Besøksvisum oppdatering

Det har tatt tid med søknaden vår denne gangen og årsaken til det er ikke noe jeg kan svare på. Alt jeg vet er at de aller fleste søknadene behandles av ambassaden innen 15 dager, men hvis ambassaden er i tvil om du kan få visum, så sender de søknaden videre til UDI. Det vil da ta lengre tid, selv om en stort sett får svar innen fire uker.  Men i noen få, helt spesielle tilfeller vil imidlertid søknaden ikke bli ferdig før åtte uker etter at du leverte søknaden.

Nå har jeg mistet oversikten over hvor lenge det er siden vi leverte inn søknaden. Det har nemlig skjedd så mye i livet mitt at jeg ikke har klart å fokusert på selve tiden. Ønsker jeg å finne ut av tiden, så spør jeg bare Hüseyin ettersom han først og fremst har mye bedre hukommelse enn meg og fordi han ikke har hatt like mye “tull” i sin hverdag som det jeg har hatt i det siste. Men jeg vet at vi har passert 15 dager og at vi er på overtid.

De siste dagene har Hüseyin ringt ambassaden hver eneste dag for å undersøke om søknadsprosessen er ferdig og i dag fikk han endelig svar på at søknaden er ferdig behandlet og brevet med svaret er sendt i posten.

Så om jeg hadde ringt UDI nå, så ville jeg nok fått svar på telefonen om søknaden er blitt innvilget eller ikke. Men Hüseyin og jeg er blitt enige om å vente til han sitter med brevet i hendene og vi åpner det sammen på FaceTime. Eller han åpner det fysisk alene, men vi får svaret samtidig.

Det å vite at “dommen” er satt og at det står på trykk i en konvolutt på vei til min mann, er både spennende og skummelt på samme tid. Magefølelsen min er varierende og går fra å tro at vi har fått avslag til å tro vi har fått det innvilget.

Om noen dager skal vi åpne brevet som gir oss svaret på om vi får være nær hverandre igjen, om Hüseyin får være med på ultralyd for å se babyen sin, om vi får feiret jul sammen og om vi får begynne det nye året sammen som man og kone, hånd i hånd.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

13 kommentarer
  1. Håper virkelig han får visum, må være herlig å få ha han der i jula og på ultralyd! Min tyrkiske kjæreste fikk ikke visum, så jeg krysser fingrene mine for dere ❤️

   1. Ja jeg så at du og har begynt å få litt ❤️. Trist at noen ikke ser menneskene, men blir stående fast på utseendet, hudfarge, religion, kultur og status! Det at noen ikke evner til å se dypere enn det, er ganske tragisk! Love you ❤️

   2. Hei, det jeg lurer litt på er hva du mener med diskriminering i forhold til hvem når det kommer til dette tema.

  2. Avslår de, er det bare for å lage problemer for folk. Krysser fingrene for dere!

   1. Hüseyin har et veldig godt skriv fra jobben som burde vært sikring nok for at han returnerer til Tyrkia etter endt besøkstid. Er veldig stolt av mannen min og hvor godt likt han er av sjefene sine 😍. Gamle jobbene vil ha han tilbake og nåværende jobb vil ikke gi slipp på han ❤️. Hüseyin er dyktig, godt likt, positiv og har veldig god arbeidsmoral.

    Får vi avslag, er jeg virkelig “spent” på grunnlaget

  3. Dere må bare få et ja!! Det er virkelig det rette!! Ønsker dette så inderlig for dere!!🙏🙏❤❤

  4. Krysser fingrene for positivt svar for dere! Første gang vi søkte besøksvisum i 2016 var vår søknad også på overtid😊

   1. Ja, vi også krysser 🤞🏻. Tenker i etterkant at vi burde nevnt graviditeten, men jeg valgte å ikke gjøre det fordi det var så tidlig i svangerskapet og risikoen for spontanabort var sterkere da enn nå.

Siste innlegg