Har satt bremsene litt på!

(Bildet er fra i fjor)

 

For en del år tilbake gikk jeg med en drøm om å starte en nettbutikk. Hadde akkurat sagt meg ferdig med fotohobbyen hvor jeg hadde tatt jobber både i studio og i bryllup, og følte for et nytt og spennende prosjekt. Så etter en kort idé myldring satt jeg i gang med å lage en nettside og satt opp en plan for bedriften. Dessverre rant det bare ut i sanden og ble aldri noe mer enn planlegging.

Nå, noen år etterpå har denne tanken og dette ønsket om å prøve å drifte en nettbutikk kommet tilbake.

Jeg er veldig “flink” på å overfokusere på en hobby/jobb av gangen og setter alt av energi og tid til det når jeg først er kommet i gang. Jeg kan nevne perioden hvor jeg bakte kaker som jeg solgte og fikk veldig gode tilbakemeldinger på, perioden hvor jeg sang hver eneste dag på en synge app og drømte om å synge i kor, perioden hvor jeg som tenåring brukte all min fritid på å skrive egne låter og små noveller og som nevnt perioden hvor jeg tok bilder i studio og på locations.

Her er noen bilder tatt på oppdrag og som jeg har fått inn i min minnebok fra tiden jeg drev Askphoto.

 

Har flere ganger vurdert å gå tilbake til denne hobbyen, men det har ikke passet inn i en ellers hektig hverdag med jobb og barn.

 

Videre har jeg jo, som dere vet, brukt mye tid og energi på å blogge og på å utlevere meg selv og kjærlighetslivet. Men det å blogge slik jeg gjorde i starten har blitt vanskeligere og vanskeligere både på grunn av situasjonen, men og fordi min mann og jeg har fått en datter som vil kunne bli påvirket, om jeg fortsetter i samme “tralt”. Så jeg har satt bremsene litt på og vurderer hvordan jeg skal gå videre for å ivareta ikke bare barna, men også min mann.

Har absolutt ikke mistet interessen, da det å skrive er en av hobbyene mine som har fulgt meg igjennom hele livet. Men jeg må finne ut hvordan jeg skal gjøre det uten å utlevere for mye av meg selv og de rundt meg. Det er en utrolig vanskelig balansegang å blogge om sitt eget liv og samtidig ikke utlevere! Er vel egentlig en bortimot umulig oppgave og derfor har jeg altså satt det litt på brems for å kunne puste ut og finne et nytt spor jeg ønsker å gå.

Vil fremdeles blogge, men holde meg til litt tryggere tema.

Derfor har jeg satt fokuset mitt litt vekk ifra blogg, snapchat og Instagram for å heller bruke det på å prøve å starte en nettbutikk.

Da jeg fortalte om planene mine til Hüseyin ble han veldig interessert i tanken og har støttet meg under hele prosessen. Nettbutikken er mitt prosjekt og min drøm, men jeg vil selvfølgelig inkludere min mann etterhvert om det går bra.

Til nå har jeg laget en nettside som enda er under utvikling har valgt ut en del produkter som jeg har bestilt og betalt, i tillegg til å sette meg inn i lover og regler. Det er fremdeles uklart om jeg vil ta inn spiselige produkter og om jeg skal ha lite eller stort produkt variasjon. Først tenkte jeg nemlig at temaet skulle være tyrkisk, men det har jeg gått litt bortifra og tenker heller å selge produkter jeg selv liker og ville hatt (både tyrkiske og “norske”).

Har derfor nå kjøpt inn varer i små mengder på 20 – 50 av hvert produkt og tenker å starte med et lite utvalg av varer og så heller øke på om jeg får solgt. Det vil si at jeg ikke vil tjene noe som helst på bedriften, men heller bruke det på å utvikle nettbutikken med flere varer.

Skulle bedriften gå dårlig vil jeg da bli sittende med varer jeg ikke får solgt, og da synes jeg det er viktig at det er produkter jeg selv liker og kan få bruk for. Eventuelt at jeg da har et lager med fremtidige gaver til venner og familie.

Siden jeg er en blogger med noen få iherdige kritikere som virkelig gjør sitt ytterste på å svartmale det som kan, så er jeg forberedt på at noen vil kunne finne glede i å prøve å ødelegge. Det er blant annet tydelig når jeg har anonyme spørsmål på snapchat og jeg får meldinger som helt tydelig prøver å provosere eller såre.

Men med mine utdanninger som blant annet har fokus på kundebehandling og kundeservice, så har jeg stor tro på at jeg fint vil klare å opprettholde en god dialog under kjøp og om en kunde skulle være missfornøyd med et produkt eller leveranse. Det viktigste med en bedrift er jo kundene og at de ønsker å komme tilbake. Langsiktige salg er titusen ganger mer viktig er kortsiktige salg!

Derfor er en av forberedelsene mine å lage et godt system som gjør at kunden får en positiv opplevelse helt fra kunden trykker seg inn i nettbutikken og frem til varen er mottat og tatt i bruk.

Forresten, om dere har noen gode navneforslag så legg gjerne igjen en kommentar. Alt jeg vet nå er at jeg ønsker et kort navn med kun ett ord og at det skal ha bokstaven A i slutten på ordet, ettersom mitt etternavn er Ask.

 

-Mette

 

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

25 kommentarer
  1. Høres lurt ut å begynne med foto igjen da 🙂 Og så flink du var!! Ble kjempefint 🙂 Jeg har også en blogg hvor jeg skriver en del om meg selv, men også om mye annet. Jeg har to bilder av samboeren på bloggen, han ønsker ikke å “være med” og det er helt greit. Det samme gjelder noen i familien. Jeg føler jeg får skrevet om meg og mine opplevelser likevel 🙂 Bloggen er min, og jeg får frem hvem jeg er likevel føler jeg. Skriver om tanker om livet, om rare filosoferinger, om reiser osv. Men jeg har også en grense hva jeg forteller om meg selv. Alle finner sine egne grenser og sine måter. Du finner nok din også 🙂

  2. Hva med navnet smask for butikken? Et lite ordspill av navnet ditt. Ønsker deg lykke til!

  3. Basert på de bildene som vises her, er det rett og slett en skam om du lar et slikt talent bli uten å gjøre butikk av det!! Jeeze, de er jo smashing!!

  4. MASK er jo perfekt! Klinger godt på engelsk og.

   Eller M.ASK eller MASKA

   👍😃

  5. Knallfine foto, du har talent for det! Så spennende med nettbutikk,masse lykke til med det. Høres ut som en god avgjørelse å ikke utlevere deg og dine,du finner helt sikkert en god balanse på det.

  6. Kjenner meg så igjen i den skiftingen fra en interesse til en annen..haha:) Det gjør det jo ofte også litt vanskelig å starte på ting fordi jeg har blitt litt redd for at jeg skal miste interessen når ting begynner å gå bra. Når det gjelder det å skrive interessant, men likevel ikke så privat, så er det nok litt å lære av “Fotballfrue”. Gi små drypp, men ikke hele historien. Det gjør det sevsagt vanskeligere å holde på leserne, men siden du er flink til å ta bilder kan du jo utnytte det til din fordel:) Fine bilder skaper også interesse. Lykke til med butikk og blogg <3

  7. Lykka , snuppa, vilja, lilja er d jeg kunne komme på nå, tenkt kjapt på mekka, men d blir litt feil 😉🙈

  8. Synes du har en lur ide med nettbutikken! og håper at det vil gå din vei.
   Hadde bare lyst å tenke høyt ang. bloggingen. Er jo ingen hemmelighet at du har mye interesse pga. din livssituasjon.
   Tenker det må gå an å blogge om hva som skjer i livet ditt og hvordan det går med deg selv, mann og barn uten å utlevere så mye følelser rundt det. Du har virkelig ikke et A4- liv og det gjør det veldig interessant å følge med på deg. Samtidig kan det være nyttig for både deg selv og andre som befinner seg i forhold med noen fra andre kulturer ,å høre om dynamikken i forholdet.
   Jeg har en sønn som er i forhold med en tyrkisk jente og synes det er spennende hvordan de ordner seg og sjonglerer mellom kulturene…
   Lykke til videre med både nettbutikk og blogg!

  9. Vanskelig å komme med navneforslag uten å vite hva det er slags nettbutikk. Du sier ikke noe om hva du skal selge.. det kan jo være alt mulig😊
   Et tips er å si mer om hva du skal selge for å skape interesse og aktuelle kunder før du åpner😊

  10. Jeg er litt nysgjerrig på om lillejenta di er muslim? Eller om hun vil bli oppdratt som muslim. Lar du henne f.eks. spise svin? 🙂

   1. Akkurat nå er hun som meg og spiser det samme som meg. Om hun ønsker å tro på Gud og følge en religion, så velger hun det selv når hun blir større ❤️

    1. Lurt valg 🙂 Tror du det hadde vært slik dersom mannen din hadde bodd i Norge nå? At hun hadde fått velge senere?

     1. Ja :). Det var et av “kravene” mine før vi ble gravid. At barnet skulle bvære norsk og ikke bli presset inn i en religion. ❤️.

    1. Bedøvelsen heter Emla.

     Forslaget spiller nok på Ask og Embla, norrøn mytologis svar på Adam og Eva.

    2. Bedøvelsen heter Emla. Forslaget spiller nok på “Ask og Embla”, som er Adam og Eva i norrøn mytologi.

Siste innlegg