Her er sannheten om meg!!

1. Jeg sminker meg, slik jeg ALLTID har gjort.

Det vil si, dekk-krem smøres ut i ansiktet med hendene, for å dekke sår og ujevnheter. Øyenskygge blir lagt med fingeren og jeg legger alltid brun skygge på lokket, for så å gå over med en lys farge, som jeg trekker oppover mot øyenbrynet. Øyebrynene tegner jeg med blyant. Her er eneste forandringen, da Amalie har kjøpt en oppdatering til meg og jeg gjør de tykkere enn før. Maskara legges tykt og i mange lag, slik som da jeg var tenåring. Til slutt legger jeg farge under skinnbeina.

Kanskje på tide at jeg lærer meg å sminke meg.

 

2. Jeg har ingen venner, da jeg har valgt det bort.

Jeg har faktisk ikke en eneste en jeg kan kalle venn eller venninne. Hadde det da jeg var yngre, men valgte det bort da jeg ble ung mor. Da var nemlig mammarollen viktigst og jeg følte jeg kunne være 110% mer meg selv der. Savner ikke å ha venner, da jeg ikke ser hvor jeg skulle fått tid til det. Det krever mer, enn jeg klarer å gi.

Barna mine og kjæresten min er mine beste venner.

 

3. Jeg lider av Billig-syndromet.

Når jeg ser noe jeg liker som er på tilbud, verker det i hele kroppen om jeg ikke kjøper det. Da kan jeg nemlig tenke på det hver dag, helt frem til jeg går tilbake å kjøper det. Jeg MÅ liksom bare ha det, fordi det er billig og jeg overbeviser meg selv om at jeg sparer så mye penger. Hadde det nå vært ting jeg trengte og uansett skulle kjøpe, så hadde det jo vært smart. Men slik er det ikke!!

Brudekjolene mine er ett godt eksempel her. Jeg prøvde 3 brudekjoler igjennom finn.no og endte opp med å kjøpe alle tre, selv om jeg bare skulle ha en. De var jo alle så flotte og billige. Vell….. Det ble dyrt med tre stykk, når jeg bare skal bruke en!

 

4. Jeg har 10 000 gode ideer jeg ikke får gjort.

I hodet mitt har jeg en oversikt på akkurat hvordan jeg vil ha både hagen og huset mitt. Hvert eneste rom i huset er nøye planlagt i hodet og jeg vet det kommer til å bli RÅ bra. Men jeg har rett og slett ikke fått gjennomført det. Med hagen er jeg litt mer usikker og forandrer ofte planene jeg har. Men i utgangspunktet har jeg planene klare. Jeg må bare få kommet i gang å gjort virkelighet ut av det.

Tror hovedgrunnen til at det ikke blir gjort, er penger og at jeg ikke tørr å starte store prosjekter helt alene.

 

5. Jeg gjør meg svakere enn jeg er.

Jeg er egentlig ett veldig sterkt menneske som ikke lar andre påvirke avgjørelsene eller tankene mine. Føler meg trygg på den jeg er og på det jeg gjør, i tillegg på min egen kunnskap og erfaring. Men mange ganger, både i jobb sammenheng og privat, så lar jeg være å stikke foten ut og heller bare følger strømmen. Det er fordi jeg ikke er en leder person, men en “follower”. Altså er jeg litt underdanig av meg og trives best i skyggen av andre.

Samtidig er det en del av meg som ønsker å stikke seg ut. Så noen ganger tar jeg litt mer kontroll og gir mer av meg selv.

 

6. Jeg liker ikke vinter og snø.

Har aldri likt vinteren, og uansett hvor mange ganger jeg bestemmer meg for å komme meg mer ut og bruke vinteren til noe fornuftig, så blir det kun med tanken. Tenker nemlig hvert år at jeg skal kle godt på meg og komme meg mer ut, for å lære meg å like det bedre. Men det blir alltid bare med tanken. Så alt fra turer, akebrett og ski, har ikke vært i nærheten av meg, denne vinteren heller.

Det eneste jeg liker er når jeg kan pynte til jul og kose meg inne i all julestemningen.

 

7.  Jeg hater stress og dårlig tid.

Da jeg var yngre håndterte jeg stress og dårlig tid mye bedre. Men nå blir jeg påvirket om andre stresser. Samtidig er dårlig tid synonym med stress for meg. I min jobb, hvor vi jobber med mennesker, så synes jeg ikke stress hører hjemme i det hele tatt. Spesielt ikke når vi i utgangspunktet ikke har dårlig tid. For vi har ikke 10 stykker som skal hjelpes på samme tid, slik det er på sykehjem. Nei, vi har en eller to vi skal være med hele den dagen, da det er ett bofellesskap for psykisk utviklingshemmede. Da er stress bare unødvendig og ikke minst bare ubehagelig for alle rundt. Så når jeg jobber med noen som stresser, er jeg nødt til å holde avstand så mye som mulig. Og i tilfeller der vi må samarbeide, så prøver jeg bare å gjøre det beste ut av det og la de stresse seg ferdig og gå videre. For blir jeg stresset, så blir humøret mitt dårlig.

Privat er det dårlig tid som er årsaken til stress og dårlig humør. Skal jeg nå jobb eller noe annet viktig og ser at tiden løper fra meg, blir jeg stresset og sur. Altså ikke noe kos for de rundt meg i det hele tatt!

 

 

 

8. Jeg er alt for impulsiv.

Helt siden jeg var liten, har jeg vært impulsiv. Trenger nemlig ikke å tenke så lenge eller vurdere situasjonen så mye, før jeg hopper inn i det. Men det er selvfølgelig unntak og jeg har lært meg selv å tenke mer over konsekvenser.

 

9. Jeg er utadvendt samtidig som jeg er innadvent.

Jeg er Introvert på den måten at jeg liker best å være alene, eller sammen med bare noen få mennesker. Liker rolige dager hjemme i mitt eget hus, sammen med de som betyr noe for meg, kontra å gå ut og feste eller være med andre mennesker. Mens jeg er ekstrovert,  da jeg snakker før jeg tenker og kan være veldig impulsiv.  I tillegg kan jeg snakke mye og være litt synlig, når jeg føler for det. Liker på en måte å bli sett og hørt, samtidig som jeg liker å være alene.

 

10. Jeg er idealist med ønske om å være mer realist.

Jeg er en “tenker” av person og har mange tanker og ideer som er veldig gode. Men har ikke alltid så lett for å gjennomføre det.  Jeg kan drømme meg vekk og ikke alltid beholde virkelighetssansen min. Jeg lader blant annet batteriene mine med å være alene og bare tenke. På den måten finner jeg energi som gir meg styrke i livet. Hadde jeg vært like realist som jeg er idealist, hadde jeg fått gjort masse mer både på huset og ellers i livet.

 

11. Jeg er ustrukturert og hater å være det.

Dette er ett veldig rart punkt, for jeg har nemlig ofte en plan og ett mål jeg setter meg. Sånn sett er jeg strukturert. Men jeg kan lett bli distrahert og hoppe av planen jeg har satt meg. Altså, så setter jeg opp en plan på noen punkter og setter igang med planen. Men etter en stund hopper jeg enten helt av og mister fokuset eller jeg begynner på en helt annen plan og glemmer denne. Det er huset mitt ett godt eksempel på, da jeg har begynt å pusse opp hvert eneste rom, men ingen rom er helt ferdig.

Prøver å lære meg selv å bli mer strukturert og bli flinkere til å sette opp punkter som jeg følger, uten unntak. Blant annet prøver jeg å bli flinkere til å holde det ryddig her hjemme, med å gi alt sin faste plass og legge det tilbake etter hver gang.

Det var 11 ærlige punkter som viser dere mer av hvem jeg er og hvordan jeg tenker, på godt og vondt. Håpe det var interessant og at dere kanskje ble litt bedre kjent med meg..
3 kommentarer
  1. Hadde vært fint om du viste hvordan du fikset bryna dine . Koselig å følge deg på Instagram ???? Klem herfra

  2. Hvilken farge legger du under skinnbeina? Og hvorfor i all verden sminker du deg der?
   Skinnbeina er faktisk beina i leggen…

   Ser at både du og datteren din sminker dere under skinnbeina, men jeg tenker dere mener kinnbeina? Så vet du det neste gang du skal sminke deg.

   Du er uansett ei veldig flott dame. Må innrømme at det ikke alltid at jeg ser forskjell på deg og datteren din, dere er så like.

   1. Hahaha så fantastisk herlig. Ja, vi er litt rare der, meg og min datter, som sminker skinnleggen. Hehe, ett godt tegn på at min dysleksi har gått i arv. Jeg har jobbet meg godt ut av det, mens Amalie har litt mer vei å gå.
    Før brukte jeg rosa, men har oppgradert til en mer naturlig farge. Så nå har jeg en hudfarget tone som er mye mørkere enn hudfargen min, på kinnbeina (????).
    Tusen takk for komplimentet

Siste innlegg