Dåp, penger, magesår, barnebarn og mer. Spørsmål og svar.

 

Svar: Jeg har tre yngre søsken på min mor sin side som jeg har vokst opp med. På min biologiske far sin side har jeg fire søsken. De ble jeg kjent med som tenåring og har etterhvert mistet kontakten med igjen. Så jeg har kun mine tre yngre søsken jeg ser på som familie.

 

 

Svar: Min mann som er muslim ønsket ikke at lillejenta skulle døpes, så vi har bestemt oss for å kun ha en navnefest for å feire henne. Planen var da å leie et lokale og invitere hele familien til navnefest. Men på grunn av Corona blir det kun en tre retters middag her hjemme hos meg, kun for nær familie.

Når det blir, er jeg enda litt usikker på. Ønsker jo at min mann skal få oppleve det siden det er noe han aldri har vært med på før. Men mulig jeg lager det til uten han og heller fokuserer på at han får med seg lillejenta sin ett års dag istedenfor.

 

Svar: Det kommer helt ann på hvor langt jeg kjører, hvor mye rimeligere jeg får det og hvor en eventuell butikk ville vært. Om jeg kjører kortere enn jeg ville gjort til en butikk og får det enten gratis eller billigere, sparer jeg jo helt klart penger.

Kjøpte for eksempel en vedpeis som var helt ny og som fremdeles lå i emballasjen. Jeg googlet selvfølgelig butikkprisen i forkant og fikk kjøpt den igjennom finn.no for under halv pris. Her kjørte jeg i en og en halv time hver vei og passerte bomstasjoner, men endte fremdeles opp med å spare penger. I tillegg fikk jeg en fantastisk biltur i vakker høst natur med på kjøpet.

Er en slik peis som dette jeg kjøpte og jeg gleder meg noe helt vilt til jeg får satt den på plass ved hjelp av peismontør.

 

Har og hentet en gratis reisevogn kun en halvtime unna, som også betyr at jeg sparte penger. En stor 50 tommers tv til min sønn fikk jeg kjøpt for 1000 kroner og kjørte kun i 5 minutter uten bompenger, og så har jeg hentet gratis møbler til gangen her i nærområdet som jeg opprinnelig måtte ha kjøpt nytt på den andre siden av byen.

Når jeg søker opp ting jeg ønsker å få tak i inne på finn.no velger jeg nærområdet og ser hva jeg finner der. Om jeg ikke finner noe, utvider jeg søket og vurderer om jeg alikevel vil spare penger.

 

Nei, det har jeg ikke. Jeg er veldig glad i huset mitt og alle minnene som er her og i dette området. Så jeg er veldig redd for å angre om jeg selger og flytter til et annet sted. Samtidig føler jeg meg veldig klar for noe nytt og spennende etter å ha bodd her i 15 år.

Så jeg kommer til å pusse opp frem til sommeren, få ordnet en verdivurdering og ta en avgjørelse etter det.

 

Nei, jeg tjener ingenting på snapchat og bruker den kun fordi jeg trives med det. Snapchat er nok det jeg bruker mest og det er også den som gjør grensen mellom privat og personlig så vanskelig. Det blir på en måte så nært og ekte. Noe jeg liker, men samtidig så er det litt risikabelt siden jeg har mange følgere og ingenting kan bli ugjort.

Mine dårlige dager og perioder blir også mer synlig på snapchat enn det gjør her på bloggen. Derfor er det dager eller perioder hvor jeg ikke snapper. Er ikke alt som skal ut offentlig og siden jeg er en åpen bok, må jeg rett og sett unngå å vise meg i de periodene. Spesielt om det involverer andre. Men jeg har også stille perioder på snapchat om jeg har liten tid til å filme eller ta bilder av alt.

Så om snapchaten min er tom, så trenger det ikke å bety at noe er gale ❤️. Akkurat nå går familien min igjennom en litt vond tid og det påvirker oss alle.

 

 

Svar: Han er dessverre ikke kvitt smertene, men er veldig mye bedre sier han.

Svar: Jeg har to tatoveringer, hvor den ene er bygget på.

Min første tatovering tok jeg på impuls da min eldste datter var liten og lå i barnevogn. Den er tatt her i Bergen da jeg gikk i byen og tilfeldigvis så en tatovering sjappe. Brukte et par minutter på å bestemme meg for å gå inn å tatovere meg, uten noen plan eller tanke på hva og hvor. Endte opp med en tatovering på skulderen med farger.

 

Den andre tok jeg også på impuls da jeg var på ferie i utlandet. Min eldste datter (som da var liten) og jeg var på vei ned til stranden da jeg så en tatovering sjappe. Jeg brukte igjen kun et par minutter på å bestemme meg og gikk inn og tatoverte leggen min.

For ca 2 år siden var jeg i Tyrkia på ferie med med min eldste datter igjen (hun har vært med alle tre gangene). Hun var gravid med tvillinger og jeg spanderte vår siste ferie sammen uten småbarn. Det var forresten på denne turen jeg ble kjent med min mann. Ved bassenget kom det daglig en mann som ville selge tatoveringer. Vi avviste han kaldt hver eneste dag, helt til jeg plutselig fant ut at jeg kunne bygge på tatoveringen på leggen. Så vi dro og jeg fikk lagt på litt stjerner, skygger og sommerfugler.

Jeg elsker tatoveringer og hadde glatt hatt flere, om jeg hadde hatt mer penger til å bruke på meg selv. Angrer ikke på noen av de da de er en del av meg, mitt liv og mine minner.

 

Svar: barnebarna mine går i barnehage hver eneste dag mens min datter jobber. Så de kommer sent hjem og er da klar for middag og sengen. I tillegg har jeg min lille datter på 4 måneder som krever sitt av søvn og oppmerksomhet (+min sønn som skal ha middag og sin kvalitetstid).

Jeg har ikke en vogn som tar tre barn, så da må vi være inne et sted. Noe som kan bli utfordrende alene, siden jeg ikke er vant til å ha tre små på en gang og iallefall ikke på slutten av dagen når alle barna er trøtte og slitne.

Så det blir til at jeg heller kommer på besøk innimellom for å være der en liten stund. Er kjempe koselig og noe jeg gjør med den største glede, men skulle ønske det var lettere og at det da kunne være oftere.

 

Svar: Har hatt flere blogger før den jeg har i dag. Så hovedgrunnen til at jeg blogger er fordi jeg elsker å skrive og det å se min egen utvikling. Men da jeg traff min mann fikk jeg et ønske om å vise hvordan det er å velge en mann fra en annen kultur, annen religion og fra et annet land. Så da fikk bloggen min det fokuset og jeg har delt gode og vonde perioder.

 

Tusen takk ❤️. Morsrollen er vel det eneste jeg er 100% trygg på, men det er selvfølgelig alltid like godt å høre. Skulle ønske jeg var like trygg og god på det å være i et forhold som jeg er som mamma. For det å være i et forhold med et annet menneske, det synes jeg er ufattelig vanskelig og utfordrende.

 

 

Tusen takk for det ❤️.

 

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Hva tenker du om at det blir mer og mer smitte rundt om og strengere tiltak igjen

  2. Det er jo en ganske dårlig unnskyldning.
   Du kan jo fint ta de fri fra barnehagen, hente de tidligere og ha de på overnatting.

   De er såpass store at de kan å gå, du trenger ikke vogn for å ta de med en tur ut.

   Er ikke barnabarna sin feil at du valgte å få en attpåklatt og at de derfor mister den gode bestemoren som brukte så mye tid på de tidligere.

   1. Denne synes jeg var både frekk og usmakelig. At jeg savner de etter å hatt de boende hos meg fra de er født, gjør meg ikke til en dårligere bestemor nå som vi ikke sees like ofte. Jeg har ingen grunn til å måtte forklare meg eller på noen omstendigheter svare på slike meldinger som dette. Jeg har sagt at jeg savner å se barnebarna mine og min datter like ofte som før og skulle ønske vi bodde nærmere.

   2. Nå mister de jo ikke bestemoren sin da, sånn jeg forsto det treffes de vel innimellom. Er vel vanlig å ikke ses hver dag når man bor forskjellige steder.

    Mette, istedet for å selge, hva med å leie ut huset en periode. Så kan du få nye opplevelser og sener dra tilbake når du er klar for det?

   3. Det er helt utrolig hva sånne mennesker som deg tillater seg selv å blande seg opp i . Dette har du rett og slett ikke noe med ! Foreslår at du finner en annen hobby enn å rakke ned på et menneske som helt klart har langt bedre verdier enn deg !

  3. Utrolig fin peis du har kjøpt deg, sånn fikk jeg og lyst på. He he. Og tatoveringen med sommerfugler og stjerner er vakker. Klem fra Synnøve

  4. Hei. Har hatt magesår selv 3 ganger. Det skyldes en bakterie, heliobacter heter den. Og her i Norge blir det behandlet med en ukes kur, med 3 forskjellige medisiner.

Siste innlegg