Micro Brownies (lett, rask og god)

 

Denne kaken er egenkomponert etter å ha prøvd en mikrobølgeovn kake jeg ikke syntes ble så god. Den var alt for tørr og jeg er ikke så glad i tørre kaker, om det da ikke er fyll eller topping på. Så jeg tenkte at en mikrobølgeovn brownie må være den mest perfekte mikrobølgeovn kopp-kaken en kan lage.

Dermed forandret jeg bare litt på den Brownie oppskriften jeg har brukt i alle år og prøvde meg fram til denne kopp-kaken som smaker himmelsk.

 

 

DETTE TRENGER DU :

  • 3 ss Mel
  • 1 ts Bakepulver
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 2-3 ss Kakaopulver
  • Væske (vann, melk eller fløte)
  • 2-3 ss Smør eller olje
  • 1 liten klype Salt
  • 2 ss Brunt sukker
  • 1 ss Sukker

 

SLIK GJØR DU DET:

Ta smør i en kopp og smelt det ett par sekunder i mikrobølgeovnen.

Ta sukkeret oppi og rør sammen før du tilsetter alle de tørre ingrediensene.

Ta oppi enten vann, melk eller fløte til det blir en blank og rennende kakerøre.

Stek kaken i mikrobølgeovn i ett par sekunder. Her må du prøve deg fram på hvor stor kopp du har og hvor flytende du ønsker kaken. Hos meg blir det kun 30 sekunder på en vanlig kaffekopp.

Ønsker du virkelig å oppgradere smaken bruker du fløte som væske og tar oppi litt sjokoladebiter.

 

 

Du kan også doble oppskriften og ha det i en skål, om du vil ha større kake. Bare husk å være sikker på at den tåler mikrobølgeovn.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask.

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Prøvde oppskiften i dag, men smakte mest salt og bakepulver. Prøvde igjen med halv ts bakepulver og en klype salt. Da ble det kjempegodt!

    2. Takk for veldig god oppskrift! Har lett etter en som ikke inneholdt egg og denne var perfekt

      1. Jeg har ikke målt opp. Men væsken er det siste du tar oppi, så tilsett litt og litt frem til du får en myk og litt rennende kakerøre 🙂

Siste innlegg