Besøksvisum – Fått svar!

Akkurat nå har jeg så mange følelser i kroppen at jeg merker det er vanskelig å ordlegge meg forståelig her til dere. For samtidig som følelsene herjer i kroppen, så er det også ti tusen tanker som spinner rundt i hodet mitt på samme tid.

Men jeg skal prøve å konsentrere meg for å gi dere svaret vi fikk på søknaden, da jeg vet det er mange som sitter å venter spent etter jeg nylig oppdaterte på snapchat og instastory.

Selvfølgelig kunne jeg bare ha bust ut med svaret og ikke skrevet så mye mer enn det. Men jeg synes det blir mer ordentlig å gi dere hele bildet av hvordan det foregikk og hvordan vi opplevde det.

Som dere vet har både Hüseyin og jeg hatt noen tunge måneder. Han fordi han ikke har kunne vært her og trøstet meg, og fordi han så gjerne ville vært en del av svangerskapet. Meg fordi jeg fikk svangerskapsplager, som førte til deprisjon, som ble forverret ved en tung økonomisk krise som jeg heldigvis nylig kom meg ut av.

I løpet av denne tiden jeg var deprimert har tiden gått i surr, hodet vært tomt og kroppen vært svak. Så det var en stor lettelse å komme ovenpå økonomisk igjen og samtidig kjenne at både hode, kroppen og psyken raskt ble bedre.

Ikke bare påvirket det meg å bli bedre, men også Hüseyin ble utrolig lettet og glad av å se meg få tilbake farge i kinnene, et ekte smil rundt munnen og glimt i øynene. Det har nemlig vært utrolig tungt for han å se hvor tungt jeg hadde det, uten at han kunne gjøre noe annet enn å prate med meg på FaceTime.

Besøksvisum søknaden tok lang tid, men i dag var brevet endelig kommet fram på postkontoret og Hüseyin kastet seg inn i bilen sammen med tvillingbroren og kompisen for å kjøre inn til byen og hente brevet. Vi var begge veldig nervøs og samtidig veldig usikker på hva vi trodde svaret ville bli. Selv vekslet jeg mellom å tenke avslag og innvilget konstant hele tiden.

Men selv ved usikkerhet på hva svaret ville bli, klarte jeg ikke å la være å starte planleggingen på alt vi skulle oppleve sammen, alt jeg skulle vise han og all den viktige tiden vi skulle få være sammen. Ikke minst at han skulle få oppleve ultralyden hvor han kunne se sitt første barn på skjermen, høre hjertelyden og få vite svaret på risikovurderingen sammen med meg.

Hüseyin ringte meg på FaceTime allerede med det samme han satt seg inn i bilen etter å ha hentet brevet. Så åpnet vi det sammen og leste svaret. “avslag”, vi hadde fått avslag…igjen! og på akkurat samme grunnlag som for 1 år siden.

Jeg knakk sammen mens Hüseyin prøvde å være sterk for meg. Men etter en lang tid hvor jeg vekslet på å både være trist, sint og oppgitt, knakk han også sammen. Han er ikke vant å se meg gråte og klarte ikke å holde det inne selv lengre.

Det er urettferdig, blodig urettferdig og jeg er direkte forbanna på hele UDI. Samtidig er jeg forbanna på meg selv for at vi giftet oss i mars og for å ikke skrive at vi venter barn. Jeg tok avgjørelsen på å ikke si noe fordi det enda var så tidlig at det var fare for spontanabort og fordi jeg var redd de ville bruke det mot oss. Men nå er jeg redd de vil tenke vi ble gravid fordi vi fikk avslag.

Hüseyin trøstet meg med at en erklæring fra jordmor med dato for mest sannsynlig unnfangelse dato vil hjelpe oss ved en familiegjenforening søknad. Så da trøster jeg meg med det!

Jeg planlegger nå å reise til Tyrkia i januar/februar og selv om det er godt å ha noe å se frem til, så vil denne julen være tung, dessverre. Barna og øvrige familie skal ikke merke at det er tungt for meg, for dette skal ikke ramme flere enn det må.

Hüseyin ønsker å betale hele familiegjenforening søknaden på 10 500 kroner og vi begynner å sette oss inn i søknadsprosessen så snart så mulig.

Får vi avslag på familiegjenforening, så tror jeg ikke at min styrke vil holde meg oppreist lengre.

Ber om forståelse for at dette oppleves tungt, selv om vi visste om risikoen alt da vi traff hverandre i fjor sommer. Så jeg håper at de som fryder seg over vår smerte, holder det for seg selv.

Det er tungt her og nå, men det blir bedre og det skal ende godt til slutt. Det har nemlig Huseyin og jeg bestemt oss for.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

24 kommentarer
  1. Det var trist! Men alle som får avslag syntes jo det er utrettferdig! Alle vet jo at par med så stor aldersforskjell som dere og som har giftet seg så fort risikerer å få avslag! Men for all del, ikke søk om familiegjenforening! Det er å kaste bort penger, spesielt siden dere sikkert kommer til å få avslag der også nå! Ta heller besøksvisum til fødsel og søk familiegjenforening etter! Jeg skjønner at dere lengter men vær smart heller! Jeg har ikke opplevd å få avslag på besøks eller familiegjenforening, men min mann bor i norge på 4 året! Dere får det til dere også!

   1. Vi har kun 10 år og det blir ikke lagt så mye vekt på. I tillegg har vi grunner for at bryllupet måtte bli i mars. Men takk for tips ❤️ vi tar ett skritt av gangen 😊

    1. aldersforskjell på 10 år er jo litt og jo, det blir lagt vekt på! Hvis noen sier noe annet så lyver de. Spesielt siden det er uvanlig at tyrkere gifter seg med eldre damer hvis de gifter seg med damer fra tyrkia! Jeg har også hørt om folk som har vært gift i over et år og fått familiegjenforening men da har mannen vært på besøk i Norge før de søker! Så det er bare et tips men kan være lurt! Det er veldig dyrt å søke om familiegjenforening hvis man får avslag! Får man ja er det jo selvfølgelig verdt det! Uansett, lykke til med alt, håper alt går deres vei 🙂

    2. Vi giftet oss også rett før vi søkte familiegjenforening men på den tiden var det over et år ventetid på svar. Og vi hadde vært sammen i 6 år når vi søkte og han hadde vært i Norge hver vinter i 4 år 🙂

     1. Vi giftet oss i mars og har ikke søkt familiegjenforening. Blir vel over ett år etter vi giftet oss, før vi søker. Så godt å høre at dere bor sammen og har startet familielivet ❤️

  2. Så trist. 😪 nå vet ikke jg hvordan regler funker. Men kan han ikke bare komme til Norge på ferie? Vi drar jo støtt og stadig på ferie til både Hellas, Tyrkia og Spania osv. Hvorfor kan ikke de komme på ferie hit?

   1. Nei dessverre så må det søkes om og et besøksvisum er det vi har fått avslag på. Norge er det vanskeligste landet å komme inn i både på besøk og for å bo her fast. Hadde jeg bodd i for eksempel Sverige, så hadde det vært større sjanse å få ja. Men vi gir ikke opp og vil fortsette å søke fremover 🙂 satse på at vi en dag får leve sammen <3

  3. Det var utrolig trist å høre. Nå tørr jeg nesten ikke å søke selv 🙁 Kan få lov til å spørre om du stilte opp som garantist da du søkte eller var det uten garantiskjemaet?

   1. Ja jeg har stilt opp som garantist begge gangene. Ikke bli redd for å søke på grunn av at vi får avslag. Andre har fått innvilget med akkurat samme ståsted som oss. Det kan nemlig se litt ut som at det varierer veldig, uten at det er en logisk forklaring på hvorfor. Slik jeg ser det og slik jeg har blitt fortalt er det viktig å ikke gi seg. Bare søke, søke og søke. Forandre på det som kan forandres på og søke igjen. Vi vet ikke hva som skjer i fremtiden, men håpet og pågangsmot er viktig å ha. ❤️

  4. Dere MÅ klage!! Legg ved attest fra jordmor at du er gravid, og hvor langt du er på vei. Og skriv i ett brev dere legger ved søknaden, at du også ønsker at han skal komme hit så han var ta del på ultralyd osv. Det er enda en velferdsgrunn, at dere venter barn… kan ikke forstå at de gir avslag nå som dere er gift, ALLE skal ha rett til å se den man er gift med…. uff får vondt av dere 🙁 men klag, og kryss fingrene for at de omgjør det med grunnlag på ny dokumentasjon. Det er forresten ambassaden som har gitt dere nei, ikke udi. Du ser det er signert fra ambassaden i Ankara. Så klag, og om ambassaden fortsatt sier nei på klagen så sender de klagen videre til udi, som tar endelig avgjørelse. Og da ringer du de ned og maser og spørr og forteller at det haster pga svangerskapet. Masse lykke til ❤️

  5. Min förste tanke var: NEEEJ!!!! 😭!!! Men så tänkte jag (som jag oftast gör 😉): Nej så fan heller! På ren svenska. Det här är inte okay!!! Nu måste ni sätta igång och tänka framåt, positivt, det här ska ni klara att fixa! Så här jävla stelbent får inte livet va! Vad kan man göra? Tusen styrkekramar till er! Nu kör ni 💪👍💞

  6. Dette er helt ubeskrivelig latterlig!!!😤🤬 Jeg føler SÅ med dere!!😭😭 Skjønner godt dere knakk sammen, hadde gjort det samme, dere er så utrolig sterke!! Forbanna Norge akkurat der!! Er man gift så er det ikke noe problem i Spania, derfor fikk jeg mannen min inn med en gang etter vi gifta oss! Slik det bør være!🙏 Takk Gud, for jeg hadde virkelig ikke holdt ut!!
   Men tida går fortere enn du aner, og du har din familie som støtter deg! Sender deg varme styrke klemmer!❤❤

  7. Neeei!! Hadde virkelig håper dere fikk d nå! Men det skal nok gå bra til slutt! Tusen takk for oppdateringen og at du deler❤️ Det er en glede å klikke på bloggen din daglig, du er ærlig og herlig dame Mette! Ønsker dere ALT godt!!!❤️

  8. Skjønner virkelig ikke hva UDI tenker med.. I våres avslag sto det blandt annet at han var 25 år og ugift, mens dere for avslag fordi dere giftet dere.. Helt på trynet spør du meg!

  9. Neiii. Var så sikker på at han skulle få besøksvisum nå. Dere venter jo barn og alt. Ikke gi dere. Jobb videre med å få han til Norge.

   Holder tomlene for dere <3

  10. De flisespikker på ikkeno, mens ola nordmann kan reise på besøk til Tyrkia så mye han/hun vil…
   Det er fortærende ergerlig. Man skulle tro byråkratene kunne bruke huet litt, men neida.. det er ikke asylsøknad, det er kun besøk, altså turist i denne omgang. Likevel må de lage problemer.
   Men du Mette-mor, trekk pusten dypt inn, tell saaaakte til ti og bli sta. Den venter ikke forgjeves, den som venter på noe godt. En eller annen gang ordner det seg.
   Jeg blir bare litt flau over dette landet av og til…må si det. 😒

  11. Neii så forbanna urettferdig! Har gått i mange timer å vært forbredt på et positivt svar! Håper virkelig det går bra neste gang. Ikke stopp å kjemp, kjærligheten vinner alltid❤️ Dåkk e stærk!

  12. Uff😢❤️Sitter med tårer i øyekroken og klump i halsen. Skjønner ikke at det er mulig og gi dere avslag på avslag. Hva er feilen med folk?
   Krysser fingrene og håper virkelig det går deres vei snart❤️

  13. Uff, nå ble jeg trist. Hadde virkelig håpet på et positivt svar. Skjønner ikke at det skal være så vanskelig. Sender positive tanker ❤

Siste innlegg