Hvem er vi, egentlig?

Jeg som blogger er jo alltid veldig åpen, rett fram og ærlig, noe jeg er som person utenom bloggen også. Har lett for å prate og kan til tider fortelle for mye om ting jeg kanskje burde holdt for meg selv.

Hüseyin er en annen type enn meg og svarer kortere og tenker mer over hva han skal si. Nå er han jo fra Tyrkia med en annen kultur og tenker kanskje derfor litt anderledes enn det vi gjør. Så når han uttrykker seg, så blir det ofte på en annen måte, da spesielt når det kommer til følelser.

Jeg personlig synes det blir for mye svevende, for søtt og for voldsomt med måten tyrkere utrykker følelser. Som om de leser poesi hvor budskapet skal pakkes inn i tusen lag med sukker. Kanskje spesielt siden jeg selv absolutt ikke er romantisk eller noe særlig glad i kjærlighetserklæringer. Jeg er mer på handling enn ord, selv om jeg er flink på å fortelle at jeg er glad i eller elsker de rundt meg.

Har derfor valgt å ha et intervju hvor både Hüseyin og meg svarer hver for oss og så sette det sammen her på bloggen. Spørsmålene han jeg blant annet funnet på nett og noe kommer fra meg selv.

Innlegget er delt opp i flere innlegg da det ble for langt.

 

 

Hva er ditt navn?

H: Hüseyin

M: Mette

 

Hvorfor valgte dine foreldre dette navnet til deg?

H: Mine foreldre valgte dette navnet siden det var det mest populære navnet for tvillinger på den tiden. I tillegg var det navnene på barnebarna til en muslimsk leder.

M: Jeg er oppkalt etter en dukke min mor hadde som liten.

 

Hadde du et kallenavn?

H: Familien min kaller meg noen ganger Hüso

M: Ble kalt Nettie av venner da jeg gikk på ungdomsskolen.

 

Når og hvor ble du født?

H: Jeg er født på soverommet i et gammelt leid hus. I papirene er jeg registrert født august 1992, men min egentlige fødselsdato er juli 1991.

M: Jeg er født på sykehuset i Bergen mai 1980.

 

Hvor er du oppvokst?

H: Har bodd 17 år i landsbyen Ören i Tyrkia.

M: født og oppvokst i Bergen.

 

Har familien din bodd andre steder?

H: Foreldrene mine bodde i Adana før de fikk barn.

M: Nei, familien min har alltid bodd i Bergen.

 

Har du bodd andre steder?

H: Mine 17 år i landsbyen Ören og etter det har jeg bodd i Alanya om sommerene.

M: Ja, har bodd i Bergen sentrum og i Vaksdal kommune.

 

Kan du beskrive huset ditt?

H: Vi har 3 rom, ett baderom, et kjøkken, vaskerom og en gang.

M: Huset mitt er ikke like stort som de fleste husene her i området, men det er stort nok for oss. Det er to etasjer hvor vi har to store soverom oppe, en tv stue, et bad og en gang. Nede har vi ett soverom, en stue, et kjøkken, spisestue, vaskerom, et bad og en gang. Holder på å bytte stil i hele huset etter jeg hadde en vannlekkasje for noen år tilbake. Ute har jeg en stor hage som jeg holder på å opparbeide.

 

Hvordan er det å bo der du bor?

H: Tror det er bra å bo på landsbygden da det er stille her. Jeg kan føle årstidene og i tillegg er det billigere her enn i byene.

M: Jeg stor trives her og nyter stillheten, naturen og hagen min. I mange år har jeg vært proppet med idéer på oppussing både ute og inne, og selv om det går tregt med meg, så elsker jeg både planleggingen og det å putle på for meg selv. Flystøyen er jeg selvsagt ikke så fryktelig glad i og kunne klart meg uten. Men tenker bare over det på sommeren når jeg er ute i hagen. Er også utrolig avslappende å sitte i hagen og høre båtlivet og måkene. Elsker hjemmet mitt, men føler meg også klart for et nytt huseventyr etterhvert.

 

Hva er ditt beste minne?

H: Da vi giftet oss og da min datter ble født. Mitt beste barndomsminne er da jeg hadde mange duer og bygget hus til de. Når duene fikk babyer og de begynte å fly, følte jeg at jeg også fløy!

M: Åååhhh det er så mange av de at det er vanskelig å trekke ut bare en. Alle mine beste minner inkluderer barna. Alt fra jeg fødte og fikk se barna mine for første gang, til opplevelser vi har hatt sammen. Bryllupet og alle Tyrkia turene er også nydelige minner. I tillegg var det jo helt fantastisk å bli mormor og være med da de kom til verden.

 

Hva er ditt dårligste minne?

H: Da min søster døde.

M: Usikker, da jeg har hatt mange dårlige opplevelser på forskjellige tidspunkter i livet. Når jeg prøver å huske det aller dårligste så dukker det opp mange minner og det er ikke en ting som skiller seg mest ut. Uansett så er det fortid og ikke noe jeg pleier å tenke på.

Hva er ditt tidligste minne?

H: At jeg lå i babysengen og ble bysset i søvn av min søster.

M: At jeg satt på rommet mitt og hørte på Sissel Kyrkjebø og sang så veggene ristet.

 

Hva lekte du med som liten?

H: Jeg lekte med hunder og fugler. Lagde også mine egne leker med stål tråder.

M: Lekte med dukker og figurer. Husker spesielt at jeg elsket å leke med små dyre figurer med klær som jeg hadde diverse møbler og hus til. Ellers lekte jeg mye ute med å klatre i trær, hoppe tau, hoppe strikk og leke med steiner og kongler.

 

Hva var favorittleken din og hvorfor?

H: En trehest. Når jeg lekte med den følte jeg meg fri.

M: Tror ikke jeg hadde en favorittleke. Men nå har jeg ufattelig dårlig hukommelse, så det kan godt hende jeg hadde det men at jeg bare ikke husker. Jeg var et veldig introvert barn som brukte mye tid på å tenke og drømme. Det å sitte på rommet alene med musikk og enten bare tenke, synge eller skrive, var nok det jeg gjorde mest

 

Hva var det morsomste du gjorde for å ha det moro?

H: Når noen av søskene mine ringte så tok jeg telefonen og etterlignet min far.

M: Det må være å leve meg inn i min drømmeverden og stenge alt annet ute.

 

Hadde du mange plikter/oppgaver som barn? Hva var de?

H: Ja det hadde jeg. Hadde ansvaret for å se etter lammene og geite killingene to ganger for dagen. Måtte også stå opp tidlig om morgenen for å dra til hagen utenfor landsbygden å hente tobakksplante og gjøre den klar for tørking til vinteren.

M: Ja jeg måtte rydde rommet og hjelpe til i huset.

 

Hvordan var skolen for deg som barn?

H: I starten følte jeg det var så enkelt. Jeg lærte raskt å skrive og lese, mye raskere enn de andre. Men i andre klasse begynte vi med matte og det syntes jeg var utrolig vanskelig. Elsket å gå på skolen fordi jeg var så glad i å lese.

M: Jeg slet alt fra første klasse og ble raskt hengende etter de andre. Fikk etterhvert bekreftet at jeg hadde lese og skrive vansker i tillegg til konsentrasjonsvansker. Har alltid elsket å skrive og skrev gode tekster når det kom til innhold. Men jeg stokket om på bokstaver og ord, i tillegg til andre typiske lese og skrive vansker tegn.

Jeg ble hver dag tatt ut av klassen og satt inn på et eget rom hvor vi var ett par stykker med samme utfordringer (ingen på min alder). Her skulle vi få ekstra hjelp og ekstra hjelpemidler som foreksempel data. For meg som var introvert, så gjorde dette at jeg ble anderledes enn de andre barna og ble derfor fryst ut og selvtilliten var veldig lav.

Da jeg byttet skole bestemte jeg meg for å ta en rolle som den utadvendte, tøffe og uredde Mette. Det gjorde at jeg fikk venner, men det gjorde også at jeg havnet i feil miljø.

Etter at jeg hadde flyttet vekk ifra det dårlige miljøet som ikke var noe for meg, men som samtidig ga meg tilhørighet, så ble jeg uplanlagt gravid som 18 åring. Bestemte meg for å beholde barnet og klare å ta en utdannelse slik at jeg kunne få en jobb meg og datteren min kunne leve på.

Det å begynne med yrkesrettet utdanning var en enorm lettelse. Jeg gjorde det veldig bra og fikk veldig gode karakterer for første gang i mitt liv. Selvtilliten kom tilbake og jeg innså at jeg også hadde evnen til å lære og at jeg ville klare meg fint videre.

 

Hvilken sport liker du?

H: Jeg liker fotball, basketball, sykling, bueskyting… Kan vel egentlig si at jeg liker absolutt all sport.

M: Jeg har aldri likt sport og kommer nok aldri til å like det. Klart jeg kan like å gjøre noen ting selv, men detter raskt av og faller tilbake til mitt vante liv uten sport.

 

Hva er din favorittsang og musikk?

H: Sangen «my heart will go on» fra filmen Titanic. Da jeg så den filmen ble jeg så rørt at sangen ble spesiell for meg. I tillegg er jeg veldig glad i den sangen vi hadde til bryllup dansen vår.

M: Blant annet Alter Bridge og Shine Down. Sangen Call me med Shine down har vært favoritten i mange år.

 

Har du hatt kjæledyr?

H: Har hatt både hund og katt for mange år siden.

M: Oppvokst med katter og har katt nå i voksen alder også. Som liten hadde jeg marsvin, vi hadde ett lam som bodde et halvt år hos oss og som sov på mitt rom og vi har hatt geiter i hagen. Da jeg var 16/17 år og bodde på hybelen til daværende kjæreste hadde jeg hetterotter som fikk babyer jeg solgte til dyrebutikken.

 

Hvilken religion har du?

H: Jeg er muslim, men det er mange forskjellige religioner i Tyrkia.

M: Jeg hadde ingen religion som barn, men ble kristen da jeg begynte på en privatskole for adventister. Men så ble jeg skremt av hvor “enten – eller” jeg følte det var og distanserte meg fra det som ungdom. Nå i voksen alder er jeg tilbake til ingen religion, men liker å tro det finnes noe mer der ute og noe som er større enn oss.

 

Har du noen ganger vært nevnt i avisen?

H: Ja en gang i norsk avis hvor vi ble intervjuet om bryllupet vårt.

M: Ja flere ganger, men kun etter jeg ble blogger. Har aldri selv tatt kontakt, men fått spørsmål fra journalister som har lest bloggen min. Flesteparten har jeg takket ja til, men noe har jeg også sagt nei til.

 

Beskriv en typisk familiemiddag. Spiser dere alle sammen samlet middag? Hvem lager maten? Hva er favorittmaten din?

H: Vi spiser mye bønnesuppe og ris. Alle som bor i huset spiser sammen. Tidligere var det min søster som lagde maten, men hun har nå flyttet. Så nå er det enten min mor, jeg eller min tvillingbror som lager maten. Favorittmaten min er kylling, ris og bønnesuppe.

M: Jeg er en potet elsker, så jeg lager mye middag med poteter. Prøver å ha varierte middager, så tror ikke vi har en typisk familiemiddag. Men det blir ofte kjøtt, potet, makaroni, says og grønnsaker. Favoritten er helt klart biff med tilbehør.

 

Resten, og kanskje de mer private spørsmålene kommer i neste innlegg. Hva tenker dere så langt? Er vi litt like eller veldig forskjellige?

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

10 kommentarer
  1. Hvordan uttaler man Hüseyin? Ser også at du nevner du er bestemor. Hvordan går det an? Du ser jo ganske ung ut, og må ha fått barn veldig, veldig tidlig? Eller?

   1. Jeg sier «husein» :). Jeg ble gravid som 18 åring og det samme ble min datter. Så nå har jeg to barnebarn på 2 år 🤩

  2. Vanskelig å si, kanskje mest ulike men også noe likt? Er der ikke sånn ofte at motsetninger tiltrekker hverandre? Men noen fine personer er dere begge det er jeg sikker på.Hadde vært supert med oppskrift på bønnesuppen.

  3. Veldig bra innlegg, syns det er ekstra spennende å lese om det Husein skriver. Får godt inntrykk av han, virker å være en god og snill mann; håper enda mer at det skal gå bra med dere♥️ Det virker som dere utfyller hverandre på noen områder og at dere på andre områder er like selv dere har vokst opp i ulike kulturer under forskjellige vilkår. Dere er jo begge veldig familieorienterte, er glad i naturen og liker ha tilgang til rolige omgivelser. Dere begge virker arbeidsomme og ærlige. Gleder meg til å lese fortsettelsen!

  4. Fint og “lurt” innlegg for å bli mer kjent med dere. Jeg håper så veldig at det skal gå bra med dere. Sammen.
   Ønsker dere alt godt!

  5. Hei!
   Veldig spennende innlegg…:)
   Så snap til H at han var og tok coronatest.
   Er det for at han kommer i nærmeste fremtid?…:)

  6. supert innlegg😊! Dere har veldig ulik bakgrunn, men det virker som om dere begge er litt drømmere, på en positiv måte, selvsagt😙

Siste innlegg