Du er faen meg ikke uskyldig…

“Du setter deg ned foran datamaskinen, logger deg inn på et nettforum, et anonymt nettforum. Her føler du din frihet, din glede og din rett til å spre dine “kunnskapsrike”, personlige og ærlige meninger. Helt anonymt og uten noen form for konsekvenser.

Her sitter du og skriver dine tanker, meninger og ytringer på det å være muslim, på terrorisme og på ekstremister. Du spiller opp på redselen som er bygget opp i det norske folk, på uvitenhet og på det å ta vare på det norske, gamle og “gode”. Du sprer dine meninger, i et nettsamfunn som er anonymt…

Og et sted sitter det en mann eller dame alene foran en datamaskin, som er veldig mottagelig for dine ord og meninger. Som kanskje tar dine ord bokstavelig, leser mellom linjene, ser på det som en oppfordring til å fullføre hva han har tenkt på. Han skal massakre uskyldige mennesker for å unngå at Norge skal bli et muslimsk land.

Han er redd, han er redd muslimer, han er redd for fremtiden og han er redd hva som vil skje, om han ikke gjør noe. Det fører han til å gjennomføre forferdelige gjerninger, med dine ord i ryggen som støtter han opp. Han føler seg nemlig ikke alene lengre og han føler at han gjør en god gjerning med å gå inn i en Moské og drepe uskyldige mennesker som ber til sin Gud i en tid hvor de feirer Bayram.

På nettforumet florerer det av hatefulle ytringer mot muslimer og støttemeldinger til andre som føler det samme. Det er blitt et hat-samfunn, et mørkt sted hvor hat, rasisme og sterke meninger som bygger opp til ugjerninger florerer.

Du med dine ord føler deg trygg, du føler deg uskyldig og du føler deg enda mer engasjert enn tidligere etter å ha lest nyhetene. Men les mine ord: Du er IKKE uskyldig og det du skriver på et offentlig nettforum burde fått konsekvenser for DEG.”

 

Jeg sier som så mange andre.. Vi må stoppe hatet, vi må stoppe redselen, vi må stoppe rasistiske debatter og vi må stå sammen for å gi ALLE mennesker den tryggheten vi alle fortjener i det landet vi bor i. Det handler nemlig ikke om hudfarge, om kultur, om religion eller om nasjonalitet. Det handler om å være menneske nok, til å se andre mennesker som sin like. Det handler om å være tøff nok til å se forbi alt det ytre og alt det som blir sagt på grunn av for lite kunnskaper. Ikke se på store velformulerte ord og setninger som en sannhet, kun fordi det er godt skrevet. Husk at et godt ordforråd, et god hode, en rask tankegang og en skarp tunge IKKE er synonymt med kunnskap og sannhet.

Begynn i dag… Se menneskene og se personlighetene. Ikke la din redsel og din uvitenhet styre deg selv, eller andre til å være en brikke i et brutalt angrep.

 

-Mette

(Innlegget er mine personlige tanker og følelser rundt Moské skytingen i Bærum)

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT mette.ask

5 kommentarer
  1. Og ingen bryr seg om stesøsteren han drepte!? Alle fokuserer på muslimhatet! Han drepte faktisk ingen i moskeen…Men sin søster…

   1. Klart jeg bryr meg om henne og det gjør garantert mange andre også <3. Det er en helt forferdelig handling og om jeg hadde hatt fokus på de som var skadet og drept i dette innlegget, hadde jeg selvfølgelig gått inn på det. Nå hadde jeg fokus på hvordan "alle" som sitter på nett og skriver hat kommentarer kan påvirke slike hendelser som vi ser har økt opp, og det er her vi må starte! Vi må starte ved roten for å få vekk styggedommen.

    Det er helt forferdelig tragisk at denne nydelige jenten ble drept og det av sin egen bror… Hvil i fred <3

  2. Jeg tror faktisk ikke det kommer noe godt ut av å legge lokk på diskusjoner ang dette, rett og slett fordi jeg tror det for mange er et behov for å få et langt videre perspektiv på sekkebetegnelsen ‘muslim’. Det store flertall, er, som du sier, oppegående, fredelige folk som deg og meg, men disse har alikevel blitt helt ‘usynlige’ i skyggen av de som utgjør det negative unntaket; Ekstremistene.
   Jeg har flere venner med muslimsk bakgrunn, men det forhindrer ikke at jeg provoseres av disse som ikke uttryukker annet enn forrakt for det land og folk som har tatt de i mot, og alt de utretter, er kvalm (typ Krekar & co). Her skal det også sies at de jeg har hørt uttale seg omn tette temaet, faktisk er de som lar seg provosere aller mest av disse ‘råtne eplene’, simpelthen fordi det er disse ekstremistenes opptreden har størst konsekvenser for. De vanskeliggjør rett og slett det å intergrere seg i det sosiale livet for de ‘normale’, da de må bevise sin uskyld. -Hvilket også må tilføyes, de har full forståelse og respekt for..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg