Følte jeg druknet..

I dag gikk dagen litt mye på tverke og jeg følte jeg druknet litt, før jeg klarte å kave meg opp på vannoverflaten igjen.

Når det kommer noe uforutsigbare utgifter en egentlig ikke har råd til, så føler en seg ofte overkjørt og filleristet rett etter beskjeden. En skikkelig ubehagelig følelse som betyr at en bare må sette seg ned og finne løsninger istedenfor å synke lengre ned i fortvilelse.

Jeg hadde nemlig akkurat klart å komme meg ovenpå økonomisk og spart opp 15 000 kroner til familiegjenforening. En søknad vi i all hemmelighet har kommet igang med og som vi føler er veldig viktig nå i denne tiden, ettersom vi nå venter barn sammen.

Men da bilen ikke ble godkjent på EU kontrollen i dag og det i tillegg var mye feil som mest sannsynlig koster en hel del. Vell, da gikk luften litt ut av meg og jeg følte at verden alt for mange ganger jobber i mot meg og min fremtidig lykke.

Hadde jo nettopp bilen inne på reprasjon to ganger og betalte først over 13 000 kroner og deretter over 9000 kroner. I tillegg gikk vaskemaskinen i stykker og jeg måtte kjøpe ny.

Nå ser det ut til at jeg er nødt til å bruke de pengene jeg har spart opp og kanskje til og med få ordnet enda mer penger til å betale reprasjon for å få bilen EU godkjent.

Det vil si at pengene til familiegjenforeningen forsvinner og vi ikke kan søke Hüseyin hit til Norge enda.

Men jeg kan ikke legge meg ned å synes synd på meg selv, for da blir absolutt ingenting ordnet. Nei, nå må jeg finne løsninger og jobbe HARDT både med blogg og med å ta ekstravakter på jobben min.

Dette skal jeg klare og dette skal jeg få ordnet. Fremtiden min er avhengig av det.

 

Klem

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

11 kommentarer
  1. Hva med å lage en spleis? Ser mange bloggere/snap’ere gjør det med god respons. Spleis til familiegjenforening ❤

   1. Nei, huff. Det hadde jeg ikke hatt samvittighet til. Jeg er alt for egen og sta til det, tror jeg 😅. Må ordne mine egne problemer selv. Men takk for godt tips ❤️

  2. Bergen med omegn har Norges beste kollektivtilbud. Tog , buss og bybane . For ikke p snakke om den fantastiske bildeleringen, Men så klart, det handler med så alt her i livet… prioriteringer 🙂

   1. Jeg må gå i 20 min, deretter ta 3 busser til jobb og 3 tilbake + at jeg ikke vil nå hjem til å kjøre sønnen min på skolen. Må en, så må en så klart. Men med tanke på at jeg er gravid og at 3 busser hver vei bare vil føre til stress, så ønsker jeg jo helst å ha bil

  3. Er skeptisk til slike avbetalingsløsninger. Neste gang det går noe galt med den og den må på verksted har man kanskje ikke betalt ferdig den forrige reparasjonen og så har man det gående.
   Mitt tips er å ha en bil som ikke er rådyr i utgangspunktet. Min erfaring er at de er også dyre å reparere. Og spar deg opp en buffer til uforutsette utgifter som skal brukes til nettopp det.

  4. Bil til 800000 for 8 år siden? Lureste er å ha bilene i 5 år, for så å selge, for da er du innenfor garantitida om det skjer noe. Tror det gjelder de fleste bilmerker. Veldig kjedelig med slike store utgifter, håper det ordner seg for deg på best mulig måte. Du har fortjent det!

   1. Bilen sank så mye i pris de første årene, at det uansett hadde blitt tap prosjekt å selge den for å kjøpe en ny. Så jeg har bare hatt den, for å få utbytte av pengene. Det er først nå det siste året, ting har begynt å ta kvelden på den.

    Skal etterhvert bytte den ut, men har ikke råd enda. Da kjøper jeg en 1-2 år gammel bil iallefall.

  5. Vurdert å ta opp billån og kjøpe ny bruktbil evt ny bil? Bankene har veldig gunstige lån. Tenke det blir jo masse å bruke på en bil, veit ikkje kor ny den er? Har litt peil på bil hatt egen i 20 år, ikkje den same vel og merke hehe😂😂

   1. Bilen kjøpte jeg ny i 2011 for litt over 800 000. Var min daværende samboer som kjøpte den med mine penger. Hadde ikke kjøpt den selv, da jeg ville valgt en som var 1 år gammel for å få lavere pris.

    Så bilen er bare 8 år gammel. Ønsker ikke å ta lån til bil enda, men om noen år blir jeg vel nødt.

  6. Det er alltid dritt med slike utfordringer 😔 Men, du vet at du kan dele opp betalingen hos mekonomen? Det finnes alltid løsninger <3

Siste innlegg