Du gjør meg kvalm

Første dagen i Tromsø er over og jeg sitter igjen med mange inntrykk som jeg kommer til å fortelle dere om i løpet av dagen. Men nå har jeg lyst å fortelle dere om en annen opplevelse jeg fikk i går, når jeg var på influencer workshopet.

For før vi gikk ut av hotellet tok jeg meg en liten tur inn på badet, bare for å få et lite overblikk over hvordan jeg egentlig så ut. Hadde nemlig endt opp med å både gre håret og sminke meg på flyet, ettersom jeg ikke hadde tid om morgenen.

Men i det jeg snudde meg slik at jeg stod sidelengs i speilet på hotellet, brøt jeg ut i høy latter. Altså, at magen min er der, er jeg jo veldig bevisst på. Men det er alikevel utrolig rart å se et speilbilde hvor magen stikker like langt ut som om jeg skulle vært 6 måneder på vei.

Synes det er ganske hysterisk morsom og samtidig litt sjarmerende da det gjør meg mer bevisst på at jeg faktisk er gravid.

Jeg filmet en liten kortfilm til snapchaten min, hvor jeg lattermildt viste frem magen og blant annet sa at jeg 8 uker gravid.

Vell fremme på kurslokale dukket denne kommentaren opp på bloggen min:

 

“Du gjør meg kvalm! Unnskyld meg; men på noen av bildene dine av de nye innleggene dine så har du nesten ikke mage!! Å her og på snap så får du det med en gang du skal «vise»den. Ser nesten UT som at du blåser den opp. Regner ikke med den plutselig kommer med en gang du tar frem telefonen for å ta bilde til bloggen eller snap.”

 

Etter at denne kom, fikk jeg også mange lignende meldinger på snapchat.

Å tulle med at det er tvillingene er bare morsomt og jeg smiler av meldingene. De har riktig fokus, som er humor med glimt i øyet. Det gjør meg glad, selv om jeg dessverre ikke hadde tid til å svare alle.

Men de som har behov for å fortelle meg at det ikke er en gravid mage, men bare luft, burde tenke seg om et par ganger. Jeg har aldri sagt eller trodd at det ligger en stor baby inni den store magen min, nå i uke 8. Jeg er utdannet helsepersonell og vet utmerket godt hvor stort embryoet er.

Det jeg derimot tenker er at jeg skal bære magen min med stolthet og ikke føle for å skamme meg eller gjemme den bort. Jeg er gravid og har fått stor mage på grunn av alle forandringene som skjer i kroppen. Det er nemlig mange grunner for at magen er som den er.

Den har plutselig blitt stor på grunn av luft, på grunn av delte magemuskler etter første svangerskap og på grunn av at jeg bærer langt ute. Magen min er nemlig MYE mindre til vanlig, men blir altså påvirket av graviditeten.

Jeg er gravid og jeg har stor mage. Altså gravid mage.

Både meg og alle andre som får tidlig stor mage i graviditeten har rett til å være stolt av magen vår og ikke minst har vi lov til å vise den frem, om vi ønsker det. Alle kropper er forskjellige og det er ingen fasit på hva som er rett og galt.

Vær stolt, bær den med stolthet, vis den frem og gled deg over det fantastiske livet du bærer på.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer
  1. Jeg er normalt en veldig slank jente med mine 170 cm og 53 kilo, men da jeg gikk gravid med mitt første og hittil eneste barn for to år siden kom magen plutselig over natten. Jeg gikk fra å ha en nærmest flat mage til å virkelig se gravid ut.
   Og magen ble svær utover graviditeten. Daglige kommentarer om at jeg så fødeklar ut allerede fra 5 mnd, etterfulgt av “å, da må det være tvillinger”.

   Jeg bærer tydeligvis også langt ute. Gravidmager varierer veldig i fasong og størrelse, og det skulle jeg ønske var allmenn kunnskap 😁

  2. Om man blir kvalm av bilder av “for stor mage”, er det nok endel kvalme i hverdagen til denne personen.
   Slik jeg har forstått det kan magen være ganske ulik på kvinner i samme del av svangerskapet.
   To av mine kolleger ble gravide med få ukers mellomrom og hun ene ble stor ganske raskt.

   Men ta en titt på ordeling, gravid mage og gravidmage er er forskjellige “ting”

   Hilsen pirkeguri.

  3. Jeg blir så sint på disse folka som absolutt må spy ut eder og galle. Argh!!!! Bær magen din med stolthet og syns synd på folk som er nødt til å plage andre for å føle seg selv bra. Jeg ønsker de kun dårlig nytt…. jeg sliter selv med stor mage. Det er fordi jeg etter tre år med morfin pga sjelden nyresykdom som jg ble operert for i mai så vil ikke tarmene mine virke. Jeg ser rett og slett høygravid ut. Jeg prøver bruke galgenhumor for å takle d. I august var jeg i syden, med denne magen hvor jeg tuller med at jeg er gravid med bæsjunge og kanskje til og med tvillinger med de. Ordene til Christine Koth om at hennes kropp har forandret seg masse pga kortison har hjulpet meg masse. For jeg har binuresvikt og og siste året var så tøft for kroppen at legen pøste på med kortison så jeg gikk opp fra 50 til 80 kilo, i tillegg til denne magen hvor d ikke kom noe ut. Så dro vi til Spania jeg og ungene alenemor som jeg er. Skulle jeg tør sole mg i bikini? Jeg tenkte på Christine Koth og tok på meg bikini. Så IT som jeg skulle føde snart. Jeg satt på solstolen utenfor leiligheten blant masse folk , strøk meg på. Magen og tenkte. Ja ja jeg får se ut som e 47 åring som snart føder og dreit i alle som kikket på meg. Det var et stort steg å tørre, men jeg lot være andre få påvirke meg. Så bare strutt med magen din. Jeg husker hvor fort jeg fikk stor mage da jeg ventet nr to i forhold til nr en. Stor klem til deg, du er den tøffeste jeg vet. Du står for d du mener og er åpen og ærlig. D er nok et sjokk for de negative folka som kun ønsker pirke på andre mennesker. Heia Mette!!!!!!! God klem fra Synnøve ❤️😀💪💪💪💪

Siste innlegg