. Det å tie om ting har sjeldent funket i lengden 😊

  2. Dette er grunnen til at jeg aldri oppgir alderen min! Skal folk ha tak i den, må de rett og slett google, -og finne den rette Gry Henriksen blandt flere som holder en relativt høy profil.
   Jeg vil kun bli vurdert som den jeg er, uten innvirkning fra det forbannede tallet! En ser at jeg er et voksent menneske, og det får jaggu holde..
   Si tilfeldighetene vil det slik at både forelder og barn får sine respektive førstefødte som 16 -åringer. -Da er man brått bestemor/far som 32. Dessuten er det så utrolig forskjell på folk, slik at f.eks 40 for den ene, er noe helt annet for den andre, både helsemessig og mentalt. Bare se på deg selv med et objektivt blikk, og sammenlign med andre gjevnaldrende, så skjønner du hvor jeg vil.. 😉

  3. Fy søren jeg blir SÅ provosert av sånn!!🤬👊 Vi kan kle oss akkurat slik vi føler for alder er bare et tall!! Jeg føler meg hvertfall ikke som noen dame bare fordi jeg blir 40 i år, men ei ung jente! Og siden jeg ikke har barn da blir jeg vel aldri gammel da, hahaha!!😂🙈 Jeg har ikke forandra meg mye siden jeg var 20 gitt, følger moten gjør jeg også.
   Du ser jo strålende ut, og kunne fint trodd du var søsteren til datteren din!😉❤
   Jeg leste nettopp om ei på 83 år som elsket Tinder og kledde og sminket seg super sexy digget ut på byen å danse og dating! Så vi må ikke være så forbanna dømmende!!

   1. Ååhhh slike eldre damer digger jeg 😍 damer med guts og litt “driter i hva andre synes” holdning. Eldre som fremdeles har den ungdommelige gnisten er jo goals (som ungdomma sier det 😅).

    Når jeg var yngre trodde jeg at de på 40 år var gamle, tørre og kjedelige folk, men nå når jeg snart er 40 selv ser jeg jo hvor feil jeg tok!

    Vi er RÅÅÅÅ 🎉🎊

    1. Jeg tenkte akkurat det samme som deg om 40 åringer, haha. Så feil kan man altså ta!😉😉 Digger også folk som går sin egen vei, og ikke bryr seg om mengden, men gjør akkurat som de vil!👏👏

  4. 40 er de nye 30 har du vel fått med deg. De nye 20 blir helt feil 😅 Ellers så tror jeg det er lurt å slutte å mase om dette med alderen din. De aller aller fleste tror jeg mener du er ei flott jente som nærmer seg 40 🙂

   1. Haha maser jeg om alderen min? 🙈 Det legger jeg ikke merke til selv iallefall, haha.

    Jeg er nå meg selv uansett om jeg hadde vært 20,30,40 eller 80. Der er jo tross alt bare ett tall.

    Husker da jeg jobbet med eldre og ble kjent med mange ungdommelige eldre som var full i liv ❤️.

    Livet er herlig og vi må jo bare nyyyyyyyt det max. 😊

    1. Haha, ja det er sant. I hodet er vi i vår ungdoms vår .. selv om kroppen ikke helt passer til hverken miniskjørt eller thights 😂

     1. Vi skal da alltids klare å presse på oss et miniskjørt vell? 😅 Haha, Nei den tiden er nok over for min del.

      Men litt wannabe sexy kan jeg da fremdeles være, uansett hvor gammel jeg blir. Aldri for sent å prøve 😅

  5. Ja hvorfor er det aldersgrense?:) Tror nok det mer er misunnelse… tror du ikke:) Stå på – herlig blogg og du er flott……. bestemor, mor og ikke minst dame:)

  6. Ja helt enig med deg, det er bare TULL.. alder er bare et tall og det er ikke nødvendig å slutte å være fin fordi om at man har blitt bestemor eller nådd en viss alder… du er flott, du er fin, så fortsett som du gjør ❤❤❤

   1. Ja, vi kan alle være oss selv og stolt over å være akkurat den en er ❤️ Livet er for kort til å holdes igjen av det som skal være “normalt” 🙂

Siste innlegg