MÅ til legen!

I dag skal jeg til legen for en ny kontroll og for å se om vi skal forlenge sykemeldingen min. Jeg har jo kun to uker igjen før ferien min begynner og siden energien fremdeles er lav, synes jeg egentlig det bare er tullete for meg å jobbe de to siste ukene. Ikke minst så utsetter jeg både meg selv og barna for smitte, som jeg synes bør unngås ettersom Amalie kanskje er i risikogruppen.

Må innrømme at jeg er litt overnervøs for dette Covid-19 (Corona) viruset og at jeg tar ekstra mye forholdsregler for å unngå smitte. Det er jo fremdeles usikkert hvordan det påvirker gravide og om det smitter under graviditet eller ved fødsel. I tillegg er jeg jo livredd for at Amalie skal bli smittet og at hun vil få problemer med pusten. Så jeg tar absolutt ingen sjanser.

I dag skal jeg jo inn i ett bygg, inn på et venteværelse med syke mennesker og inn på kontoret til legen, der mange andre har vært før meg. Har lest at det er størst fare for smitte i lukkede rom og at smitten kan ligge i luften selv 3 timer etter en med Corona har oppholdt seg der. Så jeg er faktisk drit nervøs for å bli smittet hos legen.

Jeg har jo vært så forsiktig, unngått alt som øker faren, spritet og vasket hende ofte og tatt frivillige karantene. Så hadde vært helt forferdelig å bli smittet nå som jeg må på legekontoret for svangerskap kontroll og sykemelding.

I går var jeg hos faren til min sønn og hentet ansiktsmaske og hansker jeg kan bruke for å unngå smitte. Jeg er helsepersonell og vet hvordan det skal brukes riktig, så det er ikke noe stress. Men kjenner veldig på det å dukke opp med maske kan skape frykt hos andre. Det blir på en måte litt voldsomt og kan føre til at andre blir redd for at jeg bærer smitte eller at det gjør hele situasjonen med Corona mer virkelig og skremmende. Så skal innrømme at jeg er litt usikker på om jeg vil ha masken på eller ikke.

Ville dere hatt den på om dere var meg?

 

Jeg vet at en ikke skal berøre ansiktet uten å ta av hanskene først. Jeg vet hvordan en tar av hansker uten å berøre områder hvor det kan være smitte og jeg vet at jeg ikke skal berøre noen deler av meg selv med mulig smitte på hanskene. Det er mye styr, men det er jo til syvende og sist verdt det om jeg unngår å bli smittet og senere smitte andre.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

23 kommentarer
  1. Lila: Nei nå får du gi deg!🤦🏼‍♀️ Jeg ser ingen forskjell i skrivemåte på innlegg og svarene hun kommer med her i kommentarfeltet. Det er vel rett og slett bare sånn hennes skrivemåte er, og slik hun er som person, og det må hun faktisk få lov til. Om du synes hun virker så sur eller krass, hvorfor gidder du å hverken lese eller kommentere bloggen hennes? Om du heller trives med folk som går rundt grøten isteden for å si ting som de er, slik Mette gjør, så er det flust av andre blogger du kan lese!😊 Gå i deg sjøl og tenk over det du skriver i andres kommentarfelt før du slenger ut dritt og sammenligninger som ikke stemmer. AB er falsk tvers igjennom, det er ikke Mette. Du tåler jo åpenbart ikke svarene du får fra Mette du heller. 😉

  2. ville bare si at jeg har fulgt med bloggen din lenge nå og du gjør en kjempe jobb. Bruk munnbind og ikke bry deg om hva andre tenker eller sier. Er selv i Tyrkia nå. Har vært her 1 år og jeg har begynt å bruke munnbind selv om det ikke er virus akkurat her jeg er. skal gifte meg med en tyrker i juni hvis alt går etter planen. Men stå på og forsett med dine fine blogg innlegg. Jeg heier på deg 🙂

  3. Du er helsepersonell sier di, men klarer ikke å skrive munnbind riktig – du skriver ansiktsmaske.(?)

  4. Det jeg lurer litt, eller mye på, er… hvorfor spør du noen tusen fremmede mennesker om råd for alt viktig og uviktig… Husk at Google og Folkehelseinstituttet er din venn 😉

    1. Men da bør du ikke bli passiv-aggressiv og påståelig når svarene ikke faller i smak. Det er noe du dessverre har en tendens til å gjøre etter min mening.
     Så tåler du ikke svarene, ikke spør.

     1. Jeg svarer bare med min mening og mine synspunkter. Noen ganger ser jeg at jeg tar feil og andre ganger holder jeg på mine egne synspunkter og meninger. Jeg tenker at en ikke trenger å være enig med alt og at selv om en ikke er enig så er en ikke passiv-aggressiv. Kan kanskje bli flinkere å ha smilefjes bak kommentarerene mine?

      1. Du tuller nå? Angående smileys mener jeg. Hvis det er slik at du ikke vet det får det kun måten du svarer på til å ligne AB sin måte når hun alltid slenger på et hjerte. Det har du også begynt med ser jeg.

       1. Hmmmm… Ikke så glad i den sammenligningen jeg. Er AB noe vi skal bruke tid på å ligne eller ikke ligne? Selv ønsker jeg ikke å bruke tid på det. Jeg er meg på godt og vondt og ingenting, verken det gode eller vonde med meg har noe med AB å gjøre.

        Grunnen til at jeg tar hjerte eller smilefjes er jo for å vise at jeg ikke er sint, sur eller irritert. Det er jo det eneste måten vi kan formidle mimikk på, tenker jeg 😊. For selv om jeg kan ha både meninger og synspunkter så er jeg jo ikke automatisk negativ. Opprinnelig kan jeg elske å diskutere og gjør det både med iver og smil. Men det går sjeldent på mine egne kanaler fordi jeg blir tolket som forsvarede eller sint.

        1. Lila: Nei nå får du gi deg!🤦🏼‍♀️ Jeg ser ingen forskjell i skrivemåte på innlegg og svarene hun kommer med her i kommentarfeltet. Det er vel rett og slett bare sånn hennes skrivemåte er, og slik hun er som person, og det må hun faktisk få lov til. Om du synes hun virker så sur eller krass, hvorfor gidder du å hverken lese eller kommentere bloggen hennes? Om du heller trives med folk som går rundt grøten isteden for å si ting som de er, slik Mette gjør, så er det flust av andre blogger du kan lese!😊 Gå i deg sjøl og tenk over det du skriver i andres kommentarfelt før du slenger ut dritt og sammenligninger som ikke stemmer. AB er falsk tvers igjennom, det er ikke Mette. Du tåler jo åpenbart ikke svarene du får fra Mette du heller. 😉

  5. Jeg syns absolutt du skal bruke det beskyttelsesutstyret du har tilgjengelig og gi blaffen i hva andre tenker akkurat nå. I Storbritannia er gravide inkludert i den gruppen som nå må holde seg hjemme de neste 12 ukene, så bedre å være føre var. Var selv hos gynekolog på kontroll denne uken og fikk bekreftet av legen at fastlegekontoret er et risikabelt sted å være på denne tiden. Pga. begrenset testkapasitet har de jo ikke lenger kontroll på smittespredningen, og man kan være smittsom før man får symptomer.

   Jeg syns denne artikkelen var nyttig:

   https://www.aljazeera.com/indepth/features/doctor-note-pregnancy-coronavirus-200319074834871.html

  6. Lykke til, tenker nok at det ikke er mere smitte på legekontor enn andre steder. Folk som har mistanke om corona får ikke slippe inn 🙂

   Må bare kommentere det med hansker og ansikt. Se på bildet du la ut 😉

   1. Alle lukkede rom kan ha smitte, så ja det er nok ikke verre der enn andre steder.

    Angående munnbindet, hva tenkte du på? At jeg han hånden i ansiktet på bildet? Sitter i bilen og både hanske og Munnbindet er rent. Holder hånden kun opp for å vise hansken på bildet.

  7. Du er sterk og jeg beundrer deg <3Håper alt ordner seg til det beste! Du gjør lurt i å ta alle forholdsregler, og du må vel strengt tatt ha krav på en sykemelding nå? Kanskje du kunne lage en video på hvordan vi som ikke er helsepersonell kan bruke ansiktsmaske og smittevernutstyr på riktig måte? Det hadde vært nyttig nå. Heier på deg <3

   1. Slik bruker du munnbind riktig:

    *Plasser munnbindet over nese, munn og hake.
    *Fest bånd strikken bak ørene.
    *Brett ut munnbindet så det sitter godt og dekker nese og munn.

    Slik tar du av munnbindet:

    *Ikke ta på selve munnbindet, bare strikken bak ørene.
    *Fjern munnbindet fra ansiktet mens du holder i båndene.
    *Kast munnbindet i søppelbøtta uten å ta på det.
    *Vask hendene grundig med varmt vann og såpe for å fjerne smittebærende stoffer fra hendene etter at munnbindet er tatt av.

  8. Synes det er utrolig egoistisk å bruke maske når helsepersonell, til og med i møte med risikopasienter, alvorlig syke og gamle, ikke kan bruke dette, da de er gått tom for utstyr som dette. Denne burde du gitt bort til de som faktisk trenger den.

   1. At jeg fikk ett munnbind til eget bruk er ikke å være egoistisk. Den er tatt ut av esken og lagt i en pose og gitt til meg. Helsepersonell ville aldri tatt i mot ett munnbind fra en ukjent som ikke er i forpakningen sin. Nå må vi ikke begynne å angripe hverandre fordi noen har ett munnbind.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg