Hvordan det gikk hos legen + ny hverdag.

Håpe det går fint med dere alle og at dere klarer å finner litt glede i den nye hverdagen vi har fått tredd over hodet. Selv har vi et stort fokus på det å finne glede og ikke minst på å prøve å bli vant til å leve på en ny måte. For jo fortere vi bli vant til det, jo bedre vil det bli. Lykke kan måles i de små tingene og fokuset må settes på det som faktisk gjør godt langt inn i sjelen vår. Her er det humor, barna, familietid, det å være i hagen, å gå ned til sjøen, spise god mat og drømmene vi har for fremtiden som gir glede.

Det vonde og uforutsigbare legger vi minst mulig vekt på, uten å blokkere det helt ut. Det er nemlig viktig å snakke om dette også for å prøve å normalisere hverdagen. Jeg tror at denne krisen vil vare lenge og da hjelper det jo ikke å blokkere det ut eller å ikke bry seg. Så vi gjør vårt aller beste med å bli vant til det og la forholdsreglene bli en ny vane uten at det fører til stress.

Savner sønnen min noe helt for forferdelig! Han er hos faren sin nå og vi har laget en plan hvor vi øker tiden hos hver av oss fra én uke, til 4-6 uker hver. Dette gjør vi for å redusere smitterisikoen som blir når et barn pendler mellom to hjem. Det er den beste løsningen for oss og vi er alle enige, men det er alikevel tungt.

Min sønn og jeg snakker sammen på en app hvor vi kan se hverandre og det hjelper veldig på savnet. Innimellom kjører jeg ned med små oppmerksomheter i en pose jeg henger fra meg og så møtes vi med flere meter i mellom oss utenfor huset.

Er veldig takknemlig for å ha min datter og tvillingene hennes her i denne tiden. Ville nok ikke hatt det så bra om jeg satt her gravid og alene med alt som skjer og frykten for alle jeg er glade i. Så det å ha de her er helt fantastisk og jeg takker henne ofte.

 

I går var jeg på legekontoret og skal innrømme at jeg absolutt ikke likte situasjonen..

Først tenkte jeg å bære maske (munnbind) inn på legekontoret og hadde den på meg i heisen og i gangen utenfor legekontoret. Men da jeg så inn glassdøren og så at det kun satt tre menn spredt på vente værelse tok jeg den av. Ville ikke skape redsel hvor de trodde jeg bærte på viruset og tok samtidig sjansen på at det ikke lå smitte i luften. Hanskene beholdt jeg på og var nøye på å ikke berøre meg selv eller klærene mine.

Alt av leker til barn, blader, pynt og reklame var fjernet fra venterommet. Så her har de virkelig gått inn for å redusere på smittekilder. Jeg tror og at antall pasienter på venterommet var planlagt for å redusere muligheten for smitte, så det gjorde meg tryggere på situasjonen.

Det gikk fint hos legen. Barnet har det bra og ser ut til å ha lagt seg med hodet ned i bekkenet. Vekten min er fin, magen vokser normalt og alt ser ut til å være i skjønneste orden. Men fremdeles har jeg store tegn på stress og siden jeg har hatt det igjenom hele svangerskapet kan det være fare for at det utvikler seg til helseproblemer eller påvirket barnet. Så jeg ble sykemeldt frem til jeg skal i ferie om ca 2 uker. Etter ferien vil jeg gå over i permisjon og vil derfor ikke være tilbake på jobb før om ca 1 år.

Gleder meg til hodet mitt vil fungere normalt igjen, til jeg får tilbake søvnen og til jeg føler ro på innsiden. Det var mange som reagerte på at jeg glemte å gå på svangerskapskontroller, men det er altså et av symptomene på at stressnivået er for høyt og langvarig. Det å glemme ting, viktige ting som en vanligvis ville husket. Selv nå som jeg er bedre kan jeg enda glemme mat på platen, glemme å spise osv.. Det er slitsomt, men jeg må bare prøve å slappe av, koble litt vekk fra alle problemene og fokusere på det som er bra og det jeg har kontroll over.

Derfor styrer jeg ikke noe mer med flybilletter og det å prøve å få Hüseyin til Norge. Han har god grunn til å komme inn i landet og ville kanskje kommet fint igjennom kontrollen, men jeg makter det ikke akkurat nå. Mulig vi prøver igjen før fødselen, men akkurat nå må jeg ta vare på egen helse for banet i magen sin skyld. Prøver å prioritere å få søvn, hvile, ro og glede før babyen kommer.

 

Ønsker dere alle en fantastisk dag ❤️.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

18 kommentarer
  1. Hvorfor bruke hansker når fhi sier vi ikke skal bruke hansker?
   Att du er helsepersonell er ingen unnskyldning for å ikke følge anbefalingene? Eller er du unntaket der?
   Ellers, altid spennende å følge deg 👌

   1. De anbefaler å ikke bruke det på grunn av at det gir en falsk trygghet. På lik linje som munnbind ikke blir anbefal av samme årsak. Så om en ikke tar det på/av og bruker det riktig, kan det føre til at flere blir smittet.

    FHI har aldri skrevet at en ikke skal eller at det ikke er lov. De skriver at det ikke er anbefalt da det fører til at noen tror de er beskyttet og kan ta på alt og ikke vaske seg inn og ut av hanskene. De blir mindre forsiktig fordi de tror de er sikker. Men én skal være like forsiktig med hansker som uten.

    Så at jeg bruker hansker og bruker det riktig er ikke noe folk ska l måtte bli sint på meg for. Jeg vet hva jeg gjør…

  2. Ofte har du veldig uheldige/dårlige “planlagte” bilder.
   Ofte virker de litt motsigende på en måte.
   Sånn som her, du skriver at du ikke tok på deg selv/klær osv med hanskene – men bildet “beviser” at det ikke er sant.
   Vi som lesere vet jo ikke når bildet er tatt og med hvilke hansker.

   1. Jeg tenker at folk klarer å tenke… (høres frekt ut, men ikke ment frekt). Men mulig jeg har for høye tanker og bør selv tenke mer over hvordan bildene “snakker”. På bildene sitter jeg inne i bilen, det ser vi alle. Jeg har på meg munnbind og hansker i begge innleggene. Første innlegg skriver jeg at jeg skal på legekontoret og vurderer å bruke munnbind. Altså bør alle forstå at bildene er tatt før legetimen. På andre innlegg har jeg brukt bilde tatt samtidig som de andre bildene og det var nok en tabbe ja. Jeg tenkte at folk forstod ettersom jeg skrev at jeg ikke brukte munnbind og siden jeg har munnbind på i bildet, så er det logisk at det ikke er tatt etter legebesøket. Men jeg må nok bli flinkere på å tenke at folk leser bilder bokstavelig og binder bildene til der og da! Så jeg skal skjerpe meg der ❤️. Må le litt da folk tror at noen ville plassert en forurenset hånd i ansiktet og tatt bilde. Ingen gjør jo sånt og det tenkte jeg var logisk og at folk ikke engang tenkte på! Men jeg tok feil og jeg skal bli flinkere å tenke over hvordan bildene “snakker” og evt skrive forklaring under bildet. Eks. Dette bildet er tatt i bilen. Jeg har rene hansker og munnbind på!

  3. Hei Mette:) hadde jeg vært deg hadde jeg sykmeldt meg i ferien din også, slik at du har ferien til gode etter permisjon , bare søk over ferien til det:) så lenge du har så liten energi, er det tull å bruke opp ferien nå. Er min tanke. Bare et lite tips til deg, for å få mest mulig tid med familien etter permisjon 🙂

   1. Tusen takk for tips. Skal undersøke og se om jeg har samvittighet til det. Synes det med sykemelding er utrolig vanskelig. Spesielt nå som jeg ikke er fysisk syk!

    1. Det skal du ikke ha dårlig samvittighet for 😊 psyke er desto like gyldig grunn, om ikke mer

  4. Sånn det er nå med full grensekontroll og stengte grenser, slipper han dessverre ikke inn i landet. Jeg har forstått det sånn at han skal hit på c-visum (turist-/besøksvisum), og de blir a) nektet ombordstigning eller b) snudd på grensen nå om dagen. Ambassadene utesteder foreløpig heller ikke nye visum til besøkende, så hvis situasjonen og restriksjonene ikke endrer seg og visumet hans går ut vil han ikke kunne søke om nytt før dette endres dessverre. Klem og hilsen fra en grensekontrollør

  5. Blir litt feil å si at du glemte helt å bestille time til kontroll fordi eg maste veldig på deg.. Men du kan jo ha glemt det 2 min etter eg har bedt deg om å bestille time.. Uansett godt å høre at det står bare bra til ❤️

   1. Jeg glemte å sette meg ned å bestille og da jeg husket å bestille glemte jeg å møte opp på timen 🙈. Har vært mye jeg har gått rundt og tenkt på og bekymret meg over i lang tid.

  6. Corona har ikke blitt påvist enda som et virus som er luftbåren, det er fortsatt definert som dråpesmitte. Skjønner ikke hvorfor du skriver på denne måten, sjekk fakta før du skriver ting. Blir bare så oppgitt av å se og lese innleggende dine. Er sykepleier, og blir utrolig oppgitt og sure på folk som deg.

   1. Da må du bli sur på media og forskere. Det står flere steder at dråpesmitte vil leve i 3 timer i ett rom. Etter ca 30 min vil det dale ned mot bakken og andre gjenstander. Jeg vet ikke om noen syke har vært i en heis før meg eller på ett kontor før jeg kom, så jeg ønsket å sikre meg. Beklager om det gjør deg oppgitt.

  7. Absolutt ingen vits i hansker når du tar deg selv i ansiktet som på bildet. Hverken for å unngå eller forebygge smitte.

   1. Det er jeg fullt klar over 😊. Det står i innlegget at jeg ikke tok på meg selv eller klærene mine. Bildet er tatt i bilen med rene hansker og rent munnbind. Når jeg gikk ut av bilen og tok på ting rundt meg berørte jeg ingenting av meg selv med hanskene på.

  8. I min tid som yrkesaktiv i psykiatrien så har jeg lært mye om psykisk helse, og jeg skjønner derfor ikke det drastiske tiltaket du har satt i gang for din sønn og deg. Om barnet bor 14 dager hos hver så går det helt sikkert bra.
   Følg tiltak fra helsemyndighetene, vask og sprit hender, følg alle andre råd. Det er ikke å skille foreldre og barn i 6 uker

   1. På grunn av at faren til min sønn jobber så øker faren for smitte der. Økt pendling mellom familiene vil selvfølgelig øke smittefaren og utsette min datter for større fare (hun er mulig i risikogruppen). Vi snakket sammen alle tre, barnefar, min sønn og jeg for å komme frem til denne løsningen.
    Vil min sønn hjem tidligere hører vi selvsagt på han ❤️

Siste innlegg