Dette skjer i høst..

Nå som sommeren er over, har jeg begynt å planlegge høsten og litt av vinteren fremover. Det skal nemlig skje MYE og selv om litt enda er usikkert, så lurer jeg litt på hvordan jeg skal få tid til alt! Jeg jobber jo som fast nattevakt ved siden av alle planene mine, så alt må settes på fridagene mine og gir meg da lite pusterom til å kunne slappe av.

Med andre ord, en hektisk høst/vinter i vente..

 

 • Førstkommende helg skal Amalie, tvillingene og jeg på road trip opp til Oslo. Hun skal nemlig på en åpningsfest til en av samarbeidspartnere hun har igjennom Instagrammen sin og selv skal jeg på kurs. Dermed reiser vi dagen før og gjør det om til en weekend tur. Vi deler oss forresten opp, så mulig jeg ikke får sett de så mye.

 

 • Deretter skal Amalie flytte hjemmefra og inn i en splitter ny leilighet (om hun får den) og trenger hjelp til å både flytte tingene, kjøpe inn det hun mangler og gjøre leiligheten fin.

 

 • Mulig jeg hjelper de litt med de to første betalingene, ettersom det er 3 måneders depositum.

 

 • Selv kommer jeg til å flytte mitt soverom inn på hennes gamlerom og lage TV stue av mitt rom. Det er nemlig noe sønnen min ønsker seg!

 

 • Må også prøve å få pusset opp alle rommene i huset ferdig.

 

 • I oktober reiser jeg en helg med fly til Tromsø for mer kurs og for å bli bedre kjent med alle de andre kursdeltakerne.

 

 • Om jeg har nok penger og om jeg finner en luke i turnusen min og mellom alle andre planer, ønsker jeg veldig å reise til Hüseyin i oktober. Det er nemlig den siste måneden han er i Konakli, før han reiser hjem til landsbygden hvor han er født og oppvokst.

 

 • Hüseyin og jeg skal finne oss en leilighet i denne landsbygden i november og få kjøpt inn litt møbler, om det er umøblert.

 

 • Opprinnelig skulle Amalie og tvillingene være med til Tyrkia i oktober (vært planlagt lenge), men hun har trekt seg da hun ikke ser gleden med å reise til Tyrkia med tvillingene når de enda er så små.

 

 • Hadde opprinnelig planer for hagen, men det ser ut til å måtte avvente ett år.

 

 • I tillegg skal jeg jobbe hardt med bloggen og gjøre den bedre enn den er nå!

 

Kanskje det ikke ser ut til å være så mye når en leser det som punkter på denne måten. Og det kan jo godt være at alt vil gå knirkefritt, uten noe som helst kaos følelse. Men for meg føles det mye ut her og nå, ettersom alt kommer innimellom nattevakter, lite søvn og blogg jobbing.

Uansett så gleder jeg meg til absolutt alt og håper jeg får tid til å nyte det underveis.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

16 kommentarer
  1. Jeg begriper ikke hvordan de kan nekte deg å få din ektefelle inn i landet, da dette med familiebånd og familiegjenforening blir tillagt så stor verdi at det nærmest er som grunnlovsbestemmelser å regne når det kommer til de som selv er innvandrere!.. Jeg mener..Det burde jo iallefall ikkle vært vanskeligere for en som tross alt er født og oppvokst her i landet å få bo med sin ektefelle, det burde jo strengt tatt vært lettere, spør du meg! Når Husseyin på toppen av alt tydeligvis må bevise, med straffelovens bevisbyrde, at han vil returnere, strider det iallefall mot min rettsfølelse..

  2. Trodde Amalie hadde fått leiligheten. Håper hun får den. Hvis ikke finner de sikkert en annen leilighet som er fin. Hadde ikke Huseyn fått fri fra jobb en uke til å komme til Norge hvis dere fikk godtkjent besøksvisum? Du har vel tid og råd til å reise til Tyrkia i oktober når det var planlagt og nå når Amalie ikke skal være med likevel

   1. Eieren ville avvente litt for å se hva nabo leilighetene ble solgt for, før de avgjør om de skal leie ut eller selge. Håper de velger å leie ut 🙂

    Jo han har fått fri. Men han trenger ett godt skriv fra jobben som er avgjørende for at UDI tror om han reiser tilbake til Tyrkia eller ikke, etter endt besøk. Det skrivet han fikk i fjor var ikke godt nok!

    Nå som hun flytter er jeg litt usikker på om jeg gar tid eller råd. Må se det litt ann, tror jeg 🙂

  3. Åja, BSU er jo fornuftig!
   Han bør absolutt involveres i innredning, synes jeg. Det er jo ikke sikkert at han har den store interessen, men la han få gjøre det da, Amalie kan vel instruere ham? 😀 Og de blir jo 2, selv om tvillinger sikkert er travelt i den alderen, er det lettere om man er 2. Alt må jo ikke på stell med en gang. Ofte må man bo seg litt inn før man ser hvordan det passer best.
   De unge får jo selv bestemme, men jeg ville ha vært litt forsiktig med for mye innblanding.

   1. Hjelper iallefall med å flytte møbler hun har her og så får de nok litt av mi e møbler tenker jeg 🙂 så ser vi det ann…

  4. Høres ut som mange fine planer 😊 Men hvorfor ikke søke om besøksvisum til Hüseyin i 3 måneder når han allikevel ikke skal jobbe i vinter. Så blir han kjent med Norge og hele familien og dere sparer penger.

   1. Vi har gjort alt av papirarbeid klart, men mangler papirer fra jobben hans. Hun som har med det administrative er opprinnelig ikke plassert i samme bygg og må komme innom for at han skal få ordnet det.

    1. Har hun kontor i en annen by i Tyrkia? Eller er det i ett annet bygg rett rundt hjørnet, slik at din ektemann kan ta med papirene, og få fortgang i saken?

     1. Er nok ikke så langt unna. Hüseyin har purret på henne, så vi får se. Men nå er sessongen snart over og vi tror det blir veldig vanskelig å få søknad godkjent i lavsesongen når han ikke er i jobb.

      1. Kanskje en diskret konvolutt med noen dollarsedler vil gjøre susen. Det gjør ofte det i land med aldri så lite/mye korrupsjon 😂

       1. Da blir det isåfall over jul. Han har ikke takket ja til noen av tilbudene enda og må tenke mer på det, før han tar et valg 🙂 Men takk for tips

    2. Tror ikke du skal tenke at det er vanskeligere å få visum uten om sesongen. Udi er jo kjent med hvordan de jobber sesong i Tyrkia og de aller fleste kommer vell hit etter sesong. De fleste arbeidsgivere gir jo ikke fri midt i høysesong..han får bare purre. Men meg bekjent er det ikke mye stress med en tyrker haha 😉

  5. Amalie hadde vel spart opp 100 000? Det må jo være lurt å bruke av disse til depositum? Da er de i tillegg låst, og ikke fristende å bruke i trange tider? Vips da har du penger til Tyrkiatur likevel.

   Hjelp med selve flyttingen er jo fint å få, men ville tatt minst ett steg til siden slik at de nye samboerne får sette sitt eget personlige preg på felles hjem? Om svigermor har både betalt depositum og lagt sitt preg på innredningen kan det lett bli at han føler seg som gjest i eget hjem.

   1. Ja det stemmer. Men pengene er låst på BSU konto for sparing til boligkjøp. Åpner hun den, sier hun automatisk opp avtalen og mister alle fordelene denne sparekonto har. Så jeg anbefalte henne til å ikke røre det som er låst.

    Depositumet betaler de begge halvparten av, uten hjelp. Er snakk om store summer, så da blir husleien vanskelig å få til.

    Jeg skylder faktisk Amalie litt penger, så kan vel egentlig si at jeg betaler henne tilbake det jeg skylder, nå som hun trenger det. Burde kanskje ha skrevet det i innlegget!?

    Usikker på hva kjæresten hennes tenker om at jeg skal innrede, da jeg faktisk ikke har spurt. Men Amalie spurte meg om jeg kunne ta jobben ettersom jeg vet hva hun liker og hun ikke har tid selv på grunn av tvillingene 😊

    Jeg får se det litt ann og kanskje ta noen skritt tilbake etterhvert om jeg merker at jeg tar mye plass.

Siste innlegg