Hvordan går det med Hüseyin?

Mange har spurt meg om hvordan det går med Hüseyin etter at han måtte dra tilbake til Tyrkia for ca 1 måned siden.

Bilde tatt for ca 1 år siden, da jeg var i Tyrkia.

 

Han fikk jo muligheten til å komme til Norge på besøksvisum midt i Corona tiden for å være med på fødselen og for å være her i én måned etter at datteren vår var født. Vi visste at visumet ville gå ut når lillejenta var ca 1 måned og vi var begge forberedt på at han måtte dra ifra oss. Men det ble dessverre mye tyngre enn hva Hüseyin var forberedt på og han kjenner veldig på det å ikke være her sammen med oss nå som han er blitt pappa.

Da han først kom til Tyrkia fant han ut at hotellet han skulle jobbe på hadde bestemt seg for å fortsette å holde stengt ut året og ikke åpne slik de vurderte. Det er noen hoteller som har åpnet, men det spørs hvor økonomisk det er nå med lite turister!?

Hüseyin ringte derfor rundt til alle hotellene han kjente til, for å prøve å finne jobb. Men det er lite jobb i Tyrkia på grunn av Corona, så han fant dessverre ingen steder å jobbe.

Han reiste hjem til foreldrene i landsbygden hvor tvillingbroren også var, siden han heller ikke hadde fått jobb. Vanligvis bor foreldrene alene hele sommeren, med kun den ene sønnen boende fast som nabo i landsbygden. De er 13 søsken, men alle bor spredt rundt i Tyrkia og to av de bor utenfor landet. Hüseyin og tvillingbroren bor hjemme kun om vinteren og er til vanlig vekke resten resten av året (hele turistsesongen fra 15 april til 1 november).

Nå bor altså både han og broren hjemme hos foreldrene denne sommeren og selv om situasjonen er tung og vanskelig, så gjør de det beste ut av det.

Temperaturen ligger på rundt 40 grader og de har ingen air-condition. Derfor holder de seg mye inne på dagtid og sover på taket under åpen himmel om natten. Jeg hadde opprinnelig veldig lyst å oppleve dette med å sove på taket under myggnetting. Men nå som jeg har fått baby, blir det ikke like gjennomførbart.

Vet ikke hvor vanlig det er i resten av Tyrkia, men i landsbygden til Hüseyin sover iallefall alle på taket. Taket er forøvrig flatt og husene er av betong.

 

Hüseyin har tatt dette bildet i dag og det viser familiens hjem.

 

Sterk sol, høy varme og mangel på regn gjør naturen tørr og brun.

 

På dagtid har Hüseyin fisket litt i elven, gått tur i naturen, hjulpet til med grønnsak- og frukt hagene som ligger rett utenfor bygden og vært ute med metalldetektoren sin på jakt etter små og store skatter. I tillegg snakker han stort sett daglig på facetime med lillejenta og meg. Ofte viser han datteren sin stolt frem til familien mens jeg holder telefonen, slik at de ser henne og hun ser dem. Min svigermor er mest ivrig på å se henne og prate til henne. Lillejenta ligger da med store øyne og følger med på skjermen. Spesielt når hun ser og hører faren sin, da både smiler og prater hun mens hun ivrig følger med på pappa prate. Jeg er overbevist om at hun husker han igjen fra da han var her.

Har vært litt bekymret for om han ville begynne å røyke igjen nå som han er tilbake i Tyrkia. Men han forteller at han ikke har tatt en eneste røyk siden han sluttet og har i tillegg lagt på seg noen kilo på grunn av det. Men han har også fått mye bedre helse og er ikke like ofte syk som før.

Siden landsbygden er langt inn i innlandet er det ingen deilig bris fra havet og ingen mulighet til å kose seg på stranden med ett avkjølende bad. Så en kan ikke sammenligne det med å være på ferie i ett turist område. Men det finnes en stor elv med fjellvann som er avkjølende å bade i. Det er kun de unge som bader der da det er veldig kaldt i vannet og veldig varmt i luften. I tillegg er det veldig få svømmedyktige i landsbygden.

Hüseyin forteller meg at det er litt gost town (Spøkelsesby) da alle holder seg inne i husene på grunn av varmen. Mens det er mer liv og røre inne i byene.

 

Veien opp mot fjellet bak landsbygden.

 

Dagene hans er tunge nå som han har begynt å jobbe i byggeindustrien sammen med onkelen sin. Han jobber 7 dager i uken på dagtid med høye varmegrader som gjør tungt fysisk arbeid enda tyngre. Solen brenner og svetten renner, noe som Hüseyin virkelig ikke trives med.

Heldigvis er det ikke registrert Corona smitte i landsbygden og det håper jeg vil fortsette, da det bor mange eldre og syke i denne landsbygden.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Siste innlegg