Gravid – mine tanker, planer og ønsker

Først og fremst vil jeg benytte muligheten til å takke for alle gratulasjonene og alle gode og ikke minst fantastiske meldinger jeg har fått det siste døgnet, både her på bloggen, på Instagram, facebook og på snapchat. Jeg er helt overveldet over hvor mange som faktisk følger med på historien vår og ikke minst på hvor mange som ønsker oss alt godt.

Helt ærlig så har det nok ikke gått helt opp for oss (Hüseyin og meg) at vi er gravide og at vi mest sannsynlig vil få et barn sammen om ca 8 måneder. Vi vet jo at det er sant, ettersom jeg har tatt to tester og begge viser en sterk strek på at vi er gravid. Men det føles allikevel ut som en drøm..

Men siden det faktisk er en liten spire i magehuset mitt, så har vi begynt å tenke litt på hvordan vi gjør det videre både privat og her på bloggen. Og det har jeg lyst å dele med dere nå.

 

Ett barn eller to barn

Vi håper virkelig ikke det er tvillinger ettersom det vil gjøre alt vanskeligere for oss. Først og fremst vil jeg bo hjemme alene uten hjelp (kun min 8 år gamle sønn er hjemme med meg). Men mest av alt så kan jeg ikke fly til Tyrkia for å treffe Hüseyin med tvillinger, da det bare kan være ett barn per voksen på grunn av sikkerhet. Altså har jeg ikke lov å reise til Tyrkia med tvillinger, uten at jeg har med meg en ekstra voksen.

Men viser det seg at jeg bærer på to eller flere barn, så skal vi selvfølgelig beholde alle og gjøre så godt vi kan med situasjonen.

 

Sykt barn

Min største redsel er at barnet blir født med en skade eller sykdom. Vi vil uansett ha barnet og elske det høyere enn himmelen. Men ønsker verken for barnet selv eller for oss at livet skal være vanskeligere med sykdom eller smerte.

Når det kommer til bloggen vil jeg vurdere om jeg skal si hvilken diagnose/skade barnet da har, med tanke på at det kan påvirke barnets fremtid. Så dette vil være en vurdering vi tar om det skulle ha vært behov for det. Vi tror og håper jo at barnet er friskt.

 

Navnet på barnet

Vi vil ikke skrive navnet på barnet offentlig, da det er en utlevering jeg ikke ønsker. Altså samme vurdering som jeg har tatt på min 8 år gamle sønn. Vil istedet enten finne ett kallenavn for mine offentlige kanaler eller bruke “barnet vårt”, “min datter” eller “minstemann”, alt ettersom hvilket kjønn barnet er.

 

Svangerskapet

Jeg kommer til å blogge om stort sett alt i svangerskapet og vise ultralyd bilder både på film og på bilder.

 

Fødsel

Jeg vil opprinnelig føde hjemme i min egen seng. Sist kom sønnen min til verden 10 minutter etter vi ankom sykehuset og vi dro hjem dagen etter fødsel. Jeg elsket den tiden vi var hjemme og like meg ikke på sykehuset i det hele tatt. Men dette må legene vurdere utifra barnets helse og min alder.

Jeg vil også dele mye ifra fødselen både iform av bilder, film og innlegg.

 

Bilder og filmer av barnet

Usikker på hvor mye jeg vil dele av barnet i nyfødt perioden. Dette er nemlig en periode hvor det er vanskelig å se forskjell på barn og en ser ikke personlighet så tidlig. Men etterhvert som barnet mister nyfødt preget og får mer trekk i ansiktet og viser mer av personligheten, vil jeg slutte å dele bilder og film av ansiktet og fokusere mer på meg selv igjen, for å verne barnet.

Vil altså verne det nye barnet like mye som jeg alt gjør med min sønn!

 

Hvem blir med på fødsel.

Selvfølgelig skal vi gjøre alt vi kan for at Hüseyin skal få være med på fødselen. Vi skal altså søke om besøksvisum for 3 måneder, sånn at han får være med på fødselen og de første par månedene i barnets liv.

Om han ikke skulle fått være med på fødsel, så blir Amalie (min datter) med meg, slik at jeg ikke blir alene.

 

Spontanabort.

Faren for spontanabort er stor både på grunn av alderen min og på grunn av at jeg jobber som nattevakt. Skulle vi vært så uheldig å miste barnet, vil jeg dele den sorgen med dere på mine sosiale medier, med det samme jeg føler meg klar for det. Dette er helt umulig å planlegge, da en ikke vet hvordan en reagerer i en sorg prosess, før en er oppi det.

 

Hüseyin til Norge. 

Selvfølgelig skal vi søke om familiegjenforening med det samme vi er klar og alt er ordnet.

 

Vil gjerne skrive at det er en sjanse for at jeg/vi ombestemmer oss rundt disse punktene, om og når vi er i situasjonen. Men det er dette vi nå har bestemt oss for og tror vi vil leve etter.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

9 kommentarer

Vi benytter nå Facebook som kommentarfelt, men du vil fortsatt kunne se tidligere kommentarer.

Siste innlegg