Kjøre Bergen – Tromsø pga svangerskap

I morgen skal jeg en tur til legen for å blant annet ta en test, slik en alltid må gjøre når en booker time ved graviditet. Videre skal jeg snakke om faren for spontanabort ved nattevakter og hva jeg kan gjøre for å redusere faren. Ønsker nemlig å fortsette med nattarbeid så lenge det lar seg gjøre, med tanke på både lønning og på at jeg da har 1-2 friuker i måneden (turnus). Trenger de friukene for å kunne besøke Hüseyin i Tyrkia nå i svangerskapet.

Videre vil jeg spørre om faren ved å fly i første trimester, ettersom jeg har booket og betalt reise til Tromsø nå 18 oktober. Skal nemlig ned på et blogg kurs og litt festligheter, som har vært planlagt lenge. Men siden jeg da bare er i svangerskapsuke 9, har jeg både blitt tipset om og lest at det er fare for fosteret på grunn av stråling i fly.

Så om jeg ikke kan fly må jeg enten vurdere å avlyse hele turen eller å kjøre oppover med bil. Selve strekningen skal opprinnelig ta ca 1 døgn på normalt føre og på bar veibane. Dermed kan jeg jo regne med ca 4 døgn hver vei nå i oktober, med tanke på mulig glatt føre, kolonne kjøring og stengte fjelloverganger. Ikke minst så ville jeg, med min flaks, helt sikkert oppleve at en av (eller begge) dysene gikk i stykker på veien.

I tillegg tenker jeg å undersøke viktigheten med tidlig ultralyd på grunn av alder. Jeg er jo ikke fylt 40 år enda, så om det ikke er behov for en tidlig ultralyd, så tenker jeg å avvente til den ordinære.

Skal også informe henne om at jeg ønsker å føde hjemme, slik at det blir notert i papirene mine.

Tror det vil gjøre graviditen mye mer virkelig for meg når jeg sitter der med legen og snakker om alt dette . Jeg er nemlig en av de som bortimot aldri går til legen og sist gang jeg var der, var når Amalie var gravid og når jeg selv var gravid for ca 8 år siden.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

13 kommentarer

Vi benytter nå Facebook som kommentarfelt, men du vil fortsatt kunne se tidligere kommentarer.

Siste innlegg