Brukt i markedsføring uten godkjenning og med feile tall

Da jeg trakk meg fra ABIP (Anne Brith Influencer program) opplevde jeg å bli brukt som reklame for ABIP hvor det var formulert som om at jeg var ferdig med programmet og at jeg hadde 10 doblet lesertallet.

 

Link til artikkelen på slutten av dette innlegget.

 

Dette reagerte jeg sterkt på da kurset var halvferdig, noe som tilsier at jeg ikke var ferdig, men at jeg faktisk hadde trukket meg halvveis i programmet. Jeg følte denne reklamen var formulert på en slik måte at hun skulle avverge spekulasjoner på hvorfor jeg trakk meg. I tillegg inneholdt denne reklamen feilinformasjon om hvor mange lesere jeg hadde.

Jeg har aldri godkjent å bli brukt i reklame og reagerte spesielt sterkt på at jeg ble brukt etter at jeg trakk meg fra kurset og det uten å bli spurt eller informert. Måtte gjentatte ganger be henne slettet den.

 

Svaret hun gir journalisten er:

«Ask har godkjent å bli brukt i reklame, og viser til et innlegg på en lukket Facebook-gruppe, hvor hun spør deltagere på kurset om å formulere noen setninger om hva de har fått ut av kurset.»

Så da spør jeg, hvordan kan et slik spørsmål og vårt svar på en facebook gruppe være det samme som «kan vi bruke deg som reklame for ABIP?»

 

Flere av oss har sendt inn klage til forbrukertilsynet i løpet av helgen. Vi ga ABIP muligheten til å ordne opp innad først, men har ikke fått respons.

 

Les gjerne artikkelen til tv 2 hvor journalisten konfronterer Anne Brith Davidsen med bevis jeg har sendt inn.

Trykk HER for å komme direkte til artikkelen.

 

(blogg.no har automatisk sperre på ordet reklame, annonse og samarbeid om ikke innlegget er merket som reklame. Så om jeg skriver det ordet I ett innlegg uten at det er et reklame innlegg, så vil det ikke bli frontet på blogg.no. Derfor kan innlegg inneholde ordet «reklam» istedenfor «reklame». Nå som dette innlegget har blitt fronter, har jeg forandret ordet tilbake til det som er riktig.)

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

21 kommentarer
  1. Husker ikke om jeg har fortalt det, men jeg hadde faktisk begynt å legge til side penger, da dette opplegget virket så fint og flott.. Er dermed evig takknemmelig for dere som har gått ut med sannheten og fått stoppet meg og andre i å kaste en 10-15 tusenlapper ut vindet..

  2. Heia.. leser i annonsen til ABIP kurset om en instagrammer som har økt fra 700 til 7000 følgere med å følge kurset. Om du vet hvem dette er, ok om du kan linke til denne personen.

  3. Her støtter jeg dere jeg også, Mette!

   Når forbrukertilsynet ser alvorlig på dette sier det sitt.

   Du føler jo deg misbrukt når du blir brukt i reklame på den måten.

   Håper virkelig at det blir en ordning slik at dere får den hjelpen dere trenger <3 <3 <3

   Stå på videre!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  4. Jeg gir deg min fulle støtte, Mette. Det står stor respekt av hvordan du har håndtert denne saken. Så ryddig og saklig! Her er det mange som har mye å lære. Heia deg!👏👏👏

  5. Heia deg, Mette! Dette er en fryd å lese, mest fordi du står støtt i stormen og unnlater å ty til sleivspark og personangrep. Det skader selvfølgelig ikke at Karma seirer heller! Anne Brith har oppført seg ufint i mange år. En titt rundt på kommentarfeltene viser at dere ikke er de første. Men hun har kommet unna med det ved hjelp av ufine metoder kombinert med offerrollen. Hun forsøker å tåkelegge denne saken også, ved å vaske ut skillet mellom person og bedrift. Men hun er ikke en uskyldig bakeblogger som er utsatt for en hatkampanje. Hun hevder hun er en beinhard forretningskvinne, på tide å ta det ansvaret som følger med rollen!

   Heldigvis biter media og folk flest på denne gangen, og det skal du ha mye av æren for! Flott at du står i det, selv om det må være sårt og tungt innimellom.

  6. Bra Mette! Og viktig at alle som kan melder til forbrukertilsynet. Når det i artikkelen sår at de kun har mottatt en klage, så virker det ikke så seriøst på en måte. Egentlig burde dere samlet dere og spleiset på advokat. For å få tilbake alle pengene og for å stoppe denne uetiske, ulovlige bedriften. AB siter med over en million i banken og bør definitivt måtte stå til ansvar for det som er gjort feil her av løgner, villedende markedsføringer, ulovligheter, svindel og løgn. Det samme gjelder hvordan blogghuset har behandlet deg -det er heller ikke greit..

   Lykke til videre -vi er veldig mange flere som står bak deg enn de få damene på ABIP som akkurat nå oppfører seg utrolig barnslig. Husk at ærlighet og redelighet vinner i lengden -og det er der du er nå og vil stå i lang tid fremover!

   Vi er mange som håper at firmaet ABIP må stå for konsekvensene av alt som er gjort, sagt, skrevet og truet med..

  7. Mette!!❤️
   Sender deg en STOR Klem og varme tanker!!!
   Det du står i nå må være grusomt tøft.
   Mange vender seg ryggen nå når det blåser som verst.. 😓

  8. Nok en gang; du er tøff som gjør dette. Enkelte har tydeligvis den evnen å bare avfeie alt som løgn selv om bevisene viser det motsatte. Men det ordner seg for snille piker 😘 Ingen skal komme unna med svindel uansett i hvilken bransje det forekommer.

  9. Jeg heier på deg! Og jeg vet at det er det mange som gjør. Jeg håper du kan merke at folk støtter deg 🙂

  10. Jeg sliter med å forstå hvordan tv2 kan ha med AB i Bloggerne, når vinklingen er denne:

   “Profil nummer tre er det nok mange som drar kjensel på. Anne Brith Davidsen (43) har bestemt seg for å takke ja til å være med atter en gang. Mye har skjedd siden sist, og kanalen kan friste med at vi nå får følge hennes nye liv som «mentor for influensere».”
   https://www.dagbladet.no/kjendis/derfor … e/71611963

   Innen episodene med mentoren sendes, har denne flere saker mot seg hos Forbrukertilsynet, noe tv2 selv tar opp gjentatte ganger på egne nyhetssider.
   Mulig saken brukes som en slags markedsføring for Bloggerne, men at tv2 parallelt
   bruker sendetid på å reklamere nettopp for dette kurset, som de tilsynelatende stiller seg kritiske til, og som kanskje er direkte ulovlig, er jo helt absurd!

   1. Anbefaler at du og flere andre kontakter TV2 ang dette. Jeg har selv sendt mail. De kan ikke sende ABIP kurset på tv og fremstille det som en suksee og flott kurs og at AB er mentor for influencere osv etter alt som nå har kommet frem i media. Her må TV2 ta ansvar. Jo flere som melder det, jo større er sannsynligheten for at de må gjøre noe. Ellers vil jo ABIP få enorm gratis PR som vil gi mange nye deltagere og enda mer penger til ABIP. Da vil jo TV2 være med på falsk markedsføring..

Siste innlegg