Dette trengte jeg virkelig..

I dag har jeg fått én byrde hevet fra skuldrene og jeg føler meg 10 kilo lettere.

Som jeg skrev i går, så har jeg innsett at jeg ikke klarer å bære alt dette alene lengre. Noe som forøvrig var en utrolig vanskelig innrømmelse å ta. Jeg har nok fornektet det over lengre tid fordi jeg alltid har klart meg på egenhånd og fordi jeg ikke liker å ta imot hjelp. Spesielt siden det var mange dårlige valg som førte meg til nettopp den suppen jeg plutselig befant meg i.

Det var altså min egen dumhet og min naivitet som fikk meg her og den var først og fremst vanskelig å svelge og ikke minst veldig vanskelig å innrømme offentlig.

Men i dag har iallefall én av tingene blitt ryddet opp i, og det første jeg gjorde var å ringe til Hüseyin for å fortelle han om det, før jeg nå informerer dere. Etter samtalen vår fikk jeg forresten en melding hvor han takket meg for en høyst etterlengtet positiv samtale hvor han endelig fikk se sin kone smile igjen. Det er det nemlig lenge siden han har opplevd og jeg tror han trengte litt positivitet etter noen veldig tunge måneder.

Før jeg forteller dere om hva som er ordnet, vil jeg bare fortelle litt mer om hvordan jeg har hatt det. Jeg kom nemlig inn i en ond sirkel jeg ikke så utgangen på!

Som dere vet fikk jeg økonomiske problemer fordi jeg hadde reist mye til Tyrkia for å være med Hüseyin. Det resulterte at jeg havnet litt bakpå, men ikke mer enn jeg klarte. Så kom alle problemene med bilen og litt andre småting som gjorde at jeg måtte prioritere vekk regninger. Dette trodde jeg skulle være enkelt å ordne opp i, da det i teorien er et enkelt regnestykke. Jeg trengte jo bare å redusere på utgiftene og øke på inntektene.

Men det var ikke så lett når psyken min ikke hang helt med. Nattevaktene ble tyngre, da beboere krevde mer. Jeg jobber nemlig med mennesker som kan få forverret sykdomsbilde både fysisk og psykisk! Så med en jobb som plutselig ble så tung at selv kolleger uten baby i magen slet med å holde ut, så var det å ta masse ekstravakter veldig utfordrene.

Samtidig var jeg redd både for økt spontanabort risiko ved nattevakter og på grunn av risikovurderingen vi tok med tanke på min alder. På toppen av det hele slet jeg med både kvalme, tretthet og slapphet som er vanlige “symptomer” ved graviditet.

Jeg ble deprimert og visste ikke hvordan jeg skulle få økt opp inntektene når jeg ikke engang klarte å ta på meg så mye ekstravakter. Har blitt tipset om sykemelding flere ganger og skulle ønske det var en mulighet. Men for meg som bare har 67% fast stilling på natt, så kan jeg ikke bli sykemeldt i en tyngre økonomisk periode fordi jeg har ingen andre valg enn å ta ekstravakter for å komme meg ovenpå igjen. Ved en sykemelding vil jeg nemlig kun få penger for den faste stillingen min.

Litt etter litt gjorde jeg gode og fornuftige valg for både min egen psyke og økonomien min. Jeg ville ikke ha forventninger fra andre enn meg selv når det kom til blogg og jeg har ikke økonomi til at penger jeg tjener skal gå igjennom andre som må få sin del av kaken. Så jeg sa opp alt av avtaler som ikke vil være bra for meg her og nå, men også i senere tid. Sa i tillegg opp treningssenter, NAF medlemskap, lightroom redigering og alt annet som ikke er viktige utgifter.

Men jeg trengte alikevel hjelp og samlet derfor alt jeg hadde av papirer og møtte opp på avtalt time i banken i dag. Sammen har vi gått igjenom økonomien min, snakket sammen, ledd litt, grått ett par tårer (det var kun meg som gråt altså) og til slutt funnet en løsning på den økonomiske delen av problemet mitt.

Jeg har fått økt lånet på huset mitt og betalt absolutt ALT av utgifter, slik at jeg nå begynner med blanke ark.

Det er en stor lettelse og jeg føler meg som et nytt menneske som har fått livet i gave på nytt ❤️ Herregud så lettet jeg er og ikke minst så er jeg utrolig glad for at jeg tok det skrittet og ba om hjelp.

Fremdeles må jeg jobbe mye ekstra for å få bedre økonomi. Det er jo tross alt mye jeg må spare opp til fremover for å ikke havne i samme situasjon igjen. Blant annet kan jeg forvente en utgift på bilen på rundt 20 000 i nærmeste fremtid og jeg må spare til familiegjenforening søknad. Jeg må også passe på hva jeg bruker pengene mine på og jeg har ikke muligheten til å reise så ofte til Tyrkia som jeg har gjort dette året.

Det som nå gjenstår er å få orden på min egen psyke og styrke. Jeg må slutte å være redd for alt som KAN gå galt, jeg må prioritere energien min riktig og jeg må samle energi så ofte jeg kan igjennom søvn og hvile. Ikke minst må jeg finne tilbake til gleden i min vanlige jobb, men også med bloggen. Sistnevnte er alt på vei opp og jeg tror at å få tilbake kontrollen på alt med blogg, har vært nøkkelen her!

Nå er det bare en vei, og det er opp ❤️

Edit: Boliglånet mitt er nå økt med ca 80 000 kroner og som dere forstår ville jeg nok ikke klart det på egenhånd slik jeg har det nå!

 

Nb. Vi har ikke fått svar på besøksvisum søknaden enda.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

20 kommentarer
  1. Så flott at det løste seg! Kan ikke være lett med 80 000 i ubetalte regninger. Krysser fingrene for søknaden deres om besøksvisum går gjennom!

   1. Alt var heldigvis ikke regninger som måtte betales der og da. Men vi tok like godt med konto med delbetaling jeg hadde på Jotex og Ellos samtidig 😍. Så nå har jeg betalt absolutt ALT ned (eier ikke kredittkort) og skal ikke handle på konto igjen. Så det er en helt utrolig herlig følelse å kun ha ett lån å forholde meg til.

    1. Jeg skjønner☺️ Høres ut som en befrielse det altså! Deilig å starte med blanke ark🙌🏻🥰

  2. Så godt å høre at problemene lot seg ordne så greit! I mine øyne har du også utvist et mot på grensen til superhelt ved å henvende deg til banker og offentlige kontorer, da jeg har kjempeangst for de greine der (hehe).
   Skjønner godt at skiftet i sinnstilstand må ha vært en enorm lettelse for Huseyin. Det må jo ha vært et rent helvete for den stakkars mannen å være ‘stuck’ der nede, og ikke få gjort en dritt når du har det sånn.. <333

  3. Så utrolig glad jeg ble for å lese dette!!😍😍 Det er ingen skam i det hele tatt!! Stå på! Stor klem!!🤗❤

  4. Tilleggskommentar til sjukemelding ..Har du fått tildelt ekstravakter, og blir sjukemeldt, så har du krav på lønn på de vaktene du er satt opp på.
   Jeg forstår at det ikke er lett å be om sjukemelding kan virke som en spekulerer i å få ekstravakter, og så bli sjukemeldt. Men tenk på helsa di da jente, det fysiske og det psykiske henger jo sammen.

  5. Men når du blir sykemeldt og har jobba en del ekstravakter, så skal alle disse regnes med og, i en sykelønnsutbetaling. Da omgås arbeidsgiver arbeidsmiljøloven om de sier du ikke har krav på det. Håper du er organisert, så du får hjelp om det trengs. Har jobba i samme type jobb som du, og veit at folk fikk for ekstravakter og. Synes du bør ta mere hensyn til deg sjøl og livet du “har i dine hender”! Be om en sjukemelding 3 -4 uker.

   1. Det visste jeg ikke. Alltid trodd at en sykemelding går på en fast stilling og ikke ekstravakter. Mens en permisjon blir regnet utifra de siste måneders inntekt. Da skal jeg se undersøke det nærmere. Har kun hatt 2 sykemeldinger i løpet av livet mitt og er veldig streng på meg selv der. Fungerer jeg hjemme, fungerer jeg også på jobb! Jeg får se litt mer på det og kjenne litt mer etter på kroppen ❤️ Tusen takk for hjelp

    1. Hei Mette,

     Det er helt korrekt som Britt over her skriver – i år kom det en endring for hvordan arbeidsgivere skal beregne grunnlag for sykelønn.

     Det er mange arbeidsgivere som har (og fortsatt) beregnet sykelønnsgrunnlaget feil. Det er “enkelt” når man har fastlønn, ingen variabler til utbetaling og 100% stilling, men det blir ikke det samme når man ikke er i den posisjonen.

     Reglene er nå at man skal legge til grunn de siste 3 månedene for å finne korrekte sykepenger til utbetaling.

     Her er link fra nav.no:
     https://www.nav.no/no/Bedrift/Oppfolging/Sykmeldt+arbeidstaker/Sykepenger/beregningsregler-for-sykepenger-fra-2019

     Ellers krysser jeg fingrene for dere og håper med hele mitt hjerte at dere får positivt svar på søknaden snart ❤

     Ta vare på deg selv Mette!

     1. Tusen takk ❤️ Det gjør jo det utrolig mye lettere for “oss” som jobber i fast og med ekstravakter ved siden av.

  6. Hurra!!! ❤️💪 Du har vært så tøff som turte spør om hjelp. Som svakest ble du sterkest. Jeg krysser fingrene for at derefår positivt svar på søknad. DET hadde dere fortjent etter denne tunge tiden. Jeg kan ikke gjøre annet enn håpe ilag med dere. En god klem fra Synnøve

   1. Tusen takk ❤️. De sier at en er sterk som ber om hjelp, men jeg skal innrømme at jeg følte meg liten og svak da jeg var på vei til banken. Heldigvis har jeg verdens beste saksbehandler og den skammen jeg følte da jeg først kom inn, avtok fort 😍.

    Håper og tror vi snart får svar på søknaden nå ❤️

    1. Jeg har sel vært i lignende situasjon noen år siden. Den enkleste veien er å gjemme seg under dyna pga skammen. Så når jeg sier du var sterk når du selv følte du var svak og skamfull så mente jeg at d kreves så mye stå i den skammen. En føler seg så skyldig selv, og forvente bli dømt. Men når man møter forståelse i en slik vanskelig situasjon så letter d enormt. Så i mine øyne var du sterk da du ba om hjelp. Klem ❤️

Siste innlegg