Beklager Anne Brith, men dette er idiotisk!

Jeg var den første som gikk ut i media hvor jeg skrev om manglende oppfølging av lovnader i Anne Brith Influencer program (ABIP). Videre skrev jeg om at hun hadde brukt meg ulovlig i reklame og med feile tall for å lokke til seg flere kursdeltakere. Etterhvert ble vi flere og saken ble større da flere og flere aviser viste interesse og tok kontakt med oss.

Foto av Anne Brith Davidsen: Christian Roth Christensen / Dagbladet.  Link til artikkel HER

 

Saken havnet først i forbrukertilsynet hvor det ble konstantert at hun hadde brutt loven og deretter sendte vi klage til forliksrådet som fremdeles er under behandling.

Nå skriver Dagbladet at Anne Brith bruker Corona viruset som årsak til å slå selskapet konkurs (trykk her for Dagbladet artikkel) og at virksomheten nå er insolvent, som betyr at selskapet har problemer med å innfri sine økonomiske forpliktelser etter hvert som de forfaller. Insolvens er et vilkår for å kunne slå virksomheten konkurs, så dette er altså hennes første steg i å få satt Anne Brith Influencer program konkurs og slippe utbetaling til alle involverte.

At hun kom til å gjøre hva hun kunne for å slå bedriften konkurs har jeg ventet på, men at hun skulle bruke Corona som en årsak synes jeg er helt idiotisk. Synes heller ikke det burde vært en lovlig grunnlag i denne saken da problemene begynte lenge før vi fikk Corona viruset til Norge. Hun har ikke betalt sine ansatte, samarbeidspartnere eller gjort opp for seg til de som kom med klager og fikk medhold i saken. Altså, dette har absolutt ingenting med Corona å gjøre og hun kunne fint ha både gitt god nok oppfølging og forvaltet pengene riktig fra starten av.

Jeg har hatt vondt av Anne Brith i begynnelsen da jeg tross alt ikke ønsket å ramme henne som privatperson. Men nå, beklager å måtte si det, har jeg ikke en eneste god tanke om henne. Det er mange mennesker som er blitt lurt av henne og hun ser ikke ut til å eie ett eneste snev av dårlig samvittighet. Ikke tror jeg hun forstår at hun har gjort noe galt heller. Jeg tror rett og slett at hun lever i den tro at hun ikke har gjort noe feil og at det er meg og de andre som har ødelagt for henne!

Mine personlige tanker om hvordan hun har forholdt seg til denne saken er ikke egnet for å komme på trykk i bloggen min. Men jeg kan si at jeg er sint og at jeg på ingen måte ønsker å se henne starte nye bedrifter (AS) og ende opp med å lure flere mennesker. Hva kan jeg gjøre? Opplyse og informere andre er vel det letteste og så ser jeg hva annet som må til etterhvert som denne saken avsluttes.

Håper virkelig at denne saken, alle artiklene i media og bloggere som har skrevet om dette har vært en start på noe som kan vokse seg større. Ikke at jeg ønsker å ramme henne på det private, men jeg ønsker virkelig ikke at hun skal kunne fortsette med å starte nye AS hvor hun kun tenker penger til seg selv og “glemmer” alle andre involverte. Dette var ikke første gangen hun har lurt andre for sin egen vinning, men jeg håper det blir den siste!

Jeg vet det er mange der ute som har dårlige erfaringer med henne både privat og  igjennom en av hennes mange mislykkede forsøk på å drive bedrifter. Så min oppfordring er å ikke sitte stille med det lengre. Snakk om det, skriv om det og få det ut slik at det blir synlig. Sett et ansikt på det og ikke la det forsvinne henn som bare falske rykter.

Vi kan alle gjøre feil og vi kan alle satse stort og ikke klare å innfri det vi først planla. Men når det gjentar seg, blir et mønster og hvor vedkommende ikke viser interesse for å beklage eller ordne opp… Da er det ikke bare en menneskelig feil lengre, nei da er det nøye planlagt og gjort kun i den tanken om å tjene mest mulig uavhengig av hvor mange en må tråkke på for å nå målet.

Nb. Jeg oppfordrer til å få spesefikke ting ut i det synlige, ikke at det skal bli hat, sjikane, trusler eller “drittslenging”. For selv om jeg har gått ut i media med min sak og selv om jeg skriver om det på bloggen min, liker jeg ikke at ting tar av og går over til å bli “to much”.

Jeg har for lengst slått meg til ro med at mine 8500 kroner er tapt og at jeg var dum nok til å tro på prosjektet. Spesielt siden jeg har hørt at hun skylder alt dette på meg og gir tilsvar på mail til alle utenom meg. Hun blokkerer, gir ingen lyd fra seg og hun prøver å fremstille meg som skyldig i hennes problemer i denne saken til de rundt seg.

Jeg har iallefall lært å gjøre bedre research og ta rykter mer alvorlig før jeg hopper inn i lignende situasjoner i fremtiden. Jeg er impulsiv som person og tar ofte raske valg, noe som stort sett ender med gode resultater da jeg følger magefølelsen. En kan godt si at denne saken også har gjort meg godt og at 8500 kroner kanskje til syvende og sist var verdt det. Jeg fikk ikke det jeg ble skriftlig lovet eller forespeilet, men jeg fikk erfaringer og lærdom i hvordan jeg skal håndtere slike saker og jeg føler jeg uansett kom ut som den vinnende part.

Om 2 uker har jeg termin og både Hüseyin og jeg gleder oss veldig til å endelig få se barnet vårt. Beklager at jeg ikke er like aktiv som før på bloggen, men det vil bli bedre etterhvert.

Nyt mandagen videre ❤️

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

13 kommentarer
  1. Glemte en ting:

   Send krav til boet istedet og med bevis på hva dere har betalt inn og ikke fått valuta for. Samle alle krav dere har mot ABIP.

  2. Altså..

   Jeg har hatt en anelse om at hun kom til å gjøre dette for å slippe unna tilbakebetaligen, men allikevel har hun falt så dypt i folks respekt at hun nesten ikke kan falle lavere.

   Håper at ingen melder seg på noenting som har med denne bedriftseieren å gjøre, før hun beviser at hun er seriøs. Hjelpes.

  3. Kan dere ikke gå til et slags søksmål mot henne, gjennom bank eller noe? Jeg synes det er for jævlig at hun skal gå klar
   Jeg er sikker på at mennesket sitter der med sin whiteboard og kliner opp store tall om ikke lenge, og nye lar seg lure

  4. Betalte du bare 8500?
   Jeg betalte 14500kr, men jeg er mange erfaringer rikere og tatt med meg mye lærdom. Men sitter igjen med litt samme følelse som deg.

   1. Jeg var en av de første 10 som skulle få skreddersydd oppfølging hver 14 dag ut 2019 og de neste 6 månedene 1 gang i måneden. Det ble skrevet i mail til meg at det var et prøveprosjekt frem til 2020 hvor hun skulle hjelpe noen få mennesker og se om det fungerer. Vell, det varte en liten måned før hun tok inn fler og fler deltakere og prisen var da høyere. Innen 2020 hadde hun ca 100 deltakere, noe som absolutt ikke er noen få mennesker! Vi ble lurt alle sammen og har ikke fått det vi ble lovet. Forferdelig for dere som har betalt 14 500 kroner for dette 💔 Det er mye penger!

  5. Huff, kjære deg mette, og dere andre!
   Så akkurat på Kvinneguiden at noen skrev:

   ” MEN! Hvis AS`et drevet grovt uaktsomt, så kan ledelsen stilles personlig ansvarlig ift eventuelle krav.”

   Kanskje dette er redningen for dere? jeg blir altså SÅ oppgitt og forbannet nå! :/

  6. Den dama slutter ikke å overraske! Vi bestilte bryllupskake av henne for flere år siden (da hun drev villa perlesukker) kaken så fin ut utenpå, men ble dypt skuffet da vi skar i den. Det viste seg å være en knusk tørr sjokoladekake med kun noen hele sure bringebær inni. Prøvde å klage (viste bilder osv) men dama ble bare sint og påsto den skulle være sånn. Ikke lenge etter var firmaet konkurs!

  7. Vanvittig bra innlegg Mette. Di beskriver det helt riktig. AnneBrith har svindlet og lurt seg til over 1 million kroner via et nettbasert kurs uten noen voldsomme utgifter -og dette gikk galt lenge før corona kom. Så å skylde på det er ekstremt feigt! Og hvor er det blitt av pengene?? (Bortsett fra det opplagte da; Egenkapital, bil, ukentlig frisør, negler og spraytan -mye festing og nye klær. Helt utrolig at hun nå ikke kan gjøre opp det hun skylder -det er ikke til å forstå..

   har skrevet det før; At du startet denne prosessen med å avdekke hennes svindel og skitne buisness har vært så vannvittig riktig og viktig. Dessverre har altfor mange naivt betalt henne hundretusner av kroner som nå er borte. Håper virkelig ikke hun “bare” kan slå seg konkurs og bli kvitt all gjeld og problemer. Hun MÅ betale for seg -på den ene eller andre måten.. (Og få konkurskarantene resten av livet sitt.. -hun kan ikke få fortsette dette våset..)

   Takk for din ærlighet og modighet -og masse lykke til med fødsel og barselpermisjon!!

  8. Du har vært modig og sterk, vist integritet og utholdenhet for å få til dette. At hun er skruppelløs visste de fleste men å skylde alt dette på corona viser hvor bitteliten og ynkelig hun virkelig er.

  9. Hele dama er en vits, så i se og hør at hun har slått seg konkurs med flere AS opp gjennom årene så tydeligvis en lett løsning for henne👎🏻👎🏻 Utrolig at hun kan starte nye AS så mange ganger, for så å slå seg konkurs…. Håper virkelig ikke folk går på igjen neste selskap hun starter😖 Kos deg med mann og barn fremover, og lykke til med fødsel❤️

  10. Du har bidratt sterkt til at media endelig har begynt å ta influenserbransjen, og alt snusket som foregår der alvorlig. Det er litt av en bragd!

   Nå følger jeg dere fram mot fødsel, krysser fingrene og ønsker masse lykke til 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg