Jeg tapte..

Klokken er litt over ni og jeg ligger fremdeles i sengen. Lillejenta og min mann stod opp for to timer siden, og jeg fikk muligheten til å sove ut selv om jeg har fri. Mmmmm…. Deilig!

Det er ikke mye fridager jeg har nå, så jeg setter pris på at jeg får muligheten til å nullstille meg litt og gjøre kroppen klar for mer jobbing fremover.

Rart med det, men jeg er egentlig blitt så vant til å jobbe mye, at det ikke føles stressende eller slitsomt ut lengre. Men det er veldig vanskelig å være så mye borte fra barna, og det er vel den eneste grunnen til at jeg ønsker å jobbe mindre etter sommerferien.

Det regner utenfor. Så jeg legger meg over på siden, tar armene under dynen, trekker inn frisk luft og lytter.. Det regner ikke mye, men siden begge vinduene er åpne så hører jeg det lille som er. Det gir meg en fantastisk deilig følelse i kroppen, samtidig som jeg banner litt oppgitt ettersom jeg da ikke får jobbet med utsiden av campingvognen, slik jeg hadde planlagt.

Vi reiser på ferie om én måned, og selv om det i utgangspunktet er mer enn nok tid til å gjøre vognen klar. Så jobber jeg så mye at tiden jeg faktisk har til rådighet, er ganske så kort. Men skyver tanken vekk! Jeg skal ikke bruke tid på tanker som “hva om” og “tenk hvis”. Det hjelper nemlig ingenting og gjør ikke godt for noen eller noe.

Hos oss er vi forresten sommer”barn” hele gjengen og alle har bursdag nå på sommeren. Hüseyin har i august, jeg i mai og barna har i tiden i mellom der. Barnebarna mine er ikke sommerbarn og heller ikke foreldrene mine og øvrige familie. Men oss andre fyller altså år rundt nå på denne tiden.

Elsker å gjøre noe ekstra for barna på bursdagen deres og gi de minner, og ikke bare gaver. Egentid med meg som mamma synes jeg er viktig, og spesielt nå for de to yngste som må dele på meg, og for min eldste datter som ikke bor hjemme. Så jeg prøver å få til litt opplevelser, overraskelser og slike ting som gir litt mer enn en gave de egentlig ikke trenger.

Har og planlagt Hüseyin sin bursdag, selv om han har fortalt at de ikke feirer bursdag i familien hans i Tyrkia og selv om han ikke gjorde noe spesielt til min bursdag verken i fjor eller i år. Men her i huset er det størst fokus på jul, 17 mai og bursdager, og ikke så mye på de andre feiringene i løpet av året.

Så jeg tenkte at om jeg nå gjør litt ekstra ut av hans dag, at han da vil ønske å fokusere litt mer på bursdager i fremtiden. Spesielt på runde dager, og Hüseyin blir jo nå 30 år. Det skjer jo bare hvert tiende år og er for meg både stort og spesielt.

I går var vi forresten med stranden og koste oss. Hüseyin og meg hadde på forhånd veddet på om han klarte å gå ut i sjøen, dukke ned og svømme et par tak før han kunne gå opp igjen. Hüseyin veddet på at han ville klare det og jeg veddet i mot. Den som tapte måtte da vaske badet, haha.

Jeg tapte!

Han overrasket meg og gikk ut uten å lage en eneste lyd. Dukket under og svømte mye lengre enn han trengte før han kom opp og gikk uti enda en gang. Hans første svømmetak i norsk sjø, som har en helt annen temperatur enn sjøen i Tyrkia! Så jeg er veldig imponert.

Nå er jeg for lengst stått opp, ordnet meg og kommet i gang med dagen. Blir litt sånn at jeg må skrive når jeg får muligheten og da blir det litt “her” og litt “der”.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

8 kommentarer
  1. Jeg siterer:
   “..og Hüseyin blir jo nå 30 år. Det skjer jo bare hvert tiende år..”
   – Hvorpå jeg ber på mine knær om å få innblikk i hva som muliggjør en slik manipulasjon av tiden! – Please, please!! PLEASE!!! *haha*

   1. Hahaha ja, det skulle jeg og gjerne hatt. Jeg ble 40 sist og hadde likt bedre å bli 30 år, slik jeg skrev Hüseyin blir hvert tiende år 😂😂😂 – så ikke den før du gjorde meg oppmerksom på det 😂😂 hahaha

  2. Det var imponerende ja 👍👏😊 Jammen er han tøffere enn mange av oss nordmenn er! Jeg bader ikke i vannet i Norge før det har vært over 25 grader i 2-3 uker i ett strekk. Da kan jeg stikke tåa mi ut i.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤😊

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

   1. Enig. Jeg skal ærlig innrømme jeg sitter med en anelse flau smak i munnen her nå, i det jeg har gått kjepphøyt ut og erklært at vannet er for kaldt til å bade enda.. 😛

  3. Imponerende!!! Tror han er på god vei til å bli en barsk nordmann😄 Jeg er langt fra så barsk og bader helst i varmere strøk😅

  4. For mange år siden hadde jeg hadde jeg nesten en manisk trang til å dokumentere med kamera “Første gang” sine første ord.. oppleve snø… plukke et eple … stå alene … spise selv med skje.. kledde på seg.. sitte på i bil… sine første grep på gitar… osv osv ..
   Ble tvunget til å slutte med dette når poden fylte 13 år 😉

  5. Wow!!!! Det var jammen tøft gjort av han. 🥇🏆👍👍👍👍👍Motet mitt hadde nok sviktet bare jeg stakk tåen nedi vannet. 🤣😝 Ønsker dere en fin dag. Klem fra Synnøve 💖

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg