En liten offentlig utblåsning.

Det har tydeligvis blitt en stor “greie” at jeg har prosjekter som ikke er gjort ferdige her hjemme. Ikke skjønner jeg hvorfor det er frustrerende for andre, når det ikke plager oss som bor her en liten brøkdel av en smule engang!

Men når en person til og med klarer å lire ut av seg at hun aldri ville hatt uferdige prosjekter fordi hun har barn som bor oppi det… Vell da blir jeg litt oppgitt over menneskeheten.

Ja vi mangler noen lister rundt om, fronter på ny oppvaskemaskin, foring rundt kjølehjørnet, takpanel på soverommet, vi har nye skap stående på vent til vi skal pusse opp bad nummer to, vi har nye gulvflis på vent til å bytte ut gulvet i gangen, ett skap til spisestuen er ikke satt opp og vi har badekar i hagen som skal bli innebygget bed. So what?

Har malt understellet av bordet hvitt og tenker å beise bordplaten. Men har ingen hast!
Skal sparkle, pusse og make merke i taket etter jeg rev vegg, men ingen hast. Gardiner er på vask, stresser ikke med det.
Må få metallskinne opp på vegg, flytte kontakteen som er bak skapet, henge det opp og få på dører. Stresser ikke med det nå…
Må ansette noen til å lage foringer rundt kjølehjørnet og sette opp fronter på ny oppvaskmaskin. Tar det til høsten..

 

Tror virkelig denne personen at barna mine tar skade av det? Altså… Jeg burde ikke bli sjokkert lengre etter alt jeg har lest, men akkurat dette ble jeg litt irritert over.

Vet du, min sønn elsker hjemmet sitt og er stolt av det. Han har med seg venner hjem og har aldri vært flau over det eller vært brydd over mine uferdige prosjekter. Og badekarene som tydeligvis er så forferdelige.. Vi elsker de og koser oss med å plante jordbær, løk, tomater og salater i de, og bryr oss hundre null over at vi ikke har fått laget rammen rundt de enda.

Hagen min ja… Den er tydeligvis halvferdig etter hva andre mener! Så om mitt nydelige staudebed er halvferdig fordi jeg ikke har fått fylt opp all plassen enda, så får det bare være et halvferdig prosjekt i andres øyne. Jeg storkoser meg med å planlegge og plante litt hvert år og ville ikke ha hatt et ferdig bed der jeg kun må luke og “that’s it”.

For meg er det gøyt med prosjekter og det vil heller aldri bli slutt på prosjekter, og det er akkurat slik jeg vil ha det. Jeg kunne helt klart vært mer strukturert og fått gjort noe helt ferdig før jeg begynner på neste. Men nå er jeg en gang ikke slik og jeg koser meg her hjemme like mye som min mann og barna mine gjør.

Og for å svare på hennes undring om hvorfor Hüseyin og jeg har forskjellige prosjekter, Hüseyin er ikke like interessert i å jobbe med slike ting, som det jeg er. Så han velger selv om han vil være delaktig eller ikke, akkurat slik min sønn gjør. For min sønn elsker campingvognen vår og har fått oppfylt et av hans største ønsker da vi kjøpte den.

Ikke minst elsker han å hjelpe til å jobbe og ordne på rommet som skal bli hans. Han er med på absolutt alt av planleggingen og arbeidet da han skal få et rom han har vært med på å bestemme og bygge. Noe han setter stor pris på.

Lekehuset Hüseyin hentet var min idé etter at han nevnte ønske om å gi et stort lekehus til lillejenta. Det er ikke sikkert han kommer til å bygge det opp igjen, da det ikke er noe han brenner for. Men nå har vi det her og han kan bygge om han ønsker.

Jeg forstår utmerket godt at folk snakker, spekulerer og vrir på alt siden jeg blogger så åpent og ærlig. Men å sitte å sammenligne seg selv med meg og da fremstille meg som en dårlig mor fordi jeg har uferdige prosjekter… Kom ann….

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

24 kommentarer
  1. Sånt er bare latterlig..
   For å sette ting i perspektiv her, skal vi ikke lenger tilbake enn til våre oldeforeldre, så var det ikke noe sånt som innlagt strøm. – Og to av mine levde allikevel til de var rundt 100.
   Videre, så lever det fremdeles en god del mennesker som vokste opp under krigen..
   – Også brått så settes ungers liv og helse på spill over ei manglende kjøleskapslist! Give me a break, liksom *haha*

  2. Jeg skulle ønske at d fantes automatiske filtre for de som er så negative, pirkete, fordømmende. At når de postet en kommentar så forsvant den. Vips bort med ord som bryter ned. Jeg vil aldri forstå hvorfor folk er slik, særlig bak tastaturet. Ja ja, godt at du sier ifra når grensen er nådd! Klem fra Synnøve 🌸

  3. Haha! De som kritiserer deg skulle sett hvordan vi har hatt det de siste årene. Vi har bodd (og bor) i et totalrenoveringsprosjekt. Da vi flyttet inn hadde vi noen dager uten varmtvann og komfyr, og vi har tre unger. Det blir nok folk av de også 😂
   Til sommeren har vi holdt på i to år og det er fortsatt mange prosjekter igjen. Kjøkkenet er delvis fra 1932, men det funker. Gleder meg til å få litt isolasjon og gulvvarme der om noen år 😊 blir en smule kjølig på vinteren.

  4. Jeg kjenner jeg blir oppgitt over de som sitter og trekker konklusjoner ut av det blå om deg og det du gjør. Hvem er de til å dømme noen de ikke kjenner personlig? Jeg bare spør!

   Synes jeg hører de idiotiske unnskyldningene deres: “Ja, når Mette blogger og snapper offentlig må hun forvente saklig kritikk”. Nei, du må ikke forvente slikt! De velger selv om de vil følge deg eller ikke, og de kan fritt avfølge deg på sosiale medier. Nei da! Det gjør de ikke. De skal på død og liv følge med for å ta deg på det minste lille ting! På tide at disse skaffer seg et liv!

   Du beskriver din hverdag på en kjempeflott måte, og vi andre som er voksne kjenner oss igjen i familieliv, økonomi, unger (for de som har det), husarbeid, hagearbeid, kjærlighet m.m.

   Du er en kjempegod mamma for dine unger, og du skaper gode minner for dem ❤😊

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag ❤😊

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  5. Prosjektet er en del av “voksenlivet”, – og jeg kan love deg at det her i huset er minst like mange påbegynte (og vi har alltid vært to voksne, der mannen er den som er mest handy). Noen ganger blir jeg stresset over at vi ikke har fått rukket over alt, men så vet jeg jo at det handler om at vi prioriterer turer/tid med barna – samt at vi gjør det selv både av økonomiske og perfeksjonistiske hensyn (håndverkere skynder seg jo, de skal ikke bo der selv..).
   Jeg synes ditt hus ser veldig koselig ut, og at det ikke på noen måte er skandaløst å ha noe uferdig. Heller et tegn på at du er handy og kreativ pluss setter barna høyest på “to-do-listen”. Imponert over alt du får til!
   (Nå får du gjerne gjort mer til høsten, siden din mann er i landet og du endelig har “hendene fri”, ikke akkurat lett å pusse opp med små barn).

  6. Hei.
   Dere har det så koslig..Bildene viser et liv som leves.Selv har jeg det best når det er prosjekter på gang,og kan jobbe i mitt tempo,ikke andres.Kreativ kaos liker jeg best.
   Ønsker du og din flotte familie en god sommer.

  7. Haha, sitter de uføre på forum og får det til at du er en dårlig mor? Det vet de jo ingen ting om og alt tyder på at du er det absolutt motsatte ♥️ Kos deg med dine prosjekter og ikke bry deg om lavmålsfolk som heller burde finne seg en jobb 😂

    1. Slike hetsende kommentarer om uføre burde du holde deg for god til å publisere Mette! De uføre får nok hets som det er. Det er ditt ansvar hva som publiseres på din blogg. Dette er jo på ingen måte bedre enn det som det klages om på et visst forum.

     Ellers er jeg enig med at prosjekter holder man på med som man vil. Noen ganger frister det mer å pusse opp en campingvogn enn å fortsette med lister:)

     1. Enig i det om nedverdigende kommentarer om uføre, så det tar jeg til meg. Jeg kjenner mennesker som er ufør og det mangler ikke på arbeidsvilje eller arbeidsønske der. Fantastiske mennesker som jeg setter stor pris på ❤️. At noen har klart å lure systemet er jeg ikke i tvil om. Men flertallet er ærlige og herlige mennesker

     2. Sorry, det var jeg som kom med uttalelsen. Kanskje for rask på labben med å skrive uføre, men det må jo være folk som ikke jobber som kan bruke all sin tid på KG. De er jo ikke bare i tråden om Mette men i alle slags tråder og spyr ut sin negativitet. Kanskje de er arbeidsledige, jeg vet ikke. Men folk med jobber og et liv har annet å gjøre enn nærmest bo på KG og spre dritt om alt de kommer over. Normale folk nyter solen og sommeren og bryr seg ikke med andre, så noe gale er det med det forumet med så dårlig rykte.

      1. Jeg forsto også det du skrev på en slik måte..
       Det er enkelte som åpenbart har behov for å tømme ut sin egen bitterhet over skuffelser og de slag livet har gitt de ut over andre. -Og en vil nok måtte lete en stund før en klarer å finne frem til en representant for denne mennesketypen blant folk i anerkjente lederstillinger og innholdsrike liv, for å si det sånn!
       De færreste uføre er ‘snyltere’ eller er på noen måte ‘dårligere’ mennesker enn hva som tilfellet er i en hvilken som helst gruppe i samfunnet! Men ikke desto mindre, er det blant den mennesketypen det her er snakk om en grei overvekt av trygdede nedtynget av bitterhet. -Det er ikke til å komme fra! Ting er som de er, liksom, selv der det går på tvers av hva som ansees politisk korrekt å vedgå..

  8. Det JEG ikke forstår, er hvorfor du bryr deg om det! Det er da ganske avslappende å ha et sånt laidback forhold til det hele – so what hva folk måtte tenke? De skal jo ikke bo der 😁 De vil jo bare under huden på deg. Fortsett med alle dine prosjekter med god samvittighet!

  9. Du er fantastisk kreativ med et pågangsmot som er misunnelsesverdig. 😉 Det jeg lurer litt på om det ikke er litt slitsomt at din kjære mann ikke er interessert i dine prosjekter?

   1. Det hadde så klart vært gøy om han også var like begeistret for selve prosessen, men så lenge vi kommer til å kose oss alle sammen med det når det er ferdig, er jeg fornøyd 🙂

    1. Blir nesten som en som ønsker seg barn men er ikke like begeistret for selve prosessen, men kommer til å kose seg når det er ferdig.. sorry.. kunne ikke dy meg 😉

     1. I et tidligere innlegg, har Mette fortalt at Husseyn istedet tar seg av hagearbeid i tillegg til å fikse ting i huset. Selv om hun gjør det meste av jobben med campingvognen, så er ikke dette ensbetydende med at han ikke legger ned en tilsvarende mengde arbeid for fellesskapet!..

  10. Vet du vad Mette? Det liv du beskriver är för mej helt perfekt! Livet skall inte vara färdigt! Det skall alltid finnas något nytt bak nästa hörn! Och att som barn få vara med och göra iordning en husvagn…WOW 😃👍! Hejja dej och din familj! 💕💕

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg