Drømmer og mål på bekostning av andre?

Det er enda tidlig på dagen og huset er helt stille her jeg sitter i sofaen alene. Alt jeg kan høre er en svak during fra sentrifugen inne på vaskerommet.

Hverdagen er tilbake, sammen ned roen, friheten og drømmene. For endelig er det plass til mer uviktige ting i tankene mine og endelig kan jeg tenke fremover med en følelse av at “fremtiden ligger åpen foran meg”.

Jeg har aldri vært et menneske med de største drømmene eller med mål som settes så hinsidig høyt at det er et kav å jobbe mot. Nei, jeg er nok mye mer jordnær enn det og om jeg setter meg mål, så er det mål jeg kan føle meg komfortabel med og som ikke krever mer enn jeg kan gi.

I tillegg er det viktig for meg at mine mål og mine drømmer er til glede for andre enn bare meg selv. Altså skal jeg ikke strekke meg etter noe som kun gagner meg og ikke mine nærmeste. Skal innrømme at ikke alle i min familie er enig i at min blogging er positiv. Men så lenge de jeg lever med (da inkluderer jeg Hüseyin) ser positivt med det, fordi de ser min glede med å blogge. Så er det noe jeg vil fortsette med!

Men drømmen min er ikke å bli rik, toppblogger, kjendis eller på noe som helst måte bli veldig synlig i media. Nei, min drøm er en mellomting. Jeg drømmen nemlig om å ha nok penger til å leve behagelig og kunne både unne meg selv og mine nærmeste litt ekstra innimellom, men også hjelpe familiemedlemmer om det skulle vært behov for det. Når det kommer til bloggen og plassering på toppliste, så trives jeg veldig godt akkurat der jeg er. Kjendis status fører sjeldent positivt med seg, verken for personen selv eller de rundt vedkommende. Så her er ønsket mitt å gjøre selve kjærlighetshistorien min synlig i media for å oppnå mer forståelse og åpenhet rundt temaet. Ikke at jeg selv som person skal være så synlig.

Opprinnelig er jeg ett helt vanlig A4 mennesker som i utgangspunktet lever et helt vanlig og litt kjedelig liv. Jeg er impulsiv, snakker ofte før jeg tenker, har mindre barrier enn kanskje mange andre og jeg er ikke redd for å si hva jeg mener. Det gjør meg kanskje til litt mer enerverende enn andre, men det gjør meg ikke unik.

Kanskje er jeg til og med litt motstridende til tider, hvor jeg kan si noe men oppfattes på en annen måte!? For jeg kan foreksempel forstå at mange opplever bloggere som mennesker som skriker høyt etter å bli sett og hørt. At bloggere kun er ute etter å bli kjent, bli toppblogger eller bli rik. Men i mitt hode (min oppfatning) så trenger det absolutt ikke være sant. Eller jo, vi ønsker å bli sett og hørt, for ellers hadde vi jo ikke skrevet det offentlig. Men mange av oss ønsker ikke å bli den mest synlige, mest leste eller den som bli omtalt mest.

Her er noen av mine forhåpentligvis oppnåelige mål og drømmer:

 • Ha nok penger til å betale alt av utgifter, spise god mat hjemme, at hele familien har gode klær og at vi i tillegg kan unne oss interiør, blomster/planter, reiser, restaurantbesøk, ferier og andre severdigheter innimellom, uten at det går på bekostning av viktige utgifter.
 • At Hüseyin og meg kan leve livet vårt sammen i samme land, samme by, i samme hjem og på samme pute.
 • En mer bekymringsløs hverdag. Yes, denne er viktig!
 • En mer stressfri hverdag. Skal nemlig innrømme at jeg er et bedagelig menneske som trives best med rolige dagen enn fullt kjør og “hei hvor det går”!
 • Jeg elsker opplevelser, så må nesten ta med “ett opplevelsesrikt liv”. Til nå har jeg hatt det, slik jeg ser det (fordelen ved å være impulsiv).
 • Nok tid og penger til å vedlikeholde huset, få det ferdig oppusset og kose meg med å gjøre det koselig til alle årstider. Elsker nemlig å pynte, men har vist lite av det på bloggen.
 • Jobber vi trives med.
 • Tid til å være tilstedeværende foreldre og besteforeldre.
 • Å enten kunne kjøpe oss en båt, campingbil eller hytte (som jeg kan innrede).
 • Skrive bok. Jeg har nemlig en dyktig forfatter og journalist i familien ❤️ En jeg ser veldig opp til og respekterer. Han har sagt at jeg heller burde skrevet bok enn å blogge, hehe. Jeg ønsker ikke å slutte å blogge, men jeg vil gjerne skrive bok en gang i fremtiden. Ikke en typisk blogger-bok, men en skikkelig bok i kategorien eventyr/fantasi/science fiction eller en roman eller novelle basert på min egen kjærlighetshistorie.
 • At min blogg, mine valg og mitt liv kan være med på å bidra til at andre som kommer i lignende situasjon ikke føler seg anderledes eller kontroversiell. Det er nemlig flere av oss (mange), men det er dessverre ikke like synlig. (Mange har truffet sin store kjærlighet og giftet seg innen kort tid og alikevel fått et langt og godt ekteskap. Mange har truffet sin store kjærlighet i et annet land. Mange har giftet seg selv om de fremdeles bor i to forskjellige land. Mange har blitt gravid selv om mannen fremdeles bor i et annet land. Mange blir gravid selv ved høy alder og selv om de alt har fått barnebarn. Mange kommer i vanskelige økonomiske situasjoner og mange har fått et langt og godt liv selv med to forskjellige kulturer og religioner!) Det er ikke uvanlig, uhørt eller noe vi skal skamme oss over ❤️ vi er bare mennesker og det er mer enn nok.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

1 kommentar
  1. Liker bloggen din og hvordan du skriver mye bedre nå. Hvorfor skal alle hige etter å nå toppen for alt? Er det ikke mye bedre å ha tid til familie og gode venner?
   Se fremover og ta vare på deg selv og familien❤️

Siste innlegg