Hvordan påvirker Corona mitt liv!

 

Vi har alle fått en ny hverdag og noen er dessverre mer rammet enn andre. Jeg har selv kjente som har opplevd hvor tungt denne tiden er økonomisk. Noen har opplevd å bli permittert og andre opplever at bedriften går så dårlig at fremtiden er usikker. Det er vondt å ikke vite hva som skjer og det følelsen rammer nok oss alle sammen.

Min hverdag er ikke så veldig forandret ettersom jeg er sykemeldt og skal senere inn i mamma permisjon. Men jeg blir selvfølgelig påvirket jeg også!

Amalie (min datter) har nå flyttet hjem tidligere enn planlagt. Grunnen til det er at leiligheten hun leide ikke blir leid ut slik vi håpte. På grunn av Corona viruset kommer det nemlig ingen på visning og Amalie må da leie ut hele perioden hun skrev under på. Hun skulle gjerne ha fortsatt å bo der, men siden hun mister en del av inntekten sin så går det ikke opp økonomisk.

Derfor har hun nå flytter hjem til meg og skal bo her i 1-2 år for å spare seg opp så mye som mulig til bolig. Selvfølgelig er det veldig koselig å ha henne og tvillingene hjemme, men det påvirker jo også min økonomi, min egentid og min energi. Så det er litt både og egentlig! Men mest av alt er jeg glad for å ha de her og for at jeg får muligheten til å ha så stor rolle i barnebarna mine sine liv.

I tillegg har min sønn sin far og jeg måtte finne en ny løsning på foreldre fordelingen nå i Corona tiden. Vanligvis har vi en uke hver, som fungerer veldig godt for oss alle. Men nå øker jo denne reisen frem og tilbake faren for smitte og derfor måtte vi gjøre en forandring. Etter å ha snakket sammen alle tre, (min sønn, faren hans og jeg) fant vi den beste løsningen. Så nå skal min sønn bo 4-6 uker hos hver av oss før vi bytter.

Dette er tungt for oss alle og savnet er stort og veldig merkbart. Vi har lastet ned en app slik at sønnen vår kan ringe med kamera akkurat når det passer han, men det blir selvfølgelig ikke det samme som å fysisk være sammen. Nå er min sønn hos sin far og kommer ikke til meg før til påsken.

I dag var jeg innom med litt matvarer som jeg vet min sønn liker og vi fikk se hverandre i real life, selv om vi stod flere meter fra hverandre. Grunnen til at vi er så forsiktige er fordi Amalie mest sannsynlig er i risikogruppen og jeg vil ikke ta noen sjanser. Så når min sønn kommer hit skal han og meg gå i karantene i øverste etasje i 5-6 dager før vi går ned og omgåes Amalie og tvillingene.

Hüseyin har jo som dere vet ikke fått kommet til Norge og jeg tror heller ikke at han får kommet hit før fødselen. Det er selvfølgelig veldig trist, men jeg har begynt å venne meg til situasjonen. Vet at det hadde vært stor sannsynlighet for at han uansett ikke kunne vært med på sykehuset da det er blitt veldig strenge regler for å redusere smitterisikoen. Men det hadde vært godt å kunne komme hjem til han etter fødselen.

Det jeg er redd for nå er kaoset, risikoen og mangel på helsepersonell ved fødselen, da jeg skal føde i mai og jeg har lest at det er spådd til å være smittetoppen. Men jeg prøver å ikke tenke på det og fokuserer heller på at det skal gå bra.

Økonomisk tror jeg ikke at jeg blir så mye rammet, men er selvfølgelig ikke helt sikker på om det vil påvirke oss som er i permisjon. Så jeg må nesten bare se det ann og planlegge langsiktig økonomisk.

Rundt meg har jeg familiemedlemer jeg ikke fysisk kan møte og som jeg er redd for å miste. Frykten er at noe skal skje og at jeg ikke kan stille opp og være en ressurs i en vanskelig tid.

Min datter, tvillingene og jeg er nemlig gått i frivillig karantene for å forhåpentligvis hindre at min datter skal bli smittet.

Tenker på dere alle som har utfordringer i denne tiden og vil selvfølgelig hjelpe til der jeg kan. Er det for eksempel noen småbedrifter som sliter med å få endene til å møtes, vil jeg mer en gjerne gi gratis reklame. Så sendt meg en mail på [email protected] om det er ønskelig.

Det viktigste vi alle kan gjøre er å stille opp for hverandre, støtte hverandre, vise forståelse og være nøye med å overholde forholdsreglene.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

2 kommentarer
  1. Følger litt sporadisk med på bloggen din, så beklager om du har snakket om dette tidligere men har ikke datteren din samboer? Bor begge nå hos deg?

  2. Så fin gest av deg ❤
   Snakka med tre av vennene mine denne uka som har blitt permittert og mister inntekten sin. Og jeg vet det er enda flere som vil bli permittert eller oppsagt nå. Virkelig lei meg på alle sine vegne i denne tøffe tiden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg