Julemarked i Bergen.

Herligfred for en herlig dag vi har hatt i dag, lillegutt og jeg. Først hadde vi en rolig morgen med god frokost og pynting av juletreet i nattøy, mens vi hørte på julemusikk. Så satt vi under hvert vårt teppe i sofaen mens vi så på TVen og innimellom trykket på telefonen i et par timer. Høres tragisk ut, men vi koser oss faktisk når vi begge kan bruke litt tid på telefonene våre.

Deretter gjorde vi oss klar for dagen, kjørte med bil bort til bybanen og tok den videre inn til byen for å bruke noen timer på julemarkedet i Bergen. Som jeg skrev i går, så har jeg faktisk aldri vært på julemarked her i byen min. Har vært på julemarked i både Danmark og Praha, men aldri i Bergen. Så det var virkelig på tide å oppleve det i egen by.

Usikker på hvor mange år siden Bergen startet med julemarked, men lurer litt på om det var første gang i fjor og at i år er andre året vi har det i byen vår.

Markedet er plassert midt i sentrum og består av mange markedsboder, attraksjoner og serveringsområder. Inngangen er gratis og selv om du velger å ikke bruke penger, så får du altså godt med julestemning og opplevelser bare med å gå rundt å se på alt sammen.

Vi valgte å bruke minimalt med penger, men har kost oss veldig og kjent at julestemningen har begynt å lure seg inn under huden på oss.

Vi hadde egentlig planer om å gå opp i pariserhjulet og gledet oss veldig til utsikten og alle de nydelige bildene vi skulle ta fra toppen. Men av en eller annen grunn så var den stengt.

Tenkte jeg skulle se om jeg fant noe info om det på nett og heller reise til byen igjen en dag den er åpen. For vi har virkelig lyst å ta den og ble ganske skuffet da den stod stille.

 

Alt vi brukte penger på var churros (tror det skrives sånn) med softis og sjokolade på og en tur på hestekarusellen for sønnen min litt senere. Det ble litt i søteste laget med sjokolade oppå churrosene, så jeg fikk siste rest da sønnen min ble kvalm. Selv klarte jeg bare et par stykker før jeg måtte kaste de to siste bitene i søppelet. Det er kjempe godt, men ble altså alt for søtt med sjokolade på. Tror den kostet 89 kroner, som egentlig er veldig dyrt.

 

Vi ble sittende lenge ved bålet og koste oss masse med både varmen og stemningen. Det finnes flere varme telt med boder vi kunne gått inn, men det er jo noe helt spesielt å sitte rundt et knitrende bål. Savnet litt svak julemusikk, men det var egentlig bortimot perfekt å sitte der ved siden av sønnen min og bare kjenne på stemningen.

Pinnebrød hadde faktisk gjort det hele totalt perfekt, så en dag skal jeg kjøpe en slik bålpanne, lage pinnebrød deig og invitere Amalie og tvillingene på besøk til min sønn og meg for den perfekte vinterkosen (smiler).

 

Heste karusellen koster 50 kroner per stykk og jeg ventet på utsiden mens min sønn tok seg en tur. Den er nok bedre til mindre barn og pariserhjulet var det vi hadde planlagt å ta. Men siden den var stengt var det nesten en selvfølge at han måtte ta seg en tur i denne. Det er uansett en opplevelse og noe som hjelper oss på å få julestemningen. Ikke minst er den fantastisk vakker med alle lysene og fargene i mørket.

 

Alt i alt en fantastisk nydelig opplevelse og noe jeg anbefaler alle som er i Bergen om å ta seg en tur innom for å se med egne øyne.

 

Etter julemarkedet tok vi oss en tur innom Peppes pizza før vi dro hjem igjen etterpå.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Åh så koselig da!!😍❤ Elsker julemarked!! Så bra dere kunne gå!!👏 Sånne churros ja, det er jo fra Spania, så det gidder jeg ikke spise!😂 Det må være norske kaker skal det være noe!😉 Blir litt lei når jeg er så lenge i Spania såklart, da savner jeg så sykt alt norsk!!!🤤 Utenom vêret!😂 Synd pariserjulet ikke gikk, men de får nok fart på det etterhvert! Desember er jo akkurat begynt!

    2. Så koselig dere har det ❤️ Vet ikke om noen som prioriterer kvalitetstid med barna som du gjør. Supermamma!

Siste innlegg