Blogging før fødsel..

Som dere har merket så har det vært lite oppdateringer på meg etter at Hüseyin kom til Norge og nå på slutten av svangerskapet. Så jeg tenkte jeg måtte ta et standpunkt istedenfor at dere venter på oppdateringer som kanskje, kanskje ikke kommer.

Det er fantastisk å ha Hüseyin her i denne tiden og vi koser oss med hverdagene og med ventetiden på å bli foreldre. Selvfølgelig har vi litt “små greier” på grunn av forskjellige kulturer og tilvenning til norsk kultur, men mesteparten av tiden koser vi oss alle (hele huset) med å være en stor familie.

Det å bo i samme hus som storfamilie går egentlig veldig bra, men skal innrømme at det ikke er en ønske situasjonen for noen av oss. Både Amalie, Hüseyin, min sønn og jeg har våre små utfordringer med å bo slik og vi må alle gjøre en innsats for at det blir best mulig for oss alle.

For Amalie er det savnet etter den friheten med å kunne styre ting selv, føle at hun kan slappe av uten at vi kommer ned hele tiden, at ingen (meg!) blander seg opp i hvordan hun gjør ting og det å kunne slippe å tenke på å være påkledd til alle døgnets tider. For Hüseyin er det ønsket om å kunne bevege seg fritt rundt i huset og gå inn og ut uten avtale. Min sønn er stort sett bare oppe, da han ikke er vant til å ha små barn rundt seg lengre og for meg er det ønsket om at alle har det bra og at de opplever situasjonen best mulig, samtidig som jeg sliter med å gi fra meg kontrollen av nedre etasje hvor Amalie bor.

Du kan godt spørre om hvorfor i all verden vi gjør dette og evt få vondt av en eller flere involverte. Men vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen og finne løsninger som passer alle best mulig.

Avtalene vi har gjort til nå er at vi er delt oss opp i to forskjellige etasjer. Amalie og tvillingene trenger sin sone nede hvor de kan være alene og det samme gjør vi oppe. Amalie kommer altså aldri opp uten å ha spurt i forkant og Hüseyin kommer aldri ned uten å ha spurt i forkant. Min sønn og jeg kan gå over hele huset slik vi ønsker, men kveldene er hellige og da synes jeg hun ikke skal være usikker på om vi kommer ned eller ikke.

Men vi går sjeldent ned da vi trives ekstremt godt her oppe. Så det er stort sett bare meg som innimellom kommer ned “på besøk” for å bruke litt tid med tvillingene.

Videre har vi laget en kjøkkentjeneste plan hvor hver etasje har hver våre dager med å lage middag og rydde kjøkkenet. Nå før fødselen har Hüseyin og meg tatt mesteparten av dagene, men det vil forandres etter fødsel. Vi har også vaskeromtjeneste der hver etasje bytter på å vaske klær. Dette fungerer veldig bra og vi spiser da stort sett samlet nede som en stor familie.

Hüseyin kan altså gå ut og inn slik han ønsker og ned på kjøkkenet om han trenger det, men da må han først sende melding til Amalie for å høre om det passer. Men vi bruker som sagt mesteparten av tiden oppe.

Grunnen til at vi alle bor sammen er fordi dette er min eneste mulighet til å hjelpe min datter Amalie og tvillingene inn på boligmarkedet. Det er i tillegg den beste tiden å gjøre det på, siden Hüseyin ikke har flyttet inn hit og siden tvillingene enda er ganske små. Skulle vi ha gjort dette senere i livet, hadde det blitt for vanskelig. Så derfor har jeg altså tilbudt Amalie å bo gratis nå for å spare til egen bolig. Vil selvfølgelig gi samme tilbud til min sønn og babyen i magen.

Forstår om noen Ikke forstår våres valg og jeg har sett mange reagere. Men disse to årene (1-2 år) vil føre til at min eldste datter med to barn kan komme seg inn på boligmarkedet og både Hüseyin og meg er glad for å ha muligheten til å gjøre noe flott for henne og barnebarna våre.

Nok om det, haha.. For nå skrev jeg meg vekk fra hele budskapet jeg hadde tenkt å formidle. Ønsket nemlig å si det at bloggen vil nok ikke bli oppdatert hver dag og kanskje ikke det kommer noe som helst før fødsel. For nå må jeg prioritere familie, meg selv og kommende fødsel før bloggen, og da blir det innlegg om og når jeg føler for det.

Jeg slutter ikke å blogge, men velger å ta litt fri for å kunne slappe av, samle energi, bruke tid med mannen og resten av familien og gjøre meg klar til fødsel.

Dere vil selvfølgelig få oppdatering når fødselen er i gang og jeg tror jeg vil oppdatere mer etter fødsel enn jeg gjør nå.

 

Nyt dagen dere ❤️

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

28 kommentarer
  1. Masse lykke til med fødsel og barsel tid♥️ Min venninne fikk baby 26. April og jeg var så heldig å få hjelpe henne gjennom fødselen. Det var bare helt magisk. Ingenting er vakrere enn å få se et nytt liv komme til verden🥰 Du virker til å ha en slik harmonisk ro over deg🤗Jeg gleder meg til å høre fra dere når barnet er født🥰 Så syns jeg du er en fantastisk mamma som hjelper din datter slik som du gjør. For meg som mamma, vil jeg ha gjort akkurat det samme😊 Alt for barna våre♥️ Nok en gang, lykke til med fødsel♥️😘

  2. Gamlemor i Porsgrunn sender haugevis av gode ønsker og varme tanker til deg og storfamilien! Stå på og gjør det dere mener er best for dere 😊 Håper den siste tiden før fødselen går fort og at dere får en flott opplevelse når det nye familemedlemmet melder sin ankomst ❤️

   1. Tusen takk ❤️ Det å kunne hjelpe dem en er glad i er det aller viktigste for meg. Hüseyin er jo bare på besøk og det vil ta lang tid før en søknad om familiegjenforening er godkjent. Så dette er den beste tiden å stille opp for min eldste datter og barnebarn.

  3. Phu… Bare nevner det. På Biltema får du kjøpt 500 meter med sperrebånd, slike vi ser overalt i samfunnet fortiden, til kroner 58.90. 😉

  4. Jeg er veldig imponert over deg Mette. Du er en utrolig flink mamma for både liten og stor. Masse lykke til med fødsel og ny baby. Håper du får litt tid til å nyte alt sammen ❤

  5. Amalie som er eneforsørger har rett til å få hjelp av husbanken
   Der er ingen krav til egen andel.. og hun får låne hele kjøpesummen

      1. Tror du misforstår. Hun kommer seg jo inn på markedet.. slipper å spare i 2 år og blir raskere ferdig nedbetalt. Gunstigere renter via husbanken også.. dette er absolutt det aller beste alternativet hennes

        1. Men hun får ikke mindre lån i den forstand. Ta kontakt med husbanken og be om en time på tlf og hør litt med de 🙂 kjøper hun nå med hjelp av husbanken så er hun fordi nedbetalt 2 år tidligere .. de har også en sum pr år de kan låne ut så man bør søke tidlig på året.. tenk om hun kan sitte som huseier allerede i august? Men eg skal ikke blande meg.. eg vet du bare vil det beste for din familie.. men du har jo faktisk ikke undersøkt så mye rundt dette og da blir det litt dumt å si “hun skal ha egen andel”.. hun kan jo kjøpe nå også spare ved siden som buffer.. snakk ihvertfall med de.. det koster deg 60 min og 0 kr

  6. Masse lykke til frem til fødselen❣️ Venter i spenning på når dere er klare til å gå ut med nyheten om den lille har kommet til verden❣️Nyt den siste tiden med familien, kos dere masse❣️

  7. Mette, hun som heter Gry, sier ikke at det er patetisk, men at _hun_ ble rørt til det patetiske. Så jeg tror du misforsto

   Eller vil jeg ønske deg lykke til med resten av svangerskapet, og fødsel. Heier på dere, og ser frem til oppdatering

  8. Min amerikanske mann kalles Grandpa Rick overfor mine barnebarn. For oss er han bestefar akkurat som min eks’ kone er bestemor. Skulle bare mangle. Vi er jo en familie 💙❤
   Lykke til med siste del av svangerskapet og fødselen Mette 😘😀 Håper du holder oss bittelitt oppdatert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg