Grunnen til jeg ikke har skrevet om det før!

Har i det siste skrevet noen blogginnlegg om kulturen til min mann, hvor han kommer fra og hvordan han er vant til å leve. Er liv som er veldig ulikt mitt, men absolutt ikke noe verre enn mitt. Litt av grunnen til at jeg ikke har skrevet slike innlegg tidligere er nettopp fordi jeg vet hvordan noen nordmenn tenker og hvor lett de har for å dømme når andre lever på en annen måte enn oss.

Livet på landsbygden i Tyrkia er ikke et vondt eller vanskelig liv, det er bare anderledes enn vårt. Vi har våre vanskeligheter og de har sine vanskeligheter! Vi har våre goder og de har sine goder. Hva som er det “gode liv” kommer jo helt ann på hva en verdsetter, hva en ønsker og hva en er vant til.

Jeg vet blant annet at mine svigerforeldre og mesteparten av mine svigerinner og svogere ikke ville ha trivdes her i Norge. De elsker livet sitt i Tyrkia og ønsker ikke å forandre på noe. Klart de har drømmer og ønsker som ville gjort ting enklere og bedre, men det har vi jo i vårt land også.

Hüseyin er en mann som har følt for litt ekstra spenning i livet sitt. Han har drømmer om å oppleve nye ting, se nye steder og leve på en annen måte enn familien hans gjør. Det betyr ikke at han synes at familien lever dårligere enn hva han ønsker for seg selv. Det betyr bare at han ønsker noe anderledes!

Han valgte å jobbe i turistbransjen da han var 17 år. Grunnen til det var mange og jeg tror at de aller fleste av oss kan forstå valget, om vi tenker etter. Han ville se mer av verden enn bare landsbygden, han ville oppleve turistområdene, han ville se hvordan disse utenlandske jentene var og han drømte nok om litt romantikk, litt spenning og opplevelser. Han var en tenåring på jakt etter sin egen identitet for å bli voksen, og det tror jeg alle som ønsker klarer å forstå.

Etterhvert som livet går, så forandrer vi også drømmene våre. Vi finner ut hvilken veier vi ønsker å gå videre og vi tar valg utifra det. Hüseyin er ikke lengre den 17 år gamle gutten, men en ung mann på snart 30 år som er klar til å starte voksenlivet. Valg han tok som ung har ført han til der han er i dag og nå befinner han seg i starten på et helt nytt, skummelt og spennende liv med en utenlandsk kone som har barn og barnebarn fra før av og i tillegg så har vi nå en felles datter som også bor i Norge.

For en mann som aldri har vært utenfor Tyrkia, så var det nok et veldig risikabelt valg å velge en utenlandsk kvinne og gå fullt inn før han i det hele tatt har vært i landet mitt. Noe han virkelig fikk kjenne på da han kom til Norge på besøksvisum.

Det er mye som er anderledes her i Norge og han opplevde at det var utfordringer hvor han ikke engang hadde tenkt på at det skulle være utfordringer. I tillegg var alt anderledes enn hva han hadde forventet. Noe av det er store ting vi må bruke mer tid på, mens resten må vi klare å le av. Klarer vi ikke å snu det til noe morsomt, vil vi ikke klare oss igjennom dette. Så det å skrive om disse opplevelsene og utfordringene hjelper både oss og ekteskapet.

Har forresten fått veldig mye skryt av min mann for mine siste innlegg. Han synes jeg forklarer det utrolig bra og han koser seg med å lese alt jeg skriver. Etter å ha lest innlegget hvor jeg skriver om landsbygden hans (trykk HER for å lese det innlegget), sa han at jeg skrev det så bra at han skulle trodd jeg var født og oppvokst der selv. Noe som må være det beste komplimentet jeg noen sinne har fått.

De neste dagene vil jeg publisere innlegg som forhåpentligvis vil gjøre at dere blir bedre kjent med både Hüseyin og meg. Har nemlig valgt å intervjue Hüseyin med ganske så personlige spørsmål, og i tillegg svart på de selv. Så dere vil kunne lese spørsmålene og svarene våre, slik at vi enten får se hvor forskjellig vi er eller om vi er mer like enn vi kanskje trodde.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

8 kommentarer
    1. Veldig spennende å få høre mer fra ‘innsiden’ av en annen kultur! Syns du skriver så fint og respektfullt, og selv om livet i Norge vil være veldig annerledes for ham så krysser jeg fingrene for dere og håper at kjærligheten hjelper dere å overvinne motsetningene♥️

    2. Det blir en spennende lesning fremover. Det gleder jeg meg til.❤️
      Ha en fin dag😀

    3. Liker veldig godt disse innleggene, spennende å bli bedre kjent med dere og å lese om kulturforskjellene. Syns det er fint å se at du følger hjertet ditt og gjør det som føles rett for deg uten å tenke på hva alle andre mener!

Siste innlegg