Frivillig eller tvang – Berg-og-dalbane

Ligger enda i sengen og prøver å koble av alt stress og bekymringer. Noe som absolutt ikke er lett, ettersom jeg minner meg selv på det hele tiden.

-Hva gjør jeg nå?

-Hvordan skal jeg skaffe pengene?

-Jeg har liten tid!

-Skiltene på bilen kan bli klippet når som helst.

Ja, spørsmålene og bekymringene dukker opp i et virvel av en suppe, som presser meg til å kjenne på stressnivået som stiger for hvert sekund. Som igjen fører til redselen for at det påvirker barnet inne i magen min.

Jeg føler veldig på at jeg ikke har kontroll og på at jeg ikke har funnet en løsning enda. Jeg er jo egentlig råflink på å finne løsninger og få ting i orden, så hvorfor har jeg ikke klart dette enda.

Spørre om hjelp? Det er det aller verste jeg vet. Jeg er sta og jeg er egen, vil nemlig klare alt selv og ta ansvar for mine egne problemer. Har alltid vært sånn og vil nok slite med å noen sinne forandre på det. Mine problemer og mine feil skal alltid KUN gå utover meg og det er veldig viktig for meg.

Hüseyin vil hjelpe meg og har så vondt av at han ikke er her for å ordne opp. Jeg har ca 6000 kroner i lommeboken min i euro, som er Hüseyin sine. Han vil jeg skal bruke de på fly til Tyrkia, slik at jeg kan få hele lønnen hans for denne måneden.

Jeg vurderte det i ett lite sekund, men vil ikke bruke pengene hans og tenker at han bør ha de til flybilletter og “lommepenger” når han kommer til Norge.

Jeg er heldig med mannen min og han gir så utrolig mye av seg selv og ofrer så mye, at jeg blir helt stum av beundring. Alle som kategoriserer tyrkere etter spesielle former og væremåter, tar så saftig feil at det er komisk. Til og med de som bor i Tyrkia og tror de er så allvitende, forstår ikke at ALLE uansett hvor de kommer fra og hvordan de er vokst opp, er forskjellige. Vi er bare mennesker alle og en hver!

Du kan godt tenke “det er jo bare en bil” og det har du rett i. Men den bilen har vært med meg i 8 år siden vi kjøpte den ny. Den er stor (7 seters) og har plass til både meg, barna og barnebarna + 2 til, om vi skal kjøre noen steder. I tillegg var den rå dyr når den ble kjøpt og jeg vil få ekstremt lite for den om jeg selger den slik den står nå. Pengene jeg vil få for salget vil altså ikke kunne gi meg en tilsvarende bil og da står jeg uten.

Kan jeg leve uten bil? Det har jeg tenkt på mye i det siste og skulle gjerne ha svart ja. Vell, en kan om en må, helt klart! Men livet ville ha blitt så utrolig mye tyngre, ikke bare for meg, men også for de rundt meg. Selv må jeg gå i ca 20 min til busstoppet og så ta 3 busser for å komme til jobb. Hjemover hadde det blitt det samme, men jeg hadde ikke kunne kommet meg hjem i rett tid til å følge sønnen min på skolen.

Jeg hadde heller ikke kunne kjørt han på trening, til venner eller hentet han på busstoppet når været gjør de 20 minuttene han må gå, uendelig lang og tung. Ikke vil jeg kunne hjelpe min datter og hennes tvillinger og det å handle mat hadde blitt en utfordring, spesielt når gravid magen blir stor og tung.

Det er bare en bil, men jeg er totalt avhengig av den til å kunne leve et godt liv. Så jeg vil ikke selge den og har ikke råd til ny.

Så jeg må finne en løsning og jeg må finne den nå! Men det skal jeg altså klare. Det tar bare litt lengre tid enn jeg trodde.

Alt skal ordne seg ❤️. Jeg vil få ordet bilen, få den EU godkjent, fått spart opp igjen pengene til familiegjenforening, få avgårde søknaden på at Hüseyin skal flytte til Norge, få kommet meg ovenpå igjen og spare opp til en buffer. Jeg vet jo at det er to dyser på bilen som kan ryke når som helst. Så jeg bør få spart opp ca 20 000 til det.

Livet er helt klart en berg-og-dalbane og jeg elsker å få muligheten til å være med på reisen. Kremt, veldig glad for at det ikke er en ekte berg-og-dalbane, for det hadde jeg aldri satt meg inn på frivillig. Det måtte nemlig blitt med tvang!

 

Ønsker dere en fin dag.

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

22 kommentarer
  1. Var det ikke skrevet noe her i går om søknaden og pengeoverføringer? Mener det var en som skrev noe jeg gjerne ville lese igjen, men nå er det borte

   1. Jeg fjernet det på grunn av sterk reaksjon.

    For å ta hensyn til den reaksjonen, så må jeg først fortelle at jeg ikke vet hva UDI nøyaktig ser på ved en familiegjenforening. Men eg selv ønsker ikke å ta sjanser og ga derfor beskjed til Hüseyin at han ikke skulle overføre penger til meg, slik han først ønsket. Derfor foreslo han at jeg skulle fly ned.

    Jeg har nemlig blitt fortalt historier som gjør at jeg ikke tar det sjansen.

  2. Gå på mekonomen du, Mette <3 skift dysene som er slitte og få bilen i topp stand i forhold til det som var manglene nå. Så betaler du den summen i mnd som du føler du greier. Værre er det ikke <3 Bedre å ta dysene også nå før de ryker. Jeg hadde ikke brukt pengene til gjenforening nå som dere venter barn. Det ordner seg <3

  3. Er det en spesiell VW du har siden den kostet så mye for 8 år siden?
   Ufattelig dyr!!
   Vi har en 2004 modell VW Touran og den går som en klokke fremdeles.Har også hatt den siden den var ny og kun skiftet registerreim (der var dyrt)og vanlige slitedeler når det trengs.
   Er jo så heldig å ha en mann som er hobbymekaniker og gjør de fleste reparasjoner selv.
   Er ellers enig med deg at det beste er og beholde bilen og kjøre den ut.Er jo veldig praktisk bil da.
   Håper alt ordner seg for deg og lykke til med graviditeten.

   1. Hahaha jeg bommet veldig på den prisen. Måtte spørre exen da jeg tenkte 800 000 var da litt vell mye. Vi hadde 1 million i lån, men kun 380 000 ble brukt på bil.

     1. Nei, jeg hadde 1,6 millioner i boliglån og tok opp 1 million til på huset, slik at jeg hadde 2,6 millioner i huslån. Billånet ligger inne i det lånet, om du forstår? 😅.

      Altså har jeg hus og bil i boliglånet og ikke eget lån på bil.

      Har forøvrig betalt ned ca 600 000 på lånet og er snart under 2 milioner i lån.

  4. Wow, hva slags bil er dette egentlig??😱😱 Kan vel få en flott Porsche til den prisen! Nesten en Ferrari!😉
   Jeg skjønner så godt hvordan du har det. Kom selv utfor økonomiske problemer, og måtte kjøpe den billigste bilen vi fant!😫 Men vi var totalt avhengige der vi bor, og en bil er bedre enn ingenting bare den går framover!😅
   Det ordner seg skal du se!!🙏❤

   1. Jeg husket feil angående prisen og tenkte ikke over at det var litt vell mye før andre reagerte. Spurte exen og han sa den kostet 380 000 kroner 😂

    1. Haha, det var noe helt annet ja!!😂😂
     Uansett, skjønner du vil beholde bilen, men ser du får gode tips, så dette skal ordne seg!!👊👍❤

  5. Jeg forstår at det ikke er lett og det er mye å tenke på. Men hvorfor ikke mekonomen konto eller noe sånt? De aller fleste verksted har ordninger.

  6. Ville nok solgt den rådyre bilen og kjøpt en myye billigere. Noe ville du tjent på det, uten tvil. Men håper du finner ut av det. Lykke til <3

  7. Du kan kanskje opprette en spleis, så kan de som vil sette inn? Vipps også forøvrig 🙂

   1. Tusen takk for et godt tips, men jeg er dessverre litt egen og sta. Ønsker derfor å ordne opp i mine egne problemer selv. ❤️

  8. Man må jo hjelpe hverandre når man er gift. Det er ikke særlig økonomisk å fly til Tyrkia for å hente penger vel? Kan han ikke overføre/sende de til deg med Forex?

   1. Mette…Det vil helt sikkert ikke være negativt for en søknad. Det viser jo bare at han hjelper deg i en vansklig situasjon. Det hadde nok vært mer negativt om du hadde sendt, men de har jo ikke tilgang til konto hos udi

   2. Hvordan i all verden kan det slå uheldig ut på en søknad? Hvordan skal UDI få tak i den informasjonen?

    1. Hvordan de får tak i kontoutskrift vet jeg ikke. Men jeg har gitt beskjed til Hüseyin at vi ikke tar den sjansen. Han ville nemlig sende lønnen sin til meg.

     Jeg vil ikke ha noe på kontoen som kan gi inntrykk av at jeg sender penger til han eller at han sender penger til meg, med tanke på å bli falskt anklaget for proforma.

     I tillegg ønsker jeg å klare meg selv, uten hjelp fra andre.

     1. Vi har søknad inne for familieinnvandring. Mannen har fått visum innvilget 6 ganger, de har mer innsyn i konto-bevegelser ved besøksvisum enn familieinnvandring. Når du skriver slikt er det uheldig da mange kanskje vil tro at UDI har den muligheten til å sjekke. Greit nok at du vil klare deg selv, men legg nå vekt på det enn å komme med påstander om UDI som ikke er sånne. I svært spesielle tilfeller kan nok UDI begjære innsyn, men det gjelder ikke en ordinær familieinnvandringssøknad, men det kombinert med noe ulovlig. Så vær så snill vær var med påstander om UDI som ikke stemmer, og som du ikke har belegg for å hevde, det kan fort skape unødig stress hos andre som også har søknad inne, og hvor det er foretatt kontotransaksjoner.

      1. Jeg svarer bare på hvorfor vi ikke sender over penger til hverandre. Vårt verste mareritt er å ikke få godkjent, så da tar vi ingen sjanser.
       Jeg vet ikke hva de sjekker eller ikke sjekker, har bare hørt at noen har fått proforma på grunn av transaksjoner (muligens andre grunner også, som de ikke fortalte meg) og da er jeg litt ekstra forsiktig.

       Beklager om jeg skaper stress hos andre, det er virkelig ikke meningen.

       Det har sikkert ingenting å si ❤️ men tørr ikke ta sjansen.

  9. Høres ut som du bor langt ute i ødemarken og veldig usentralt. Håper det ordner seg med bilen. 800 000 for en bil er jo helt sinnsykt. Jeg hadde aldri kjøpt en så dyr bil om jeg så vant en million. Det er bortkastet å bruke så mye penger på bil når de ikke øker i verdi og det koster mye å ha bil

   1. Er egentlig ikke så langt ute i ødemarken 😂. Først må jeg ta en buss til ett bussskifte, deretter gå av etter ca 10 min og ta en annen buss som skal en annen vei.

Siste innlegg