Jeg er gravid bestemor – legebesøk

 

Etter å ha brukt ca ett halvt år på å bli gravid og omtrent mistet troen på at jeg i det hele tatt kunne bli det, fikk jeg plutselig følelsen av at NÅ, nå skjer det..

Kall det gjerne intuisjon eller for urkvinne kraft om det hjelper å sitte et navn på det. For det som skjedde og det som har skjedd hver gang jeg har blitt gravid, er at jeg får den vissheten om at jeg er gravid akkurat i det øyeblikket det skjer.

Jeg har altså hatt den opplevelsen 3 ganger nå og alle gangene har det vært riktig (ett svangerskap resulterte dessverre i spontanabort). Det er en tanke eller en slags følelse som forteller meg at nå er egget mitt blitt befruktet. Noe som jeg synes er utrolig spennende og forteller iallefall meg at vi har så mange flere evner vi høyst sannsynlig har glemt å ta vare på etterhvert som menneskene har utviklet seg.

Kanskje er jeg flink til å lytte til kroppen, eller kanskje jeg har evner jeg ikke har klart å finne helt frem enda? Ikke vet jeg, for alt jeg vet er at jeg alltid har blitt fortalt om en graviditet fra min egen kropp, før det er mulig å teste det med en graviditetstest.

Jeg er nå blitt gravid som bestemor på 39 år og er selvfølgelig overlykkelig av å ha lykkes. Men av uviss grunn har jeg fokusert negativt på at jeg er gammel, at jeg er bestemor, at jeg er i risikogruppe og at jeg omtrent måtte polstre meg inn i bobleplast for at kroppen skulle klare å holde på dette barnet og ikke miste det.

Har en liten tanke om at jeg har blitt ubevisst påvirket av kritikerne mine som til stadighet nevner at jeg er 39 år, bestemor og gift med en 10 år yngre barnløs mann i en negativ setting. For etter å ha lest det over lengre tid, har jeg kanskje selv begynt å tenke at jeg er gammel, at kroppen min ikke ville klare å bli gravid, at jeg er i stor risk for å miste barnet nå som jeg er gravid og at jeg må være ekstra forsiktig med alt rundt meg.

Er nettopp kommet hjem fra legen og sitter med en lattermild følelse av å ha vært en gravid “hypokonder” som har vært helt på tuppa og trodd jeg var laget av glass og at barnet skulle bli skadet av alt rundt meg!

For der kom jeg altså valsende inn på legekontoret i svangerskapsuke 5 og trodde jeg var i en risikogruppe og spurte om både hvor farlig det var å fly i første trimester, om jeg burde gå over fra nattevakt til dagvakt og om jeg burde ta tidlig ultralyd.

Svaret jeg fikk fra min kvinnelige strenge, men dyktige lege var at “du er bare 39 år og er absolutt ung enda. En graviditet er helt naturlig og ikke noe som skal være årsaken til at du trenger å gjøre noen særlige forandringer i hvordan du lever”. Videre fortalte hun meg at hun selv var 40 år da hun ble gravid og at det er ingenting jeg burde henge meg opp i.

Hun mente også at jeg både kan fortsette å jobbe natt så lenge jeg trives med det og fly igjennom hele svangerskapet så lenge flyselskapene godkjenner det. Strålingen som jeg var så redd for skulle gi skader til embryoet (fosteret), mente hun var så lav at det skulle gå helt fint med korte flyturer på ett par timer. Alt jeg trengte å tenke på var å drikke vann og bevege meg hver halvtime for å ikke være utsatt for blodpropp (gjelder gravide i alle aldre).

Altså kan jeg leve som normalt og kun tenke på å ta vitaminer, være i bevegelse og spise sundt.

Men selvfølgelig er jeg ikke 25 år lengre, så det å bli gravid er ikke like lett, risikoen for spontanabort er litt større og det samme er det med kromosomfeil hos fosteret (dows syndrom). Derfor får jeg dekket en tidlig ultralyd hvor de skal undersøke om barnet ser friskt ut, som jeg selvfølgelig takket ja til.

Til slutt gratulerte hun meg med svangerskapet og sa at jeg kan booke en ny legetime i november, slik at vi kan ta den vanlige legetimen ved graviditet.

Altså trenger jeg ikke å stresse med faren for spontanabort da det ikke er noe jeg skal måtte gå å bekymre meg over. Skjer det, så skjer det! Og jeg trenger heller ikke å bekymre meg for nattarbeid, stråling fra fly eller noe som helst annet. Kan til og med føde hjemme og slippe sykehus, om svangerskapet har gått greit og det er ingen helserisiko for barnet eller meg.

Jeg er gravid og så tar jeg resten som det kommer.

Aaaahhhh… Nå skal denne preggy’en jekke seg ned noen hakk og ikke gå rundt å tro at det å være gravid som 39 åring er noe uvanlig, haha.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

13 kommentarer
  1. Jeg har nesten vært litt stresset på dine vegne fordi du har stresset og tenkt at du er så gammel. Altså, jeg fikk mitt siste barn nå,og er like gammel som deg. Har aldri ofret en tanke om at jeg er for gammel?? Jeg skjønner ikke helt hvor det stresset kommer fra,er det noen som har fortalt deg det? For jeg synes da virkelig det ikke er gammelt i det hele tatt,og de fleste kropper som fungerer normalt har ikke problem med å bli gravide i denne alderen. Og at noen fokuserer på at du er en halvgammel sliten bestemor,slik ser jeg deg ikke. Jeg selv føler meg ikke halvgammel i det hele tatt og du ser freshere ut enn meg😂😂
   Og det fokuset på at du er bestemor. Altså,snart blir det mange av dere når alle fra unge mødre får barnebarn. Så det er da ikke så unaturlig. Men ordet bestemor høres jo litt gammelt ut.
   Men du. Stress ned og nyt tiden som kommer💜

  2. Farmor var nesten 10 år eldre enn deg da hun fikk pappa, så alder er igrunnen bare et tall som forteller når en ankom planeten. Det er store variasjoner i kroppslig alder blandt 40 åringer, og enda større skal de bli, hvilket vil si at to som er født på samme dag ikke engang befinner seg i nærheten av hverandre hva aldringsprosess angår.
   – Bare se med et objektivt blikk- og sammenlign deg selv med folk på din alder, så ser du jo at det er et ‘lysår’ imellom dere hva den reelle alder angår.. 😉

   Det som er kult med din/deres situasjon, er jo at Amalie sine tvillinger vil være eldre enn sin tante/onkel <3

  3. Så bra å høre, tenk du er til og med ung sa legen!!😉😅 Da kan du bare ta det med ro!!🙏❤

  4. Vet akkurat hva du mener med intuisjon 😊Sånn har jeg også vært hver gang. Har alltid følt på meg kjønna også, helt utrolig ❤️ Klart man blir på tuppa av alle kommentarene, klok og dyktig lege du har fått deg 😊 Kos deg og lykke til ❤️

   1. Ja, jeg vet og derfor bekymret jeg meg blant annet for det. Men fikk beskjed om at så lenge jeg trives med det, så ville det ikke være større fare.

    Så vil tro at det er mer når en ikke får nok søvn, stresser eller at det er mye fysisk arbeid i løpet av natten.

    Satser på at det går fint 🙂

  5. Ikke rart det Mette når du fikk så mange kommentarer på alder og risiko. Jeg begynte å føle meg gammel etter lest disse kommentarene. Drit i dem og nyt. Du e ung

  6. I forrige innlegg var du gravid i svangerskapsuke 9. Nå er du gravid i svangerskapsuke 5. Hva blir neste?

   1. Hahaha da må du lese innleggene ordentlig 😂. I forrige innlegg skrev jeg at jeg ville være i svangerskapuke 9 når jeg skal reise til Tromsø i oktober (18 oktober). Har aldri skrevet at jeg ER i uke 9 😉

    Så det neste blir svangerskapuke 6 🙈😅

Siste innlegg