Full fokus før en stor forandring.

Da er jeg midt inne i en nattevakts periode igjen og kjenner det stjeler en del av energien min. Dagene går stort sett i å jobbe om natten, hjem å sove, spise, gjøre litt husarbeid og så slappe av før det er nattevakt igjen (har barnefri uke).

Vi nærmer oss desember og jeg håper å kunne finne noen fridager til å ta med barn og barnebarn på vårt årlige julebord, ta med sønnen min på julemarkedet i byen, kjøpe inn alt av julegaver, pynte til jul, bake til jul, gå å se pepperkakebyen, se julefilmer, gå på museum og kanskje enda mer som vil gi oss den juleglede og julefølelsen vi trenger.

Denne julen er nemlig ekstra spesiell og det er viktig for meg at den blir fantastisk siden dette året er siste året min sønn er alene før han blir storebror. Nå har han meg helt for seg selv og får all oppmerksomheten og tiden min, men fra sommeren av blir det jo en liten lillebror (mulig lillesøster) som vil kreve mye av tiden min og oppmerksomheten min. Det vil selvfølgelig bli en stor forandring i livet hans og selv om jeg skal inkludere han så mye som mulig i babyen (det han selv ønsker), så vil ha kanskje oppleve at noen tar litt av hans plass!

I tillegg har jeg selv behov for å føle på noe positivt etter en tung periode og det som gir meg mest glede er tid med barna og å se hvor mye glede de får av opplevelsene jeg gir dem. Så dette året, denne julen, er ekstra viktig for meg. Men siden jeg er gravid og siden jeg er en av mange som føler at graviditeten både stjeler energi og tid, så er det samtidig litt ekstra tungt for kroppen å gjøre alt jeg ønsker.

Men om en ønsker noe hardt nok og jobber for det, så får en til det meste. Så denne julen SKAL både bli ekstra magisk, ekstra fantastisk og ekstra nydelig. Det har jeg bestemt meg for. Skulle selvfølgelig ha ønsket å kunne delt alt dette med Hüseyin og er veldig lei meg for at vi fikk avslag på besøksvisumet. Men når det først har skjedd, så tenker jeg at det kanskje på en måte var til det beste for sønnen min. For nå vil han få absolutt min fulle oppmerksomhet og absolutt all tiden min, kun brutt opp av den tiden vi besøker eller får besøk av Amalie og tvillingene.

For selv om han ikke merker noe til forandringene i livet mitt enda, så vil han få det inn i sitt liv litt etter litt. Hans liv her hjemme med meg har jo ikke forandret seg etter at jeg traff Hüseyin og vi giftet oss. Han har truffet Hüseyin, blitt kjent med han, ser på han som en kompis, vet at han er stefaren og at han skal flytte hit etterhvert, de snakker sammen på FaceTime og har en veldig fin og trygg kontakt. Men det er fremdeles kun han og meg her hjemme.

Så hans forandring vil først skje i sommer når han blir storebror for første gang. Derfor er det viktig for meg å bruke denne tiden på å gi han all oppmerksomhet og samtidig forberede han på forandringen som kommer. For eksempel blir han med på alle forberedelsene til barnet skal komme. Så han får tilbudet med å bli med på valg av vogn, seng, stellebord, bilstol, velge farger på babyklær og kjøpe inn alt annet vi trenger.

Hüseyin har også stort fokus på sønnen min og er en av de tingene jeg virkelig setter pris på ved mannen min. Så om han får komme til fødselen har han sagt at han skal bruke mye tid på sønnen min, slik at overgangen ikke blir så alt for stor. Da skal de nemlig ut å spille ball, spille brettspill og mye mer, mens jeg sitter med en nyfødt.

Dette er det første skrittet av forandring i mitt sønns liv og vi fokuserer først på det og tar resten etterhvert. – ett skritt av gangen!

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

5 kommentarer
    1. Min eldste er 9 nå. Han blir storebror igjen i mars. Han var 6 år når lillebror kom. Overgangen ble veldig fin. Tok han med på ultralyder, han f ikk være med å kjøpe inn utstyr, skru sammen utstyr og var den første til å møte lillebror 🙂 nå skal eg og han til Danmark neste uke kun oss 2 før julen kommer! Det er så viktig alt det du skriver! Ønsker deg lykke til ❤️

    2. Hvor gammel er sønnen din? Og har Amalie og mannen din (klarer ikke å skrive navnet) god kontakt?

      1. Han er 8 år. Nei vi fokuserer mest på kontakten mellom min sønn og Hüseyin. Amalie bor ikke hjemme lengre og vil derfor komme på besøk og bli kjent på den måten.

Siste innlegg