Mitt tyrkiske bryllup – DEL 1

TRYKK HER FOR DEL 2

Den 15 mars ble vi gift på papiret, den 16 mars hadde vi Henna-night feiring og den 17 mars hadde vi bryllupsdagen vår.

(Trykk her for å se henna-night’en min)

Alle tre dagene var spesielle hver for seg, og jeg elsker å tenke tilbake på alle minnene det har gitt meg. Alt fra vi løp rundt på sykehuset som galne med blodprøvene våre i hendene, til vi gikk sammen som mann og kone ned for å feire bryllupet vårt. Alt sammen har gitt meg en helt unik opplevelse som jeg ALDRI ville vært foruten.

Men i dag ønsker jeg å fortelle dere om selve bryllupsdagen min, fra vi stod opp og frem til vi skulle gå ned for festen. Så tar jeg resten av bryllupet i morgen.

 

Vi hadde jo hentet Linn på flyplassen, samme dag som vi ble gift på papiret. Så hun kom rett inn i ett kaos av forberedelser. Vi trodde nemlig at alt var klart og at vi bare kunne signere og bli gift. Men det manglet underskrift av både lege på blodprøvene og passbilder ifra fotograf. Dermed ble det en del frem og tilbake for å få ordnet det siste, for å få lov å gifte oss.

(Du kan lese om det her)

Linn har vært en utrolig stor hjelp og gitt oss masse glede både før, under og etter at vi giftet oss. Så vi er henne evig takknemlig, for at hun kom helt fra Norge, for å være med oss, selv om det var 4 år siden vi så hverandre sist.

Bryllupet

På bryllupsdagen våknet vi inne på mannen min sitt soverom. Meg og han i en sovesofa og Linn i en sovesofaen ved siden av.

Morningen ble treg og vi fikk servert frokosten inne på rommet, nede på gulvet, slik vi pleier å ha det her. Søstrene hans hadde laget til både tyrkisk brød, loff, pålegg, omelett, grønnsaker og tyrkisk te. Så vi koste oss med frokosten og pratet lett om dagen vi hadde i vente. Men plutselig fikk min mann telefon om at sjåføren var klar og at vi hadde dårlig tid.

Det er nemlig min mann som har ordnet absolutt ALT med bryllupet og alt rundt. Jeg har kun trengt å tenke på meg selv. Så han begynte å føle på stresset med alt sammen, med det samme han tok telefonen. Ble ikke akkurat bedre når både meg og Linn ønsket å sminke oss ferdig hjemme, før vi dro. Men vi visste ikke hvordan det så ut i salongen vi skulle til, så vi ville være sikker på at vi fikk sminket oss til bryllupet med vår egen sminke og slik vi selv ville ha det.

Det var nemlig noe jeg var fast bestemt på.. å legge min egen sminke.

 

Etter vi hadde sminket oss, samlet vi alt av brudekjole, sminke, hårpynt og annet brudepynt, som vi tok med oss ut i bilen.

Det tok ca 1 time å kjøre inn til den lille byen som ligger nærmest landsbyen mannen min bor i. Underveis ringte telefonen hans nesten konstant, og han klarte ikke å slappe noe særlig av i løpet av denne tiden. Var nemlig noe som ikke gikk helt som planlagt og han måtte ordne en annen løsning. Selv var jeg helt avslappet og hadde ikke en eneste nerve eller stress i hele kroppen.

Følte meg bare veldig lett, glad og lykkelig..

 

Da vi kom frem til salongen, viste Hüseyin (min mann) oss rommet hvor vi skulle skifte og ordne oss, før han selv gikk til frisøren.

Ingen snakker engelsk i dette området, så vi var litt “avskjermet” fra alle de andre. Så jeg er veldig glad for at jeg hadde Linn der for å hjelpe meg og ikke minst lage god stemning på bryllupsdagen min.

Under ser du ett bilde fra da hun ordnet håret mitt. Stolen jeg satt på falt ned mot gulvet hver gang jeg satt meg i den. Så jeg følte meg som en dverg der jeg satt og drakk tyrkisk kaffe, mens hun ordnet håret mitt!

 

Rundt oss var det flere andre som holdt på å gjøre seg klar til ett annet bryllup. Håret ble satt høyt og det ble lagt mye sminke. Selv ville jeg ha det rent og enkelt.

 

 

Før jeg tok på meg kjolen, tok jeg meg en tur på toaletter. Fant ut det var best å gjøre det sånn, ettersom det bare var tyrkisk do her. De tyrkiske doene er felt ned i gulvet og er altså like flat som gulvet. Så du må sitte på huk og tisse i ett hull i gulvet, for å si det sånn. Det er heller ikke vanlig å ha dopapir, da de vasker seg nedentil, istedenfor å tørke.

Deretter kravlet jeg meg inn i kjolen min og Linn hjalp meg å feste den på meg.

Slik ble håret mitt og jeg ELSKET det. Enkelt og vakkert ♥️

 

Og slik ble resultatet:

 

Etter tyrkisk tradisjon måtte mannen min kjøpe gull for å henge på meg til bryllupet. Brukte det både på Henna-festen og i selve bryllupet. Ble litt kræsj med mitt sølv og perler. Men synes faktisk det ble utrolig sjarmerende å blande mitt norske med det tyrkiske.

Etter at vi hadde gjort oss klar, kom mannen min som bestilt og vi gikk inn for å ta bilder hos fotografen.

Min mann hadde pyntet seg med glitter i håret!

 

Etter bildene gikk vi ut i bilen for å kjøre hjem igjen til landsbygden.

Bilen var nydelig pyntet og vi hadde nydelig vær.

Her er en litt stresset mann og en tullete frue, haha.

Jeg har hennamaling inni hendene og han på en finger. Tyrkisk tradisjon på Henna-night.

Når vi kom hjem, måtte vi luske oss inn i huset og vente på at festområdet var gjort klart.

Så da kom svigefamilien min med ett herlig måltid til oss. Ser ikke så godt ut, men det smakte helt himmelsk!

 

I neste innlegg skal jeg fortelle og vise bilder fra selve festen.

HER FINNER DU DEL 2

 

Du kan følge meg på snapchat, om du vil se flere bilder og filmer fra livet mitt. Du kan søke meg opp “mette.ask”

 

2 kommentarer
    1. Dere er så fine sammen, og ser så lykkelige ut. <3 Og det hele må jo ha vært en fantastisk opplevelse.

      Jeg er nok en av dem som vanligvis er veldig kritisk til denne typen forhold, men så lenge man vet at man ikke har noe å tape, så synes jeg at man skal satse på kjærligheten. Forhåpentligvis blir dere gamle sammen, men i motsatt fall så har dere ihvertfall delt opplevelser som er få forunt.

      Gratulerer så masse til dere begge, og takk for at du deler.

Siste innlegg